Author |
Topic |
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 12/07/2005 : 15:29:18
|
quote: Originally posted by alen
@jang & sejo
Od kud vam te informacije? Previse ste precizni da bi se radilo o nagadjanju.
ma u biti bolje je kad covjek nema pojma. eto ja bio na moru i dva tjedna niti vidio racunalo....zamislite moje iznenadenje kad sam na kiosku ugledao Bleka i Marka...."kaj si vidio" pita me žena, vjerojatno zabrinuta mojim izrazom lica |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/07/2005 : 15:30:25
|
Ma zezam se, stvarno nemam nikakvih informacija da ce Kit uopste izlaziti.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/07/2005 : 15:49:31
|
evo ovako: kada sam pocinjao da citam stripove, kapetan miki mi je bio nekako draži, jer nisam volio onaj pocetni gambin crtež kod kit tellera. medutim, kasnije mi je postalo jasno da je ipak kapetan miki prvenstveno za uzrast od 7-10 godina, pa mi je kit teller od tada mnogo draži i ozbiljniji, pogotovo kada su ga poceli raditi i ostali strip autori. price su, za razliku od kapetana mikija, pocinjale biti raznolike i maštovitije, od klasicnih western tema, pa sve do naucne fantastike. dakle, dileme nema, kit teller je bolji strip. a kada vec spominjemo i kapetana mikija, znamo svi da je on pripadnik (kapetan) rendžera nevade. e sad, ja nikad i nigdje nisam cuo ili procitao da su tada zaista i postojali rendžeri u nevadi, koliko sam upoznat tada su postojali samo teksaški redžeri, kojima pripadaju tex i kit teller, tako da me zanima da li je kapetan miki uopce povijesno utemeljen? |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 12/07/2005 : 15:55:11
|
quote: Originally posted by Vladan
U secanju su mi epizode sa njegovim vecitim protivnikom - Covekom sa 1000 lica i neka fantasticna prica u kojoj se srece sa nekim gusterom koji je super inteligentan.
kad si vec spomenuo te epizode, to je otprilike jedino što bih mogao da izdvojim od mikija, plus one pocetne kada se bori protiv onog meksickog guvernera, mada je opet to na slican kalup kao kod kit tellera u epizodama sa mortimerom, koji isto tako mijenja lik kao carape. |
|
|
nebody
Average Member
Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
Posted - 12/07/2005 : 16:08:15
|
K. Mikija sam prvo poceo da citam i odmah ga zavoleo. Zamislite, takodje pre 22 godine (sad imam 29). Ubijalo me u pojam sto se nijedna prica nije zavrsavala u jednom stripu newgo se nastavljala iz prethodnog a pocinjala nova koja je zilazila u sledecem. Posto je '82 vec izlazio poceo sam prvo njega da skupljam, ali ni posle 12 godina (kad sam prestao da ga skupljam) nisam uspeo da ga skupim, falilo mi je nekih 5-6 epizoda. Osetio sam da je stvarno bio za manji uzrast, ali sta cu, prva ljubav zaborava nema (isto vazi i za devojke).
Kit mi je uvek bio junak kog sam usput citao, nikad se ne udubljujuci u celokupnu licnost i njegovo okruzenje. Ukratko, nikad ga nisam dozivljavao kao nekog bliskog, sto nije slucaj sa Mikijem.
Verovatno je Kit kao junak kvalitetniji, kao i sadrzajniji, a i Smuk i Salaso i nisu bili neki dobar primer za dete od 7 godina, omiljeno mi je njihovo kupanje mortus pijani, kao i pijane dogodovshtine.
zagorlms@gmail.com, zagorZs@gmail.com, zagorzs2@gmail.com, zagorzs3@gmail.com, zagorzs4@gmail.com zagorzs5@gmail.com, mm.romani@gmail.com pass stripovi.com |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 12/07/2005 : 17:33:23
|
ovo je prvi put da sam protiv kontinuiteta!teller je dobar strip,ali kasni teller,ne one rane epizode gdje izgleda kao klinjo!dajte malo više informacija o novom izdanju tellera! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Vladan
New Member
Serbia
109 Posts
Member since 19/04/2005 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 12/07/2005 : 20:15:32
|
"U Telera Kita, velika je kita."
