forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Anketa: [:D]
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/07/2005 : 17:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Kao prvo ja nisam protiv reprinta. Žao mi je jedino što nema više novih izdanja. U zadnje vrijeme pokrecu se samo reprinti.

Doktor je mudro zborio.

--
"Non c'e niente di piu triste di
un sogno che muore."
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 18:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by sdragan@

Mislim da to steti pravim kolekcionarima jer obezvredjuje ono sto su oni godinama skupljali.

Da si pravi kolekcionar ovaku glupost nikada nebi izvalio.
Jedan Zagor od SD i Ludensa nema vrijednost ZS i LMS Zagora, niti novcano
niti sentimentalno za kolekcionare. On ima svoju vrijednost ali to nije za poredjenje.
Kad bi to bilo tako nakon silnih reprinta Texa u italiji vlasnik prvog izdanja bi
izgubio na vrijednosti svojih stripova, jer su recimo najnoviji reprinti i bolji
sto se izrade tice i unutra "doradjeni" i imaju dodatnu ilustraciju,
pa opet prvi brojevi vrijede gomilu novca odnosno time nisu izgubili na vrijednosti.
AF HC ima svoju vrijednost, super izgleda, super je napravljen, no svojim izlaskom
on nije nadomjestio kolekcionarima stare kartonce. Oni se ne mogu nadomjestiti.

Kao prvo,ja jesam pravi kolekcionar.Kao drugo,Ti ne mozes odredjivati kakvu vrednost ima Zagor iz vremena ZS,LMS i to uporedjivati sa novim izdanjima.
Ja razumem da i vi trebate nesto zaraditi ali smislite brate nesto novo a ne samo vrteti stare stvari.

Ustvari tu se neradi nista drugo do presnimavanja sa VHS-kasete na CD(grub primer) i onda se prica po selu kako je to dobro,kvalitetno kul,idt...
To niko ne osporava,ali mi niko ne moze reci da je reprint vredniji od originala!!!Pa makar taj original bio stampan na WC-papiru on je ipak "original" i to treba ceniti!!!

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 18:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by alen

quote:

Ja sam definitivno protiv bilo kakvog vida reprint-izdanja.Sa Alan Fordom i Zagorom se vec preteruje sto prelazi sve granice realnosti.
Mislim da to steti pravim kolekcionarima jer obezvredjuje ono sto su oni godinama skupljali.

Prijatelju, meni su drazi Ludensovi exDD s "one" dvije strane vise i kvalitetnim papirom. A da ne govorim o Zagoru i krojacima iz Dnevnika. Kolekcionarstvo i mene drzi, ali sam shvatio da bi trebao dati 800 kuna za neki low-num LMS Zagor a nikad ga ne bi otvorio. Vazni su mi i sadrzaj i forma.

Prijatelju,ja se ne bunim za jednu seriju reprinta, eventualno dve ali i sam znas koliko je epizoda reprintovano od Alan Forda(primer) jos u doba kada smo i ja i ti bili klinci,posle mnogo mnogo godina situacija se nije promenila,dokle bre da kupujem iste brojeve sa razlicitim naslovnicama,dokle?

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 18:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon
Kada bi Berni poceo da izdaje M NO Extra odmah bi se otarasio moje LMS kolekcije.

Pokloni je meni!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2005 : 18:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Ja razumem da i vi trebate nesto zaraditi ali smislite brate nesto novo a ne samo vrteti stare stvari.

Sto se nas u Libellusu tice, mi to ne radimo zbog zarade, kao prvo, i kao drugo ne vrtimo samo stare stvari. Najavili smo neka izdanja koje sa pojavljuju po prvi put, a ni Ken Parker nije pravi reprint koliko je prvo izdanje bilo unisteno i manjkavo, ja bi ga prije nazvao prvim pravim izdanjem.

quote:
Ustvari tu se neradi nista drugo do presnimavanja sa VHS-kasete na CD(grub primer) i onda se prica po selu kako je to dobro,kvalitetno kul,idt...
To niko ne osporava,ali mi niko ne moze reci da je reprint vredniji od originala!!!Pa makar taj original bio stampan na WC-papiru on je ipak "original" i to treba ceniti!!!

Po cemu je to npr. LMS Ken Parker bolji od naseg Ken Parkera?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 18:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Po cemu je to npr. LMS Ken Parker bolji od naseg Ken Parkera?

Na Ken Parkera sam i ja slab isto kao i ti ali njega niko ovde nije spomenuo,cak i ja kupujem vasa izdanja,ja sam samo govorio o "vrednosti"originala.
Evo opet jedan primer:Mercedes iz 39-te, i Mercedes iz 2005-te.Onaj stari i prastari Mercedes bi tako voleo posedovati iako nema ful-opremu i nemoze juriti 200 na sat,a mozda mu i fali poneki deo!

