Author |
Topic |
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 07/07/2005 : 16:31:46
|
preskocili su dosta alene, tako da je i meni prvi put da ih sada citam i uz to duplo zadovoljstvo što ih citam u onako kvalitetnom izdanju kakvo je "ludensovo". |
|
|
Wahoomi
Average Member
Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 07/07/2005 : 20:09:26
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ne znam odakle sad ta belkomanija i markomanija... sto se mene tice, ja sam ih ovde kupovao redovno (kao i Kapetana Mikija), bez obzira na kvalitet Horusa koji je takav kakav je, ali znam da su to strip likovi na koje su svi ovde (izuzev Stripjea i nekolicine nas malobrojnih) pljuvali do besvesti, a sad su vam odjednom svima ti likovi interesantni samo zato sto ih je "Ludens" poceo izdavati.
Samo da se javim kao jedan od tih malobrojnih. Samo neka izlaze, nostalgija iznad svega!!! |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 04/10/2004 |
Posted - 07/07/2005 : 20:14:17
|
Nažalost,tek danas sam nabavio ovo "friško" izdanje, kolko vidim,postoji šansa da se razocaram....
- - - Owned by SaM - - - |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 07/07/2005 : 20:17:56
|
quote: Originally posted by VALTER
Razocarat ces se samo ako ocekujes nesto sto ovi stripovi nisu.
ajd budi ljubazan pa objasni...
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 20:22:08
|
Pa, ne mozes od Bleka i Marka ocekivati neku dubinu i kvalitetu price, to su u sustini stripovi za osnovnoskolce (druga je stvar sto u danasnje vrijeme ta dobna skupina u pravilu ne cita nikakve stripove); ako ovim izdanjima pristupas nostalgicarski, nemas se sto razocarati. Ako si mislio na tehnicku kvalitetu samog izdanja i na prijevod, tu je sve ok. |
|
|
Wahoomi
Average Member
Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 07/07/2005 : 20:22:43
|
quote: Originally posted by globinjo
cuj,onaj koga ovo zanima sigurno nije pljucao po ovim junacima,a da ih je poceo objavljivati "mudens" ili "cudens"ja bi ih kupovao...blekomanija i markomanija takodjer stoji,ovi stripovi se nisu objavljivali u hrvatskoj desetak godina,i za mene je svakako ugodno iznenadjenje,osim za neke clanove foruma koji su u medjuvremenu "odrasli" pa su odjednom ovo stripovi za malu djecu...a razni pokusaji strip kulture su odjednom "in"...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
Što reci kada je Globinjo sve rekao. Malo je ljudi koji ostanu vjerni sebi samima, svome djetinjstvu. A puno je ljudi koji idu za pomodarstvom kako vitar puše. Možda to i jesu stripovi za malu djecu, ali ima jedan dobar stih u vezi toga: "Ako može hteo bi da platim, da se samo malo tamo vratim" Ako su ti stripovi prolaz u tu dimenziju, zašto ne iskoristiti priliku i proci kroz ta vrata u ta vremena kada nisam znao kakve kreauture i spodobe hodaju planetom i kakve sve izopacenosti uma postoje, ta vremena kada sam mislio da su svi ljudi dobri i da stvarno postoje takvi junaci kao Mark i Blek. Prihvatim ja i neke nove stvari ali nostalgija je nostalgija i ti junaci su uvijek na vrhu top-liste. |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 07/07/2005 : 20:25:04
|
Kod "Dnevnika" su izasle SVE epizode Bleka koje su radili esseGesse, kod nas je to bilo u tih 56 stripova, kod Italijana su imali drugaciji broj stranica, pa je kod njih to bilo u vise epizoda, sve zavisi od edicije (i Blek je kod Italijana najpre izlazio u striscia formatu, i to jos od 1955. godine, mislim). Ja sam vec nabavio dosta "Dnevnikovih" stripova o Bleku (mislim samo na taj prvi deo do LMS-236 (mislim da je "Dolina totema", a ne "Smotra straze", i to samo prvih desetak strana, i tu pocinje taj drasticno drugaciji crtez).
