forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Anketa: [:D]
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 08/07/2005 : 00:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

Evo opet jedan primer:Mercedes iz 39-te, i Mercedes iz 2005-te.Onaj stari i prastari Mercedes bi tako voleo posedovati iako nema ful-opremu i nemoze juriti 200 na sat,a mozda mu i fali poneki deo!

Gospodo,vi stancate Mercedese iz 2005-godine!!!

dragane, malo je reci da ti je ovo totale out of logic. jedino ako nisi jedno mislio, a drugo napisao
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/07/2005 : 00:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

da zakljucim :
seinfild bi opalija plavušu koja ima kurac
naime njemu je bitnija ambalaža od sadržaja

Ako je plavusa onda sigurno !

"The silencer makes a whisper of the gunshot."
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/07/2005 : 00:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

molim lijepo ako g.seinfeld smatra da su lms i zs obicno smece to treba poštovati ali kakav ste to kolekcionar ako nemate barem dio tog smeca.ja vam osobno kolekciju na cd-u ne priznajem.za mene je to smece.

Ja nisam kolekcionar, volim da citam stripove a slucajno ih imam puno !
Dnevnik je smece to je vec jasno, samo ga uzmi u ruke , dokazi su prisutni.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 08/07/2005 : 07:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:
Originally posted by VALTER

quote:
Originally posted by kiky

Ja bi jako volio reprint Marti Misterije!
Možda se to nikad ne ostvari, but a boy can dream, can't he?

you candy perfume girl

To bih i ja htio, prvi LMS brojevi su prilicno teko nabavljivi, a to su sve jake epizode.

A ja sam apsolutno PROTIV

Nijedna casa sto se pije,
Nijedna trobojka sto se vije,
Nasa nije.

Imam cijelu koleciju MM LMS ali bih je odmah nekome poklonio za Bernijevog MM EXTRA

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/07/2005 : 09:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Usporedba ti je totalno kriva i promasena.

Primjechujem da Markos nastavlja svojom taktikom rastjerivanja svih ccitatelja ne bi li mu doma ostalo po 500 kom svakog KP-a.

Vidjet cemo koliko mi je uspjelo

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/07/2005 : 09:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Naravno. Ali smo u situaciji gde se ukidaju dva nova serijala (NN i LL), a krece da izlazi nešto veoma, veoma staro.

Koliko se god ja slagao da je to katastrofa, izdavacki je to sjajan potez, jer su i NN i LL u velikim gubicima a Mark i Blek ce se pokriti bez problema... To donekle govori i o publici. Nemoj mi reci da je 55 brojeva NN i LL malo kao pokusaj da se stvori publika.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/07/2005 : 18:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ali, približavamo se momentu gde ce mene kao citaoca izricito biti baš briga za Ludensove poteze, jer nece izdavati ništa što ja citam. Nema Nathana, ostaje Dylan, koji ionako ima jednu citljivu epizodu u dve godine - a velike su šanse da je vec imam u originalu. I onda mi taj sjajan izdavacki potez Ludensa znaci koliko i sjajan izdavacki potez Horusa, recimo.

Što se publike tice, naravno da je i do nje, ne kažem da nije. A za Nathana i osvajanje publike, dok 55 brojeva jeste dovoljno, ipak moramo uzeti u obzir i neke olakšavajuce okolonosti:

1. Ocajne naslovnice u poslednjih koliko vec brojeva
2. Neredovno izlaženje
3. Neizdavanje specijalnih izdanja koja su kljucna za razumevanje price.

Nijedan od tih faktora svakako ne bi povecao prodaju za duplo, verovatno ni svi zajedno, ali kad vidim one naslovnice i meni dode da ga ne kupim, a kad su dvodelne epizode i pojma nemam kad ce sledeca, isto me prode volja. O specijalnim izdanjima da i ne govorim...

--
"Non c'e niente di piu triste di
un sogno che muore."
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 08/07/2005 : 18:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Što se publike tice, naravno da je i do nje, ne kažem da nije. A za Nathana i osvajanje publike, dok 55 brojeva jeste dovoljno, ipak moramo uzeti u obzir i neke olakšavajuce okolonosti:

1. Ocajne naslovnice u poslednjih koliko vec brojeva
2. Neredovno izlaženje
3. Neizdavanje specijalnih izdanja koja su kljucna za razumevanje price.