Gospodo,vi stancate Mercedese iz 2005-godine!!!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/07/2005 : 18:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Usporedba ti je totalno kriva i promasena. LMS Kenovi ionako nisu originali, nego reprodukcije originala. U tom slucaju je nasa reprodukcija nemjerljivo bolja.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 07/07/2005 : 19:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

Usporedba ti je totalno kriva i promasena. LMS Kenovi ionako nisu originali, nego reprodukcije originala. U tom slucaju je nasa reprodukcija nemjerljivo bolja.

Ma Markos nitko ne proziva vašeg Kena Parkera.
Dapace, ja sam oduševljen novim izdanjem Kena.
Govorimo opcenito o reprintima kojih stvarno ima puno.
Šteta što Berni nije uz Bleka i Marka pokrenuo neki novi serijal. Tako bi svi bili sretni. Nadam se da ce uskoro to i napraviti.

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 19:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Jedno vreme sam i ja radio na pijaci i naravno da sam najvise hvalio svoju "robu".

Uostalom ni Mercedes iz 39-te nije imao ABS,ali...ko je to posedovao u ono doba ...

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/07/2005 : 19:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

Cinjenica:
Reprinti a i stripovi opcenito ne izlaze ZBOG NAS,nego da bi izdavac ostvario profit,posebice ako mu je to primarno zanimanje.

Pa, ja mislim da to baš i nije istina. Mislim (a ovo je samo moje mišljenje) da su reprinte Dylana i Zagora inicirali upravo citatelji. Procitajte pisma "Horror pošte" iz nekoliko prvih DD-a Slobodne dalmacije i vidjet cete da i nema pisma citatelja u kojemu netko ne traži objavljivanje i starijih epizoda. I nedugo zatim dobismo reprinte... i stoga mislim da DD i ZG Extra izlaze upravo prvobitno ZBOG NAS, a profitabilni potencial tih reprinta uocen je zacijelo odmah nakon toga pošto su ti reprinti poceli jako dobro prodavati.

you candy perfume girl
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/07/2005 : 19:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Usporedba ti je totalno kriva i promasena.

Primjechujem da Markos nastavlja svojom taktikom rastjerivanja svih ccitatelja ne bi li mu doma ostalo po 500 kom svakog KP-a.

mcn

Pogledajte http://mcn.blog.hr dok se www.darkomacan.com radi! *** Q STRIP 8 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 19:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
i stoga mislim da DD i ZG Extra izlaze upravo prvobitno ZBOG NAS, a profitabilni potencial tih reprinta uocen je zacijelo odmah nakon toga pošto su ti reprinti poceli jako dobro prodavati.
[/quote]

Ljudi da se razumemo,ja prvi kupim reprint broj,bilo da imam ili nemam originalni broj ali to nije to...reprint mirise na novo a mi nostalgicari trazimo miris stare hartije koja nas vraca.....

Go to Top of Page

Rajher
New Member

Croatia
201 Posts

Member since 04/10/2004

Posted - 07/07/2005 : 19:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rajher's Homepage  Send Rajher a Private Message
Ljudi, gledajte to malo i s druge strane:
za mnoge je ovo što se sada izdaje ORIGINAL,ne reprint! Što zna klinac od 12,13,..20 godina što je original ako je prvi broj izdan šezdesteih godina prošlog stoljeca kad još nije bio ni u planu!
Moraju i oni imati neke svoje originale kao što smo mi imali LMS i ZS....

- - - Owned by SaM - - -
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 20:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Rajher

Ljudi, gledajte to malo i s druge strane:
za mnoge je ovo što se sada izdaje ORIGINAL,ne reprint! Što zna klinac od 12,13,..20 godina što je original ako je prvi broj izdan šezdesteih godina prošlog stoljeca kad još nije bio ni u planu!
Moraju i oni imati neke svoje originale kao što smo mi imali LMS i ZS....

- - - Owned by SaM - - -

Sve je pocelo od toga sto se stampa deseti reprint reprinta tamo nekog AF ili Zagora i to izdanje je bezgresno,najbolje ikada napravljeno itd...
Potpuno je OK. primer Ken Parkera kome je ovo prvo reizdanje ali ne treba preterivati u tome i ne treba podcenjivati proslo izdanje!

Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 07/07/2005 : 20:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:
Originally posted by Prodigy

Cinjenica:
Reprinti a i stripovi opcenito ne izlaze ZBOG NAS,nego da bi izdavac ostvario profit,posebice ako mu je to primarno zanimanje.

