Author |
Topic |
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/06/2005 : 16:36:48
|
Možeš, ali salnje para ti je rizik koji se ne isplati.
I ja sam bio video neke veoma interesantne stvari, i ucestvovao, i dobio ih na aukcijama. Onda sam poslao pare u koverti, jer drugi nacin ne postoji.
U prvom slucaju stripovi nisu stigli iz Italije, u drugom pare nisu stigle u Italiju.
Sve skupa, to zadovoljstvo me je koštalo 50 eura.
Dakle, ne preporucujem, dok se ne uvede paypal za SCG, ili neki drugi nacin placanja preko neta.
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore." |
|
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Posted - 09/06/2005 : 16:51:19
|
A mogu li ja da ucestvujem na aukcijama i ako dobijem, da slanje para, prijem stripova i sve ostalo obavi neko drugi u Italiji za mene ?
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 09/06/2005 : 17:59:03
|
Ja vec dosta dugo sudjelujem na ebayu i moram priznati da nijednom nisam imao problema. Samo se trazi da ti se posiljke salju preporuceno. Naravno da neko iz Italije moze za tebe to sve obaviti:)
Mrzim mrznju! |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/06/2005 : 18:00:12
|
Naravno da mozes :-). Taj it. ebay je zakon, mozes naci komplete recimo texa 1-500 za 300-400 euro, maxije i sl. , + dosta stvari ako te Bonelli interesuje.
Slobodno ti biduj po ebayu cak i ako kaze da salje samo u Italiju ! Do sada nikada nisam imao nikakvih problema a novac je novac, 100 euro iz Srbije je isto kao s 100 iz Italije jedino sto ce mozda malo duze cekati :-))...
Btw ja uplacujem samo preko banke ili vaglia postale( on dobije cek kuci koji moze da podigne u banci ili posti) to je najlakse.
A sada spektakl ... COMICS 'N STUFF
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 09/06/2005 : 18:55:33
|
postoji samo jedna glupa fora u SCG, a to je zakon koji kaze da ne mozes da saljes novac u inostranstvo (!!!) osim najblizem rodjaku! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/06/2005 : 19:35:26
|
Nije tacno. Postoje odredene granice preko kojih možeš da šalješ novac samo roadcima (mislim da je u pitanju 2000 evra, mada nisam siguran).
Ali da, slanje novca u koverti je protivzakonito.
perper, pa da, ako imaš nekog da ti to reguliše u Italiji, to je sasvim druga prica.
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 09/06/2005 : 22:01:37
|
hm,hm. ako se pismo šalje preporuceno - nema šanse prošvercat lovu, jer u pošti provjere cega ima unutra (pokušao sam:) ali ako ga šalješ obicno - nece skužiti, samo uvijek postoji rizik da ce se npr. neki poštar putem pravit pametan te zavirivat u kuvertu. (nije mi se još desilo, pare su svaki put stigle, i stripovi takoder. al svaki put umirem od straha jedno tjedan dana :)
a jel ima koga iz RH da je placao na neki drugi nacin ? uplatom u banku, recimo, ili nešto slicno (baš me zanima koliku uzimaju proviziju)
"Here it is..! "Samsonite"! I was waaay off!" |
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Posted - 09/06/2005 : 22:19:44
|
i ja sam vidjeo svasta zanimljivog, pa ako neko ima iskustva sa talijanima: please share nisam jos nista uzeo jer se ne usudim poslati novce da me prevare |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/06/2005 : 22:29:13
|
quote: Originally posted by fler
hm,hm. ako se pismo šalje preporuceno - nema šanse prošvercat lovu, jer u pošti provjere cega ima unutra (pokušao sam:)
Ne nužno. Negde provere, negde te samo pitaju šta ima unutra.
|
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/06/2005 : 23:52:25
|
quote: Originally posted by zosko
vidjeo sam da su stripovi od ristampe puno jeftiniji nego bonellijevi. http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=17851&item=6538552808&rd=1 cuo sam da je inace isti sadrzaj. ima li tko vise informacija?
Misliš na ristampe u odnosu na originalna izdanja, tako?
Kod Dylana je jedina razlika u stranici sa pismima (a verujem da ti to ne znaci ništa), ostalo je isto, bez obzira na to da li je u pitanju ristampa ili seconda ristampa.
Kod ostalih, odnosno kod tutto izdanja ima razlika, neke stvari su ispravljane, što scenaristicki, što crtacki.
Ne znam kakve su ove Texove ristampe...