- tocno je da se radi o "Smotri Straze" i to kako sam naveo do nekih dvadesetak strana, a pise i u Ludensovom Bleku da se radi o "Stephenovom Spasavanju" a to je bilo u Smotri Straze tako da se "Dolina Totema" moze uzet samo kao zadnji cjeloviti strip izdan kod nas od Dnevnika s potpisom essegesse, ufff .... |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 07/07/2005 : 20:25:34
|
quote: Originally posted by VALTER
(druga je stvar sto u danasnje vrijeme ta dobna skupina u pravilu ne cita nikakve stripove); ako ovim izdanjima pristupas nostalgicarski, nemas se sto razocarati. Ako si mislio na tehnicku kvalitetu samog izdanja i na prijevod, tu je sve ok.
Cuj, nebi mi niš falilo da se i vratim u osnovnu škou... Poslje nje, sami problemi, tam sam bar užival.... Fala. Vracam se nakon 250 stranica
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 07/07/2005 : 21:39:35
|
quote by Prodigy: _____________________ Oko broja 500 pa jedno duze vrijeme Blek je isao u ondasnjoj "domacoj" produkciji(Obradovic & company) i to je period najlosijeg Bleka,los crtez i katastrofalni scenariji! _____________________
Da su toliko losi, ne bi ih Italijani danas izdavali... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/07/2005 : 23:37:25
|
quote: Originally posted by Rajher Cuj, nebi mi niš falilo da se i vratim u osnovnu škou... Poslje nje, sami problemi, tam sam bar užival.... Fala. Vracam se nakon 250 stranica
Nisi valjda kupio posljednji primjerak Bleka na kiosku u Kotoribi?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 07/07/2005 : 23:42:11
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Rajher Cuj, nebi mi niš falilo da se i vratim u osnovnu škou... Poslje nje, sami problemi, tam sam bar užival.... Fala. Vracam se nakon 250 stranica
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Sorry, rekel sem jo da mi ga ostavi.... Kak se veli: Više srece drugi put? Dam ti da procitaš
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 07/07/2005 : 23:43:37
|
Usput, slabo napredujem.... valjda bum uspel procitati ga do jutra... prevec toga mi smeta oko mene...
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 08/07/2005 : 00:14:02
|
quote: Originally posted by Rajher
Nažalost,tek danas sam nabavio ovo "friško" izdanje, kolko vidim,postoji šansa da se razocaram....
- - - Owned by SaM - - -
još nam nisi objasnio razloge svog razocarenja, a ne znamo ni jesi li razocaran blekom, markom ili obojicom? |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 08/07/2005 : 00:19:00
|
quote by Prodigy: _____________________ Oko broja 500 pa jedno duze vrijeme Blek je isao u ondasnjoj "domacoj" produkciji(Obradovic & company) i to je period najlosijeg Bleka,los crtez i katastrofalni scenariji! _____________________
Da su toliko losi, ne bi ih Italijani danas izdavali...
meni se baš svidio jedan od tih ex yu crtaca, ne znam mu ime, niti imena epizoda koje je crtao (možda se sjetim kad pogledam u pretraživanjima naslovnice), jer nemam više te stripove. uglavnom, lik je odlicno crtao i najviše od svih (ukljucujuci i talijane) je pogodio uniforme tog doba. |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 08/07/2005 : 00:59:04
|
quote: Originally posted by I like girlz
- - - Owned by SaM - - -
još nam nisi objasnio razloge svog razocarenja, a ne znamo ni jesi li razocaran blekom, markom ili obojicom?
