Author |
Topic |
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Member since 10/02/2005 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 05/05/2005 : 22:48:01
|
hehe... ellis im nikad nece oprostiti sto su zabranili epizodu shot. to uvijek spominje u intervjuima i kako je zbog nje otisao sa serije. inace njegov haunted je meni najbolji hellblazer svih vremena. koji je tebi jos dobar, osim gaimanovog one-shota? sta kazes na azzovu eru? tu se dosta lome koplja, a meni se azzov hb jako svidja...
|
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 05/05/2005 : 22:49:02
|
da. dobili smo zvanicni poziv. a SP6 ide u stampu u ponedeljak i bice gotov do kraja sledece nedelje. bio je neki privju na strip vestima, ima stvarno dobrih stvari. |
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 05/05/2005 : 22:50:09
|
Najnoviji broj 6 STRIP PRESSINGA izlazi ovih dana, a evo šta sve možete procitati u njemu:
Naslovna strana – TONI FEJZULA STRIPOVI
Tamo Duboko – MARKO STOJANOVIC, SRÐAN NIKOLIC PEKA Cvor – MARKO STOJANOVIC, VLADA ALEKSIC Marko Kraljevic i 12 arapa – NEBOJŠA PEJIC Hakeri – FRANO PETRUŠA Big Fart Goodbye – TIHOMIR TIKULIN TICO Vaskrs – ALEKSANDAR SOTIROVSKI Kaiš stripovi – Ekologija, Shan doo, Bacic, Bubašvajber Krakov, Krakov – ÐORÐE MILOSAVLJEVIC, EUGEN SLAVIK Dok nitko ne gleda – GORAN SUDŽUKA Svašta nešto – MILISAV BANKOVIC
ILUSTRACIJE
Saša Arsenic Darko Pajcin Jovan Ukropina Vlada Krstic
TEKSTUALNI PRILOZI
Intervju - TONI FEJZULA Strip fenomeni: SIN CITY – Rajko Radovanovic Intervju – MARK MILAR, priredio: Bojan M. Ðukic Strip klasici: TORPEDO – Goran Stevanovic Kasapnica ''Nasmejano jagnje'' - Bane Kerac KERCOVDIJA U GLUPOM, dežurni kasapin: Dexa Pantelejski
|
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 05/05/2005 : 22:52:09
|
shot je koliko znam epizoda o pucnjavi u osnovnim skolama. vrlo, vrlo skakljiva tema. nije ni cudo da su je zabranili. Azzova era je super, mada, recimo ni ono kratko macanovo gostovanje je vrlo dobro. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Posted - 05/05/2005 : 23:00:57
|
heh... ne smijem komentirati macanovog hb, al' recimo da je erskin usr'o stvar! ma, meni shot uopce nije bio problematican. to je, pogotovo u to vrijeme, bila vrlo provokativna i aktualna tema u americi (to je bilo bas neposredno nakon pucnjave u onoj skoli... ne sjecam se imana skole, ali radi se o onoj najpoznatijoj pucnjavi), no ellis je tu epizodu napisao vrlo prizemno i trebala je proci, ako nista drugo, a onda po prvom americkom amandmanu. ne svidja mi se americko licemjerje, kad urednicka autocenzura proradi na ovakvoj temi oko koje se ne bi smjelo gurati glavu u pijesak, a kad, s druge strane, delano u hellblazeru na pasja kola izvrijedja margaret thatcher - onda je to ok to print!
|
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 05/05/2005 : 23:06:26
|
sto neces da komentarises macana? ok je ako ti se to ne svidja. ja licno recimo mislim da je mcn-ov Soldier X tesko njesra.
a sto se americkog licemerja tice tu si potpuno u pravu. to su ti dvostruki arsini. sta da pricam, te iste arsine su primenili kada su mi gadjali rodni grad bombama. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Posted - 05/05/2005 : 23:19:09
|
ma, necu. za tjedan dana je kod mene u gostima i necu da mi frnji! o tom cemo kad mu se pokvari kompjutor.
soldier x je imao neke jako dobre ideje i dijaloge, ali su se te stvari pogubile u prijenosu na engleski jezik i americki senzibilitet. ima jedna fora, nesto s mackom (kompjutorom), ako se ne varam - i totalno se kuzi da je to "naska" fora, fora ovdasnjeg senzibiliteta koja prosjecnom amerikancu vjerojatno ostaje nerazumljiva i glupa. isto je i s onom one-shot soldier x sveskom kada baka biva ubijena ugrizom zmije, a unuk odlazi pomoci ljudima u grad... ta sveska mi je isto nekako bliza nasem shvacanju price (pisanju price) nego standardu na kojeg je jedan konzument americkih stripova navikao. mislim da je u tim stvarima najvise bio problem.
|
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 05/05/2005 : 23:42:49
|
a to li je... pa dobro, nema smisla da kritikujes coveka a treba da ga ugostis. licno mislim da moze da bude tata masi americkih scenarista (recimo star wars mu je super, narocito ono sa cubakinom smrcu) medjutim jeste frka oko tog mentalnog sklopa prosecnog americkog konzumenta stripa koji je prilicno ogranicen, da ne govorim o drugim ogranicenjaima. tja. ne mogu oni sve to da skapiraju kako treba niti je neka takva prica za njih. |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Posted - 06/05/2005 : 22:12:14
|
hehe... kao pravi trgovac moram reci da je svaki od onih koje prodajem na aukcijama dobar! ali, bez zezanja, mnogima je najbolji bas hellblazer kojeg je pisao garth ennis (a to i jesu ti trejdovi).
