forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Sin City film
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 23/05/2005 : 16:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Mene odusevljava nick "stripoznalac" i skrivanje s active users ali sta ces mora se praviti vazan&napuhan...

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF

to vazan i napuhan valjda zato sto mi se Sin City nije svidio - što sam napisao kako sam ga ja doživio - a nisam koristio mišljenje velikog seinfelda - pa valjda jesam
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/05/2005 : 16:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Pa kad mi nick bude filmoznalac onda cu biti "veliki" do tada se necu preseravati da Sin City likovi nemaju dubinu.To za mene znaci da uopste nisi pogledao film cim nesto tako mozes da kazes a da ne govorim o gubitcima,fatalizmu koji ih ima na hiljade u SC...

+ Rutger Haura uzeti za primjer za bilo sta je joke, hahaha dobro si me nasmijao !!

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF

Edited by - seinfeld on 23/05/2005 16:15:05
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/05/2005 : 16:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
stripoznalac, kad si vec takav znalac, kad si stariji i "pametniji" od seinfelda... a kako to da onda ne znas da minimum dobrog odgoja zahjeva da se predstavis i ispunis svoj profile, a ne da nastupas ovako aninimno?
ovako anonimno, bez svog imena i prezimena, bez grada i drzave u kojoj zivis, bez godina starosti... ti bi mogao biti bilo tko, a zapravo si nitko...

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 23/05/2005 : 16:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Pa kad mi nick bude filmoznalac onda cu biti "veliki" do tada se necu preseravati da Sin City likovi nemaju dubinu.To za mene znaci da uopste nisi pogledao film cim nesto tako mozes da kazes a da ne govorim o gubitcima,fatalizmu koji ih ima na hiljade u SC...

+ Rutger Haura uzeti za primjer za bilo sta je joke, hahaha dobro si me nasmijao !!

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
FLESH + BLOOD
SOLDAAT VAN ORANJE
KATJE TREEPEL
pa se ti i dalje smij....

Edited by - stripoznalac on 23/05/2005 16:29:17
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/05/2005 : 16:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
sto se mene tice, bez ispunjenog profila i bez "staza" na forumu gdje se puno ljudi medjusobno i uzivo poznaje, za mene ti mozes biti i mladji brat malog tintilinica.
tesko da ti izjave mogu imati neku tezinu kad odbijas ispuniti vlastiti profile... ah, ali, uskoro ce i to biti obavezno... ovako, over and out - mama me je ucila da ne pricam s nepoznatim ljudima.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/05/2005 : 16:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
zakaj si obrisao svoj prijasnji post?

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/05/2005 : 16:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Hvala sto mi sjeba topic :-), opet da ti ponovim uzeti Rutger Haura za bilo kakav primjer je joke, da si barem dao Stallone za primjer onda bi znao da barem nesto znas o filmu.

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/05/2005 : 16:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

zakaj si obrisao svoj prijasnji post?

Sta je pisalo u njemu ?

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/05/2005 : 16:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
a, ne znam... neka sam ponovo napise. plakao je kako nije napuhan i kako smo se svi obrusili na njega... nesto u tom stilu...

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/05/2005 : 17:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
a sto ste napali coveka? covek se javlja na ovom forumu povremeno, ali njegovi postovi su uvek korisni i informativni. ja to cenim mnogo vise od nekog sa "stazom" ko ce da drobi o bilo cemu i prica gluposti. ako nece da popuni podatke - ne mora. ako mislite da je naduvan, nemate sta s njim razgovarati. ako mu se ne svidja scity, njegovo pravo. ako to argumentuje na bilo koji nacin, da ne govorimo ovako ozbiljno, kako mu se to moze zameriti?
da ne bude zabune, ja se spremam da gledam scity koji kod mene ima toliko kredita da nema sanse da mi se ne svidi. ipak, necu nikog napadati ako misli drugacije.

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 23/05/2005 : 17:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
Ima covjek pravo, vrlo vjerna translacija, ali je i meni, koji sam se strahovito palio na Millera, prva reakcija poslije filma bila: "Ne mogu vjerovati da je sve to zapravo uvijek bilo tako prazno". Možda je to problem razlicitih medija, pacinga, možda je source material zaista isprazan, neda mi se sad ponovo išcitavati original, razlijenio sam se.

Nešto malo srca ima u Marvovoj prici, a spomenuta Willisova scena mi je još jace odzvanja u stripu, iako ga nisam citao godinama.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/05/2005 : 20:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Rodriguez je uvijek imao naglasak na akciju, akciju, akciju i stil izvodenja akcije, a glavni junaci su skoro uvijek macho ili smart-ass tipovi (osim kad rabi napredne tinejdžere super-tajne agente).A ako je script podbacio (kako neki tvrde u dubini krakterizacije) a raden je potpuno po Millerovom predlošku, postavljam si pitanje nije li i onda i Miller podbacio u svojem radu? Mene je fascinirala samo ta slikovita hiperbrutalnost, neuobicajen nacin snimanja i jacina price i tema. Likovi karakteriziraju sami sebe kroz svoje unutarnje monologe... No sasvim je sigurno da se nekim nece dopasti, što zbog price, što zbog likova, što zbog nasilja.