Nijedan od tih faktora svakako ne bi povecao prodaju za duplo, verovatno ni svi zajedno, ali kad vidim one naslovnice i meni dode da ga ne kupim, a kad su dvodelne epizode i pojma nemam kad ce sledeca, isto me prode volja. O specijalnim izdanjima da i ne govorim...

po meni je razlog br. 2 onaj kljucni razlog, jer nema šanse da se neko novi može navuci kada nathana cekamo po nekoliko mjeseci. pa ja se prvi ne bih navukao da ga je "slobodna dalmacija" izdavala svakih nekoliko mjeseci, a ne svaki mjesec. a kada govorimo o regrutiranju potencijalnih novih poklonika NN-a, kako se uopce možemo nadati da ce ih biti u nekom znacajnijem broju kada smo na kioscima bombardovani zagorima i dylanima, a ostalih (NN, tex, mr no, MM) kad bude, bude.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 08/07/2005 : 19:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Obožavam DD i MM, ali njihov prestanak izlaženja bolje bih podnio nego prestanak izlaženja NN ili LL-a! Ni sam neznam zašto. Možda je jedan razlog taj što su MM i DD kroz godine izlaženja prošli sve moguce i nemoguce teme iz svih oblasti i svih krajeva svijeta. Jednostavno receno: gotovo bilo koji novi broj te dvojice junaka ne može me više ugodno iznenaditi, zaintegrirati ili oduševiti.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 08/07/2005 : 19:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:

Ali, približavamo se momentu gde ce mene kao citaoca izricito biti baš briga za Ludensove poteze, jer nece izdavati ništa što ja citam. Nema Nathana, ostaje Dylan, koji ionako ima jednu citljivu epizodu u dve godine - a velike su šanse da je vec imam u originalu. I onda mi taj sjajan izdavacki potez Ludensa znaci koliko i sjajan izdavacki potez Horusa, recimo.

I ja imam isti problem. s tim da ja ne pratim ni Nathana Nevera. Tako da od Bonelija kupujem DD po navici, a sto se MM-a tice, on ionako rijetko izlazi...Sad sam se uglavnom orijentirao na Vertigo i IDW. To je podrucje - mislim americki strip uopce - koje tek otkrivam...
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/07/2005 : 19:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
Originally posted by sdragan@

Evo opet jedan primer:Mercedes iz 39-te, i Mercedes iz 2005-te.Onaj stari i prastari Mercedes bi tako voleo posedovati iako nema ful-opremu i nemoze juriti 200 na sat,a mozda mu i fali poneki deo!

Gospodo,vi stancate Mercedese iz 2005-godine!!!

dragane, malo je reci da ti je ovo totale out of logic. jedino ako nisi jedno mislio, a drugo napisao

Iskreno,voleo bih imati i jedan i drugi automobil u svojoj garazi,ali..ali...na onaj stariji model bi bio jako ponosan.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/07/2005 : 19:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

NEMA PROBLEMA DRAGANE
ono je bila samo malo oštrija replika

OK.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 08/07/2005 : 19:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

molim lijepo ako g.seinfeld smatra da su lms i zs obicno smece to treba poštovati ali kakav ste to kolekcionar ako nemate barem dio tog smeca.ja vam osobno kolekciju na cd-u ne priznajem.za mene je to smece.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3994 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/07/2005 : 20:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Kant

Sad sam se uglavnom orijentirao na Vertigo i IDW. To je podrucje - mislim americki strip uopce - koje tek otkrivam...

oooooooooooooooooo....

bice nesto od tebe, bice...

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/07/2005 : 23:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Tako da od Bonelija kupujem DD po navici, a sto se MM-a tice, on ionako rijetko izlazi...

MM izdaje Strip Agent, ja sam pricao o Ludensu.

--
"Non c'e niente di piu triste di
un sogno che muore."
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 08/07/2005 : 23:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
Dobro, ja sam mislio opcenito na Bonelija u Hrvatskoj (s izuzetkom Kena Parkera).

