Author |
Topic |
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/06/2005 : 10:12:03
|
quote: Originally posted by Boban
Zao mi je sto cu nekima mozda srusiti snove, ali izdavac Diznija u Srbiji je iz Hrvatske i stampa cirilicom. Eto kako oko jednog dobrog projekta svi mogu da budu nesrecni.
da. ekipa iz chakovca sasvim lepo stampa na cirilici. ali, to je sasvim u redu. izdavac je inace egmont, danski izdavac koji drzi prava na diznija u celoj evropi, a ima svoje ispostave u mnogim zemljama. toliko o tome.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 04/06/2005 : 10:33:57
|
Ma Dizni nece nikome da proda prava u Srbiji dok se ne plati sva TV i štampana piraterija tokom devedesetih. Secate se da su za vreme bombardovanja neprekidno isli Diznijevi crtaci? e, pa neko je to sve popisao i sada trazi sumanuto velike pare. Neko (Hrvati) su odradili ovu koprodukciju za Srbiju, ali to je usamljeni primer.
Da se ja pitam, zabranio bih prodaju u Srbiji bilo cega što je štampano van podrucja Srbije. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 04/06/2005 : 11:22:49
|
Da se ja pitam, zabranio bih prodaju u Srbiji bilo cega što je štampano van podrucja Srbije.
jel to onda znachi da se izdanja belog puta netje shtampati kao shto je prvobitno planirano/prichano u sloveniji ili cheshkoj?
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 04/06/2005 : 11:29:47
|
Zao mi je sto cu nekima mozda srusiti snove, ali izdavac Diznija u Srbiji je iz Hrvatske i stampa cirilicom. Eto kako oko jednog dobrog projekta svi mogu da budu nesrecni.
kome se jebe odakle je izdavach dok imash napokon REGULARNO nepiratsko izdanje diznijevih stripova shtampano kako valja i kako srBski bog zapoveda (na tjirilici) po pristupachnoj ceni. to shto ga hrvati shtampaju znachi samo da tje redovno izlaziti:) eto kako oko jednog dobrog projekta svi mogu da budu sretjni.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 04/06/2005 : 11:36:49
|
quote: Originally posted by marlowe
da. ekipa iz chakovca sasvim lepo stampa na cirilici. ali, to je sasvim u redu. izdavac je inace egmont, danski izdavac koji drzi prava na diznija u celoj evropi, a ima svoje ispostave u mnogim zemljama. toliko o tome.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
potpuno si u prava a gospon boban bi po meni(ako se smatra jednim od vodecih ljudi u srpskom izdavaštvu,kako je to receno u najavama famoznog vertiga koji baj d vej još uvijek nije ugledao svijetlo dana a kak se cini nikad ni nece,a ne racunajuci jedan trejd 100 b koji je gospon boban vjerojatno odštampao u svojoj štampariji) trebao to znati a ne lupati gluposti da je egmont izdavac iz hrvatske...
eto toliko o strucnosti i upucenosti pojedinih ljudi
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Posted - 04/06/2005 : 11:41:18
|
Ma Dizni nece nikome da proda prava u Srbiji dok se ne plati sva TV i štampana piraterija tokom devedesetih. Secate se da su za vreme bombardovanja neprekidno isli Diznijevi crtaci? e, pa neko je to sve popisao i sada trazi sumanuto velike pare. Neko (Hrvati) su odradili ovu koprodukciju za Srbiju, ali to je usamljeni primer.
Da se ja pitam, zabranio bih prodaju u Srbiji bilo cega što je štampano van podrucja Srbije.
apsolutno debilna tvrdnja.po kojoj logici egmont koji drži prava za disney za podrucje gotovo cijele europe bi dozvolio hrvatskom ogranku svoje multinacionalne firme da štampa stripove za zemlju za koju nemaju prava.. anfaking bilivibl-upucenost i strucnost...
|
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Posted - 04/06/2005 : 11:43:58
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
jel to onda znachi da se izdanja belog puta netje shtampati kao shto je prvobitno planirano/prichano u sloveniji ili cheshkoj?
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
a to bi moglo i znaciti da ce ta izdanja na kraju ispasti piratska pizdarija nakon ovakvih tvrdnji uopce se ne bi cudio...
|
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 04/06/2005 : 12:45:39
|
Bobane, ti ovakvim komentarima mislis da ugusis svoje izdavastvo pre nego li sa njim krenes? Sada si urednik i tvoje izjave imaju drugaciji znacaj i tezinu. Odgovoran si i prema gazdi cije novce besomucno ulazes i koji nece biti sretan kada pukne zbog takve neozbiljnosti. I da, hoces li reci da i izdanja Belog puta ne treba kupovati jer se stampaju izvan Srbije??? Ili je prica o inostranoj stampariji bila marketinska laz???
Svugde u svetu se bira stamparija koja moze uraditi bolje i jeftinije, ili kod koje imas stalni povoljan aranzman, i retko ko je budala da zbog kvazi patriotizma plati skuplju stampu u svojoj zemlji. Neka stampar bude patriota i neka obori cenu i poveca kvalitet
Takodje, osim dugova Politike za prava i resavanja sudskih sporova iz devedesetih, verovatno niko u Srbiji nebi dobio kopirajte jer ih Egmont drzi za celu Evropu i samo se preko njega to moglo pojaviti kod nas. A Egmont radi na principu osnivanja firmi (ispostava) u drzavama gde izdaju stripove. Verovatno jeste to posao hrvatskog Egmont-a, ali jos niko ne zna da li je to 100% sigurno, cudno je sto je kao jedan od promotera u Beogradu bio direktor bugarskog predstavnistva a ne hrvatskog.
Zatim, prelom (pripremu za stampu) radi beogradska firma, tako da je pre rec o beogradsko-zagrebackoj koprodukciji. Stamparija ide verovatno po ranijim ugovorima, mada stoji da bi verovatno bolje prosli da sve stampaju u Subotici, ali oni znaju sta rade.
Na kraju, bilo cije da je izdanje vazno je da je ispravno uradjeno i kvalitetno. Ko zna uradi, ko ne zna pizdi jer su drugi to uradili pre ili bolje od njega.
Ako cemo i oko toga da ne treba kupovati nista sto nije stampano u Srbiji, ajd onda da ne stampamo stripove "ruznih, prljavih i zlih amera", vec da stampamo iskljucivo domacu strip produkciju!!!
PS. Vidim da je i Cro izdanje promenilo logotip pa je isto k'o i srpsko, osim u tome sto je latinicno.
_________ STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu |
Edited by - zmcomics on 04/06/2005 12:57:47 |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 04/06/2005 : 14:03:04
|
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
ne, to znaci da izdanja belog puta (ako ih ikada bude) se nece prodavati izvan srbije! stvarno, uz ovakvu izdavacku politiku i poduzetnicku logiku, mislim da doticni mulac nema sto traziti u izdavastvu. eh, jadno...
zlatko je napisao lijepi post s kojim se u potpunosti slazem.
http://zveles.blogspot.com/ |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 04/06/2005 : 14:09:13
|
e, a sta si onda prije godinu dana dolazio u zagreb moliti zdericev profil da krene zajedno s tobom u vertigo hrvatsko-srpsku koprodukciju???
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/06/2005 : 14:14:09
|
Cudna ova taktika, zasto da se ogranicite samo na Srbiju, ja bi se ogranicio na Beograd , to je jos manje :-)). Ili jos bolje, ogranici se na haustor ili samo na svoje ukucane, prodaja zagarantovana :-)).
A sada spektakl ... COMICS 'N STUFF
|
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 04/06/2005 : 14:23:11
|
Da se mene pita, zabranio bih prodaju van Srbije bilo cega što je štampano na podrucju Srbije.
Nakon ovakvih izjava mislim da ce moj tesko zaradjeni novac zaobici famozni Beli put!
Hrvatski Miki Maus se tiska u Poljskoj i to mene uopce ne smeta. Volio bih jedino da je papir deblji.
I'll be normal when I'm dead! |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 04/06/2005 : 14:29:25
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
Da se mene pita, zabranio bih prodaju van Srbije bilo cega što je štampano na podrucju Srbije.
ne preterujmo
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 04/06/2005 : 14:37:01
|
quote: Originally posted by zmcomics
cudno je sto je kao jedan od promotera u Beogradu bio direktor bugarskog predstavnistva a ne hrvatskog.
Egmontu je sasvim svejedno hoce li u Beograd doci direktor bugarskog ili hrvatskog predstavnistva. Svi oni rade za istu firmu i dobili su zadatak da pomognu pri otvaranju srpske podruznice. Tako je i hrvatski Egmont dobivao pomoc od slovenske podruznice. Susjed susjedu mora pomagati.
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 04/06/2005 : 14:41:16
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
ne preterujmo
Ne mislim tako, ali to mi je bila spontana reakcija na onako glupu izjavu. Jos malo pa ce se predlagati i dizanje armiranog zida oko Srbije
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 04/06/2005 : 21:24:59
|
quote: Originally posted by marlowe
sto se tehnickih podataka tice, format i sadrzaj su isti kao u hrvatskom izdanju, jedina razlika je da je ovde papir jedno 30% deblji i tezi nego kod hrvatskog mikija, a cena je 90 dinara, dok se hrvatski miki ovde na kioscima prodavao za 110. dakle, ako je hrvatski ovde isao nekako, a jeste, ovo izdanje bi trbalo da ima lepu buducnost posto je radjeno prema originalnom ovdasnjem prevodu (paja, a ne pasko, itd), na cirilici, na kvalitetnijem papiru, a jeftinije je skoro 20%.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Dobro zvuci...
"Velikodušnost bez premca"
www.geocities.com/makikatalinic/AF - stranica o AF-u www.forums.com/phpbb/index.php?mforum=af - Forum o svemu
|
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Posted - 05/06/2005 : 18:01:19
|
Bobane, ti ovakvim komentarima mislis da ugusis svoje izdavastvo pre nego li sa njim krenes? Sada si urednik i tvoje izjave imaju drugaciji znacaj i tezinu. Odgovoran si i prema gazdi cije novce besomucno ulazes i koji nece biti sretan kada pukne zbog takve neozbiljnosti.
ma hajde... samo si te nadaj. Teško je proceniti ko je ovde zlobniji, zavidniji i zlonamerniji: pojedini Hrvati ili vi iz Marketprinta.
A posto sam eto sada postao i urednik, moram zaista da pazim sta pricam. Verovatno bi bilo najbolje da ne pricam nista, a? U slucaju propasti Belog Puta ti bi bio najsreciniji covek na planeti, zar ne, zm? Hajde, priznaj to ovde javno, da ljudi vide s kim imaju posla.
http://www.paramecijum.com/boban/ |
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Posted - 05/06/2005 : 18:10:35
|
quote: Originally posted by Dr. Westax Egmontu je sasvim svejedno hoce li u Beograd doci direktor bugarskog ili hrvatskog predstavnistva. Svi oni rade za istu firmu i dobili su zadatak da pomognu pri otvaranju srpske podruznice.
Ali recimo da nama nije svejedno, da nam pomoc nije potrebna i da smo hteli sami da radimo sve ovo? Zasto nam se natura hrvatsko/slovenacki patronat za gomilu izdanja (ne samo vezano za strip)? Otkud pravo hrvatskim predstavnicima da kupuju autorska prava za Srbiju i da dobijaju ekskluzivna prava u distribuciji na podrucju Srbije? Ponavljam, mnogo više toga ima u drugim izdanjima, ne stripovima. Ja sam dugo godina u srpskom izdavaštvu i poslednju deceniju su igre bez granica da se srpska knjiga legalno dostavi u hrvatske knjizare? Zašto? Zašto ne postoji reciprocitet? |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 05/06/2005 : 18:33:31
|
Otkud pravo hrvatskim predstavnicima da kupuju autorska prava za Srbiju i da dobijaju ekskluzivna prava u distribuciji na podrucju Srbije? Ponavljam, mnogo više toga ima u drugim izdanjima, ne stripovima.
Prava im daje novac. Uopce nije bitno jesi li Hrvat, Srbin ili Sudanac, bitan je novac kojeg ces dati. Da imam novca otkupio bi pola poduzeca u Bosni, Srbiji i Makedoniji te bi zaradjivao masne pare.
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 05/06/2005 : 18:37:23
|
Bobane, ti ovakvim komentarima mislis da ugusis svoje izdavastvo pre nego li sa njim krenes? Sada si urednik i tvoje izjave imaju drugaciji znacaj i tezinu. Odgovoran si i prema gazdi cije novce besomucno ulazes i koji nece biti sretan kada pukne zbog takve neozbiljnosti.
ma hajde... samo si te nadaj. Teško je proceniti ko je ovde zlobniji, zavidniji i zlonamerniji: pojedini Hrvati ili vi iz Marketprinta.
A posto sam eto sada postao i urednik, moram zaista da pazim sta pricam. Verovatno bi bilo najbolje da ne pricam nista, a? U slucaju propasti Belog Puta ti bi bio najsreciniji covek na planeti, zar ne, zm? Hajde, priznaj to ovde javno, da ljudi vide s kim imaju posla.
http://www.paramecijum.com/boban/
daj choveku malo vlasti pa da vidish kakav je ustvari...ili vetj tako neshto beshe... kakogodbilo, bobane, kod tebe je izgleda isto . radio na multi$$$ projektima sa jedne ili pilitjario i ucenjivao za pripremu za shtampu i shtamparije sa druge strane, pretencioznost i zloba izviru iz svake rechi i zao mi je shto sama tvoja pojava rushi moj mit o konzumentima stripa kao kulturnoj i u sushtini dobroj skupini. a josh sam mislio da je sendmen preterao kad ti je srochio onakav odgovor na tvoj predlog. iskreno se nadam da tjesh popiti shut kartu od ekipe odnosno finansijera belog puta jer ochito nemash osnovnu dozu bontona da bi nastavio da glumish glavnog i odgovornog urednika tamo.
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 05/06/2005 : 18:55:55
|
Ja sam dugo godina u srpskom izdavaštvu i poslednju deceniju su igre bez granica da se srpska knjiga legalno dostavi u hrvatske knjizare?
ha, ha, ha! pravi se nasao da u istu recenicu stavi rijeci "izdavastvo" i "legalno"! jedino u cemu si ti dosada bio su piratska izdanja!
|
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Posted - 05/06/2005 : 19:14:28
|
Ja sam treci prvatni izdavac u zemlji Jugoslaviji, u kojoj je vecina nas i rodjena; ne treci po uspesnosti, vec treci po trenutku nastanka; radim taj posao od vremena dok mnogi od vas nisu ni bili rodeni, ali to nije ni bitno. Potpisao sam zvanicno i legalno preko 300 izdanja, od kojih su neka postigla i petocifrene tiraže. Ali ni to nije bitno. U ovom poslu za koji me prozivate ja nisam glavni i odgovorni urednik, dapace samo sam jedan zupcanik u ogromnoj mašineriji bez mnogo mogucnosti da odradi bilo šta van ustanovljenih pravila. Znam da Beli Put ima mnogo neprijatelja, pre svega u samoj Hrvatskoj zbog preklapanja odredenih interesa, a svako i u Srbiji gde Marketprint smatra za sebe da je najveci i najznacajniji izdavac stripa kod nas. Uspeh i opstanak Belog Puta srecom ne zavise od tvojih zajedljivih komentara, zveles, niti od svih drugih koji bi voleli da se sve to ne ostvari. I zaista ne znam o kakvoj pirateriji pricas, zveles? Bice da si me sa nekim pomešao. Ja u svom životu nemam niti jedno jedino piratsko izdanje, bilo cega. Uredno placam autorska prava za sve što štampam vec više od 20 godina. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 05/06/2005 : 19:21:13
|
je, je... whatever! nisam ja jedini, mnogi znaju o cemu pricam. a, inace, "uspjeh i opstanak" belog puta me uopce ne zanimaju. jedino se gnusam tvojih rasistickih uvjerenja poput "Da se mene pita, zabranio bih prodaju van Srbije bilo cega što je štampano na podrucju Srbije." zato se nemoj prikazivati "velikim izdavacem" ili "urednikom velikog projekta" jer smo te svi vec prokuzili. jednog dana ce to skuziti i financijer belog puta, a onda.... fijuuu... zasluzena noga!
|
|
Topic |
|