Nakon službenog otvorenja Europskih književnih susreta sutra ce u Domu policije u Sarajevu biti promoviran strip-album "Sarajevski tramvaji - Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu" francuskog strip-crtaca Jacquesa Ferrandeza. Rijec je o putopisu u kojem Ferrandeza zanima arhitektura i povijest bosanskohercegovackih gradova.
Organizatori promocije su Francuski kulturni centar Andre Malraux i bh. izdavacka kuca Publika koja je i objavila prijevod ovog strip-albuma. Francuska (Casterman, 2005.) i bosanska verzija Sarajevskih tramvaja – Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu ce izaci istovremeno.
damn! bas sam mislio i ja staviti ovo... :) jedini problem je sto je premijera Star Warsa u isto vrijeme, pa ja ne idem nego sam uputio Heyoku kako doci tamo. Inace, svaka cast 'Publici' na novom izdanju!!!
ama!!!!!!! apolo i Unitic, samo sto je u Uniticu zatvorena premijera, a za Apolo su unaprijed rezervisane sve ulaznice www.art-company.co.ba pocnite odma planirati za Batmana :P
Kupio sam ti primjerak na bosanskom jeziku, 40 KM. Ne smeta ti što sam dopustio Jacquesu da ti naškraba posvetu?
Inace, magnifico-engleskim (eto šta ti je nedostatak konverzacije ) sam maltretirao okupljene pitanjima koja vrijedaju umjetnost (tj. cijena u maloprodaji i na izložbi ), u kožnjaku sam odudarao od upicanitih zvanica tako da cu te razbiti kad te vidim.
Album ce ti dostaviti Haro (ostavio sam to kod njega), ostavice ti to kod tete-Ismete u knjižari sutra, meni bi se smocilo dok bih to donio kuci.
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža