forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Moj website www.zeljkosrdic.com
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/08/2005 : 23:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

...pravo osvezenje je Sedioli kojeg smo vec videli u dve price...

cekaj, u koje dvije price smo to vec vidjeli sediolija?

Edited by - I like girlz on 09/08/2005 23:56:09
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/08/2005 : 01:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
U redovnoj seriji (mislim da se zove "Neve Rossa", izasla pre vise od godinu dana u Italiji) i u poslednjem Maxiju sto je izasao pre nepunih mesec dana...
Go to Top of Page

Hulk
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 04/02/2003

Posted - 10/08/2005 : 08:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Hulk a Yahoo! Message  Send Hulk a Private Message
quote:
---------------------------------------------------------------------

Hej ljudi, pa ovo su super vesti, covek vec ima pricu na skoro 400 stranica, a imaju i jos 17 scenatija i to na italijanskom. Jasno je da su momci veoma ozbiljni, i mislim da bi cela stvar mogla da prodje kod Bonelija, to kazem ovako na nevidjeno, jer kad nastupite sa toliko materijala, i samom Boneliju ce biti jasno da ispred ima momke sa ozbiljnim namerama, pa ce i eventualni propusti u kvalitetu biti posmatrani kao nesto sto se moze resavati u hodu. Ja vam momci predvidjam sjajnu buducnost i zelim vam sve najbolje.

Price je procitalo oko pedesetak ljudi, uglavnom Zagorovih fanova i svima su se svidele, dok je vecina bila odusevljena.
Posle povratka iz Italije, ukoliko nas odbiju, cu okaciti sve price na ovaj sajt (ukoliko nas prime to necu smeti). Na italijanskom jeziku price (sizei) su stale na 182 strane, kucane normalnim proredom na A4 formatu.

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 10/08/2005 : 08:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Ja i Damjan smo bili na sajmu knjiga prosle godine na standu Alan Forda mislim,i bilo je dosta momaka,mozda si ti bio jedan od njih.Doneo sam male fotokopije prvih 19 strana koje su bile sranje.Ponovo sam uradio prvih 19 strana.Razlikuju se ko dan i noc.

Ove cetri table postavljene na stripovi.com su mnogo bolje nego one koje si nam pokazao. Secas se da sam ti uputio neke kritike u vezi santi leda(da su bile suvise dvodimenzionalne)? Ako pak nisi taj tip koga smo sreli u tom restoranu onda izvini, ali ako jesi, onda ti mogu uputiti pohvale da si dosta napredovao od tadasnjih tabli. I tadasnje table su bile u olovci, mene interesuje da vidim barem jednu u tusu.
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/08/2005 : 09:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
mene bi stvarno zanimala koja slicica. nemojte uzeti u pogresno grlo, ali navikli smo ovdje slusati bajke. sto pompoznije, to zesce, sto se pokazalo x puta. ako ste seriozni, zelim puno uspjeha.

ps. vidim da neki protivnici zagora odjednom uvrstavaju istog u kategoriju "strip". lijepo.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2005 : 10:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
ps. vidim da neki protivnici zagora odjednom uvrstavaju istog u kategoriju "strip". lijepo.
[/quote]

strip, strip, nego sta? nije valjda filozofija???

don felipe
New Member

Bosnia and Herzegovina
270 Posts

Member since 28/08/2003

Posted - 10/08/2005 : 11:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send don felipe a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

strip, strip, nego sta? nije valjda filozofija???

Zagor je filozofija.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/08/2005 : 18:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

U redovnoj seriji (mislim da se zove "Neve Rossa", izasla pre vise od godinu dana u Italiji) i u poslednjem Maxiju sto je izasao pre nepunih mesec dana...

eh, pa nemoj tako , reci vidjeli su oni koji su imali priliku da odu u italiju i kupe te orginale, a mi ovdje nismo imali priliku to još da vidimo (osim par skenova) jer kod nas to još nije niti izašlo.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 10/08/2005 : 20:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message
Oj Pajke!

Jesam,ja sam bio sa vama u onom restoranu pored buske stanice.Sad se secam.Popravio sam sante leda.I da,stvarno sam napredovao u crtezu.Neverovatno brzo.Sada crtezi izgledaju jako dobro i profi.U tusu izgledaju jako dobro.