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 10/06/2005 : 02:20:10
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by zosko
vidjeo sam da su stripovi od ristampe puno jeftiniji nego bonellijevi. http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=17851&item=6538552808&rd=1 cuo sam da je inace isti sadrzaj. ima li tko vise informacija?
Misliš na ristampe u odnosu na originalna izdanja, tako?
Kod Dylana je jedina razlika u stranici sa pismima (a verujem da ti to ne znaci ništa), ostalo je isto, bez obzira na to da li je u pitanju ristampa ili seconda ristampa.
Kod ostalih, odnosno kod tutto izdanja ima razlika, neke stvari su ispravljane, što scenaristicki, što crtacki.
Ne znam kakve su ove Texove ristampe...
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
Tex Nuova Ristampa je fenomenalno uradena. Ima ispravaka, ali iskljucivo tamo gdje ih zaista i treba biti. Primjera radi, u nekoj od prvih epizoda koju su zajedno crtali Galep i Gamba potkrala se komicna pogreška - Galep je, naime, crtao jednog lika sa brkovima, a Gamba bez. Tu je, naravno, došlo do korekcije, pa covjek sada ima brkove na svim kadrovima. Ja sam nacelno protiv ispravaka, ali u takvim slucajevima su nužne. To na stranu, graficka oprema serijala je sjajna, uvodni tekstovi dobri, a u svakom broju ima i mali kolor posteric kojeg potpisuje Villa.
Tex Tre Stelle i TuttoTex su, pak, korektne ristampe, ništa posebno, ali sasvim u redu.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
zg stripovi
New Member
104 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 10/06/2005 : 02:40:13
|
quote: Originally posted by Djole
Možeš, ali salnje para ti je rizik koji se ne isplati.
I ja sam bio video neke veoma interesantne stvari, i ucestvovao, i dobio ih na aukcijama. Onda sam poslao pare u koverti, jer drugi nacin ne postoji.
U prvom slucaju stripovi nisu stigli iz Italije, u drugom pare nisu stigle u Italiju.
Sve skupa, to zadovoljstvo me je koštalo 50 eura.
Dakle, ne preporucujem, dok se ne uvede paypal za SCG, ili neki drugi nacin placanja preko neta.
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
Imao sam baš takvih iskustava sa Talijanima, što znaci da problem ocito nije u "nama". Ignorantni su prema ekipi iz ovih krajeva a nerijetko ce i namjerno zeznuti/prevariti. Cim posaljes lovu u kuverti zaboravi da ces dobiti ono što si osvojio/kupio.... Ostaje ti samo zadovoljstina ostavljanja negativnog feedbacka prodavacu! Ne trebamo ni generalizirati ali moja pozitivna iskustva sa Ita/ebay odnose se na ekipu koja ima odredjenu reputaciju i ugled i koji vec u startu daju do znanja da, radi zastite kupca, pristaju i na slanje love Western unionom (preko pošte) ili na placanje putem www.bidpay.com. No, nikad ne znas na koga ces naletiti. Ameri su ipak mnogo ozbiljniji. Naleti i tu neki koji bi izlevatio stranca ali ipak je postotak takvih manji. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/06/2005 : 13:34:59
|
Iz Hrvatske se moze slati international money order u Italiju, cijena je mislim 30-tak kuna, jeftino, pouzdano, brzo, nema problema. Mene je u 5 godina trgovine sa talijanima zeznuo samo jedan lik za 20 eura sto je smijesno u odnosu na cjelokupan iznos... U zadnje vrijeme sve narudzbe saljem kod frenda u Italiji, zbog skupih postarina za velike pakete (nema smisla kupiti komplet Mister Noa za 300 Eura i onda platiti jos 200 za postarinu), tako da Perperu toplo preporucam da to odradi preko nekoga u Italiji, ako moze, to je najbolje rjesenje.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 11/06/2005 : 13:56:04
|
quote: Originally posted by Markos
Iz Hrvatske se moze slati international money order
e, a kakav je postupak glede slanja para na taj nacin?
pokušao sam pitati u pošti, al "uvijek ljubazno osoblje"(TM) nije bilo raspoloženo za detaljne informacije.
"Here it is..! "Samsonite"! I was waaay off!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/06/2005 : 22:14:06
|
pa nista, dodjes u postu (ja sam isao u Branimirovoj) i kazes ja bi poslao novac uputnicom u Italiju, i to je to. Pogledaj malo na www.posta.hr ...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
|
Topic |
|