Author |
Topic |
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 30/05/2005 : 23:58:08
|
quote: Originally posted by bristova
Pazi ovako! Ma samo citanje i cijeli pogled na strip u zivotu prosjecnog stripoljupca ima više faza. Ona prva,kad tek pocmeš citat pa ti je sve super i za pet,svi su "veliki" i neustrašivi(kad smo se divili Zagoru,Kitu Teleru,K.Marku,K.Mikiju...),to ti je negdje do 12-13 godina.Kod mene je to srecom bilo zlatno doba stripa od 1981-1988. E onda nakon nekog vremena ti sve to bude "za klince" i "bez veze",ideš u srednju,gledaš cure,cak neku i skontaš.Pobacaš ili razdijeliš sve stripove.Nekima se u to doba desi i rat (1991-1995). Onda opet otkriješ stripove ali ih pocmeš gledat drugim ocima,cijeniš realnost,dobar crtez i scenario,prezireš rane Zagore i cijelu plejadu dijecjih junaka ali drzis do npr.Mr.No-a ,novih Zagora,Tex-a,Nathan Nevera... A nakon toga opet dodje neka faza kad su ti i ovi strai zagori i kit teleri nekako dragi.Citaš opet staru Modesti...Valjda covik pukne?
Deja Vu! Jedina razlika je što ja nisam bacio stare stripove zbog cura. Cure su se morale naviknuti na to da volim i skupljam stripove. Evo npr. moja buduca mi kupuje stripove u MC-u ak ja ne stignem. To te ja pitam! |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 31/05/2005 : 00:03:18
|
Ma stare epizode imaju svoju patinu,nisu loše ali ona naivnost,nepreciznost u pojedinostima(oruzje i uniforme u dosta stripova nemaju blage veze sa razdobljem u kome se radnja odvija),loši prijevodi.. e to se sve mora promatrati u kontekstu onog vremena iako je i tada bilo dobrih i preciznih stripova.
Pa i u novim Zagorima konstantno fulavaju sa oružjem i uniformama. I s puno drugih stvari al ostavimo to za neke druge topice. |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 31/05/2005 : 00:21:59
|
quote: Originally posted by VALTER
Meni ti brojevi izasli 1991. i nisu nesto - tu ima dosta ponavljanja vec ispricanog (npr. Mrtvacka glava, Zagor na nisanu, Povlacenje). Tu je uglavnom rijec o Toninellijevim scenarijima, a on se ipak u globalu nije proslvio na Zagoru. Kao solidne bih izdvojio Potop u Darkvudu i Sindrom Belzebul.
sljepoca, pa onaj broj gdje zagor visi naglavacke na brdu naatani itd. bilo je dobrih stripova, ali se slabo sican imena... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 31/05/2005 : 01:19:42
|
quote: Originally posted by VALTER
Meni ti brojevi izasli 1991. i nisu nesto - tu ima dosta ponavljanja vec ispricanog (npr. Mrtvacka glava, Zagor na nisanu, Povlacenje). Tu je uglavnom rijec o Toninellijevim scenarijima, a on se ipak u globalu nije proslvio na Zagoru. Kao solidne bih izdvojio Potop u Darkvudu i Sindrom Belzebul.
apsolutno se ne slažem, to je jedno od onih "zlatnih doba" zagora. pa i te epizode koje si nabrojao su odlicne, a pogotovo zadnje dvije. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/05/2005 : 10:25:09
|
quote: Originally posted by stinky
Pazi ovako! Ma samo citanje i cijeli pogled na strip u zivotu prosjecnog stripoljupca ima više faza. Ona prva,kad tek pocmeš citat pa ti je sve super i za pet,svi su "veliki" i neustrašivi(kad smo se divili Zagoru,Kitu Teleru,K.Marku,K.Mikiju...),to ti je negdje do 12-13 godina.Kod mene je to srecom bilo zlatno doba stripa od 1981-1988. E onda nakon nekog vremena ti sve to bude "za klince" i "bez veze",ideš u srednju,gledaš cure,cak neku i skontaš.Pobacaš ili razdijeliš sve stripove.Nekima se u to doba desi i rat (1991-1995). Onda opet otkriješ stripove ali ih pocmeš gledat drugim ocima,cijeniš realnost,dobar crtez i scenario,prezireš rane Zagore i cijelu plejadu dijecjih junaka ali drzis do npr.Mr.No-a ,novih Zagora,Tex-a,Nathan Nevera... A nakon toga opet dodje neka faza kad su ti i ovi strai zagori i kit teleri nekako dragi.Citaš opet staru Modesti...Valjda covik pukne?