Ne Markom,on je cisto OK. Blek mi je ostao u sjecanju (nisam ga dugo citao...) malo drugacije nacrtani... Za sad je OK,prevod je OK,malo su likovi drugaciji,ali ako je to prva epizoda,tu su se još tražili,pa... Nije loše. To je bio prvi utisak, popravio se. I dalje bum trošil tih 25 kn. Ja sam jedan od onih kojima reprinti ne smetaju
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 08/07/2005 : 01:14:01
|
evo pronašao sam na pretraživanjima o kojem se crtacu radi, a to je doticni lik koji je crtao epizodu LMS 861 "kula smrti". najbolji je od svih ostalih ex yu crtaca.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 08/07/2005 : 01:17:00
|
- - - Owned by SaM - - -
još nam nisi objasnio razloge svog razocarenja, a ne znamo ni jesi li razocaran blekom, markom ili obojicom?
Ne Markom,on je cisto OK. Blek mi je ostao u sjecanju (nisam ga dugo citao...) malo drugacije nacrtani... Za sad je OK,prevod je OK,malo su likovi drugaciji,ali ako je to prva epizoda,tu su se još tražili,pa... Nije loše. To je bio prvi utisak, popravio se. I dalje bum trošil tih 25 kn. Ja sam jedan od onih kojima reprinti ne smetaju
- - - Owned by SaM - - -
neko je vec rekao, ne možeš i ne trebaš ništa da ocekuješ od ta dva stripa, jer to su junaci za razbibrige i razonodu i namjenjeni su prvenstveno mladoj citalackoj publici i kao takve ih treba prihvatiti, a ne gajiti neka visoka ocekivanja i prohtjeve. posebno se to odnosi na bleka. |
|
|
Rajher
New Member
Croatia
201 Posts
Posted - 08/07/2005 : 02:15:35
|
Gle,... meni je svaki strip za razonodu,bio on Blek Mark MM NN LL Betmen Manga....manje važno... ne gajim nikakva ocekivanja i prohtjeve
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/07/2005 : 07:55:09
|
Možda ce zvucati malo blesavo, no može mi neko reci dal su to reprintirane prve epizode Velikog Bleka i Marka? Ima li Mark još titulu komandant ili je sad bojnik ili što je vec alternativa u RH vojsci? Sad vidim što je boljka civilne vojske, ne poznaješ niti osnovne cinove...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 08/07/2005 : 07:59:44
|
Možda ce zvucati malo blesavo, no može mi neko reci dal su to reprintirane prve epizode Velikog Bleka i Marka? Ima li Mark još titulu komandant ili je sad bojnik ili što je vec alternativa u RH vojsci? Sad vidim što je boljka civilne vojske, ne poznaješ niti osnovne cinove...
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Mark je ostao komandant.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 08/07/2005 : 08:18:50
|
Da su toliko losi, ne bi ih Italijani danas izdavali...
meni se baš svidio jedan od tih ex yu crtaca, ne znam mu ime, niti imena epizoda koje je crtao (možda se sjetim kad pogledam u pretraživanjima naslovnice), jer nemam više te stripove. uglavnom, lik je odlicno crtao i najviše od svih (ukljucujuci i talijane) je pogodio uniforme tog doba.
To je moje osobno misljenje! A i ne znam zasto mislis da nesto sto izdaju talijani automatski ima i epitet kvalitete,ko da su oni nesto pametniji od nas!
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 08/07/2005 : 08:22:13
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Mark je ostao komandant.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Komandant je funkcija a ne cin. Mogli su ga prekrstit u zapovjednik ali to bi bila pljuga,iako se radi o novoj hrvatskoj izvedenici. Zapovjednik Mark....., neeee,bez veze...
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 08/07/2005 : 08:27:33
|
Ne znam samo zasto su u Porinu pisali Marc iako se i u originalu zove Mark, isto tako su koliko se sjesam umjesto Blek pisali Black (ne na naslovnoj ali u stripu).
|
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 08/07/2005 : 08:48:43
|
Šta je ovo, 2 Medimurca na jednom topicu, i ja treci "s mora"!
Inace, DeeCay, kako je? Si 'svršio' fax? |
|
|
Topic |
|