Zeljko Ferri

quote:
Originally posted by Pajke

quote:

Ja i Damjan smo bili na sajmu knjiga prosle godine na standu Alan Forda mislim,i bilo je dosta momaka,mozda si ti bio jedan od njih.Doneo sam male fotokopije prvih 19 strana koje su bile sranje.Ponovo sam uradio prvih 19 strana.Razlikuju se ko dan i noc.

Ove cetri table postavljene na stripovi.com su mnogo bolje nego one koje si nam pokazao. Secas se da sam ti uputio neke kritike u vezi santi leda(da su bile suvise dvodimenzionalne)? Ako pak nisi taj tip koga smo sreli u tom restoranu onda izvini, ali ako jesi, onda ti mogu uputiti pohvale da si dosta napredovao od tadasnjih tabli. I tadasnje table su bile u olovci, mene interesuje da vidim barem jednu u tusu.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/08/2005 : 02:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

eh, pa nemoj tako , reci vidjeli su oni koji su imali priliku da odu u italiju i kupe te orginale, a mi ovdje nismo imali priliku to još da vidimo (osim par skenova) jer kod nas to još nije niti izašlo.

OK, nismo se samo razumeli, premda je iz mog posta sve bilo jasno, jer smo govorili o aktualnim crtacima u Zagorovom timu i trenutnoj situaciji po tom pitanju. Jasno je da to kod nas nije izaslo.
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 11/08/2005 : 08:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:

Oj Pajke!

Jesam,ja sam bio sa vama u onom restoranu pored buske stanice.Sad se secam.Popravio sam sante leda.I da,stvarno sam napredovao u crtezu.Neverovatno brzo.Sada crtezi izgledaju jako dobro i profi.U tusu izgledaju jako dobro.

Vidi se da si radan, a to je u ovom poslu najbitnije. Nije proslo ni godinu dana a razlika u crtezu je ocigledna. I tada si pricao o planovima za Italiju, dobro je sto si sacekao da se jos malo poboljsas. Definitivnu ocenu bih sacuvao za table u tusu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/08/2005 : 09:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
OK, a sad malo back to reality. Zeljko ima talenta, vidi se trud, ali... Sjedili smo ovo ljeto u Milanu za stolom sa Ferrijem, Burattinijem, Vernijem, Sediolijem i jos par novih crtaca plus jos nekoliko forumasa iz Italije. Jedan je momak donio mapu sa svojim tablama Zagora koje, ruku na srce, izgledaju puno puno kvalitetnije i profesionalnije nego zeljkove, ali sanse da ga prime su, kako je sam rekao dosta male. Razlog je sto se dosta Bonellijevih seriala ugasilo ili gasi te nema posla za postojece crtace koji su prerasporedjeni sa ugasenih na prezivjele serije a kamoli za nove crtace, osim naravno jako kvalitetnih iznimki. Za scenaristima je veca potraznja, ali tesko da ce netko iz ex-Yu uspjeti proci, jer oni zaista jako tesko primaju nove scenariste, nazalost. No Damjane, nemoj se uvrijediti, ali ponuditi Bonelliju scenarij u kojem Zagor upozna Njegosa je u najmanju ruku smijesno...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 11/08/2005 : 14:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
nisam 100% siguran da Bonelli ne bi zaposlio scenaristu s ovih prostora ako je jako kvalitetan i savrseno barata talijanskim... mozda bas za Zagora. mozda je nase trziste malo i jadno, ali nigdje Zagor nije popularan kao ovdje, a to znaju i u Bonelliju.

nedavno vidjeh neki specijalac Zagora kod frenda (nesto novije) i crtac je bio sasvim osrednji (da se suzdrzim reci 'los'). a nije mi od ranije poznat pa pretpostavljam da nije prerasporedjen s nekog drugog serijala...

a sad problemi koje sam uocio kod nasijeg Ferrija i scenariste. prvo, Pajke, u pravu si glede tusa. ono sto sam vidio u tusu nije tako dobro kao olovka. vrlo je dobro, stvarno je. da barem ja mogu tako crtati. ali je previse usminkano. ne pase bas Zagoru. onako bobovski pravilni potezi, ciste plohe... sorry na izrazu, ali malo streberski.

drugo i vaznije - Zagor vodi ljubav!?! vi ozbiljno mislite da su u Bonelliju zainteresirani za takvu pricu? na CRS-u je bio neki redikul koji se borio da Ferriju pokaze svoj scenarij od 10 brojeva gdje se konacno razrjesuje pitanje Helingera i sto ti ja sve znam! ako zelite predloziti epizodu, od vas se ocekuje nesto sto ne donosi nikakve bitne promjene u Zagorovom svijetu. da izadju ti brojevi (seks, Helinger) za cas bi se i ugasio Zagor. dugotrajni serijali NE SMIJU pruziti citateljima ono sto zele. oni ih trebaju drzati u neizvjesnosti hoce li se i kad to dogoditi.

