Author |
Topic  |
mike
Senior Member

Slovenia
2875 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/07/2005 : 22:14:43
|
Nisam jos procitao. Ali se vec unaprijed slazem sa imenom topica. Jedino bi ga preimenovao u Chiarolla uzas jedan! Nadam se da gresim.
Dobri "novi" crtaci Zagora su samo Andreucci, Marcello i Dotti. Jedino ne znam sta je Andreucci radio u Skrivenoj utvrdi. Izgleda mu se veoma zurilo .
No to je samo moje misljenje .
Jack the Black. |
Edited by - mike on 24/07/2005 13:25:48 |
 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/07/2005 : 00:36:43
|
ako se ozbiljnije pogleda chiarollin crtez, vidi se da je taj neusporedivo bolji od "starih" crtaca. jedina stvar koja mi se ne svidja je fizionomija lica zagora i cika. mogao se tu vise orijenisati po ferriju. toliko o crtezu, a u pricama je ciko previse "prekaljen". sve bonellijevce izvlaci dobar sidekick. mislim da je ok sto su malo smanjili zagorovu naivnost pri prilagodjavanju "starijoj" publici, no dobro bi bilo da su zadrzali cikove dogodovstine. vidi kako pocinje "fanta ciko", "ludi hakaram", bezbroj epizoda gdje se ciko snalazi za rucak bez novca... radi tih elemenata mi je strip zagor bio zanimljiv kako prije 20 godina, tako i sada. ove novije epizode (ili skroz stare) djeluju "prazno". |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Posted - 24/07/2005 : 00:44:11
|
bas, kad vec kazes. zabrinjavajuce. stavit cu sad jos par skenova cike i onda dosta  |
Edited by - zosko on 24/07/2005 00:50:19 |
 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/07/2005 : 03:44:19
|
quote: Originally posted by mike
Nisam jos procitao. Ali se vec unaprijed slazem sa imenom topica. Jedino bi ga preimenovao u Chiarolla uzas jedan! Nadam se da gresim .
Chiarollin crtez ne samo da je katastrofalan, nego je i glup! . Isto ko i kot Cassara, DellaMonice, Pescea, Laurentija... Dobri "novi" crtaci Zagora su samo Andreucci i Marcello. Jedino ne znam sta je Andreucci radio u Skrivenoj utvrdi. Izgleda mu se veoma zurilo .
O scenaristima necu ni raspravljati .
Ali to je samo moje misljenje .
Jack the Black.
slažem se u potpunosti za cassara i chiarollu koji bez premca još uvijek vode na listi najgorih zagorovih, a i opcenito bonelli crtaca, ali ono s cime se nikako ne mogu složiti je da u isti koš sa njima stavljaš della monicu, laurentija... tu posebno mislim na della monicu koji miljama odskace od svih nabrojanih pod kategorijom "loše". a to da je andreucci je jako slabo nacrtao "skrivenu utvrdu" se takoder slažem i nadam se da više nikada necu citati tako lošeg andreuccija. a laurenti se, malo po malo, ipak popravlja. |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2875 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 24/07/2005 : 12:50:04
|
Andreucci je odlicno nacrtao "Morsku stravu", ali nevjerovatno je kako loše mi je ispala njegova izvedba "Skrivene utvrde" |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7344 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 24/07/2005 : 13:04:11
|
Ako su prica i scenarij odlicni, crtež mi je manje bitan (ne i nebitan), a ako su loši, niti najbolji crtež nece puno pomoci za bolji dojam! |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 24/07/2005 : 13:44:45
|
a mene baš boli kita ko crta.... ja kupim strip, procitam , složim na policu. uzmem to kao raznodu, a ne da se još zajebavam dali crta xyz ili zyx |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Posted - 24/07/2005 : 18:42:34
|
quote: Originally posted by jang
a mene baš boli kita ko crta.... ja kupim strip, procitam , složim na policu. uzmem to kao raznodu, a ne da se još zajebavam dali crta xyz ili zyx
    |
 |
|
Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 24/07/2005 : 21:57:43
|
Zasada sam ga samo prelistao, ali mogu reci da mi je OK, svida mi se ta tematika. I meni je kao i mnogima Chiarolla najgori crtac kod Zagora (više bi mu ležao Tarzan ili Storia del West), ali nakon odredenog vremena skroman covjek se navikne na svašta, pa i na Chiarollu. A prica mi je stvarno OK. Slažem se sa Jangom, razonoda, razbibriga, zajebancija, 320 stranica razonode, tako ja to gledam, a svida mi se i što ima neku povjesnu utemeljenost, može se i nauciti nešto kao npr. da su Cherokee imali svoju abecedu i svoje novine i još dosta povijesnih cinjenica o tom narodu. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 25/07/2005 : 08:49:11
|
Ne mogu se naviknuti na Chiarollu jer crta stravicno lose eksterijere. Dobar je primjer ona prva epizoda iz prvog Maxija o onoj gusarskoj ekipi koja zivi u pustinji. Kvalitetan i mastovit crac bi smislio cuda a pogledajte kako je on to sebi zamislio.
 |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 25/07/2005 : 11:29:34
|
quote: Originally posted by dveki11
strana 8..slika 3..jel to zagor ili majkl džekson nakon prvih operacija????
U pravu si...isti majkl džekson... |
 |
|
panzer
Advanced Member

