Author |
Topic  |
Lopov
New Member

Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 24/06/2005 : 10:23:13
|
mozda netko tko se zna s Bernijem moze odgovoriti na pitanje sta se dogadja? jesu li neka (i koja) izdanja ugasena, jesu li MM i MN prebaceni na dvomjesecni ritam itd.? i konacno, posljednje ali najvaznije pitanje, hoce li se stripovi poceti tiskati na engleskom jeziku, tako da svi budu zadovoljni?   |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 24/06/2005 : 17:58:54
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by Zoran
Da li znate kad izlaze Zagori u BiH.Nesto dugo nema ni regularnoga,ni extra izdanja.
zoka, ako cemo preciznije i iskrenije, otkad ludensovi stripovi izlaze u bih, NIKAD ovolikog zakašnjenja nije bilo. nije ni meni jasno, s obzirom da na svakom kiosku sva ostala štampa iz hrvatske (od dnevnih novina, do raznih magazina) dolazi tacno kao švicarski sat. veliki minus za bernija&co.
Prosle sedmice sam bio u Stocu. Extra Zagor kasni jedan broj a regularni dva sto i nije tako lose.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7847 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/06/2005 : 18:51:11
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Da li znate kad izlaze Zagori u BiH.Nesto dugo nema ni regularnoga,ni extra izdanja.
zoka, ako cemo preciznije i iskrenije, otkad ludensovi stripovi izlaze u bih, NIKAD ovolikog zakašnjenja nije bilo. nije ni meni jasno, s obzirom da na svakom kiosku sva ostala štampa iz hrvatske (od dnevnih novina, do raznih magazina) dolazi tacno kao švicarski sat. veliki minus za bernija&co.
Prosle sedmice sam bio u Stocu. Extra Zagor kasni jedan broj a regularni dva sto i nije tako lose.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
sejo, evo tek danas su na kioscima izašla ni manje, ni više nego tri stripa odjednom. izašao zagor "zemlja slobode", extra zagor "odbrojavanje" i extra dylan "veliki guignol". a pogledaj kada je to sve izašlo u hrvatskoj. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7847 Posts
Posted - 24/06/2005 : 18:54:51
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mozda je "Ludens" sve prodao "Marketprintu", pa za Bih nije ostalo nista...
e iduci put kad odem u zagreb, svratit cu do uredništva ludensa sa velikim transparentom "hocemo slobodnu dalmaciju, bolja je bila od vas"  |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 24/06/2005 : 21:31:12
|
quote: Originally posted by SejoSexon
sejo, evo tek danas su na kioscima izašla ni manje, ni više nego tri stripa odjednom. izašao zagor "zemlja slobode", extra zagor "odbrojavanje" i extra dylan "veliki guignol". a pogledaj kada je to sve izašlo u hrvatskoj.
Odbrojavanje i Zemlja slobode su izasli u maju, znaci kasne jedan mjesec. A sto se tice distribucije u BIH tu sam se Berniju zalio 1000 puta, ali ne vjerujem da ce tu doci do nekog poboljsanja. Fakt je da je RH Bernijevo glavno trziste a susjedne zemlje ga ne interesuju toliko puno jer je prodaja u tim zemljama katastrofalna (licno mislim da je tu djelimicno i sam kriv zbog ovakve distribucije).
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7847 Posts
Posted - 25/06/2005 : 01:36:23
|
izašli su POCETKOM maja, a sad je kraj juna . slažem se s tobom da je berni sam kriv za sve to oko distribucije i prodaje, ali navodim primjer par kioska gdje ja kupujem stripove, gdje se u roku od par dana rasprodaju sva izdanja, a primjetio sam da je slicno i na ostalim kioscima u gradu, tako da berni, barem što se sarajeva tice, nema nikakvih problema sa prodajom, pa bi nam se makar mogao odužiti redovnijim izlaženjem  |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 25/06/2005 : 10:59:50
|
Meni se cini da Berni ima svoju specificnu politiku koja mu, makoliko se nama cinila loshom ili chak kontraproduktivnom, ipak donosi dostatan profit. Da se ne isplati ono sto chini dosada, sigurno bi se vishe angazhirao oko npr., distribucije svojih stripova u BiH. |
Edited by - Kant on 25/06/2005 11:01:19 |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 25/06/2005 : 12:41:49
|
Ludens se u SLO i BIH prodaje mizerno! To su nazalost cinjenice!
|
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 15:09:18
|
Potpuno ovisno od toga sto je za tebe mizerno.
Kod nas je trg mali i s obziroma na to da su to stripovi, koji danas nisu najpopularniji a najbitnije da su Ludens stripovi na stranom jeziku, koji nije najblizi mladoj generaciji - prodaju se odlicno, mislim da se od hrvatskih magazina kod nas jos jedino bolje prodaju Mila i Gloria (bar po mom utisku iz kioska).
Neki kazu da se stripovi (osim AF klasik) prodaju mizerno i u Hrvatskoj... sve je ovisno sa tacke gledista i sta uzmes za primjer.
dakle relativne brojke su super... ali su apsolutne brojke mizerne.
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
Edited by - BiDi on 25/06/2005 15:10:38 |
 |
|
big joco
Senior Member

