Author |
Topic |
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25231 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/07/2005 : 10:43:44
|
dobro izgleda.Ono o kolekcionarima je bas pogodjeno u centar! ;-)))
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home... |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 21/07/2005 : 11:24:27
|
lipo, lipo... a stac vam uopce sajt kad imate blog?
uzas je samo sto ce ovo biti prvi Q koji necu kupiti prvi dan sto se pojavi u MC! u Svici sam do sredine sljedeceg mjeseca! svi ce ga procitati, iscitati, proanalizirati i iskomentirati prije nego mi padne u ruke... smrc! |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 21/07/2005 : 11:29:37
|
i da... ono cmizdrenje o tome kako je jedino Gibbons poznat i kod nas od nagradjenih Ajznerom nije bas istina. jebaga brajac, pa valjda najvazniju nagradu (single issue) je dobio svima nam dobro znani Daniel Clowes objavljen u kultnom i nevjerojatno citanom stip magazinu Q. nikako mi ne ide u glavu da si to od svih ljudi bas ti uspio previdjeti :-))) |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 21/07/2005 : 11:38:11
|
quote: Originally posted by manhunter
dobro izgleda.Ono o kolekcionarima je bas pogodjeno u centar! ;-)))
but i`ll take my time anywhere,free to speak my mind anywhere,and i`ll redefine anywhere,anywhere i roam,where i lay my head is home...
Ovo o kolekcionarima je samo blaza varijanta,treba nadodati skidanje prljavstine sa glancera,peglanje ako se neki cosak ne daj Boze malkice zavrno...cuj zavrno...zavrnut kao kolekcionar ... p.s imal ko prodat Lms4 glancer
Porter |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2839 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7303 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 21/07/2005 : 13:12:48
|
Svidija mi se onaj tekst o kolekcionarima.Doduše ja od treceg razreda skupljan stripove ali san pravi kolekcionar posta u petom,šestom razredu tako da san takorec pocetnik sa svojih 450 stripova .Za mene nije poznat taj osjecaj osamdesetih pa malo pomalo nadoknadujen to skupljajuci neke starije stripove.Znaci za tjedan novi Q. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
|
SHAPE
Junior Member
Croatia
313 Posts
Member since 03/11/2003 |
Posted - 21/07/2005 : 15:38:19
|
svaka cast Damjane! stvarno si nas opisao bez greske! u stvari mi se cini da si opisivao samog sebe, a samim tim opisao i sve nas ostale... PS o boze pa zar smo stvarno svi takvi!? zaustavljeni u onim 70-im i 80-im godinama proslog stoljeca i ubaceni medu ovu novu playstation-internet generaciju??? |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/07/2005 : 16:56:03
|
meni se svida biti u osamdesetima ja bonellije skupljam jer volim, a ne zbog kolekcionarstva u biti, nikad se ni nisam smatrao kolekcionarom i meni ZS ili LMS nema nikakvu vrijednost, draži su mi SD ili ludens junake koje citam, te i skupljam ostalo ne ne zanima me nikakvo popunjavanje rupa ili edicije a ne zanima me ni mobitel-playstation generacija volim western, pedesete i stil humphreya bogarta i zaboli me što se rulja pali na sin city i autice nestale u 60 sekundi volim i trash osamdesetih s onim A-ha frizurama i simpaticnu naivnost Bonellija
ono što me uvijek pomalo cudi, što recimo tip kao Damjan, kupuje (ako kupuje) LMS 4 za sumanute cifre, samo da bi taj primjerak mogao držati na polici? Ajde neko ko obožava Zagora, ali neko ko ni sam nije na cisto, je li mu Zagor sranje ili ne. Damjan, što je to što te nagoni da kupuješ i popunjavaš ZS ili LMS kolekciju (ako i sam znaš da ti ti stripovi ne odgovaraju i da te ne oduševljavaju u dovoljnoj mjeri)?
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 21/07/2005 : 17:54:06
|
quote: Originally posted by stinky
ono što me uvijek pomalo cudi, što recimo tip kao Damjan, kupuje (ako kupuje) LMS 4 za sumanute cifre, samo da bi taj primjerak mogao držati na polici? Ajde neko ko obožava Zagora, ali neko ko ni sam nije na cisto, je li mu Zagor sranje ili ne. Damjan, što je to što te nagoni da kupuješ i popunjavaš ZS ili LMS kolekciju (ako i sam znaš da ti ti stripovi ne odgovaraju i da te ne oduševljavaju u dovoljnoj mjeri)?