12795 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 25/07/2005 : 11:38:23
|
quote: Originally posted by il cattivo
quote: Originally posted by dveki11
strana 8..slika 3..jel to zagor ili majkl džekson nakon prvih operacija????
U pravu si...isti majkl džekson...
grozno. poslije puno puno godina pogledao sam Zagora i ne mogu da verujem....moji prijatelji, koji su inace slikari (i izuceni restauratori) bolje bi ga nacrtali |
 |
|
Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts
Member since 29/06/2004 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 25/07/2005 : 14:06:54
|
Stvar je ukusa i onoga što je svakome od nas u stripu bitno ili najbitnije...meni je crtež dosta bitan no ne vrijedi ustvari ništa ako je prica u banani i ako je "plitka"...mada,Dugo putovanje je odlicna prica ali nikako ne mogu probaviti Chiarolin crtež,ne mogu i gotovo...a prvo što se zamijeti kad se otvori strip je crtež,a ako je on po cisto osobnom sudu loš,u pocetku se cita malo "otežano"...prica naravno može izvuci loš crtež no treba vremena za prilagodbu na drugacije lice glavnog junaka(znam da citam Zagora,no kao da citam Texa u nekim momentima)...svi mi imamo najdražeg i najmrskijeg crtaca,isto kao i scenarista,no u biti to dvoje u komadu nam tek daje mogucnost za konacan sud... |
 |
|
Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 25/07/2005 : 16:00:36
|
Ja Chiarollu nisam mogao smisliti kada sam se prvi put sreo s njegovim crtežima još u izdanjima Slobodne Dalmacije, ali sada sam se tako navikao da mi nije problem citati njegove epizode; jedino što ne bi baš valjalo da crta previše epizoda. Ustvari, nije on loš crtac, ali nekako nije za Zagora, kao što sam vec napisao njemu bi ležalo nešto poput Tarzana ili Prica sa Divljeg Zapada (Storia del West). |
 |
|
Upijavica
Starting Member
3 Posts
Member since 11/07/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Posted - 25/07/2005 : 21:37:39
|
po meni je negdje taj omjer i proporcija 60:40 u korist scenarija, tako da se ne mogu složiti ni s kim ko tvrdi da je scenario najbitniji, a crtež stavlja u drugi plan. meni bi chiarolla & cassaro upropastili i najbolje price i scenarije, a pogotovo cassaro kojeg izgleda manje napadamo, a zaslužio je još gore kritike i napade, jer mu je crtež najblaže receno katastrofalan i za mene je upravo on najgori crtac u povijesti bonelli ekipe. |
 |
|
Star Wars
Senior Member

Croatia
1076 Posts
Member since 11/07/2005 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 27/07/2005 : 13:09:25
|
quote: Originally posted by I like girlz
po meni je negdje taj omjer i proporcija 60:40 u korist scenarija, tako da se ne mogu složiti ni s kim ko tvrdi da je scenario najbitniji, a crtež stavlja u drugi plan. meni bi chiarolla & cassaro upropastili i najbolje price i scenarije, a pogotovo cassaro kojeg izgleda manje napadamo, a zaslužio je još gore kritike i napade, jer mu je crtež najblaže receno katastrofalan i za mene je upravo on najgori crtac u povijesti bonelli ekipe.
Pa crtež u vecini slucajeva i pokvari odlicnu pricu...evo ovo je najnoviji slucaj...
"Nadam se da mu nisi odnio testeru da pretesteriše šipke..." |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 02/08/2005 : 02:17:01
|
Kazaro (Cassaro) je svakako losiji crtac od Kjarole (Chiarolla), i to dosta losiji. Ono sto je vec mnogo puta receno ovde je to da Kjaroli "ne lezi" Zagor, to jest bar ga ja u njegovim crtezima ne dozivljavam kao Zagora onakvog kakvog sam zavoleo cim sam procitao prvi strip o njemu. Sigurno zbog toga manje napadamo Kazara nego Kjarolu.
Slicno mi je i sa odnosom kvaliteta izmedju Kazara i Laurentija. Laurenti je takodje dosta bolji crtac od Kazara, ali mi je njegov Zagor vise Tarzan ili, jos gore, divljak, pa mi je u tom pogledu Laurenti mnogo gori i od samog Kjarole.
Tako na lestvici najgorih Zagorovih crtaca Kazaro po mom ukusu dolazi tek na trece mesto (ne racunajuci Kolombija (Colombi) koji je crtao pretposlednji Alamanah i to je jedina Zagorova epizoda koju je nacrtao pa ga nisam ni rangirao, inace on bi na toj lestvici bio ubedljivo prvi). Kad smo vec kod Kazara, on mi je medju omiljenim crtacima kad je u pitanju Marti Misterija. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26027 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/08/2005 : 15:25:19
|
Evo ja po obicaju kasnim Pre neki dan sam procitao novi maxi i - oduševio se! Chiarollu ne volim ni ja,ali uz ovu pricu njegov crtež najbolje ide,pošto citav strip uopšte nije "pravi" Zagor,on mi je nekako sporedna uloga u citavoj prici. Ovo mi ide rame uz rame sa najboljim pricama Ken Parkera ili Texa. Toliko.
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
 |
|
Topic  |
|