Author |
Topic  |
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/06/2005 : 07:31:19
|
Procitao sam je prije par mjeseci kada je izisla u Extra seriji, a i davno prije kao Dnevnikovo izdanje. Nije mi se pretjerano svidjela. Pomalo podjeca na Mister No-ovu epizodu Crvene Sjenke (koju je cini mi se napisao bas Sclavi). A to je Guignolu samo opterecenje jer su po meni Sjenke najbolja epizoda MN-a, a zasigurno je i u prvih 5 Bonelli stripova.
Dakle, postavlja se pitanje tko je od likova lud, a ispostavi se da su svi ludi. Teatar apsurda u teatru.
Nakon sto sam procitao epizodu sjetio sam se da sam imao info da se u njoj pojavljuje MM, ali mislim da nisam naletio na njega. Previd?
------------------------------------------------------------------------------------------- Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!? |
 |
|
nazgul
Starting Member

Croatia
81 Posts
Member since 24/03/2002 |
Posted - 28/06/2005 : 08:49:57
|
meni se ova epizoda skroz dopala. crtez (piccato, odnekud mi je poznat - sto je jos radio?NN?) mi je dobar, a i prica koja je totalno uvrnuta. predlozak stripa je pirandellov komad '6 lica trazi autora' koji mi se nije svidio kad sam ga imao za literaturu. ocigledno je falio taj vizualni aspekt ili dylan. pocetak me takodjer odvalio; realizam a la zola u DD? nisam moga virovat. sto je rekao alen, poigravanje teatrom apsurda, a po meni to u potpunosti odgovara svijetu DD. sclavi je car. |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 28/06/2005 : 10:22:30
|
Meni se ta prica nije svidjela niti u Dnevnikovom izdanju kad sam je citao prvi put niti sada. Nekako mi je dosadna, a i Piccato mi inace nije bas omiljen. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/06/2005 : 12:20:26
|
Mislim da to što nije napravljena recenzija za strip nipošto ne znaci da se nema ništa reci o njoj ili ne valja... Možda je razlog i uzrok neobrade doticne epizode u lijenosti i zauzetosti nabrojenih (i onih ostalih nenabrojenih) recenzenata. Kad je izašla epizoda za svoju dušu istražio sam taj Grand Guignol teatar na netu i našao poprilican broj zanimljivih i bizarnih stvari o temi. Inace dobra j to epizodica, Sclavi u svom nadahnutom izdanju, prica o glumcima kojima je kazalište život, a život je kazalište. I što je neuobicajeno, bodycount je jako nizak. Ne sjecam se zapravo, umire li uopce netko?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/06/2005 : 16:31:22
|
quote: Originally posted by Kant
Meni se ta prica nije svidjela niti u Dnevnikovom izdanju kad sam je citao prvi put niti sada. Nekako mi je dosadna, a i Piccato mi inace nije bas omiljen.
Dosadna? A zašto? Zato jer za razumijevanje zahtijeva upotrebu više od jedne moždane stanice?
Radi se o izvrsnoj i inteligentnoj epizodi (forumaš alen je dobro rekao bit price), koja zacijelo spada u top 10 najboljih DD epizoda. Mada mi se cini da velicina ove epizode i nije prepoznata od masa, jer kada govorimo o uspješnicama, onda zaboravljamo na "Grang Guignol".
I da, dnevnikov prijevod "Zavesa pada" je ultra-superiorniji od ocajnog ludensovog "Velikog Guignola". Grand Guignol je u svim jezicima Grand Guignol, jednako kao što je i Big Ben u svim jezicima Big Ben (nema Veliki Ben).
you candy perfume girl |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 28/06/2005 : 16:37:54
|
quote: Originally posted by kiky
Meni se ta prica nije svidjela niti u Dnevnikovom izdanju kad sam je citao prvi put niti sada. Nekako mi je dosadna, a i Piccato mi inace nije bas omiljen.
Zato jer za razumijevanje zahtijeva upotrebu više od jedne moždane stanice?
