forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kojeg bi ste htjeli iduceg DD specijal na kioske?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts

Member since 08/02/2005

Posted - 29/07/2005 : 15:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send priki a Private Message
quote:
Originally posted by Kant

Kad citam novije epizode DD-a i usporedim ih sa starijima, cini mi se da nije rijec o istom stripu...Mozda je rijec o tome da ja vise nemam desetak godina, kao krajem osamdesetih kad su izlazile te krasne epizode, ali ipak mi se cini da se DD kao strip potrosio...I jako mi je zao zbog toga.

Ja nemam takvo misljenje.

I posle Tita, Tito!
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 29/07/2005 : 15:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by priki

quote:

Kad citam novije epizode DD-a i usporedim ih sa starijima, cini mi se da nije rijec o istom stripu...Mozda je rijec o tome da ja vise nemam desetak godina, kao krajem osamdesetih kad su izlazile te krasne epizode, ali ipak mi se cini da se DD kao strip potrosio...I jako mi je zao zbog toga.

I posle Tita, Tito!

Bogu hvala da nemas...Inace bi ovo bio dosadan forum...Ali meni se tako cini...a s druge strane,mozda samo kukam za djetinjstvom koje je proslo!
Go to Top of Page

priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts

Member since 08/02/2005

Posted - 29/07/2005 : 16:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send priki a Private Message
quote:

quote:

quote:

I posle Tita, Tito!

Bogu hvala da nemas...Inace bi ovo bio dosadan forum...Ali meni se tako cini...a s druge strane,mozda samo kukam za djetinjstvom koje je proslo!

Bas si mi uzeo rec iz usta...

I posle Tita, Tito!
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 29/07/2005 : 17:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

I posle Tita, Tito!

Bas si mi uzeo rec iz usta...

I posle Tita, Tito!

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7310 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 29/07/2005 : 19:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 29/07/2005 : 20:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Pa, potrošio se, jer koliko puta se može uvijek nanovo pisati price o vampirima, zombijima, ukletim kucama? Zato su sada vec poceli sve i svašta izmišljati samo da ne upadnu u zamku da im neka epizoda "primiriše" na nešto vec prije napisano, ali onda upadnu u zamku smišljavanja neceg novog i prikazivanja toga na originalan nacin.

Problem je i u scenaristima, jer...
Sclavi više ne piše Dylana (makar se prica da se namjerava vratiti). Ipak on najbolje zna Dylana i uvijek je imao smišljen pravac kojim želi voditi taj strip, i kad je rekao sve što je htio reci, povukao se. A Ruju teško da ima što pametno za reci , pa ipak još uvijek piše Dylana.

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 29/07/2005 : 21:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:

Pa, potrošio se, jer koliko puta se može uvijek nanovo pisati price o vampirima, zombijima, ukletim kucama? Zato su sada vec poceli sve i svašta izmišljati samo da ne upadnu u zamku da im neka epizoda "primiriše" na nešto vec prije napisano, ali onda upadnu u zamku smišljavanja neceg novog i prikazivanja toga na originalan nacin.

Problem je i u scenaristima, jer...
Sclavi više ne piše Dylana (makar se prica da se namjerava vratiti). Ipak on najbolje zna Dylana i uvijek je imao smišljen pravac kojim želi voditi taj strip, i kad je rekao sve što je htio reci, povukao se. A Ruju teško da ima što pametno za reci , pa ipak još uvijek piše Dylana.

you candy perfume girl

Potpuno se slazem: problem je u scenaristima. Nitko ne moze slijediti Sclavijev smjer...Svi scenaristi koji rade na serijalu, po mojem misljenju, nisu uhvatili ono bitno u DD-u, koje se mozda ne moze jednostavno opisati i izreci, ali je to tako izvanredno radio Sclavi...Ne znam, ja neke elemente, minijature i, u jos vecoj mjeri, nihilisticke emocije, u Dylanovim epizodama mogu (cisto na subjektivnoj razini, naravno) usporediti s nekim egzistencijalistickim autorima poput Camusa, Sartrea, ali i Heideggera...Apsurdnost covjekove i egzistencije i Nista s kojim je ona suocena...Dobro, to je mozda vec i moje subjektivno trabunjanje...
Go to Top of Page

wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts

Member since 20/10/2003

Posted - 30/07/2005 : 19:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wiz a Private Message
kad odprilike bi trebao da stigne drugi specialac DD & MM ?

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 31/07/2005 : 19:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by wiz

O cemu ti to?

Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 31/07/2005 : 19:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by alen

quote:
Originally posted by wiz

O cemu ti to?

Hm...Ni meni nije jasno pitanje.
Go to Top of Page

wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts

Member since 20/10/2003

Posted - 31/07/2005 : 19:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wiz a Private Message
pa znam da ima još jedan specialac u kojome su MM i DD skupa

pa me zanima oce li taj ikad biti preved in natisnjen??

vice
stripovi.com suradnik

7310 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 31/07/2005 : 22:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Ko zna..
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 31/07/2005 : 22:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by wiz

Bojim se, tesko. Bernard naime bira izdanja po nekom odredjenom kljucu/preporuci. Ovo izdanje je na glasu ne kao lose, vec kao katastrofalno, tako da cisto sumnjam...
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/07/2005 : 22:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by wiz

Bolje da si ih ovako stvaio sad su slike spojene !