sorry ako sam zvucao zlo, ali to je samo jedno misljenje koje je mozda sasvim u krivu (uopce ne citam ni Zagora niti bilo koji Bonellijev strip, pa sam mozda sasvim u krivu glede njihove politike).

a vama svakako drzim fige da uspijete! u to ne morate ni sekunde sumnjati. i ako ne uspijete sad, nadam se da vas to nece obeshrabriti da ne pokusate ponovo.
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 11/08/2005 : 15:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:

prvo, Pajke, u pravu si glede tusa. ono sto sam vidio u tusu nije tako dobro kao olovka.

Imaju li se gde videti table u tusu?
Go to Top of Page

Hulk
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 04/02/2003

Posted - 11/08/2005 : 15:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Hulk a Yahoo! Message  Send Hulk a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
OK, a sad malo back to reality. Zeljko ima talenta, vidi se trud, ali... Sjedili smo ovo ljeto u Milanu za stolom sa Ferrijem, Burattinijem, Vernijem, Sediolijem i jos par novih crtaca plus jos nekoliko forumasa iz Italije. Jedan je momak donio mapu sa svojim tablama Zagora koje, ruku na srce, izgledaju puno puno kvalitetnije i profesionalnije nego zeljkove, ali sanse da ga prime su, kako je sam rekao dosta male. Razlog je sto se dosta Bonellijevih seriala ugasilo ili gasi te nema posla za postojece crtace koji su prerasporedjeni sa ugasenih na prezivjele serije a kamoli za nove crtace, osim naravno jako kvalitetnih iznimki. Za scenaristima je veca potraznja, ali tesko da ce netko iz ex-Yu uspjeti proci, jer oni zaista jako tesko primaju nove scenariste, nazalost. No Damjane, nemoj se uvrijediti, ali ponuditi Bonelliju scenarij u kojem Zagor upozna Njegosa je u najmanju ruku smijesno...

Nemoj se ni ti uvrediti, ali procati o necemu sto nisi ni procitao nego cuo iz tudjih prica je jos smesnije, da ne kazem zlonamerno jer ti ni ne znas da li takva prica postoji. Ja sam licno pricao sa Burattinijem i Bosselijem koji su trazili da pored pokazanih 10 prica (koje su ocenili kao dobrim, pored sitnih zamerki koje su imali),uradim vestern pricu, jer svaki novi scenarista mora, po njihovim recima, zapoceti sa temom Divljeg Zapada. Ako zelis o pricama se raspitaj kod Slobodana iz Darkwooda, kojemu su se takodje veoma svidele (on je procitao prvih 10 prica). A sto se tice tvoje realnosti po pitanju crteza ne bih se slozio da Zeljko ima samo talenta, pa ti nisi ni video finalizirane i istusirane strane. Upravo zbog ovakvih komentara (bez ikakvih osnova) sam i govorio Zeljku da ne kaci nista na sajt.
Sto se tice Zagorovog vodjenja ljubavi sa Virdzinijom, to je samo jedna scena od 2 strane, koja se lako da izbaciti i ne pretstavlja menjanje Zagorovog sveta.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/08/2005 : 15:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ja vam zelim sve najbolje, samo pokusavam biti realan i objektivan. Nisam procitao pricu, ali ako se u njoj susrecu Njegos i Zagor... vec znam da mi se ne svidja:) Ali ako hoces da je procitam i da se uvjerim u suprotno, posalji mi tekstove na mail, moze i na talijanskom, pa cu ti reci sto mislim. Inace, mogu se ja raspitati osobno i kod Burattinija i Bosellija, ne moram pitati Slobu:-) Njihovo je misljenje u ovom slucaju malo meritornije!
Sto se crteza tice, ne vidim kako ce cinjenica sto je skinuo crteze sa sajta utisati komentare, dapace, samo ce ih povecati. Anyway, puno srece u Italiji.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/08/2005 : 15:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

nisam 100% siguran da Bonelli ne bi zaposlio scenaristu s ovih prostora ako je jako kvalitetan i savrseno barata talijanskim...