Necu ni da pitam odakle ti ova informacija:)
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije. |
|
|
bristova
New Member
269 Posts
Member since 17/01/2002 |
Posted - 12/07/2005 : 20:40:37
|
Dobro je ono :"u palati kita Telera"
Miki je poceo izlaziti negdje u prvoj polovici 1979-te.,ja ga se sjecam dobro od kraja 1980 (Otmica Dijane) i kroz 1981 (Oklahoma Dzek,Ukleti Ranc,narocito Revorveraš bez revolvera i nastavci).
Starija ekipa ga nije voljela,njima je na prvom mjestu bio Zagor pa Mark,Tex,Kit Teller,pa i Blek je bio popularan i fora za starije.
Nama je kao klincima Miki bio OK,imao je puno akcije,nije trebalo proci pola romana do prvog pucnja (npr.kao kod Tex-a ili K.Parker-a u to doba). Tu su mi prvi put prodali foru o Okrutnom Meksickom Generalu (Kalavera) koji terorizira sve i svašta a niko mu ništa ne moze osim hrabrog trija (Miki,Smuk i Salaso,kasnije im se pridruzuje i onaj meksikanac zaboravih mu ime).Nakon toga to vidjeh u stotinama filmova i stripova
U vrijeme izlaska Mikija (1979) Kit je bio puno bolji ali Miki je za pocetak osnovne škole bio sasvim dobar uvod u strip odnosno u klasicni kliše. Narocito je od Kita ranih osamdesetih bilo dobro:Kju Klux Klan i nastavci,Kubaj Kan,pa prica o Jastrebu,zatim Dezmondova moc...
Dok sam citao Dezmondovu Moc -pitao sam starce kako kauboji znaju naš jezik kad zive u americi Zadnji Kit je bio Tvrdava u plamenu LmS br.691.E tad sam prvi put osjetio nostalgiju |
Edited by - bristova on 12/07/2005 21:01:06 |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 12/07/2005 : 21:03:48
|
@jang & sejo
Od kud vam te informacije? Previse ste precizni da bi se radilo o nagadjanju.
pa imaš najavu na zadnoj korici NN 55 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/07/2005 : 21:07:02
|
Evo ja sam Mikija poceo da citam pre 23 godine,Kita nesto kasnije i dosta dugo sam vise voleo Mikija.Danas kad pogledam,Kit ima dosta boljih epizoda,pogotovo negde od broja 400 pa do broja 650 LMS(otprilike).Inace one prve epizode Tellera su dosta losije od bilo koje Mikijeve epizode. Od protivnika,kod Mikija mi prvo padne na pamet "cudesno lice" i Kalavera,a kod Tellera su to Jastreb i naravno Teleskopulos.Mislim da je upravo ta epizoda kriva sto sam zavoleo SF teme...ROSWELL !!! ROSWELL!!! ;-))))
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 12/07/2005 : 21:34:12
|
quote: Originally posted by jang
pa imaš najavu na zadnoj korici NN 55
Što je otišao u transvestite?