ocito smo svi iz te generacije imali istu putanju srednja nam je sjebala stripove... al smo zato dobili picke
no, ne prezirem te stare zagore i kit telere, samo mi jednostavno nisu zanimljivi
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Da, da u srednjoj smo dobili pi.....vo
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
|
|
bristova
New Member
269 Posts
Member since 17/01/2002 |
Posted - 31/05/2005 : 11:16:24
|
Pa bilo je više pi..ve nego pi..ke to sigurno Sad imamo i jednog i drugog a i stripova.Štoviše i starih dobrih epizoda u duplo boljem pakovanju (uvez,kvaliteta papira,prijevod) Eto omladinci,nije ni loše imat 30 godina.
(Zajebajen,voli bi se vratit, sa ovom pameti, u srednju školu bar 7 dana nego imat glanc ZlS br. 1 Cetiri Obracuna )
Mislim da je i Markos generacija tu negdje '74-'76.
|
Edited by - bristova on 31/05/2005 11:18:31 |
|
|
dveki11
Average Member
945 Posts
Member since 12/04/2005 |
|
debeli_bg
Starting Member
Serbia
87 Posts
Member since 12/04/2005 |
Posted - 01/06/2005 : 21:24:58
|
Ma stari su zakon,i zbog crteza i zbog specifincog osecaja koji ti daje ZS.Kad sam citao te epizode u Extra,nije to to.Kao da nesto fali ,a to je stari dobri osecaj da u rukama drzis ZS(pa makar bila i sranje epizoda,mada ih nema bas). |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 02/06/2005 : 10:40:24
|
sve potpisujem preciznosti radi mene je ponovno puklo prije godinu ipo kad bijah kod frenda koji mi je pokaza svoju kolekciju iodonda mira nemam |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/06/2005 : 22:31:02
|
quote: Originally posted by debeli_bg
Ma stari su zakon,i zbog crteza i zbog specifincog osecaja koji ti daje ZS.Kad sam citao te epizode u Extra,nije to to.Kao da nesto fali ,a to je stari dobri osecaj da u rukama drzis ZS(pa makar bila i sranje epizoda,mada ih nema bas).
Puno ljudi to kaže. Kod mene nije tako. Imao sam dosta tih starih Zagora i prodao sam ih, sada sakupljam nove i još su mi bolji. Ne savijaju se i ne raspadaju tako laku i korice su malo tvrde što mi se posebno svida. Price iznutra su iste tako da mi je sa te strane svejedno. Najbolje je što su ovi noviji 100 % Zagor, a kod onih starih se moralo usput procitati i kojekakvo smece u dodatku.
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
|
|
Brandy Jim
Average Member
Croatia
545 Posts
Member since 04/10/2004 |
Posted - 02/06/2005 : 23:35:28
|
meni su svi ti stari stipovi dragi...kad uzmem citat neki stari strip,osjetim miris,odmah mi dolaze slike iz prošlosti i kod vecine stripova vrati mi se film kad sam ga i gdje kupio i to me cini nevjrovatno sretnim,a istodobno se javlja i žal za onim hrpama izgorenih stripova u ratu...al da ne bude zabune volim ja i ove nove,al su mi stari nekako draži,jebo pricu i uniforme kad je u pitanju nostalgija,jer sam upravo zbog nje poceo ponovno skupljat stripove...jedne hladne zime prije 3 godine,uzeh od prijatelja nešto za citat i medu hrpom casopisa bio je i strip,kapetan miki"foxova banda",poceh ga citat,a kroz glavu krene film,dogadaji,naslovnice i pomislih:mogo bi ja skupit sve brojeve mikija,najdražeg mi junaka iz djetinjstva,nije toga izašlo puno,onako,sebi za dušu...al,neda vrag mira,skupih mikije,pa rekoh ajd i parkera,ni njega nema puno,pa mr noa,pa telera,pa sd,pa ludens...i eto,prešišah preko 2500 komada i još mi nije dosta...i sad ne znam jel kriva ona dosadna zima il...ma nije ni bitno,važno je da sam ja sretan i da moj deckic ima svoju kolekciju koju svakodnevno slaže i pregledava,da mu ludi tata nije maznuo koji strip i mjenjao s onim pripitim stricekima iz "jamaice"(birc u ulici) |
|
|
Topic |
|
|
|