.jpg)
Slovenia
1712 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 16:12:20
|
malo je trziste, i ko ne shvata da se treba dobro potruditi i pokriti svaki njegov delic, tesko ce opstati/razvijati se.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/06/2005 : 16:19:04
|
o tome smo imali i ovde http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17981
Mada kako meni izgleda,Ludens a i Strip agent prolaze kroz OZBILJNU krizu(nadam se da se varam),a ono što mi najviše smeta je manjak komunikacije,mogli bi negde da objave kako ce i da li izlaziti MM ili Mr.No,koje spec planiraju,i da li i kako planiraju proširenje tržišta.A i neka web-site ne bi bila loša :-)))
I wouldn't go so far as to calling a dog filthy, but they're definitely dirty. But a dog's got personality. And personality goes a long way. |
Edited by - manhunter on 25/06/2005 16:19:48 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7847 Posts
Posted - 25/06/2005 : 16:49:01
|
quote: Originally posted by marlowe
malo je trziste, i ko ne shvata da se treba dobro potruditi i pokriti svaki njegov delic, tesko ce opstati/razvijati se.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
najiskrenije bih volio da se varam i da ne budem u pravu, radi sebe i radi drugih koji vole stripove ma gdje bili, ali mislim da ludens nece još dugo opstati ako nastave ovom dosadašnjom politikom. tome dovoljno govori u prilog prelazak MM u strip agent, tex se više ne zna niti kada izlazi, nathan je po svemu sudeci ukinut, a ovi ostali (zagor, dd) kasne kao nikada... to sve ukazuje da nešto nije u redu i mislim da su sami krivi, a ne kupci. |
Edited by - I like girlz on 25/06/2005 16:50:34 |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 17:29:41
|
to sve ukazuje da nešto nije u redu i mislim da su sami krivi, a ne kupci. [/quote]
kupac po definiciji ne moze biti kriv.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 19:59:41
|
I like girlz, Zagor, Zagor Extra, DD i DD Extra redovito izlaze, koliko sam ja primjetio. Drugo je pitanje njihova distribucija u BiH. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/06/2005 : 21:05:59
|
Pa ja sam izlijecen. Uspio sam procitati sve ovo ovdje nadrobljeno i ne popizditi i ne odgovoriti. Dobro je. Dapace, odlicno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2868 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/06/2005 : 21:10:59
|
quote: Originally posted by Markos
Pa ja sam izlijecen. Uspio sam procitati sve ovo ovdje nadrobljeno i ne popizditi i ne odgovoriti. Dobro je. Dapace, odlicno.

Zar nisi ti u stvari Bernard? 
Jack the Black. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 25/06/2005 : 21:31:10
|
quote: Originally posted by mike

Zar nisi ti u stvari Bernard? 
Jack the Black.
He,he a mozda je Bernard Markos Ko zna,ko zna 
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 21:37:42
|
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Napredujes, za par godina ni na Krugerove postove neces odgovarati...  |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 25/06/2005 : 21:41:48
|
Prelazak MM-a i MN-a u Strip agent IMHO ne znaci nista s obzirom na to da je Berni vlasnik (ako se dobro sjecam) i Ludensa i SA.
________________________________________________ Damage Incorporated |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 25/06/2005 : 21:46:25
|
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
nije fino reci gostima da "drobe"... mada,raduje me sto si izlecen!!!    
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2868 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/06/2005 : 21:47:51
|
Citaj. Raja (to smo mi) je glupa. Zato nikome nista. Kad bude, bit ce. Ako nece, onda nece.
Ionako nema veze. Kad se pojavi novi majmun u crvneoj kosulji, sve cemo zaboravit i Bernie ce bit opet car. 
Jack the Black. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 25/06/2005 : 21:49:46
|
quote: Originally posted by mike
Citaj. Raja (to smo mi) je glupa. Zato nikome nista. Kad bude, bit ce. Ako nece, onda nece.
Ionako nema veze. Kad se pojavi novi majmun u crvneoj kosulji, sve cemo zaboravit i Bernie ce bit opet car. 
Jack the Black.
ma citao sam. a kad kazes majmun u crvenoj kosulji,nadam se da ne mislis na DD???

|
|
Topic  |
|