Author |
Topic |
|
Istvan
Starting Member
12 Posts
Member since 22/06/2005 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 19/07/2005 : 12:09:01
|
quote: Originally posted by jang
ne. ludens nima prednarocil. lahko se pa narociš na stripe pri Buchu v Murglah
Je li tip Slovenac ili Madjar? Istvan je madjarsko ime.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 19/07/2005 : 12:56:24
|
Ištvan Winnetou
možda je to samo nick. Ali ima i madarske manjine u Sloveniji, kako ima i naše manjine u Madarskoj. Imaš u našem parlamentu i predstavnika madarske manjine koji ima zasiguran sedež u parlamentu a biraju ga samo clani manjine. Isto važi i za Italijane. Postoje i dvojezicni napisi, škole i table...Mogao bi jedan coban aus Klagenfurt malo pogledat na to podrucje |
Edited by - jang on 19/07/2005 13:01:43 |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 19/07/2005 : 13:34:18
|
Ištvan Winnetou
možda je to samo nick. Ali ima i madarske manjine u Sloveniji, kako ima i naše manjine u Madarskoj. Imaš u našem parlamentu i predstavnika madarske manjine koji ima zasiguran sedež u parlamentu a biraju ga samo clani manjine. Isto važi i za Italijane. Postoje i dvojezicni napisi, škole i table...Mogao bi jedan coban aus Klagenfurt malo pogledat na to podrucje
Ne dirajte naseg Jörgeca!!!!
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 19/07/2005 : 14:16:49
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ištvan Winnetou
možda je to samo nick. Ali ima i madarske manjine u Sloveniji, kako ima i naše manjine u Madarskoj. Imaš u našem parlamentu i predstavnika madarske manjine koji ima zasiguran sedež u parlamentu a biraju ga samo clani manjine. Isto važi i za Italijane. Postoje i dvojezicni napisi, škole i table...Mogao bi jedan coban aus Klagenfurt malo pogledat na to podrucje
Ne dirajte naseg Jörgeca!!!!
necemo ni štapom |
|
|
Istvan
Starting Member
12 Posts
Posted - 19/07/2005 : 15:09:25
|
Ma dajte, djeco, smirite se.
SejoSexton, nekako ne vjerujem, da si Davor Sucic osobno, ali imas njegov nick. Tako i ja nisam madzar, i ako imam nick Istvan. Moj nick medzutim izvori jos iz vremena, kad smo klinci igrali Magic karte. Jedna je bila 'Uncle Istvan' (http://www.magicdeckvortex.com/cardpics/BLACK/uncle_istvan.jpg)
Hvala za info, jang. Zna mozda netko, ako ce Ludens mozda jednom uvest narucivanje? Jer zivim jednom zabacenom kraju (Krsko, Brezice), gdje nikako ne mogu dobit novih stripova. Najnovlji strip, koji imaju u trafici, je star barem 3 mjeseci. A i dobivaju jih tako (ne)redovito, da nema smisla racunati na njih. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 19/07/2005 : 15:12:56
|
quote: Originally posted by Istvan
Ma dajte, djeco, smirite se.
SejoSexton, nekako ne vjerujem, da si Davor Sucic osobno, ali imas njegov nick. Tako i ja nisam madzar, i ako imam nick Istvan. Moj nick medzutim izvori jos iz vremena, kad smo klinci igrali Magic karte. Jedna je bila 'Uncle Istvan' (http://www.magicdeckvortex.com/cardpics/BLACK/uncle_istvan.jpg)
Hvala za info, jang. Zna mozda netko, ako ce Ludens mozda jednom uvest narucivanje? Jer zivim jednom zabacenom kraju (Krsko, Brezice), gdje nikako ne mogu dobit novih stripova. Najnovlji strip, koji imaju u trafici, je star barem 3 mjeseci. A i dobivaju jih tako (ne)redovito, da nema smisla racunati na njih.
cudno da v Krškem nimajo redne dobave stripov. saj imate Delove kioske? imaš pa hrvaško relativno blizu |
|
|
Istvan
Starting Member
12 Posts
Posted - 19/07/2005 : 19:43:44
|
Mah, oblaufal sem vse kurceve kioske v Krskem in Brezicah in samo v enem so imeli Zagor Ludens Extra 115 (teden prej sem v ZG kupil 117), o kaksnem navadnem Ludensu ali bognedaj specialcih, seveda ni govora, drugace pa imajo samo tiste kurceve pakete random starih stripov po 3, ob vprasanju, ce dobijo se kaj novejsega, pa so mi do sedaj vse prodajalke enako skomignile z rameni in dahnile, da je to vse, kar dobijo. Kurc, tak je to, ce si doma v zabaceni provinci.
