forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Akira gotov!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 11/08/2005 : 17:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
Originally posted by jurica
Sendi,

sorry, ali meni je Steamboy ultimativno i totalno smece. gore od najgoreg hollywoodskog spektakla. gledas tu nevidjeno bogatu animaciju, detalje, savrsenu uklopljenost 3 i 2D-a i pitas se zasto, o zasto nisu dali Darku Macanu da napise scenarij!
uostalom, vec napisah sto mislim: http://www.filmski.net/komentari.php?kk=12848&idn=1573#12848

Surov si jurice. Voleo bih da mogu dodati i "surov i pravican" ali ne mogu. Steamboy je neosporan kao vizuelan spektakl, a ne fali mu ni dinamika, dopadljivi likovi i zanimljiva ideja zasnovana na energiji pare nepostojeceg ekstrakompresabilnog gasa. Po meni sasvim legitimna naucnofantasticna premisa u alternativnom svetu sredine XIX-tog veka. Arhetip samoukog naucnika i istrazivaca svakako je vezan za to doba

I zaboga, u cemu je problem ako se deda pojavljuje neposredno nakon sto je stigla kugla? Pa to je svakako najmanje ocekivani trenutka, jer smo dedu vec videli neposredno nakon sto je stigao u mesto, u sceni sa policijski nadziranom zeleznickom stanicom

/ Reason is always a kind of brute force /

Edited by - SANdMAN on 11/08/2005 23:16:49
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/08/2005 : 17:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Djole,

ne mogu se ne sloziti da je crtez masovki nevidjeni spektakl, ali napisao sam 'osobno mi nije bas nesto'. to je naprosto zato jer mi scene masovki i ne znace puno. kako da kazem? volim to kao nekakav dodatak. detaljan crtez - super, imas plus kod mene (kao na primjer Darrow na Hard Boiled), ali samo jako solidna prica i crtez s duhom ce me do kraja zadovoljiti (recimo u Akiri su mi jaca fora kinematicke scene voznje motorima nego sam spektakl rusenja grada). ono 'nije bas nesto' nije ni trebalo znaciti da je los... samo da nije nista posebno.

OK, svakom svoje. I da, Hard boiled je dobra paralela za crtež - mada tu prica prakticno i ne postoji (ua Miller, ua!).

Inace se slažem da je prica na prvom mestu, i zato ce Ghost in the shell uvek da šije Akiru.

--
"Will this fearful Thumping never stop?"
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 11/08/2005 : 21:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
atmosferom i crtezom - nikad.
scenarijem-da.

usput, ako se dobro setjam nekih matorih textova iz trona o akiri, otomo bi trebao da ima dva pomotjnika. jedan koji radi letering a drugog koji lepi rastere.
sve ostalo je otomov "ruchni rad":)))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/08/2005 : 21:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Crtežem nikad, tacno.

Atmosferom... zavisi koja ti se atmosfera svida, zar ne?

--
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/08/2005 : 22:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Ne znam ima li Otomo sluzzbeni studio. Sjecham se da je u nekom davnom intervjuu (Cahiers de BD, mislim) da je issao raditi Akiru kako bi crtao zgrade koje se russe. Da li mu je nakon nekog vremena to dopizdilo pa je unajmio asistenta za zgrade, ne znam...:)

Isto se tako sjecham da su pokazali kako su ta ista russenja zgrada s milijun prozora radili u crtichu (na bonus kaseti uz film): RUCCNO. :D

Kaj, pa strip se radi pedeset sati dnevno ili se ne radi, ne?...:)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/08/2005 : 22:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
ja sam prije par mjeseci krenuo s akirom, planiram kupovati i citati 4-5 brojeva mjesecno, pa da do cca nove godine i završim to veliko djelo
svaka cast marketprintu, pogotovo što nikad nisu kasnili, ali moram dati i zamjerku na njihovu kronicnu boljku - nejednak format stripa, kao i u stripoteci, po par mm razlike
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/08/2005 : 22:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Zaista moram priznati da ni picajzla kao što sam ja to nije primetila... ;)

