forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Rujucjavijatija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1005 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 12/05/2005 : 09:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Meni je Chavi legenda !
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/05/2005 : 12:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Bilo bi dobro i da Djole nešto kaže jer cini mi se da on ipak najdetaljnije prati Dylana.

Koliko je zakljuciti po nekim Djoletovim izjavama, njegov stav, barem prema Chiaverottiju granici sa cistom nesnošljivošcu i prezirom... , u cemu ponekad ipak malo pretjeruje (malo mi je teško povjerovati da mu je "Crna duša" takvo smece da joj je nabio same jedinice, no... )
A svi smo citali BD Tabloid u kojem se Djole sprdao sa Cjavijem do krajnjih granica!

you candy perfume girl
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/05/2005 : 15:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
meni je gori Ruju

a Chiaverotti je solidan
zna biti jako dobar u , nazovimo to, slasherima. Sad, druga je stvar što neki od vas, uopce ne vole ili ne žele ovakav tip epizode (nego samo filozofske, koje usput, takoder znaju sadržavati iseravanja). To je ujedno i odgovor zašto Chiaverotti još postoji u DD-u - zato jer neki žele i klasicne banalne koljacine sa popratnim dijalozima i svime time što ide u paketu.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2005 : 15:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

meni je gori Ruju

a Chiaverotti je solidan
zna biti jako dobar u , nazovimo to, slasherima. Sad, druga je stvar što neki od vas, uopce ne vole ili ne žele ovakav tip epizode (nego samo filozofske, koje usput, takoder znaju sadržavati iseravanja). To je ujedno i odgovor zašto Chiaverotti još postoji u DD-u - zato jer neki žele i klasicne banalne koljacine sa popratnim dijalozima i svime time što ide u paketu.

Znalo je biti dobrih "slashera", dok su u zadnje vrijeme prilicno blagi i glupavi (vidi: Dostava smrti). Filozofske epizode se prezvakavaju i one jos mogu impresionirati jedino teenagere darkere koji planiraju studirati psihologiju pa se pale na takve teme. Ah, ljubav, smrt, bitak... bljak.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2005 : 15:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Idemo mi to riješiti na jednostavan matematicki nacin.
Daklem, Opus de Ruju:
SD 50 Zov šume – debi
SD 52 Prizivac duhova
SD 57 Skener
LU 61 Nesmiljeni Hook
LU 66 Da umreš od ljepote
LU 69 Zvjezdana prašina
LU 71 Svemirac
LU 72 Poljubac zmije
LU 74 Dostava smrti
LU 77 Nova vrsta
LU 80 Roden za ubijanje
DDEX Sunceve pjege
DDEX Vjecna iluzija

A sad, tu su i one (ne)objavljene Kratke price 1 gdje Ruju takoder ima neke price...
Kiky, ti ispiši objavljene Chiaverottije (njih je dosta više, pa to prepuštam tebi;)) Predlažem ocjene od 1-5 za svaku epizodu. Na kraju se izracuna postotak, i tko ima veci skor taj je pobjednik, a onaj s manjim je luzer! As simple as that! Nek brojke pokažu.

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/05/2005 : 15:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa da, ali dostava smrti (koja je teži debilizam) je od Rujua ;)))

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2005 : 15:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by alen
Znalo je biti dobrih "slashera", dok su u zadnje vrijeme prilicno blagi i glupavi (vidi: Dostava smrti).

Mislim da su jednom rijecju, jednostavno nezanimljivi...

That was his power...
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2005 : 15:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:

pa da, ali dostava smrti (koja je teži debilizam) je od Rujua ;)))

Dostava smrti je slasher bez slashanja. Ruju nije bio na cistu da li da napravi pametnu epizodu o duhu u usisavacu ili o opsjednutom tipu s nozem. Napravio je nista.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/05/2005 : 15:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
hehe, deecay
a kak cemo definirati problem? poluotvoren? otvoren? zatvoren?
drugim rijecima, oce li glasati samo neki DD citaci, baš svi (što ceš teže izvesti) ili tocno odreden broj ili izricit konkretan broj imenom i prezimenom?
kak cemo se onda dalje odnositi prema tim dobivenim rezultatima (a sobzirom na ove probleme koje sam naveo)
ocemo izracunavati standradnu devijaciju i koeficijent disperzije?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/05/2005 : 15:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
dobro kažeš alen
a to i je jedan od bitnijih problema - nesvjesnost samog sebe
trash je dobar kad je svjestan sebe, tj. zna da je stupidan i ne srami se toga, nego još potencira stupidnost (npr. filmovi return of the living dead i slicno)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 12/05/2005 : 17:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Evo kako je glasao Makedonski ziri :)
Ruju dobija:
2
1
5 (Scanner, 12 points)
1
1
4
1
1
2
2
1
3
4
5 (Komsija/Sused)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 12/05/2005 : 19:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ma suma sumarum cijelog topica je da ljudi ipak više gotive rujua od chiaverottija, mada je svaki od njih dvojice ponaosob nekim pricama zaslužio minimalno otkaz u bonelliju.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/05/2005 : 20:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
E deecay, što me natera da se mucim sa Chiaverottievim epizodama , mo evo liste (možda koja epizoda fali, pa me opomenite, jer sam sastavljao ovu listu pomalo nezainteresiran );