Da, i nije li stripoznalac najveci slovenski kolekcionar stripova ili tako nešto? Mislim da je bilo rijeci o tome vec na forumu.. I da, mislim da nije lijepo uvijek reagirati na necije rijeci tako silovito i napadalacki.

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...

Edited by - DeeCay on 23/05/2005 20:15:52
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/05/2005 : 20:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Pa ako je to sigi onda nek se javi , ja sam mislio da je ovo rommel ah whatever ko god da je ja sam mu odgovorio na isti nacin , po istom tonu kojeg je bilo u njegov replyu tako da sada nema plakanja.

Marlowe niko ga nije napao, ako mu se ne svida SCity nema frke ni meni se ne svida SW pa sta onda, ali necemo s oblaka pametovati o dubini likova, fatalizmu, gubitcima i/ili film noir-u kao entitet pur sang i navesti da bas toga nema u Sin Citiju.
Sorry toga ima u obilju u SC, to mozes samo reci ako si procitao kritiku na netu ili u novinama i onda dodes ovdje da pametujes da si gledao film . Sin City ima dusu,karakter i genijalnost njegovog tvorca koja zraci i frca s ekrana na sve strane. Ako ima jedan "comics based" film koji moze da prode s flying colors onda je to Sin City !

Slijedeceg mjeseca dolazi Batman Begins i taj film obecava, konacno Batman koji je Dark Knight kakav treba da bude ali o tom film kad bude vrijeme ;-)) !

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF

Edited by - seinfeld on 23/05/2005 20:35:41
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/05/2005 : 20:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
meni je izrazito glupo kad neko ANONIMNO pametuje. ako si veles, markovic ili ristic - onda stani iza svojih teza i gledista. nema veze sto se necemo uvijek sloziti i sto cemo se mozda nekad i posvadjati, ali onda to barem govori da ti sugovornik ima karakter. ovako mi mozemo glumiti kolekcionare ili znalce, a u stvari smo obicne prdonje laprdonje koji gledaju s visine i misle da su nesto vise od ostalih!

Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 24/05/2005 : 08:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

a, ne znam... neka sam ponovo napise. plakao je kako nije napuhan i kako smo se svi obrusili na njega... nesto u tom stilu...