promjena spola verovatno ce mi se više svidati |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 12/07/2005 : 21:45:03
|
ponovni izlazak kita tellera bi bila fantasticna stvar. Sto se tice prvih epizoda, pitanje je - ja bih rado i njih video. Ko je te epizode pazljivo citao, mogao je da primeti da je Dnevnik verovatno tu pravio najvise ludosti, tako ne da su samo seckali i prekrajali epizode, nego su bez ikakvog reda mesali epizode, prekidali jednu, pa je nastavljali drugom, pa onda pola epizode objave u LMS, a drugu polovinu u ZS i tako... a onda i Mikicine naslovnice, los otisak, prevod katastrofalan (uporedite samo prve brojeve sa reprintima!)... kad bismo videli kita u kvalitetnom prevodu, hronoloskim redom, cele epizode autenticnog reda i sve to u dobrom izdanju, mislim da bismo stekli sasvim drugi utisak. A treba imati u vidu da neke epizode nikad kod nas i nisu bile objavljene. A sigurno i znate da su bas neke najstarije Gambine epizode u Italiji najtrazenije |
|
|
Tomislav
Average Member
Croatia
815 Posts
Member since 23/08/2002 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 12/07/2005 : 21:56:35
|
quote: Originally posted by osim
ponovni izlazak kita tellera bi bila fantasticna stvar. Sto se tice prvih epizoda, pitanje je - ja bih rado i njih video. Ko je te epizode pazljivo citao, mogao je da primeti da je Dnevnik verovatno tu pravio najvise ludosti, tako ne da su samo seckali i prekrajali epizode, nego su bez ikakvog reda mesali epizode, prekidali jednu, pa je nastavljali drugom, pa onda pola epizode objave u LMS, a drugu polovinu u ZS i tako... a onda i Mikicine naslovnice, los otisak, prevod katastrofalan (uporedite samo prve brojeve sa reprintima!)... kad bismo videli kita u kvalitetnom prevodu, hronoloskim redom, cele epizode autenticnog reda i sve to u dobrom izdanju, mislim da bismo stekli sasvim drugi utisak. A treba imati u vidu da neke epizode nikad kod nas i nisu bile objavljene. A sigurno i znate da su bas neke najstarije Gambine epizode u Italiji najtrazenije
Stoji sve što si napisao. Puno se piše o Telleru u zadnje vrijeme, ali nikako da padne informacija koliko ima istine u tim glasinama o izlaženju, a koliko je to uzrokovano Markom i Blekom. Meni bi takoder bilo drago da Teller krene u originalnom redosljedu, bez preskakanja epizoda. Koliko su god one kasnije kvalitetnije, mislim da je kontinuitet važniji.
|
|
|
Wahoomi
Average Member
Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 12/07/2005 : 23:58:25
|
Klasicna prica i kod mene. Prvo mi je bio bolji Kapetan Miki, ali i Kita sam odmah zavolio jer kad sam ga poceo citati išle su one super epizode s Jastrebom. Poslije sam shvatio da je Kit ipak kvalitetniji i ozbiljniji strip, ali Miki mi je uvijek ostao drag, a tako je i dan-danas. I like girlz, mislim da Miki nije povijesno utemeljen i da nikad nisu postojali Rendžeri Nevade, ali nisam stoposto siguran, ima ovdje vecih strucnjaka za americku povijest. Stvarno nikad nisam naletio u nekoj knjizi ili enciklopediji da se spominju Rendžeri Nevade, a na texaške sam naletio masu puta. O Nevadi još znam da su je Ameri oteli Mexikancima 1848. zajedno s Californijom, Utahom,, Arizonom, te dijelovima New Mexica i Colorada, a 1864. Nevada je pristupila USA kao savezna država. Nikako se ne mogu sjetiti da li se u Mikiju ikad spominju godine kada se radnja odvija, a nisam ni procitao sve epizode. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 13/07/2005 : 01:10:02
|
a da se ja pitam (a znam da se ne pitam ), ja bi da se preskoce one prve epizode sa lošim gambinim crtežom i djecijom tematikom i gdje kit izgleda kao dijete od 13 god. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 13/07/2005 : 09:46:37
|
quote: Originally posted by I like girlz
a da se ja pitam (a znam da se ne pitam ), ja bi da se preskoce one prve epizode sa lošim gambinim crtežom i djecijom tematikom i gdje kit izgleda kao dijete od 13 god.
Te prve epizode bi mogle zajebati prodaju, upravo iz razloga koji si ti naveo, ali novo izdanje Tellera bi bili pozeljno upravo zbog Dnevnikova brljavljenja na tim epizodama. One kasnije, bolje, su uredno izdali (nemam info, ali pretpostavljam da je i na njima radio sjec-sjec). Kolekcionarski - volio bi serijal od pocetka. Realno - mislim da je cijela prica s izlazenjem Tellera .
|
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 13/07/2005 : 10:49:08
|
Šta stvarno na Nathanu ima najava za Tellera ili je to zajebancija?
Ja bih ga uzimao, cisto zato jer u LMS nisam procitao veliku vecinu Kita Tellera. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 13/07/2005 : 10:52:17
|
quote: Originally posted by Thommo
Šta stvarno na Nathanu ima najava za Tellera ili je to zajebancija?
Ja bih ga uzimao, cisto zato jer u LMS nisam procitao veliku vecinu Kita Tellera.
ma zajebancija....(za sada)...al' jednog dana, tko zna |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
Topic |
|