TAMA
STRAVA LJETNJE NOCI
GOBLIN
ZAPISANO KRVLJU
STO GODINA KASNIJE (+)
KRALJICA NOCI
UBICE DOLAZE IZ MRAKA
VILA ZLA
IGRA SA SMRCU (+)
SABLAST U NOCI
ŠUMA UBOJICA
BOGOMOLJKINI ZLOCINI (+)
ARMAGEDDON!
KONJANICI VREMENA (+)
PREOBRAŽAJ
MOZAIK STRAHA
PRIKAZANJA
ŽENA KOJA UBIJA PROŠLOST
SUKOB
SOTONIN POGLED (+)
DEMONI
POBUNA AUTOMOBILA
ZVJERSKI BRLOG
IGRA SUDBINE
GRANICA (+)
VJEŠTICJI VRH
PRODAVAC VREMENA
CRNA DUŠA (+)

E, sad... malo mi teško dati ocjene od 1 do 5, jer bi bilo dobro neke price ponovno iscitat da se malo podsjetim, ali sam onak stavio plus pored onih epizoda koje su mi se onak' svidjele, cak neke mi bijahu sasvim solidne (jeste, IGRA SA SMRCU mu je najbolji uradak)...

you candy perfume girl

Edited by - kiky on 12/05/2005 20:12:02
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 12/05/2005 : 20:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Potpisujem!
Igra sa smrcu mi je najbolja epizoda Dylana!

I GOT NEWS FOR YOU PAL,YOU AINT LEADING BUT TWO THINGS RIGHT NOW:JACK AND SHIT!!
AND JACK LEFT TOWN!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2005 : 20:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ne, na osnovi kretanja ocjena kvalitete Rujuovih i Chiaverottijevih radova izracunat cemo trend te tako dobiti kretanja kvalitete buducih njihovih radova. I to sve prema glasu naroda!;) A izracunamo li mjeru disperzije standardnom devijacijom sigurno cemo uvidjeti da vrijednosti ne odskacu jako od prosjeka zbog toga jer je za distribuciju vrijednosti premali razred (1-5) tako da to nece biti previše ilustrativno... I time cemo dobiti samo koliko zapravo njihove price odskacu od njihovog prosjeka.

Nabrzinu sam napravio neki linearni trend Rujuovih epizoda po redoslijedu kako sam ih napisa i predvidanje za 7 epizoda unaprijed (prisutan je sasvim neobjektivni pristup i povece ocjene)

Jednadžba trenda (ravna crta posred krivulje distribucije frekvencija)pokazuje kako kvaliteta raste!

That was his power...
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 12/05/2005 : 20:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Ludilo

I GOT NEWS FOR YOU PAL,YOU AINT LEADING BUT TWO THINGS RIGHT NOW:JACK AND SHIT!!
AND JACK LEFT TOWN!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/05/2005 : 21:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
zanimljivo rješenje deecay
ali, prema ovom trendu, ruju ce zapravo probiti granicu maksimalne ocjene ili se barem ustaliti na njoj, a to je neprihvatljivo

ostajem na prije predloženom tretiranju problema
prvo trebamo utvrditi broj DD citaca
zatim vidjeti koliko je DD citaca ocjenilo epizode i onda izracunati je li to statisticki znacajan broj DD citaca (buduci da sa sigurnošcu možemo reci da se nece svi DD citaci odazvati)
onda cemo izracunati aritmeticku sredinu i standardnu devijaciju
prema ovim parametrima, pretpostavicemo kako bi svi DD citaci ocjenili epizode
a da uvidimo razliku izmedu rujua i chiaverottija, izracunacemo i koeficijent disperzije
naravno, ova tri parametra, izracunamo i za rujua i za chiaverottija
tek tada možemo reci, ko je od njih luzer (i to ako dobijemo da jedan od njih ima vecu srednju ocjenu i manji koeficijent disperzije; u ostalim slucajevima, moracemo ulaziti u komplicirane analize vjerojatnosti)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2005 : 22:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

zanimljivo rješenje deecay
ali, prema ovom trendu, ruju ce zapravo probiti granicu maksimalne ocjene ili se barem ustaliti na njoj, a to je neprihvatljivo

Tako je, Ruju ce nadmašiti sam sebe i u neovisnosti od Chiaverottija napraviti izvanredan napredak! Kakvo nebo, zvijezde su granica!
quote:

ostajem na prije predloženom tretiranju problema
prvo trebamo utvrditi broj DD citaca
zatim vidjeti koliko je DD citaca ocjenilo epizode i onda izracunati je li to statisticki znacajan broj DD citaca (buduci da sa sigurnošcu možemo reci da se nece svi DD citaci odazvati)
onda cemo izracunati aritmeticku sredinu i standardnu devijaciju
prema ovim parametrima, pretpostavicemo kako bi svi DD citaci ocjenili epizode
a da uvidimo razliku izmedu rujua i chiaverottija, izracunacemo i koeficijent disperzije
naravno, ova tri parametra, izracunamo i za rujua i za chiaverottija
tek tada možemo reci, ko je od njih luzer (i to ako dobijemo da jedan od njih ima vecu srednju ocjenu i manji koeficijent disperzije; u ostalim slucajevima, moracemo ulaziti u komplicirane analize vjerojatnosti)

Oke, tebe postavljam za vodu projekta Statisticke analize! Trebat ce se prvo srediti uzorak (popis Rujuovih i Chiavijevih) da nemamo previše fluktuacija kod distribucija. Kiky, trebamo egzaktne podatke sa tocnošcu 99.9933%, a da bude još preciznije Stinky ce unutar obrade uzeti u obzir i nezaobilaznu pojavnost standarde greške sa oko 0.2!