--
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/08/2005 : 22:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
to meni upada u oci, nikako da poravnam police, problem s formatima imaju stripoteke (najviše, i do 5 mm), divlji zapad, sc ken, MV meki, akira, i slobodna ima mala odstupanja, ali više u širini, nego u visini stripa
po ovom kriteriju apsolutni prvak je ludens, svi su stripovi u dlaku isti
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 11/08/2005 : 23:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message
Problem sa akira crticem je sto radnja nije stala u sat i po pa mnogi misle da je sranje. Iako mi je natezao zivce zbog dve godine skupljanja vrijedilo je. Jel iko cuo dali ce markeprint ili neko drugi pokusati pokrenuti neki drugi anime poslije ovoga

---------------------

I'll make you fameous
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 12/08/2005 : 01:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Problem sa akira crticem je sto radnja nije stala u sat i po pa mnogi misle da je sranje. Iako mi je natezao zivce zbog dve godine skupljanja vrijedilo je. Jel iko cuo dali ce markeprint ili neko drugi pokusati pokrenuti neki drugi anime poslije ovoga

---------------------

I'll make you fameous

hm, to nije anime, to je manga
BTW, stvarno jel ima nekiha naznaka o nekom novom serijalu???
Zlatkooooooo.......

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15634 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/08/2005 : 01:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
novi serial to bi bilo ok,

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 12/08/2005 : 08:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
...a ima toliko dobrih mangi, mogli bi stvarno nešto i da izbace još.
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 12/08/2005 : 09:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
odoh ja offtopic, ali neka nitko ne zamjeri...

quote:
Originally posted by SANdMAN

I zaboga, u cemu je problem ako se deda pojavljuje neposredno nakon sto je stigla kugla? Pa to je svakako najmanje ocekivani trenutka, jer smo dedu vec videli neposredno nakon sto je stigao u mesto, u sceni sa policijski nadziranom zeleznickom stanicom

problem je u tome da ja obicno ne saljem pakete postom ako se vec nalazim na datom mjestu. aliti - zasto zaboga nije donio kuglu osobno kad je vec bio u susjedstvu? onda bi mogao i objasniti njezinu ulogu, a ne bi zbunjivao jadno unuce.

ali to je samo jedan primjer koji mi je upao u oko. sto je sa djecakovom genijalnoscu u poznavanju tehnologije? ima valjda desetak godina, godinama nije vidio ni djeda ni oca, cini se da ne ide u skolu - otkud je sad on zaboga jedini koji moze pomoci ocu u izgradnji njegovog tehnoloskog cuda?

zasto je taj balavac tako vazan onoj ekipi oko Stevensona?

ima li ikakvog smisla onaj zavrsetak s velikim sajmom tehnologije? kakve su ono fore s toboze insceniranim bitkama i sta ti ja znam? to nema ni zdravog razuma ni logike. jednostavnije bi im bilo pozvati sve te ljude nekad prije ili poslije sajma kad ih nitko ne promatra i demonstrirati im sto su razvili. a ne mozes osporiti da je i malom djetetu jasno negdje na pola filma koji likovi ce poginuti a koji ostati zivi, pa onih pola sata grand finala nemaju ni trunke napetosti i neizvjesnosti...

a rezija? to je hollywood. to nema ni duha ni inovativnosti. svaki kadar je onako postavljen kako bi ga James Camerun postavio.
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 12/08/2005 : 10:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
problem je u tome da ja obicno ne saljem pakete postom ako se vec nalazim na datom mjestu. aliti - zasto zaboga nije donio kuglu osobno kad je vec bio u susjedstvu? onda bi mogao i objasniti njezinu ulogu, a ne bi zbunjivao jadno unuce.

Previdjas da su dedu mogli lako da uhvate i da kugla sa njim nije bila bas sigurna. Sumnjam da su postu mogli da kontrolisu, bez obzira na ljudstvo i tehnoloski napredne vozilice. Pa nije li to ocigledno iz cinjenice da su upali u stan tek kada je posiljka predavana i kada su culi od koga je?

Ovo je i dodatni argument zasto se deda pojavio bas tada, kada je dolazio paket - jer je znao da je to kriticna situacija

quote:
sto je sa djecakovom genijalnoscu u poznavanju tehnologije? ima valjda desetak godina, godinama nije vidio ni djeda ni oca, cini se da ne ide u skolu - otkud je sad on zaboga jedini koji moze pomoci ocu u izgradnji njegovog tehnoloskog cuda?

