Author |
Topic |
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 11/05/2005 : 21:35:46
|
Prošli broj sam bio kupio 6 ožujka! Znaci, nije nam bilo Martija dva mjeseca!?
>>>Stripovi i ja... sve do propasti svijeta<<< |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 11/05/2005 : 21:53:35
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa zar MM ne izlazi mjesecno? Koliko je vremena prošlo od prošlog broja?
Što se tice završetka Moralesove epizode, nekako mi je mlak završetak. Moglo je to i s više emocija... U kojoj situaciji se opet pojavljuje Maria Ossowietzka?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Izlazi mesecno, samo je doslo do malog zastoja. Emocije, velis? He, cek' samo da stignemo do Operacije Dzingis Kan (nazalost ne mozemo se nadati da cemo skoro citati i poslednji Gigant), pa ces videti sta su bre emocije. Godina dana, manje-vise Kako ti se dopala epizoda u celini?
Grozni ispravljac gresaka |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 11/05/2005 : 22:20:07
|
da,došlo je do zastoja od dva mjeseca,to je donekle i opravdano,ajde valja nekada i prgledati kroz prste...jednom Martija nije bilo 7 mjeseci (od odustajanja SD do Ludensa)a to je kriticno! Jedino što želim,a vjerovatno i vecina forumaša,jest da Marti izlazi redovito svaki mjesec. |
|
|
marti
Junior Member
Germany
321 Posts
Member since 22/03/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/05/2005 : 22:24:48
|
quote: Originally posted by marti RGHRRR HRMRGRRRR
Ali još brundaš!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/05/2005 : 01:08:55
|
quote: Originally posted by kico Jedino što želim,a vjerovatno i vecina forumaša,jest da Marti izlazi redovito svaki mjesec.
hoce i ostali da izlaze tex i nathan redovito svaki mjesec ...pa?? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 12/05/2005 : 15:07:29
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by marti RGHRRR HRMRGRRRR
Ali još brundaš!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Dobraaa
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
marti
Junior Member
Germany
321 Posts
Member since 22/03/2003 |
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:18:17
|
Btw, došao sam do polovice "Kraljice od Sabe" i prica je za sada vrlo dobra. Kvalitetan scenario sa fino odmjerenom dinamikom. No, vecina novijih Martija me razocara završetkom, pa još necu iznositi završni sud. Crtež je ugodno iznenadenje, inace ne volim Moralesa, ali u paru sa Grimaldijem funkcionira iznad ocekivanja. Ovako od oka, pretpostavljam da je Grimaldi obavio tuširanje?
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:21:10
|
Je, verujem da je Grimaldi radio tus. I nemoj da te razocara zavrsetak ove epizode, jer nastavak sledi... Sve u svemu, ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja epizoda MMa u poslednjih nekoliko godina.
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:26:40
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Je, verujem da je Grimaldi radio tus. I nemoj da te razocara zavrsetak ove epizode, jer nastavak sledi... Sve u svemu, ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja epizoda MMa u poslednjih nekoliko godina.
Grozni ispravljac gresaka
Baš taj Grimaldijev tuš puno daje ukupnom vizualnom dojmu. Inace, ne vjerujem da cu još dugo pratiti Ludensovog Martija, jer polako prelazim na talijanske originale (ne samo s njim, isto važi i za Dylana, Nathana, i još ponešto Bonellijevih serijala). U kojem broju (po SBE numeraciji) se nastavlja ova prica?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:38:56
|
Pa, svojevrsni nastavak epizode pocinje u 198 a zavrsava se u 199. Tu se i razvila veza izmedju Jave i Marije, koja je opet nastavljena u poslednjem gigantu, je li... Morales kada sam crta je tragican, npr. u Zarobljenici kompjutora. Prica je skroz ok, ali je on usra sa crtezom. Ista prica i sa Decom belih ociju, itd.
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:47:16
|
Pa, svojevrsni nastavak epizode pocinje u 198 a zavrsava se u 199. Tu se i razvila veza izmedju Jave i Marije, koja je opet nastavljena u poslednjem gigantu, je li... Morales kada sam crta je tragican, npr. u Zarobljenici kompjutora. Prica je skroz ok, ali je on usra sa crtezom. Ista prica i sa Decom belih ociju, itd.