Pa, ja mislim da to baš i nije istina. Mislim (a ovo je samo moje mišljenje) da su reprinte Dylana i Zagora inicirali upravo citatelji. Procitajte pisma "Horror pošte" iz nekoliko prvih DD-a Slobodne dalmacije i vidjet cete da i nema pisma citatelja u kojemu netko ne traži objavljivanje i starijih epizoda. I nedugo zatim dobismo reprinte... i stoga mislim da DD i ZG Extra izlaze upravo prvobitno ZBOG NAS, a profitabilni potencial tih reprinta uocen je zacijelo odmah nakon toga pošto su ti reprinti poceli jako dobro prodavati.

you candy perfume girl

Poanta je bila u tome da nas tristotinjak forumasa sigurno nismo mjerilo Ludensu sto treba da izdaje a sto ne. Njegovo trziste mora biti daleko vece da bi zaradio,pa mislim da mu raznorazne peticije i slicno ne znace bas mnogo.I ja bi radje da se reprinta recimo Mr No,ali koga je briga sta bi ja,imam za sada Marka i Bleka(kojih do sada nije bilo) a niko ne kaze da i Mr No nece doci na red jednog lijepog dana.

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/07/2005 : 20:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ja bi jako volio reprint Marti Misterije!
Možda se to nikad ne ostvari, but a boy can dream, can't he?

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Rajher
New Member

Croatia
201 Posts

Member since 04/10/2004

Posted - 07/07/2005 : 20:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rajher's Homepage  Send Rajher a Private Message
quote:

you candy perfume girl

Nebi bilo loše da ipak prvo obajve ono što nisu...
imam doma 3 razlicita izdanja,tri razlicita imena,a jedan te isti strip (More otrova & Otrovni okean npr)

- - - Owned by SaM - - -
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/07/2005 : 20:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

you candy perfume girl

To bih i ja htio, prvi LMS brojevi su prilicno teko nabavljivi, a to su sve jake epizode.
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 07/07/2005 : 20:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
sve može samo mi nemoj pisat - tamo neki alan ford
to je uvreda
evo ja cu sad napisat da ni uz najbolju volju nemogu proc više od dvi tri strane tih americkih staro - novih junaka jer je to totalni shit i pranje mozga

a af je za takvu vrstu stripa umjetnost i legenda
al to je samo moje mišljenje onako kad popizdim zbog af
normalno da ce prve brojeve ponovo i ponovo izdavat jer je strip bezvremenski i previše inteligentan za 95% onog sto se dana nudi na tržištu. Tu normalno mislim na brojeve do 110 -120
, ono izad sam samo jednom pokušao citati i odma se prebacio na amerikance

iskreno , drago mi je što ce mark i blek izlazit iako ih smatram ( pogotovo bleka ) djecjim stripovima ( uzrast 7-9 , mark 9-13 , zagor 13 -14 ) jer cu dobiti te prve epizode za malu lovu jer znam da kad tad ne bi odolio ter bi nabavio originale ZS i LMs a to bi koštalo ko sveta petra kajgana pa nebi ostalo love za nova izdanja

osobno bih volio da se nešto poput Stripoteke pokrene i u hrv pa da imamo dva izdanja kroz koja za relativno male novce dobivamo uvid u nešto što ne kuri masovno jer nije lako davat 70-80 kuna za albume

uostalom ja sve ove nove bonelijeve stripove uopce ne pratim jer pretpostavljam da im je kvaliteta jadna kao i onima koje sam citao davno al te kupujem jer me jebe nostalgija , mislim jednostavno nemogu odoliti kad vidim poznatu naslovnicu na nekom zagoru ekstra a procita sam samo par novijih i to je strašno loše
vrlo jednostavno:
mi smo robovi dana kad nam se penisi nisu još trzali na svaku sisu koja prode

sad nek lipo još daju kit telera ovako po tri broja u jednom
pa teksa ekstra a novih toliko da odnos bude 70 : 30 za nove
kad to prevedem - ode lova
Go to Top of Page

Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 07/07/2005 : 20:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Wahoomi a Private Message
Ja sam za raznolikost izdanja, pa neka svatko kupuje ono što voli. Buduci da sam teški nostalgicar ja sam zadovoljan stanjem na tržištu, ali razumijem i one koje ne zanimaju reprinti nego bi htjeli nešto novo. Ali izdavacu je ipak najvažniji profit, a izgleda da reprinti dobro prolaze. Svako novo izdanje je ustvari veliki poslovni rizik, a nikom se ne da pušiti lovu. Popravljanjem opce ekonomske situacije popravilo bi se i stanje u strip izdavaštvu, ali ja nisam optimist, a tu ne možemo ništa promjeniti, jer ovo što mi sada prolazimo zovu tranzicija što je fin izraz za generalno sranje. Kada se sagleda cjelokupna ekonomska situacija dobro je da išta izlazi.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 07/07/2005 : 21:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

you candy perfume girl

To bih i ja htio, prvi LMS brojevi su prilicno teko nabavljivi, a to su sve jake epizode.

