Author |
Topic |
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 01/08/2005 : 18:08:42
|
U programu manifestacije VII BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA koja se održava u Leskovcu od 5-7.8.2005. godine sam procitao izmedu ostalog da ce biti i promocija makedonskog strip casopisa STRIP KREATOR.
O cemu se radi, je li to neka nova strip revija? Šta se objavljuje tu i sl. Imate li informacija?
Makedonci, svaka vam cast na pokretanju ovoliko novih strip izdanja u ovoj godini. samo tako!
http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/08/2005 : 13:33:47
|
Ja sam prosao kroz Makedoniju vracajuci se sa mora, ali putovali smo nocu, a uz to nismo nigde ni stajali jer je auto-put kroz celu Makedoniju, a bas bi bilo dobro da sam pokupovao nesto od stripova (makar ove Zagorove). |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
SainT
Average Member
United Kingdom
643 Posts
Member since 26/12/2003 |
Posted - 05/08/2005 : 11:39:24
|
juce sam kupio STRIP KREATOR. cijena je 70 den., znaci 1,14 eura.
STRIP MAGAZIN KREATOR BR.1/Juli 2005 godina
Izdavac: Strip Centar na Makedonija - Veles Urednik: Vane Trajkov Pecati: Data Pons - Skopje Adresa na redakcijata: "Vasil Ðorgov" br. 78, 1400 Veles tel. 043/221-395
01 Naslovna strana: Igor Jovcevski i Davor Dramicanin
02 SODRŽINA:
03 JOVAN FALCA tekst: Davor Dramicanin crtež: Igor Jovcevski
09 SPACE RACE tekst: Davor Dramicanin crtež: Nikola Nikolovski
13 UŠTE EDEN LOŠ DEN avtor: Igor Jovcevski
15 VERBA tekst i crtež: Davor Dramicanin + Zdravko Girov + tuš: Igor Jovcevski
17 AJDUCKA CEŠMA spored romanot na Vidoe Podgorec crtež: Zoran Tanev
33 VOLCJI SOJ avtor: Vladimir Vesovic
43 EDEN CAS NA DIVIOT ZAPAD avtor: Jovan Ukropina
44 TAJNA avtor: Marko Stojanovic
50 SLUCAJOT DOMINIK KEJLOVIC avtor: Miloš Slavkovic
54 BUNAR avtor: Toni Fejzula
61 BROTHERS IN ARMS avtor: B.Trošic, M.Milutinovic-Brada
62 CROSSROAD avtor: Darko Pajcin
64 Posledna strana: Davor Dramicanin i Zdravko Girov
"Work is the best antidote to sorrow, my dear Watson, and I have a piece of work for us both to-night which, if we can bring it to a successful conclusion, will in itself justify a man's life on this planet." SHERLOCK HOLMES to Dr. JOHN H.WATSON |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
Member since 05/08/2005 |
Posted - 05/08/2005 : 15:06:37
|
Zdravo Ja sam Davor iz Makedonije, i preko strip vesti doznao sam i za ovaj forum (malo sa zakashnenje :) Interesno je da se vidi sta se prica o stripovima, jer kod nas malo je "sporo" u tom aspektu. Osven domaci Strip Kreator, koji je ispunjen pola od srpskih autora, pola makedonski (vechina su delo nashe strip druzine Tajfa, a ostale nashi stvari mogu da se nadzu na http://www.tajfaart.com) Zagor je ponovo poceo, za prvi put na makedonskom, ali pocelu su od samog pocetka, tako da za stare strip fanatice to je pomalo smesno. Ali, stvari idu napred (lako, polako), pa evo posle Zagora, sada izlaze i Dylan Dog i Marti Misterija, no i oni su od prvog broja. Ostalo nema!!! Srecha je sto redovno dolaze Stripoteka, Politikin Zabavnik (nije klasican strip magazin, ali ja sam njegov kolekcionar vishe godina unazad) Alan Ford, ali pak zato nema drugih izdanja, kao na primer Pressing, izdanja System Comics-a (bravo za Hellboy, izdali su ga na fenomenalnu hartiju), i nemamo nista od hrvatskih izdanja (Sreca je sto ja licno mogu da narachujem sve ovo iz Beograda pa tako dolazim i do Ludensove comicse). Inace, ko je pravi strip kolekcionar i hoce da bude u teku sa novih izdanja, to je ostvarljivo i kod nas, ali nije bas jeftino (na pr. Ludensov Marti Misterija nabavljam za oko 3,5 E) Svi koji planiraju da posete Leskovac ovog vikenda, doznace nesto vise za makedonskog stripa, ima posebno izlaganje tamo. Hvala na vremenu Davor Dramichanin Tajfa Comics www.tajfaart.com |
|
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
Posted - 05/08/2005 : 15:19:13
|
Strip Kreator ima 64 strana, samo dve kolor, iako mi trazimo bar jos 4 strana, sredishnjih, da su u kolor, jer evo sada zadnji strip koji spremamo za Medzunarodni Sajam Stripa u Beogradu biche 4 strana u koloru. Planirano je da izlazi 2 puta godishnje, jer toliko je finansiralo Ministarstvo Kulture (od prodazba nema neki profit). Ako se nadzu sponzore, moze da se desi da izlazi i 4 puta godishnje. Broj 2 je planiran negde oko kraja leta, konteks je slican kao kod prvog, pola makedonski autori, pola "balkanskih" najverjatnije u ovom broju mozda biche hrvatski strip. Ove informacije su neoficijalne, dobijene uz muabet od urednika, g-na Trajkova, velikog strip fanatika.