Kiky, pa nemoj tako prema starijima . Nemoš cinizmom prema penzionerima... Covjeku jednostavno nije sjela, što tu ti možeš?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Posted - 28/06/2005 : 18:21:12
|
Evo, ja se posramljeno sklanjam velikim poznavateljima stripa koji raspolazu s vise od jedne mozdane stanice...Vidim, ovih su dana u trendu sranja jednih po drugima. Ako se nekoga proziva za idiotizam zbog toga sto mu se ne svidja neki strip, onda mislim problem nije u meni. Ili na temelju toga sto je meni neki strip dosadan zakljucujes da sam plitak i glup? Oprosti, meni to ne bi palo napamet reci za nikoga, bez obzira sto cita (ili ne cita). |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2005 : 18:29:18
|
quote: Originally posted by DeeCay
I što je neuobicajeno, bodycount je jako nizak. Ne sjecam se zapravo, umire li uopce netko?
glumac ralph umire, ali djelom svojih ruku  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2005 : 18:32:06
|
I da, dnevnikov prijevod "Zavesa pada" je ultra-superiorniji od ocajnog ludensovog "Velikog Guignola". Grand Guignol je u svim jezicima Grand Guignol, jednako kao što je i Big Ben u svim jezicima Big Ben (nema Veliki Ben).
slažem se s tobom po pitanju ludensovog prijevoda, opet im se dešavaju slicne stvari kao slobodnoj dalmaciji kada su prijevodi u pitanju, ali opet time ne opravdavam ni dnevnikov prijevod. jednostavno je trebalo ostaviti "grand guignol". |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2005 : 18:33:38
|
mquote: Originally posted by Djole
Ja sam i zaboravio o cemu se radi u stripu...
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
reci da se šališ  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 28/06/2005 : 18:44:17
|
...koja zacijelo spada u top 10 najboljih DD epizoda.
e oko ovog se ne bih mogao nikako složiti  |
 |
|
panzer
Advanced Member

12799 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 28/06/2005 : 18:47:29
|
quote: Originally posted by I like girlz
...koja zacijelo spada u top 10 najboljih DD epizoda.
e oko ovog se ne bih mogao nikako složiti 
sigurno misliš da je 11. najbolja  |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 28/06/2005 : 19:21:34
|
Ili na temelju toga sto je meni neki strip dosadan zakljucujes da sam plitak i glup? Oprosti, meni to ne bi palo napamet reci za nikoga, bez obzira sto cita (ili ne cita).
Kant, shvacaš da nemam ništa protiv tebe, ono bi rekao svakome na tvome mjestu.
Još cu ti samo jednom reci da se varaš u svezi "Zavesa pada", ta epizoda je pravi mali biser u DD opusu! Eto...
you candy perfume girl |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4688 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/06/2005 : 19:29:04
|
Epizoda je odlicna. Sto bi reko Stinky - u gornjem domu (i to u vrhu gornjeg doma :)) Skoro svi likovi iz teatra se uklapaju u klise glumaca u vecini putujucih pozorista, ali su savrseno slozeni u prici. Inace Grand Guignol postoji i danas i radi punom parom. Ako se secate, svojevremeno sam vam postavio pitanje veze izmedju Dylana i Radiohead. E pa u moru naslova i posveta na omotu njihovog "Hail to the Thief" albuma nalazi se i GG.
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/06/2005 : 20:10:36
|
kiky, nemoj glibiti u istu jamu u kojoj se koprca johndrek Zagortustra ne može previdjeti ni tvoj neosnovani ispad. A znaš da velika je njegova srdžba. Zagortustra kaže: svatko može i mora reci o bilo kojem proizvoljnom stripu što ga je volja, ako pritom ne radi logicku pogrešku prelaska u drugi red. To znaci, ne treba se poskliznuti sa stripa na korisnika. Prema ovom Zagortustrinom aksiomu, Kant je vrlo valjano postupio, dok kiky ne! Zato Zagortustra pomaže kikyju da prevlada tu zamku - posklizavanje.