Pa genije iz genijalne porodice. Rekao sam ti vec, to je deo mita XIX veka da svi veliki izumi dolaze od samoukih naucnika i izumitelja

Volim mitove i nemam nista protiv izmisljenja porodice takvih izumitelja. To mi je cool

quote:
zasto je taj balavac tako vazan onoj ekipi oko Stevensona?

Ne verujem da im je on sam licno bio vazan ali jasno je da su pratili desavanja i nasli se tu gde su bili ni malo slucajno

quote:
ima li ikakvog smisla onaj zavrsetak s velikim sajmom tehnologije? kakve su ono fore s toboze insceniranim bitkama i sta ti ja znam? to nema ni zdravog razuma ni logike. jednostavnije bi im bilo pozvati sve te ljude nekad prije ili poslije sajma kad ih nitko ne promatra i demonstrirati im sto su razvili.

Da, ali ispustio si malen detalj - ta demonstracija je ukljucivala osvajanje Engleske

Napad na Svetski Sajam Tehnike je zlikovacki skovan plan napada na kraljicu tipican za duh pulp literature viktorijanske epohe. I to mi je jako cool

quote:
a ne mozes osporiti da je i malom djetetu jasno negdje na pola filma koji likovi ce poginuti a koji ostati zivi, pa onih pola sata grand finala nemaju ni trunke napetosti i neizvjesnosti...

Meni nije bilo tako ocigledno da otac i deda prezive a njihova borba uzdigne na ravan vecite borbe beskupruloznih tehnologa i anarho-utopstickih izumitelja

quote:
a rezija? to je hollywood. to nema ni duha ni inovativnosti. svaki kadar je onako postavljen kako bi ga James Camerun postavio.

Kompleksna animacija i cgi (sto nije postojalo u vreme Akire) su danas realnost i standard. Crtac ne treba porediti sa Hollywoodom vec sa slicnim japanskim ostvarenjima koja su se pojavila u to vreme, ako postoje: a to su Mijazakijev Howl's Moving Castle i Ghost in the Shell 2: Innocence. Mogao bi ceo esej na tu temu ali mislim da je dovoljno reci da kvalitet Steamboya je u odnosu na konkurenciju sasvim neosporan i Otomo kao autor nije danas izgubio svoju magiju

Edited by - SANdMAN on 12/08/2005 11:20:04
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 12/08/2005 : 12:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
okidoki... svako ima pravo na svoje misljenje. ti rece zasto ti se svidja, ja zasto se meni ne - daljnja rasprava je suvisna. stavimo to pod 'razlicite ukuse'.
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 12/08/2005 : 12:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Fair deal :)))

Nego, ja odadoh sta se meni svidja a ti meni ne. Od mangi, naravno...

Edited by - SANdMAN on 12/08/2005 12:22:19
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15634 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/08/2005 : 12:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
:-)))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 13/08/2005 : 11:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
svidja mi se Lone Wolf & Cub, od klasika. vise od svih gorespomenutih sci fi naslova. svidja mi se i ono nemnogo sto sam procitao Yoshihia Tatsumija, iako se JOS UVIJEK nisam dokopao novog Q-a gdje je neki njegov strip (citao sam ga u Drawn And Quaterly). Crying Freeman mi je isto zgodan. nelos mi je i onaj samuraj kojeg ne mogu ubiti jer ima nekakve crve u tijelu koji mu zarastu sve rane, a cijeg imena se ovaj cas ne mogu sjetiti, ali to vec spada u neobaveznu poslijepodnevnu zabavu...

nisam u biti neki veliki ljubitelj. siguran sam da ima jako dobrih mangi (kao gorespomenuti Tatsumi), ali to je vjerojatno cesce u nekakvoj alternativnoj mangi, a nema nikoga da me uputi sto da nabavim... siroka paleta izdanja, a biseri su tako rijetki...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 16/08/2005 : 03:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
Evo ljudi ja sam danas zalegao u krevet i iscitao celog Akiru od jednom i moram ipak da priznam, bez obzira na neke uspone i padove i moju odbojnos prema japanskim stripovima, da je ovo ipak remek delo i da bi svako trebalo ovo da ima u svojoj kolekciji.

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000