Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
jgoran5
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
Baron von Draugn
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 15:16:05
|
nadam se da je izlazak tih idiotskih novina ugasen![](icon_smile_angry.gif) poslijeratna izdanja su sranja , mnogo me cudi da nisu na naslovnici stavili cjenu za rEPUBLIKU sRPSKU umjesto BiH kao u stripoteci (jedan od razloga zbog koga ga nekupujem, a navikao sam na kvalitetnu opremu a ne na bjednu) No cim SCG bude ekonomski jaca i narod bude imao vise novca bice i vise novina i magazina na kioscima na raznim temama a to ce biti propast za "pz" a nadati se i strupoteke no nego zar vi u HR nemate boljeg za citat neg bjedne novine naprvaljene za bjedu koja nije u stanju doci do kvalitetnije citabe? mnogo sam zadovoljan sto su naslovnice pz prestale da se pojavljuju na forumu = mjesta je malo a ako cemo pokazivati pz samo zato sto ima strip ili dva po broju onda mozemo da scaniramo i dnevna stampana izdanja koja imaju po jednu stranicu razlicitih stripova..
sa ovim napadam "pz" i stripoteku i nikog drugog--
|
Edited by - Baron von Draugn on 21/08/2005 15:33:40 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 15:28:57
|
Aha, ocito.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25677 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/08/2005 : 15:34:06
|
Ukoliko ti oni smetaju, najbolje da njima direktno napišeš mail,ovde te svejedno nece cuti. A inace je PZ odlican casopis,ima covek nešto i da nauci...
Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo. |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25677 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Posted - 21/08/2005 : 15:43:14
|
yes imam mnogo internet prijatelja koji su Srbi,, no nikad nisam (kako znam) napadao srbe, no necu prestati da kritizujem takvozvanu "rs" i narod koji se bori za opstanak "rsa" no ovo je forum za stripove,, pa tako nema postova od mene na takvoj temi na ovome forumu jedino ako ne odem na svastari pa de odgovorim na neke provokacije.. a na svastari me vise neces vidjeti,,
|
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Posted - 21/08/2005 : 15:48:20
|
wao cak su uspeli da naprave i internet stranicu.. prije jedno 8-9 godina kad sam pokusao da dodzem u kontakt sa njima postojala je samo http://www.politika.co.yu a koliko sam samo slao maila da dodzem do adrese da se preplatim.. no bez odgovora (hvala Bogu sto se nisu javili.. jer da sam znao koja bi me lektira cekala nebih im javljao) ako se nevaram ova stranica nije postojala zadnjih godinu ili dvije? |
Edited by - Baron von Draugn on 21/08/2005 15:50:48 |
|
Dr. Westax
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/100x100falloutav-bos.gif)
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 16:20:32
|
quote: Originally posted by jgoran5
prošlog tjedna..kod nas nije došao..
Kako nije došao? Ja sam ga uredno kupio u RI. Bio je praznik pa je sigurno kasnio na kioske. Kupio sam ga u cetvrtak.
I'll be normal when I'm dead! |
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 21/08/2005 : 16:22:32
|
quote: Originally posted by Baron von Draugn
nadam se da je izlazak tih idiotskih novina ugasen![](icon_smile_angry.gif) poslijeratna izdanja su sranja , mnogo me cudi da nisu na naslovnici stavili cjenu za rEPUBLIKU sRPSKU umjesto BiH kao u stripoteci (jedan od razloga zbog koga ga nekupujem, a navikao sam na kvalitetnu opremu a ne na bjednu) No cim SCG bude ekonomski jaca i narod bude imao vise novca bice i vise novina i magazina na kioscima na raznim temama a to ce biti propast za "pz" a nadati se i strupoteke no nego zar vi u HR nemate boljeg za citat neg bjedne novine naprvaljene za bjedu koja nije u stanju doci do kvalitetnije citabe? mnogo sam zadovoljan sto su naslovnice pz prestale da se pojavljuju na forumu = mjesta je malo a ako cemo pokazivati pz samo zato sto ima strip ili dva po broju onda mozemo da scaniramo i dnevna stampana izdanja koja imaju po jednu stranicu razlicitih stripova..