komentiranje nije plakanje još uvijek koliko ja znam....imao sam pravo odgovoriti na seinfijevu uvredu iako ja njega nicim nisam uvrijedio...
@seinfeld - stallone kad napravi makar onoliko dobrih filmova kao hauer onda ih možeš usporedivati...ovako cu smatrati da se šališ i/ili provociraš što mi se cini vjerojatnijim, mada možda spominjanjem m.nighta, i ostale ekipe možda i stvarno voliš stallonea što opet nije nikakav grijeh
druga stvar je da ja nikome ne pametujem - forum je otvoren i iskazao sam svoje mišljenje o odredenoj temi - koje nije OBVEZUJUCE NIKOME!!!! prema tome pametovanje pada u vodu - ali je obvezujuce ili makar poželjno održati odredeni nivo komunikacije bez vrijedanja i nekakvih osobnih animoziteta
a sad da se vratimo na SC - koji ja kao nisam gledao a Seinfeld koji je sasvim sigurno pogledao ama baš sve film noire koji postoje / ili ce tek postojati - pa može mrtav hladan izjaviti da je sin city najbolji noir ikada - je vjerojatno potpuno u pravu.
Dakle još pametovanja o necemu o cemu pojma nemam - struktura price: - osim kratkog uvoda - totalno suvišnog po meni, no to mi je sinulo tek poslije u pocetku sam bio impresioniran videnim jer uistinu me je na prvu loptu ocarao - imamo 3 price - Big Fat Kill, Sin City i That Yellow Bastard
poceticu upravo sa Bastardom jer mi je i inace najbolja prica sa ogromnom kolicinom teksta koji omogucuje radnji da se koliko toliko pristojno razvije i jedina koja doista ima više manje sve bitne elemente noira - korupciju, koja se u druge dvije price vidi tek u natruhama, pa cak i vracanje u prošlost - jer film pocinje upravo svojevrsnim flashbackom - što je gotovo uvijek pravilo u noir filmovima - a Willisov lik je jedini pravi looser u filmu - ucinio je ono što u sebi znao da je ispravno i platio cijenu za to - to je jedini povratak u prošlost - sva ostala "unutarnja naracija" - ne objašnjava motive lika što je karakteristika noira nego jednostavno prati trenutnu radnju.... imamo i jedno prilicno glupo rješenje -vec u stripu a to je njegovo oslobadanje sa vješala no ne uzimam kao ozbiljnu zamjerku jer sam vidio i glupljih rješavanja situacija - primjerice u izuzetnom filmu Jacquesa Tournera Out of The Past/Build my Gallows High (gle slucajnosti opet vješala u igri) - kriminalca na litici pogode od nekud s udicom - zakace ga i povuku u provaliju - ispalo je teška naiva ali bez obzira na to film je izuzetan!
dakle ova prica ima više nego prolaznu ocijenu
no za druge dvije to ne stoji -
Sin City - lik Marva - ko je on ili bolje što je on - zašto ganja ubojicu radi jedne noci dobrog sexa s prostitutkom - Goldie,
kao jedina je ikad bila dobra prema njemu - a što je to bilo s njim nigdje nije ni spomenuto - cak je i u Frankensteinu bolje prikazana cežnja cudovišta da bude prihvaceno - kod Marva ne znamo ni za cime žudi - ako je to dobra dubinska karakterizacija lika - možda seinfeldu jer takvi su otprilike i profili stlloneovih uloga - meni nije to može proci u stripu jer je sasvim razlicit medij -ko što je dobro primjetio netko u postu prije mene - ali film ipak traži nešto više. Marv kao gubitnik? Teško jer se za taj lik ni ne možete vezati - ne pobudi nikakve emocije - skroz je irealan -ubili su ga, pa što? Ubijao je i on druge iz nekih svojih pobuda koje ostaju nejasne...
A BIG FAT KILL - možda bi cjela prica bolje funkcionirala da je išla u paru sa DAme to Kill For - jer bi se vjerojatno bolje objasnio lik Dwighta i njegov odnos sa damama iz starog grada - ovako je to opet bilo s neba pa u rebra - s tim da je Dame to Kill For - gotovo najpunokrvniji Millerov noir strip - gdje imamo još dva kljucna sastojka - Femme Fatale i izdaju, obmanu, laž - nažalost dame to kill for je otpala iz tko zna kojih razloga
zatim Lik Benicia Del Tora - opet nedovoljno razraden - heroj policajac a prikriveni nasilnik - ni jedno ni drugo nigdje nije detaljnije objašnjeno - svi su likovi bez prošlosti (makar mi o njima ne znamo ništa) poneki i bez buducnosti - i jedini koji gubi ovdje je upravo policajac a da li nam to što znaci - ni najmanje!!!! prema svim likovima smo ponovno indiferentni jer nam nije dopušteno ništa više - jedini uistinu zanimljiv lik mi je miho - jer dovoljno asocira na lone wolfa....
cijelim film je ustvari gledanje stripa i ništa više!!!
jedino što je uistinu izuzetno osim obilja dobrih efekata je vizualni ugodaj koji je dobro prenio izvrsni millerov crtež na veliko platno
pa makar radi toga vrijedi film pogledati u kinu...kao i zbog odlicne minimalisticke upotrebe boja -
ali daleko je sve skupa to od najboljeg film noira!!!!

Edited by - stripoznalac on 24/05/2005 08:50:07
Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 24/05/2005 : 09:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
FYI - niti jedan svoj post ja nisam obrisao tko je brisao zna što je i zašto ucinio...I Don't Care....
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 24/05/2005 : 09:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Sjebo si one koji nisu citali strip i cekaju da vide film,jer su ovo procitali!!!

KLATA..VERATU..N%#/&%)=?#
Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 24/05/2005 : 09:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Sjebo si one koji nisu citali strip i cekaju da vide film,jer su ovo procitali!!!

zaašto u cijelom tekstu gotovo da i nema spoilera makar ne presudnih da bi te to moglo zasmetati da pogledaš film...u svakom slucaju da si procitao strip(ove) imao bi 100%-tni spoiler pa se ne bi bunio
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 24/05/2005 : 09:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Ja jesam procitao dva od tri navedena stripa,ali nije moj frend i nije znao da Marv biva ubijen i to mu je donekle uništilo cekanje da vidi film!

Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 24/05/2005 : 10:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Ja jesam procitao dva od tri navedena stripa,ali nije moj frend i nije znao da Marv biva ubijen i to mu je donekle uništilo cekanje da vidi film!

my mistake žao mi je - moglo je i bez tog spoilera...ako ti frend nije vidio text izbaciti cu to ako je...sorry

Edited by - stripoznalac on 24/05/2005 10:04:40
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 24/05/2005 : 12:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Vidio je,al nije bad!
Samo ubuduce malo pripazi!