Ako vas nesto drugo interesuja, slobodno pitajte na nekih od sledecih mail-ova
Mail redakcije je: comicmk@yahoo.com
Mail za kontakt za Tajfa: contact@tajfaart.com ili tajfacomics@yahoo.com
Davor / Tajfa www.tajfaart.com |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4012 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4012 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4012 Posts
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
Posted - 05/08/2005 : 15:38:29
|
Taj "brko" je Demon Seed i je sledechi nas projekt, strip album od 44 strana, u izdavashtvu preko redakcije Strip Kreator-a! |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 05/08/2005 : 15:40:57
|
quote: Originally posted by rastaman
Nego kako da kritikujem malo administratore?
Nisam mogao da nadzem Makedoniju u "Select Country"! Pozdrav
Dzabe ti e brate,gazdata na Sajtov Markos si terat inaet.2 godini mu velam da go trgnit ona "fyro" ama dzabe e...
"Scholars tell us that the first spy in history was the snake in the Bible" |
|
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
|
rastaman
Starting Member
Fyro Macedonia
62 Posts
Posted - 05/08/2005 : 16:02:00
|
Jas ziveam vo Makedonija, Makedonec sum, no i sum paket od SFRJ(dete od meshan brak). Ne se zamaram so FYRO, toa e za politichari i lujge sto nemaat sto drugo da pravat (te molam ne se vrejgaj, nisto licno). Patriotski prichini treba da se imaat, ama ja nemam namera da go trosam moeto vreme na kavgi dali sme FYRO ili samo Rep Macedonia, posto oficijalno ushte ne e*at site so toa ime, pa taka ja gledam samo strip, a ne drzava . Ja chitam stripovi na Makedonski, Hrvatski, Srpski, Bugarski, Angliski, Shvedski... jazici, i treba da biram ako ne vikaat FYRO, da ne chitam od tie drzavi??
LONG LIVE COMICS
Davor / Tajfa www.tajfaart.com |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Posted - 05/08/2005 : 16:26:59
|
Epa ako si od mesan brak togas svakjam zosto ne ti smetat ona "fyro". pozdrav
"Scholars tell us that the first spy in history was the snake in the Bible" |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 05/08/2005 : 16:56:11
|
quote: Originally posted by rastaman
Strip Kreator ima 64 strana, samo dve kolor, iako mi trazimo bar jos 4 strana, sredishnjih, da su u kolor, jer evo sada zadnji strip koji spremamo za Medzunarodni Sajam Stripa u Beogradu biche 4 strana u koloru. Planirano je da izlazi 2 puta godishnje, jer toliko je finansiralo Ministarstvo Kulture (od prodazba nema neki profit). Ako se nadzu sponzore, moze da se desi da izlazi i 4 puta godishnje. Broj 2 je planiran negde oko kraja leta, konteks je slican kao kod prvog, pola makedonski autori, pola "balkanskih" najverjatnije u ovom broju mozda biche hrvatski strip. Ove informacije su neoficijalne, dobijene uz muabet od urednika, g-na Trajkova, velikog strip fanatika.
Ako vas nesto drugo interesuja, slobodno pitajte na nekih od sledecih mail-ova
Mail redakcije je: comicmk@yahoo.com
Mail za kontakt za Tajfa: contact@tajfaart.com ili tajfacomics@yahoo.com
Davor / Tajfa www.tajfaart.com
Hvala puno na ovim informacijama. Pogledao sam sajt, i sto kaze ZVELES ima stvarno dobrih crteza. Takodje, sam ti poslao mail na ovaj koji si ostavio u profilu, pa pogledaj i javi se
http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk |
|
|
Topic |
|