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
Kant
Average Member

Croatia
716 Posts
Posted - 28/06/2005 : 21:24:34
|
@kiky - Ma, sve je OK. Nema razloga za prepirku. Samo mislim da nitko nije glup ili pametan na temelju stripova koje cita...Je li "Grand Guignol" izvrstan? Mozda jest, ali to ne znaci da se meni nuzno mora svidjeti. |
Edited by - Kant on 28/06/2005 21:25:01 |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 28/06/2005 : 21:50:49
|
Ako Zagortustra malo bolje analizuje izjave na ovom forumu, uvidjet ce da kiky nikada zapravo nije napao Kanta. Opasku o moždanim stanicama ne treba shvatiti kao uvredu, nego kao subliminalnu kikyjevu blic-poruku i putokaz Kantu u otkrivanju i razotkrivanju istinske ljepote koje se krije u "Grand Guignolu".
you candy perfume girl |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 28/06/2005 : 23:04:44
|
Kiky, evo i mene i možeš mi slobodno reci isto što si rekao i Kantu, jer 'Zavjesa pada' mi je DOSADNA!! Vrijeme provedeno citajuci je smatram izgubljenim vremenom. Alen ovu epizodu usporeduje sa Mister Noovovim 'Crvenim sjenama', 'Vestern Dž. Trevora'... Ne znam Alen, dok bi tog Mister Noa uvijek citao isponova, jer mi je super, ovog Dylana, zasigurno, nikad više! Jednom procitat - može, više - ne. Kakve, uopce, veze ova epizoda ima sa Dylanom? Je li ona pisana baš iskljucivo i prepoznatljivo Dylanski? Da postavimo na Dylanovo mjesto nekog drugog junaka, bi li bilo išta drukcije? Npr. stavimo Martija. Sve potpuno isto, osim što bi nas Marti udavio povješcu G.Guignola. Pa kako onda hvaliti tu "Dylanovu" epizodu. Nije li se i sam Dylan pitao što on tu traži. U tom slucaju, u toj epizodi. Možeš li se ne složiti i sa samim Dylanom:) I da nije bio ucjenjen od tih glumaca, koji su vlasnici njegovog stana, i on sam bi otišao iz te epizode. Dylan je možda prisiljen biti tamo, ja ne. A što se tu dešava? Ništa! Procitaš cijeli strip, da bi ti na kraju rekli da se ništa nije desilo. Pa što sam cito, mogo sam gledati kroz prozor i sve isto - ništa. Ubio se je starac, jer je bio senilan pa je zaboravio da ima pravi nož, a ne scenski lažnjak. Aa, misterije! Cisti Dylan To je trebao rješavati Dylan, jer je i za policiju slucaj bio nezanimljiv. Alen kaže da je tu trebao biti i Marti - je tamo je Alene, zaspao u gledalištu od dosade.
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 28/06/2005 : 23:08:04
|
Kiky uprskao si, bolje priznaj da su nekad prsti brži od moždanih celija! Znamo da kad se podigne razina hormona odgovornog za brijacinu, neki su sposobni istresati svoju frustriranost nad nevinim prolaznicima forumom (gospon Kant u ovom slucaju).. Kiky sad ti je ža?
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 28/06/2005 : 23:17:14
|
quote: Originally posted by I like girlz
reci da se šališ 
Ma jok. Citao je pre cirka 15 godina, i zbilja je se uopšte ne secam.
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore." |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Posted - 29/06/2005 : 17:01:23
|
ono što bih ja izdvojio da mi se ne svida, cisto da ne dajem one standardne šeme komentara tipa ne svida mi se ili svida crtež, prica ili scenario, navest cu samo da mi se ne svida što radnja cijele price zapravo zapocinje tek oko 40te stranice, ne volim kada se intro, prolog, uvod, nazovite to kako želite, kod jednodijelinh, odnosno cjelovitih prica od 96 str. proteže na toliki broj stranica. a sad što se tice same price, ne znam, ipak mislim da je precijenjena dosta, i donekle se slažem sa konstatacijom usera IGMAN2, da je i sam dylan shvatio da je na pogrešnom mjestu, ali je bio primoran (ucijenjen) da ostane u "teatru ludaka". |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 04/07/2005 : 21:45:22
|
Meni je baš sjajna ta epizoda. Dopada mi se kolicina zbunjole tj. ''nelogicnih'' situacija. Picatto je super, a prica je, da citiram kikya:''pravi mali biser u DD opusu.''
Veceras cemo piti dok ne padnemo! A kad padnemo pit' cemo s poda! |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
|
Topic  |
|