Ne kupujem ih više (LMS & ZS, that is), odustao sam negdje sredinom devedesetih. Ono što me zanima sakupljam na talijanskom. Medutim, to ne mijenja puno na stvari. Anyway, imam bogatog iskustva i sa LMS & ZS ludilom. Uglavnom, mislim da je cijeli tekst na Q blogu pokušaj da odgovorim na pitanje koje si tu postavio. Ako ipak pitaš nakon što si procitao, pretpostavljam da tekst nije dovoljno dobar ili ja jednostavno ne znam odgovor.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/07/2005 : 20:03:47
|
"Uglavnom, mislim da je cijeli tekst na Q blogu pokušaj da odgovorim na pitanje koje si tu postavio. Ako ipak pitaš nakon što si procitao, pretpostavljam da tekst nije dovoljno dobar ili ja jednostavno ne znam odgovor."
što se toga tice, tekstom jesi "zakacio" u to pitanje, pa i kako sam veliš, pokušao odgovoriti no, kako god, mene i dalje zanimaju takvi fenomeni, treba mi jaci odgovor ili da kažem: razumijem, ali ne razumijem
evo npr, što se ljutiš sam na sebe jer kupuješ neke bonellije što te tjera onda da ih skupljaš? tko? ako su ti bezveze, nemoj ih skupljati. ako ti nisu, što te pritišce. svi smo robovi raznih stvari, ali treba onda barem raskinuti one nepotrebne okove. barem što se tice ovakvih stvari kao što je strip. ocu reci, ne treba se voditi kritikom, strukom, pomodarstvom, onim što je in, popularnim. uzmeš ono što voliš. bez forsiranja. sad, kod tebe vidim tu borbu,(tisucljetni sukob suprostavljenih klasa itd:), a zašto? cemu?
dakle, izgleda da je prije zadnja pretpostavka - ne znaš odgovor a tekst je ok, ali ja ga ne mogu prihvatiti kao odgovor
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 22/07/2005 : 00:07:45
|
quote: Originally posted by stinky
meni se svida biti u osamdesetima ja bonellije skupljam jer volim, a ne zbog kolekcionarstva u biti, nikad se ni nisam smatrao kolekcionarom i meni ZS ili LMS nema nikakvu vrijednost, draži su mi SD ili ludens junake koje citam, te i skupljam ostalo ne ne zanima me nikakvo popunjavanje rupa ili edicije a ne zanima me ni mobitel-playstation generacija volim western, pedesete i stil humphreya bogarta i zaboli me što se rulja pali na sin city i autice nestale u 60 sekundi volim i trash osamdesetih s onim A-ha frizurama i simpaticnu naivnost Bonellija
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
A ja mislio da sam jedini koji se ne pali na ZS i LMS. Eh sad mi je lakše jer sam mislio da sam cudan jer me boli curac za te iste edicije. |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 22/07/2005 : 00:33:13
|
[/quote] A ja mislio da sam jedini koji se ne pali na ZS i LMS. Eh sad mi je lakše jer sam mislio da sam cudan jer me boli curac za te iste edicije. [/quote]
Ni meni nista ne znace. Nemam nijedan primjerak ZS/LMS-a vec sigurno petnaestak godina...Hm...dobro, mozda imam 2-3 DD-a iz tog razdoblja...Ali to je sve. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 22/07/2005 : 23:49:25
|
quote: Originally posted by Kant
A ja mislio da sam jedini koji se ne pali na ZS i LMS. Eh sad mi je lakše jer sam mislio da sam cudan jer me boli curac za te iste edicije. [/quote]
Ni meni nista ne znace. Nemam nijedan primjerak ZS/LMS-a vec sigurno petnaestak godina...Hm...dobro, mozda imam 2-3 DD-a iz tog razdoblja...Ali to je sve. [/quote]
Kako god vi to komentarisali ipak je od te dve edicije sve krenulo,da nije bilo tih i takvih stripova, ne bi bilo danas ni SD,Ludensa itd...
|
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 23/07/2005 : 00:16:34
|
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by Kant
A ja mislio da sam jedini koji se ne pali na ZS i LMS. Eh sad mi je lakše jer sam mislio da sam cudan jer me boli curac za te iste edicije.
Ni meni nista ne znace. Nemam nijedan primjerak ZS/LMS-a vec sigurno petnaestak godina...Hm...dobro, mozda imam 2-3 DD-a iz tog razdoblja...Ali to je sve.
[/quote]
Kako god vi to komentarisali ipak je od te dve edicije sve krenulo,da nije bilo tih i takvih stripova, ne bi bilo danas ni SD,Ludensa itd...
[/quote]
Ma naravno! Svi smo, priznali to ili ne, s time poceli. Samo kazem da danas vise ne skupljam ta losa izdanja, npr. DD-a kad su ova koja danas izlaze kvalitetnije opremljena... |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
sAdam
Junior Member
Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 23/07/2005 : 20:08:17
|
quote: Originally posted by sAdam
mozda sam pretjerano nestrpljiv (a da toga nisam ni svjestan) no cini mi se da martina mjesec kasni? zasto?
...i Mister Macak, i Mister Macak...
_________ STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
mcn
Advanced Member