Edited by - Kant on 09/07/2005 00:56:32
Go to Top of Page

purger27
Starting Member

Croatia
83 Posts

Member since 05/07/2003

Posted - 10/07/2005 : 14:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send purger27 a Private Message
Sto se tice NN-a ne znam koliko je to isplativo ali mozda bi ga bilo dobro povuci s kioska i stampati ga samo za strip knjizare u maloj tirazi, redovitom ritmu i sa svim specijalnim izdanjima. Naravno cijena bi bila daleko veca ali siguran sam da nebi imao puno manju publiku nego do sada.

Berny sto mislis o tome?

Iso tako bi se mogao napraviti reprint MM. Zasto ne?
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 10/07/2005 : 16:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
moram jednostavno, medju svim ovim kolekcionarima, dati jedan glas za sadrzaj.

nemam nista protiv da kupujete skupe stare stripove, ali nemojte davati izjave kao: "original je ipak vredniji od reprinta". to je pitanje ukusa. za mene je strip medij u kojem je reprodukcija jednakovrijedna originalu. ne zanima me kad citam je li strip otisnut '45. ili '05. isto je, naravno, s knjigama. ima ljudi koji skupljaju stare knjige, ali nisam jos cuo da se netko od njih pobunio zbog toga sto je ponovno tiskana Biblija jer to njegovu staru obezvrjedjuje!!!

osobno nisam senzibilan ni na vanjski izgled stripa (neki moji prijatelji preferiraju tvrdoukoricene stripove jer im bolje izgledaju na polici - ja to postujem, ali meni to ne znaci apsolutno nista posto stripove drzim u kutijama, na podu ili gdje ih vec odbacim nakon citanja, a gdje cu ih za koji mjesec ponovno otkriti), a ni na aureolu originala (ne zelim cak ni originalnu sliku i nije mi uopce jasno zasto se unistavaju kalupi grafika kako bi broj originala bio ogranicen - ja zelim da je umjetnost svima pristupacna i da svi u njoj mogu uzivati).
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/07/2005 : 16:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Sve je to što si rekao ok, svako voli stripove na svoj nacin, ali dobro je da se uništavaju "kalupi" orginala, jer nema smisla da se nova štampa prodaje pod staru. Ovako orginal ostaje uvijek orginal.

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 10/07/2005 : 16:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Naravno. Ali smo u situaciji gde se ukidaju dva nova serijala (NN i LL), a krece da izlazi nešto veoma, veoma staro.

Koliko se god ja slagao da je to katastrofa, izdavacki je to sjajan potez, jer su i NN i LL u velikim gubicima a Mark i Blek ce se pokriti bez problema... To donekle govori i o publici. Nemoj mi reci da je 55 brojeva NN i LL malo kao pokusaj da se stvori publika.

Dali ima ikakve šanse da NN izade u HC?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29381 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/07/2005 : 21:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ne znam, Berni ne govori o svojim planovima i tesko je predvidjeti njegove poteze. Ali nista me nece iznenaditi, cak i ako na jesen izbaci Dampyra na kioske.

Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1711 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 10/07/2005 : 21:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
...pa kad je tako kad ce reprint Martina Misterije? Baš MM je potreban Tutto izdanja, više nego Blek in KM, koji su ruku na srce stvarno glupi stripovi...

www.mojradio.com/discobooom/fotoshow.htm
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 10/07/2005 : 21:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

quote:

Sad sam se uglavnom orijentirao na Vertigo i IDW. To je podrucje - mislim americki strip uopce - koje tek otkrivam...

oooooooooooooooooo....

bice nesto od tebe, bice...

Bonellija sam se nacitao u djetinjstvu i vec mi ga je lagano dosta, europskog stripa manje-vise isto (iako naravno ima jos dosta izvrsnih, svjezih i zanimljivih stvari) a ameri su mi totalna novost, i iako mi je trebalo dosta navikavanja na crtez, sad sam se totalno zarazio...
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3994 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 10/07/2005 : 21:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
kant, svaka cast, majstore! uvijek treba siriti polje interesa. i to u svim pravcima.
americki stripovi su strasno zarazni, a sto je najgore - otrov su za novcanik!

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/07/2005 : 21:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Zveles kad ce blog biti update-iran, cak je i moj blogcina "svjeziji" od tvog :-)).

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000