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 24/05/2005 : 12:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
u nacelu se slazem da najveci dio ostatka ekipe pretjeruje u hvaljenju Sin Citya. kao - najbolja ekranizacija stripa ikad. pa dobro, sigurno je najvjernija, ali film je drugaciji medij i koliko god da Miller radi jako filmicne stripove, jos uvijek smatram puno vjestijim ekranizacijama na primjer Ghost World ili Batmana i narocito Batman Returns...

ipak par komentara:

quote:
Originally posted by stripoznalac

a sad da se vratimo na SC - koji ja kao nisam gledao a Seinfeld koji je sasvim sigurno pogledao ama baš sve film noire koji postoje / ili ce tek postojati - pa može mrtav hladan izjaviti da je sin city najbolji noir ikada - je vjerojatno potpuno u pravu.

bolji od M, The Big Heat, This Gun For Hire, The Third Man..? hmmm...

quote:

Sin City - lik Marva - ko je on ili bolje što je on - zašto ganja ubojicu radi jedne noci dobrog sexa s prostitutkom - Goldie,
kao jedina je ikad bila dobra prema njemu - a što je to bilo s njim nigdje nije ni spomenuto - cak je i u Frankensteinu bolje prikazana cežnja cudovišta da bude prihvaceno - kod Marva ne znamo ni za cime žudi - ako je to dobra dubinska karakterizacija lika - možda seinfeldu jer takvi su otprilike i profili stlloneovih uloga - meni nije

Marv je ratni veteran... to se zna iz njegovog monologa kod budjenja. kojeg rata se ne zna i NE MOZE se znati jer bi to upropastilo koncepciju grada koji postoji u nekom neodredjenom vremenu i na neodredjenom mjestu. zapravo - grad kakav nije postojao nikada nigdje.

a sto se tice "dubinske karakterizacije", ne vidim je kao uvjet za dobar film ili bilo sto drugo. upravo povrsna karakterizacija omogucava uzivljavanje u lik. ako je lik potpuno okarakteriziran, samo oni koji imaju karakter jednak njegovom ce se lako identificirati s njim.

osim toga, o proslosti lika ne mora biti nikakve rijeci. zasto bi za dobar film to bilo nuzno? to je stereotipni okvir u kojem se gusi vecina zanrovskih filmova proslog stoljeca. u postmodernistickoj zanrovskoj prici, karakter lika se nasljedjuje iz prethodnog citalackog, gledalackog i sl. iskustva.
Go to Top of Page

stripoznalac
New Member

128 Posts

Member since 06/01/2005

Posted - 24/05/2005 : 12:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send stripoznalac a Private Message

a THE KILLERS, THE ASPHALT JUNGLE, CRIME WAVE, THE SET-UP, THE CROSSFIRE, ACT OF VIOLENCE, itditd o tome je i rijec... quote ti je bio kriv jer sam ironizirao seinfija što se vidi iz texta
a kod Noira je karakterizacija likova presudna

Edited by - stripoznalac on 24/05/2005 12:25:17
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/05/2005 : 12:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Stripoznalac ,predstavi se da znam s kim pricam, da li si ti vec bio na forumu îli ne , ako jesi ostavi nick koji si imao.

Nisi ti odgovorio na "seinfeldovu uvredu" , nego je seinfeld odgovorio na tvoju uvredu, da ne zaboravimo o cemu se radi, ne izvrci cinjenice. Pogledaj tvoj superiorni odgovor, morao sam da odgovorim na to, Marv mi ne bi oprostio da nisam :-)) !

Stallone i Hauer su ko nebo i zemlja. Ne zezam se kad kazem da je Stallone bolji, napisao je Rocky i glumio u njemu, kraj price. Mozda ces reci da Rocky nije dobar film, jer je "bokserski film" :-))))))))))). A Rocky je o boksu kao sto je i Million Dollar Baby o boksu...Kontas? To je isto kao sto je Zeppelin bolji od Bon Jovi, Jon moze zivjeti 100 godina ali nikada nece znati napisati i komponovati "Stairway to heaven" .

I da forum je otvoren i svako moze iskazati svoje mišljenje o odredenoj temi, slazem se s tim. Sta mislis da je radim nego iskazujem misljenje...

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/05/2005 : 12:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:

a THE KILLERS, THE ASPHALT JUNGLE, CRIME WAVE, THE SET-UP, THE CROSSFIRE, ACT OF VIOLENCE, itditd o tome je i rijec... quote ti je bio kriv jer sam ironizirao seinfija što se vidi iz texta
a kod Noira je karakterizacija likova presudna

Ironizirao? Wow , ja bi izabrao neku drugu rijec jer ova rijec nema dubine !

Evo ja cu opet ponoviti u hauer vs stalonne prici, ROCKY , tacka .

A sada spektakl ...
COMICS 'N STUFF
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000