hellblazer (u slobodnom prijevodu "ogrnut paklom") je serijal koji prati avanture johna constantina, londonskog maga i karakternog prznicu/drznika koji je u zavadi s gotovo cijelim paklom i koji se najbolje osjeca kad moze malo zakuhati frku oko sebe. slican je dylanu dogu, ali je puno konkretniji kada je magija u pitanju.
|
|
|
Kornboy
Senior Member
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 06/05/2005 : 22:24:18
|
Na kojem broju pocinje Ennisov run? Ja se vec dosta dugo nagovaram da pocnem s konkretnijim iscitavanjem Hellblazera...
|Herbert West has a good head on his shoulders...| |and another one on his desk.| |
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 07/05/2005 : 18:09:54
|
eto. ja recimo vise volim dilana. moj kolega stojanovic tvrdi da je HB bolji od DD ali to je nesto sa cim necu nikad da se slozim. mozda zbog jednostavnog razloga da mi je sklavijeva itlajianska poetika daleko bliza od one veoma "grube" koju furaju u HB. Da ne duzim vise volim Dilana jer je nekako prefinjeniji strip od HB. Tu, naravno, velikog uticaja ima cinjenica da sam prvu svesku dilana citao 1987. kad sam imao 11 godina a prvog HB tamo negde 2000. tako da emocionalni dozivljaj nije bio isti. Ko zna sta bi bilo da smo i HB i DD (koji su se pojavili ako ne gresim iste godine 1986.) da pratimo paralalno, tako bi imali valjani i objektivni pristup. Ovako je DD za mene neizostavni deo detinjstva i odrastanja a HB jedan u nizu strip serijala koje sam prvi put citao kao "odrasla" osoba i samim tim manje emotivno dozivljavao. |
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 07/05/2005 : 18:13:04
|
da. i mali osvrt na coment koji je ostavio djole u vezi moje rec. stvarno mi nije jasno kako nije mogao emotivno da dozivi hold me, a jos manje mi je jasno kako mu nije emotivna jedna od najemotivnijih epizoda dilana - dok nas smrt ne rastavi. no dobro, svako ima pravo da ga pogadjaju razlicite stvari. |
|
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Posted - 07/05/2005 : 19:10:33
|
hej, meni isto hold me nije neka toliko draga/posebna epizoda, ali to je moje osobno vidjenje (i nisam bas neki fan mckeana). zato radije nisam ostavio nikakav komentar na recenziju, nego da pisem nesto "negativno". dosta je bilo pljuvanja; sto ljudi sto razlicitih ukusa!
ps. radije bih pohvalio dexu sto si je dao truda napisati recenziju!
|
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
|
dexa pantelejski
Junior Member
Serbia
416 Posts
Posted - 08/05/2005 : 02:02:18
|
hvala na pohvalnim recima. nego nista ne rekoste o odnosu DD i HB. ko vam je drazi? tunjavi dilan ili cinicni konstantin? |
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 08/05/2005 : 12:34:29
|
Dylan Dogg,bez razmišljanja! Constantine mi je nekako plitak i radnja mi nije zabavna!
I GOT NEWS FOR YOU PAL,YOU AINT LEADING BUT TWO THINGS RIGHT NOW:JACK AND SHIT!! AND JACK LEFT TOWN! |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Posted - 08/05/2005 : 14:28:52
|
constantine. dylan mi je puno plici! ali, realno gledajuci, ne mogu se ta dva stripa bas tako paralelno usporediti. jesu slicni glavni junaci, ali ne bas toliko. to bi bilo kao da se usporedjuju, npr. spiderman i daredevil. svako od njih ima nesto svoje, onako originalno.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/05/2005 : 14:40:30
|
Usporedivati Dylana i Hellblazera dode malo teže jer nema ovdje previše ljudi koji obožavaju i Amere i Bonellija. Najcešce se ljudi opredijeljuju za jednog, a to je onaj kojeg skupljaju. Hellblazer baš i nije dostupan vecini (jer nije nit na hrvatskom/srpskom, a ni jeftin), a Dylan Dog ovdje ima svoj krug odanih štovatelja. Za sad tvrdim da je Dylan bolji jednostavno zbog toga jer nisam procitao ništa od Hellblazera (ni Ennisovo ni od Delana), a eto DD skupljam.
Dok se malo pogleda, Dylan i nije neki bogzna kakav junak. Pun je fobija (skuceni prostori, šišmiši), vegetarijanac, ne prilagodava se nicemu što je donekle normalno, konstantno lupa o svojoj zaljubljenosti itd. Bolje strane su mu njegovi nemoguci slucajevi, Groucho (koji zna biti naporan ponekad), svako malo zbari neku žensku (pa bile one maloljetne, ružne, crnkinje – nisam siguran dal je nekad pao na neku kineskinju?), sarkazam koji je MUST za svog junaka kojeg poznajem. A i Bonelliju je tada trebao neki horror junak koji ce biti malo razlicitiji od svih ostalih. Tako ne bi rekao da sam štovatelj lika samog Dylana vec svega onoga što se okolo njega dogada.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 09/05/2005 : 16:30:25
|
Ja volim i skupljam Dylana Doga vec isto od malih nogu, no nikada nisam rekao niti cu ikada reci da mi je Dylan idol. Ako za nekoga reci da ti je idol znaci da bi želio biti poput njega, onda ja definitivno ne bi želio biti poput Dylana. No da je to lik itekako jedinstvene i atipicne licnosti (za jednog strip junaka, naravno) to je istina, i to je ono što privlaci ljude Dylanu, barem one kao što sam ja, kojima su zanimljivi osobenjaci, i u životu a i u stripu.
A o Hellblazeru ne znam ništ, nisam ga (još) citao... :)
you candy perfume girl |
|
|
boris.predic
New Member
Bosnia and Herzegovina
161 Posts
Member since 26/12/2004 |
|
Topic |
|