That was his power...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/05/2005 : 23:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
evo ovaj post pišem nekoliko minuta nakon što sam procitao "san razuma", kojeg sam tek danas vidio na kioscima u sarajevu i odmah ga kupio. vec sam negdje ranije citao necije (mislim djoletove, ali možda se varam) komentare o paoli barbato i moram priznat da mi je citanje ovog njenog premijernog uradka zadalo veliku glavobolju. da skratim, nisam odavno citao goru!!! epizodu dylan doga. ne znam šta vi mislie o ovoj prici ali meni je ovo ubjedljivo jedan od najgorih dylana. ne pamtim kad sam zadnji put citao neki strip i u sebi se molio "kad ce više kraj", pritom non stop gledajuci na kojoj sam stranici i da li se probližavam kraju. ne znam šta ostali dylanovci misle, vjerujem da ih ima dosta koji dijele ovo ili slicno mišljenje, kao i dosta kojima je ova epizoda prilicno dobra, ali sa mnom to nije slucaj. nadam se samo da ovako loše price od doticne paole barbato više necu imati prilike da citam, jer "ako se po jutru dan poznaje..." slijedi nam mnogo loših dylanovih "dana" u režiji miss barbato.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/05/2005 : 23:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

TAMA
STRAVA LJETNJE NOCI
GOBLIN
ZAPISANO KRVLJU
STO GODINA KASNIJE (+)

VILA ZLA
IGRA SA SMRCU (+)
BOGOMOLJKINI ZLOCINI (+)
PREOBRAŽAJ
SOTONIN POGLED (+)
DEMONI
IGRA SUDBINE
GRANICA (+)

ja sam izdvojio ono šta se meni svida....
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/05/2005 : 23:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
I like girlz, nick ti uopce nije u skladu s tvojim postom! I Barbato je djevojka, žena, možda majka?! Zašto nju onda ne voliš?

Meni je ova epizoda baš bila osvježenje u onim hladnim danima kad je izašla, a ne vidim po cemu bi bila tako dosadna... I ne vidim gdje to u stripu upucuje da je Barbato loš izbor za buduce Dylane.
Za debi u svijetu DD ovo je sasvim korektan pocetak

That was his power...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/05/2005 : 01:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

I like girlz, nick ti uopce nije u skladu s tvojim postom! I Barbato je djevojka, žena, možda majka?! Zašto nju onda ne voliš?

Meni je ova epizoda baš bila osvježenje u onim hladnim danima kad je izašla, a ne vidim po cemu bi bila tako dosadna... I ne vidim gdje to u stripu upucuje da je Barbato loš izbor za buduce Dylane.
Za debi u svijetu DD ovo je sasvim korektan pocetak

That was his power...

kao što sam i napisao, znao sam da ce biti i onih kojima je dobar ovaj njen prvijenac. meni je jako loš. naravno da je rano za neku generalnu ocjenu, ali mišljenja sam da se svaki autor kada radi svoju prvu pricu treba pokazati u najboljem svjetlu, što po meni paoli nije nimalo uspjelo. vidjecemo kakva ce biti u buducnosti i nadam se da mnogo bolje izgleda nego što piše price za dylana
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/05/2005 : 19:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ipak je Barbatin prvijenac meni puno bolji nego Rujuov (Zov Šume) ili Chiaverottiev (Tama). A moram priznati da mi se "San Razuma" sve više i više svidja, napisala je solidan scenarij, jeste da ima puno teksta, ali kao da se Paola bojala da slucajno ne ostane nedorecena... jeste da tu i tamo ima neka nebuloza u epizodi, ali opet nekoliko inteligentno smišljenih scenaristickih rješenja.
Na kraju iz svega ispade pomalo bizaran SF, ali itekako solidan...

you candy perfume girl
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/05/2005 : 19:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
nadam se samo da ce bonelli zabraniti paoli da piše onako loše i dosadne epizode ubuduce
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2005 : 22:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

nadam se samo da ce bonelli zabraniti paoli da piše onako loše i dosadne epizode ubuduce

A jel na koji nacin ce to Bonelli utvrditi koja je loša Paolina prica? Baš Bonellija boli briga kakav je scenario nekog tamo broja DD. O scenarijima brine DD staff, i ne bih znao kako se može tocno utvrditi koja prica je loša, a koja nije! A Bonelli ako nešto procita to je sigurno neki Zagor ili Mister No.

That was his power...
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000