Za Zarobljenike kompjutera se apsolutno slažem. Bio je to moj prvi susret sa Moralesom (I guess), i odmah mi se zamjerio. No, ovako u paru sa Grimaldijem izgleda jako dobro, iako mi još uvijek ne leži njegovo videnje samog Martija.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:52:46
|
Zasto? Pa upravo je ova epizoda na tragu starog dobrog Martija, onakvog kakvog se secamo s pocetka osamdesetih. I ne samo ona... Jes' da su mu poslednjih par epizoda sto ih je napisao glupe, ali ipak ima dobar prosek;)
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 12/05/2005 : 17:57:35
|
Zasto? Pa upravo je ova epizoda na tragu starog dobrog Martija, onakvog kakvog se secamo s pocetka osamdesetih. I ne samo ona... Jes' da su mu poslednjih par epizoda sto ih je napisao glupe, ali ipak ima dobar prosek;)
Zašto što? Govorim o crtežu. Prica je ok.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
zg stripovi
New Member
104 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 12/05/2005 : 18:03:54
|
Jedna od najblesavijih stvari u scenariju Kraljice od Sabe je reinkarnacija Cara Solomona u Javu i prikaz Solomona kao neke dobrocudne sirovine nalik na neandertalca U Deset zagonetki Marti, koji ima hrpu lovice i koji je proputovao citav svijet (pa i neke druge stvarnosti) zahvaljuje Škotu, kao neki školarac, što mu je omogucio obilazak gradova itd. Scenaristi se ocito nisu pobrinuli jasno izgraditi Martijev karakter kroz 22,5 godine, izuzev tog prirodnog starenja. U nekim se epizodama cini mlak i naivan kakav nije bio ni u mnogim pocetnim epizodama.... itd. itd. Mozda mu Java u buducnosti kresne Dianu a Marti predje na tamnu stranu Talijani su skroz popizdili i scenariji (za sve junake) ce jos malo liciti na Amazing Adventures of Blek Stena (ako ce Kerac biti autor onda se biljezim kao fan) . Da ne govorimo o manipulaciji sa mnogim historijskim podacima (u Zagoru npr.), i guranjem politike (i svega vezanog uz to) u mnoge serijale.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 12/05/2005 : 18:12:48
|
Odakle ti ideja da je Java reinkarnacija kralja Solomona. Koliko se ja secam (jos nisam citao na hrvatskom, cekam i treci deo da mi stigne, pa tek onda da uzivam) Java samo po izgeldu podseca na Solomona, te sa njim i nema nikakve veze. Uostalom, je li ti znas kako je Solomon izgledao? Ne. Prema tome, ovde imamo na delu pesnicku slobodu. Za Solomona se kaze da je bio mudar ali ne bas i lep covek, a sam Java bas i ne izaziva uzdahe devojaka, zar ne? A opet, bio je red da se i njemu nadje zenska, i po mom misljenju to je uradjeno na pravi nacin.
Sta si mislio pod tim da Marti nema izgradjen karakter??? Pa ako on nema, ko onda ima? Je si li ti uopste citao Martija, ili ti je on sada dosao pod ruke. Ako si procitao samo par epizoda, ne sudi. Ako si pak procitao manje vise sve epizode, onda nesto nije u redu s tvojim IQ-om. Sorry, ali tako je...
Za Zagora se zna da ima dosta nelogicnosti, ali ko jos to cita;) Sta znaju deca o vincesterkama...
|
|
zg stripovi
New Member
104 Posts
Posted - 12/05/2005 : 18:22:04
|
Odakle ti ideja da je Java reinkarnacija kralja Solomona. Koliko se ja secam (jos nisam citao na hrvatskom, cekam i treci deo da mi stigne, pa tek onda da uzivam) Java samo po izgeldu podseca na Solomona, te sa njim i nema nikakve veze. Uostalom, je li ti znas kako je Solomon izgledao? Ne. Prema tome, ovde imamo na delu pesnicku slobodu. Za Solomona se kaze da je bio mudar ali ne bas i lep covek, a sam Java bas i ne izaziva uzdahe devojaka, zar ne? A opet, bio je red da se i njemu nadje zenska, i po mom misljenju to je uradjeno na pravi nacin.
Sta si mislio pod tim da Marti nema izgradjen karakter??? Pa ako on nema, ko onda ima? Je si li ti uopste citao Martija, ili ti je on sada dosao pod ruke. Ako si procitao samo par epizoda, ne sudi. Ako si pak procitao manje vise sve epizode, onda nesto nije u redu s tvojim IQ-om. Sorry, ali tako je...
Za Zagora se zna da ima dosta nelogicnosti, ali ko jos to cita;) Sta znaju deca o vincesterkama...
Ha ha ha ha! Pogresio si DD od pocetka! 1. IQ 196 (dalje mi ne daju - Mensa - da ispunjavam zbog godina ) 2. Procitao sve MM izasle na ovim prostorima + nekolicinu Almanaha... 3. Nisi pristupio mom postu kao znanstvenik pa si se sad uvalio! Sramota jedna nevidjena! To ti je komantar neispavanog covjeka (jer si me sinoc zvrcnuo taman kad sam legao - šala mala - znaš da ne spavam prije 2-3h ) koji od strip scenarija MM ocekuje deseto svjetsko cudo Ma nekako mi je mlak i tocka! Pjesnicki izrazaj....hm....hm...vise volim stegu, red, rad i disciplinu! Ovako sve ukazuje na to da su golupcici reinkarnacija ono dvoje cuvenih po lepoti i mudrosti! Solomona nisam zamišljao kao Javu vec kao pravog giganta u svakom pogledu!
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
zg stripovi
New Member
104 Posts
Posted - 12/05/2005 : 18:25:22
|
Idi u p.....:))) XAXAXA, ova ti je bila dobra mina! YX, bas si me nasankao:)))
Ko me ne zna.... Ma to ti je sve frustracija zbog pretjeranog zadrzavanja Martija u Italiji! Ko da je centar svijeta! Je... ih italija! Da je navratio koji put u Jugu prije '91 sve bi bilo drugacije |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
zg stripovi
New Member
104 Posts
Posted - 12/05/2005 : 18:29:30
|
Imaš mail... Prava je šteta što kod nas nitko nije objavio sve ostalo od MM-a.... :( a još je veca greška što Italijani nemaju naše scenariste, maštovite, kreativne, lucidne i pomalo divlje! :)) |
|
|
Topic |
|