Tocno, u tom slucaju bi i bilo neke sanse. Onda, koga bi ti od nasih 27 jako kvalitetnih scenarista koji savrseno barataju talijanskim predlozio?

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/08/2005 : 15:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
nemojte se uvrijediti decki, ja sam vec bio kod bonellija sa svojom pricom i crtezima u c/b koloru. susret zagora, edisona, majke tereze i milana.
moji scenariji i crtezi su jako dobri, super cak. nema mi ravna. ja sam nova bljestava zvijezda na nebu. samo se mene ceka.
i da kazem jos nesto: moji su scenariji i crtezi jako dobri, super odlicni.
na zalost ne mogu vam nista pokazati osim par skrabotina na paus-papiru. naravno starih. ovo drugo je tajna. no bit ce i toga. poslije.
kad stavim, molim zazmirite, da ne oslijepite.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/08/2005 : 16:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
eh, da.

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 11/08/2005 : 16:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
zosko,

nemoj, nije fer. cinjenica je da smo vidjeli sasvim dovoljno tabli prije nego sto su uklonjene da se svi slozimo kako je decko jako talentiran (govorim o Zeljku, o scenarijima ne znam nista jer ih ne procitah - znam samo za seks i siguran sam 100% da ako decki prodju 'audiciju' upravo te stranice ce letjeti van).

Markos,

re: 27 sjajnih scenarista koji barataju talijanskim, zna se na koga mislim. NISAM ni sam procitao niti jedan od spomenutih scenarija, ali prije nego sto ih vidim, pretpostavljat cu da su sjajni, a da je scena seksa samo mali vic za nas koji to promatramo sa strane.

...ja se samo nadam da ih eventualni neuspjeh nece odvratiti od stripa. mozda se niste trebali toliko koncentrirati na Zagora? ali s druge strane, ako uspijete, vjerojatno ce bas taj fanatizam biti razlog uspjeha.

ma sto mogu nego vam jos jednom zazeljeti srecu?!?
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/08/2005 : 16:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
jurica,

nemoj, ja samo pokusavam ugrabiti trunku pozornosti uz velike face 9. umjetnosti nabacujuci svoje radove, s kojima eto nisam uspjeo u prvom pokusaju. ali probat cu opet.
inace, moji su radovi najbolji. pitaj 30 odabranih koji su imali cast da ih kratko vide. ja sam king.
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 11/08/2005 : 16:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Pajke

Imaju li se gde videti table u tusu?

bilo ih je, ali su uklonjene. vjeruj mi na rijec da to sve zajedno uz sve mane (zaboravih napomenuti, Zeljko, da ti se likovi ponekad preglumljavaju - rade previse ekspresivne facijalne geste - onako u stilu Hala Fostera) izgleda bolje od 90% Zagora koje sam ja imao prilike vidjeti. ne znam u cemu je stvar. zar Bonelli namjerno bira losije crtace, kad ima desetak ovakvih koji bi se potukli za posao???

ne znam (nije bilo oblacica teksta cak ni u tusiranim stranicama) jedino za tecnost pripovijedanja i ostale detalje koji postaju ociti tek kad citas strip.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/08/2005 : 17:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Sad vec na ovom topicu uzimaju maha i ne bas dobronamerni postovi. Ja bih samo Zeljku u Hulku savetovao da se vise ne obaziru ni na sta vec da "slede svoju zvezdu vodilju", ako imate jasnu viziju onoga sto zelite, nista vas nece zaustaviti. Cak i ako Boneli odbije sve, mozete napraviti novog strip junaka koji ce biti pandan Zagoru i svoj talenat, znanje i umece preneti na mozda sasvim novi kvalitet za koji vam onda nece trebati niciji pristanak, misljenje, licenca ili copyright vec samo sud publike i citalastva.

A sto se tice susreta sa Njegosem, neka se taj neki movu strip junak susretne sa Njegosem, zasto da ne, za trziste Srbije i Crne Gore je to veoma interesantno...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/08/2005 : 18:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

Znas li mozda ima li tog Maxija jos uvijek na kioscima po Italiji? Sestra mi uskoro ide u Veronu, pa da znam sto naruciti, a volio bih vidjet tog Sediolija.
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 11/08/2005 : 20:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message
Samo ne smiju se razocarati ako be budu jer je to uvijek tako...

"Velikodušnost bez premca"
www.alanford.co.nr - stranica o AF-u http://www.forums.com/phpbb/
"Na ovome svijetu teško je biti glup,prevelika je konkurencija
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000