Ja, HR mi je relativno blizu, actually sem doma 1,5km stran od meje, ampak mi nic ne pomaga, ker ni blizu meje nobenega vecjega kraja s kioskom, tako da mi je v bistvu se najblizje ZG, torej 40km, kar pa ni ravno razdalja, ki bi jo prevozil vsak mesec zaradi stripa ali dveh... bah... |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
mister-no
Average Member
Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 19/07/2005 : 20:41:52
|
Pa i na primorskom se težko ili sa zaostatkom dobiju stripovi(ne mislim kopra) u prekmurju pa dolaze vrlo brzo!:)
Kad sam se rodio nisam bio tako lud kao sad, a sad bio bih normalan, kad me u bolnici nebi zamijenili sa drugim dijetetom!! |
|
|
Istvan
Starting Member
12 Posts
Posted - 19/07/2005 : 22:16:57
|
a kupuješ le Zagorja? poleg vseh ostalih junakov?
Zaenkrat samo Zagorja. Oziroma nove izdaje Bleka in Marka mi ful sedejo, pa bom tud te verjetno kupoval. Skoda samo, da izhajajo na dva meseca (ok, pa kaj ce imajo 250 strani...)
Kaj pa tale Buch, ki si ga omenjal? Je kaksna opcija, da mi ga on posilja? Imas kaksno telefonsko ali mail morda?? |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2435 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 19/07/2005 : 22:55:41
|
Buch mi je omenjal da dosti potuje po Sloveniji in da bi se dalo da se zmeniva da kadar pride v bližino Bleda da bi prinesel stripe... sicer to nisem nikoli prakticiral, lahko pa poskusiš... pa še ena varjanta: markomarko je iz Dobove in baje gre vsak mesec v Zagreb po stripe. Mogoce bi se lahko pa z njim zmenil da ti jih prinese. Saj Dobova je pa blizu tebe. |
|
|
Istvan
Starting Member
12 Posts
Posted - 20/07/2005 : 10:05:36
|
Buch mi je omenjal da dosti potuje po Sloveniji in da bi se dalo da se zmeniva da kadar pride v bližino Bleda da bi prinesel stripe... sicer to nisem nikoli prakticiral, lahko pa poskusiš... pa še ena varjanta: markomarko je iz Dobove in baje gre vsak mesec v Zagreb po stripe. Mogoce bi se lahko pa z njim zmenil da ti jih prinese. Saj Dobova je pa blizu tebe.
Yep, zelo blizu. :) Tale opcija mi je pa se bolj vsec kot Buch (po logisticni plati, that is). In kdo je tale markomarko? Je tud na forumu? Ga grem iskat... |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 20/07/2005 : 10:06:49
|
Buch mi je omenjal da dosti potuje po Sloveniji in da bi se dalo da se zmeniva da kadar pride v bližino Bleda da bi prinesel stripe... sicer to nisem nikoli prakticiral, lahko pa poskusiš... pa še ena varjanta: markomarko je iz Dobove in baje gre vsak mesec v Zagreb po stripe. Mogoce bi se lahko pa z njim zmenil da ti jih prinese. Saj Dobova je pa blizu tebe.
Yep, zelo blizu. :) Tale opcija mi je pa se bolj vsec kot Buch (po logisticni plati, that is). In kdo je tale markomarko? Je tud na forumu? Ga grem iskat...
ja, to je njegov nick tukaj in tudi na slovenskem forumu |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 20/07/2005 : 14:18:35
|
Yep, zelo blizu. :) Tale opcija mi je pa se bolj vsec kot Buch (po logisticni plati, that is). In kdo je tale markomarko? Je tud na forumu? Ga grem iskat...
No, markomarko tudi meni nabavlja stripe iz Zagreba in ga moram samo pohvaliti
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://corto33.tripod.com/bonelli/bonelli.htm |
|
|
|
Topic |
|