"There goes neighbourhood..."
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/08/2005 : 01:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by wiz

Nikad, nadam se!

Nijedna casa sto se pije,
Nijedna trobojka sto se vije,
Nasa nije.
Go to Top of Page

wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts

Member since 20/10/2003

Posted - 01/08/2005 : 08:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wiz a Private Message
zar je stvarno toliko loš? :D

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 01/08/2005 : 08:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Ja neprocito ni jedan team-up, tako da me to zanima. Tvrdi se da su losi, ali mi je ta ideja zanimljiva. Osim jedne ideje koja mi se cini glupom, a to je team-up Nevera i Kena Parkera. Je li to tko procitao?

Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 01/08/2005 : 10:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:

Ja neprocito ni jedan team-up, tako da me to zanima. Tvrdi se da su losi, ali mi je ta ideja zanimljiva. Osim jedne ideje koja mi se cini glupom, a to je team-up Nevera i Kena Parkera. Je li to tko procitao?

Nathan Never i Ken Parker? Gdje je to izaslo? Nisam za to cuo...Znam da je izasao Ambrosinijev Dylan i Parker...
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 01/08/2005 : 10:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Je, tako je. Immagini. Dylan Dog i Ken Parker. Znam da sam to negdje procitao pa sam sada provjerio na uBC. Krivo sam zapamtio.

Ali pitanja su ista. Je li tko procitao? Utisci? O cemu se radi? Kako su ih povezali?

Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 01/08/2005 : 11:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:

Je, tako je. Immagini. Dylan Dog i Ken Parker. Znam da sam to negdje procitao pa sam sada provjerio na uBC. Krivo sam zapamtio.

Ali pitanja su ista. Je li tko procitao? Utisci? O cemu se radi? Kako su ih povezali?

Ja sam citao DD & MM "posljednja stanica - uzas" koji je objavio Dnevnik. Pisali su Castelli i Sclavi . I svidio mi se prilicno...
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 01/08/2005 : 12:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
Ova bi epizoda trebala biti nekakav nastavak, cini se...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/08/2005 : 15:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by wiz

zar je stvarno toliko loš? :D

Nope, još je gori.

--
"Will this fearful Thumping never stop?"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/08/2005 : 16:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Ak' su vam ovi Dylani sada vec jadni, vjerujte, bit ce još i gore... Ruju ce i dalje pisati gomilu bljezgarija. nabavio sam nešto malo "novijih" epizoda (noviji kao iznad dvjestote epizode pa na dalje). Nakon citanja cak sam se i ja, najveci dilandogovac sa ove strane Atlantika, u jednom trenutku zapitao; Zašto ovaj Dylan Dog još uvijek izlazi?

Volim kada ljudi sebi daju epitete.

To po strani, mali Manitu, jesi li citao veoma odlicnu Nebbia? Interesantno morbidan Il settimo girone? Blago tehnicki, ali ipak solidan La sagezza dei morti? Accatinov Strada per Babneco? O Necropolisu da ne govorimo...

--
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/08/2005 : 19:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Ak' su vam ovi Dylani sada vec jadni, vjerujte, bit ce još i gore... Ruju ce i dalje pisati gomilu bljezgarija. nabavio sam nešto malo "novijih" epizoda (noviji kao iznad dvjestote epizode pa na dalje). Nakon citanja cak sam se i ja, najveci dilandogovac sa ove strane Atlantika, u jednom trenutku zapitao; Zašto ovaj Dylan Dog još uvijek izlazi?

Volim kada ljudi sebi daju epitete.

To po strani, mali Manitu, jesi li citao veoma odlicnu Nebbia? Interesantno morbidan Il settimo girone? Blago tehnicki, ali ipak solidan La sagezza dei morti? Accatinov Strada per Babneco? O Necropolisu da ne govorimo...

Citao sam banalno dosadni "Il pozzo degli inganni", te podnošljivu "Manilu" i poprilicno zamornu "Il grimorio maledetto", sve u izdanju ceškog Novog komiksa. Sve to pokupih na nedavnom blic posjetu republici Ceškoj (Ahoj! ). Ok, njihov izbor epizoda Dylana nije baš nešto bistar , but... kao, svi koji sad psuju Rujua i dalje ce ga psovati.

But, kod Nathana stvari stoje puno bolje (što se tice izbora epizoda)... "Le belve" je jedna od boljih epizoda što sam procitao u zadnje vrijeme, vrlo dobar je i "Flashpoint", dok je "Alfa financa" perolaka, neobavezna, no dinamicna i citka pricica.

you candy perfume girl

Edited by - kiky on 01/08/2005 19:44:54
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/08/2005 : 23:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Da, izbor im i nije neki. Enivej, Dylan posle 200 je bolji od ovoga što imamo sada. Sclavi je ovde na izdisaju, a Barbatova je tek ušla u pricu. Kasnije ce Barbatova ojacati, i iako to nije baš to, ipak ume da bude solidno. A Ruju je barem konstanta...

Flashpoint mi se nije dojmio, inace, a ostalih navedenih Nathana se i ne secam.

--
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000