A ja sam apsolutno PROTIV

Nijedna casa sto se pije,
Nijedna trobojka sto se vije,
Nasa nije.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 07/07/2005 : 21:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

sve može samo mi nemoj pisat - tamo neki alan ford
to je uvreda

ovom prilikom se izvinjavam ako si onu moju recenicu shvatio kao uvredu,nije mi to bila namera,uostalom i ja sam obozavavalac AF.Molio bih te da jos jedanput procitas moje poslednje replike,bice ti jasnije sta sam hteo reci.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/07/2005 : 21:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

[quote]Originally posted by Dado

Ispriku ne nudim, pošto je jedina informacija koju sam video da ce posle dvojke ici vec objavljeni 5 i 7 (pa makar to bilo davno), plus jedna odlicna epizoda Fourniera - koja je možda vec i izašla u Biseru, a možda i nije. Ovo da ce u nacelu biti neobjavljene stvari mi je nov podatak.

Informišite javnost da ne bi spekulisala!

--
"Non c'e niente di piu triste di
un sogno che muore."

5 i 7 su objavljeni samo kako?
Imas li ti te epizode (ako nema bit ce evo prilike da ih nabavis) ja bi ih kupio u
stripoteci mozes li mi ih nabaviti molim te?
Tesko ih je naci, izbacene su strane, objavljno je vecina u crno bijeloj varijanti,
jesu li onda ovo reprinti, mozda jesu ali samo pod navodnicima.
No sto to znaci sad treba se kloniti svih junaka koji su izlazili i onda smo najbolji?
Biti ce i novoga mi smo entuzijazisti, samo treba strpljenja i vremena.
I eto da informiram javnost vec sam rekao teziste je na neobjavljenim epizodama
a koliko znam samo od Franquina ih ima 9 neobjavljenih, ostale da ne spominjem.
Koliko mi je poznato od Fourniera je u Biser stripu (br 34) objavljen jedino Dijamanti iz Niokolo Koba...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 07/07/2005 : 21:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Eh da se mene pita, volio bih da kad su vec krenuli Mark i Blek, da krene i reprint Texa. Nisu li kod njega najviše brojeva preskocili?!?
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/07/2005 : 22:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Kao prvo,ja jesam pravi kolekcionar.Kao drugo,Ti ne mozes odredjivati kakvu vrednost ima Zagor iz vremena ZS,LMS i to uporedjivati sa novim izdanjima.

Kolekcionar cega? Salvetica i novcica? Ili mozda postanskih markica?
Daj mi molim te reci cime je SD ugrozila vrijednost moje kolekcije Zagora iz LMS i ZS???
Nicim, uvijek je mogu prodati za daleko vece novce nego sto vrijedi Zagor Extra.
Trebali nam Zagor Extra? Treba, da neki ljudi mogu procitati zagora kako treba a ne skeniranog na CDu.
Ima li potraznje za tim zagorovim stripovima? Ima itekako? O cemu onda pricamo?
Dakako da da mogu odrediti koliko mi vrijedi zagor iz LMS i ZS je sve vrijedi onoliko
koliko mu mozes vrijednosti dati.
Meni je LMS4 glancer vrijedan 100 eura, mom prijatelju je to hrpa starog papira
i tko je sad tu upravu?

quote:

Tko smo to MI koji trebamo zaraditi???
Ako mislis na Libellus onda cu ti reci da do sada imamo samo jedno izdanje Ken Parkera,
dva su jos u pripremi Spirou & Fantasio te L%R.
Nista od navedenog nije pravi reprint a tu su i nove stvari za koje bih bio sretan kad bi
se uopce toliko prodale da pokriju trosak. Zarada, da puknes od smijeha...

quote:

Kriva usporedba, zamisli da imas plocu najdraze grupe, plocu koja preskace, krci,
na ploci nedostaju odlicne pjesme, unistene su i onda izadje CD od te tvoje grupe
sa odlicnom snimkom sa svim pjesmama, neces to kupiti i reci ces kako nije bilo potrebe
izdati takav CD jer imas "fenomenalnu plocu"???
Vrijednost ploce niko ne osporava, ali opravdanost za CDom itekako postoji.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000