Meni se i PZ i Stripoteka jako svidjaju. Šteta što i HR nema svoju verziju.
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1928 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
Corto_Maltese
Average Member
![](AvatarUpload/m dd.jpg)
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
|
makikatalinic
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/avatar_2305.jpg)
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
VALTER
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 17:18:23
|
PZ-u osobno zamjeram jedino sto je na ciricnom pismu, koje sam doduse naucio u trecem osnovne ali otad se nisam njime nikad sluzio. Ovako odoka djeluje kao superzanimljivo stivo, pogotovo za cijenu od osam kuna. |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 21/08/2005 : 17:27:49
|
Brate tebi bas i nije dobro???? Mislim zbog cega je zabavnik nekvalitetan????? Aj daj neke argumente????
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 21/08/2005 : 19:21:52
|
quote: Originally posted by VALTER
PZ-u osobno zamjeram jedino sto je na ciricnom pismu, koje sam doduse naucio u trecem osnovne ali otad se nisam njime nikad sluzio. Ovako odoka djeluje kao superzanimljivo stivo, pogotovo za cijenu od osam kuna.
To što je na cirilici baš i nije neki problem. Lakše je nauciti cirilicu nego recimo talijanski da bi citao original Bonellija.
|
milkywaymanser
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/180px-Alkoholijada.jpg)
Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
Posted - 21/08/2005 : 19:40:10
|
Ti bas mrzis!!! Ja sebe ne smatram bednikom iako citam Politikin Zabavnik. |
|
marlowe
Advanced Member
![](AvatarUpload/av1(1).jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 20:11:46
|
kome su jos potrebni argumenti? samo udri. bitno je da je glasno.
![](icon_smile_dead.gif)
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 20:39:31
|
quote: Originally posted by Dr. Westax To što je na cirilici baš i nije neki problem. Lakše je nauciti cirilicu nego recimo talijanski da bi citao original Bonellija.
da, bolje uciti cirilicu za PZ nego talijanski za desetine stripova
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 21/08/2005 : 20:53:24
|
odlican casopis. da se još izdaje na slovenskom kao prije rata dobro bi se prodavalo kod nas. imao je svoje ime i ugled |
|
zosko
Senior Member
1506 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 21/08/2005 : 22:00:02
|
quote: Originally posted by Tomek
quote: Originally posted by Dr. Westax To što je na cirilici baš i nije neki problem. Lakše je nauciti cirilicu nego recimo talijanski da bi citao original Bonellija.
da, bolje uciti cirilicu za PZ nego talijanski za desetine stripova
Lijepo piše lakše, a ne bolje. Cirilicu sam ucio u osnovnoj, a talijanskog se tek trebam uhvatiti. Što više znaš to više vrijediš! Odeš u Makedoniju, Bugarsku ili Rusiju pa šeceš kao prokleti moron i tupo gledaš kao americki turist. ![](icon_smile_evil.gif)
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Posted - 22/08/2005 : 09:22:04
|
Nije mi jasno da postoje ljudi koji, mogu na ovakav nacin iznositi svoje misljenje koje se po automatizmu namece da mora biti ispravno.Jer parafraziram "novine koje su namenjene za bedu i koje cita beda".Prvo PZ je casopis sa tradicijom, koji drugi casopisi pa i stripovi sada mogu sanjati, kao i svako stampano izdanje PZ je imao svoje uspone i padove, ali se nikad nisu odricali kvalitetnih stripova koji su izlazili unutar istog. Posebno u zadnjih deset godina, PZ je odradio veliki posao ocuvanja strip umetnosti medju mladjom generacijom, koja kao sto je u mnogim diskusijama utvrdjeno tesko da razume vrednost stripa. Sa druge strane PZ izlazi na cirilici, jer je tokom ratnih desavanja izgubio svoja znacajna trzista u Hrvatskoj i Sloveniji, ali sigurno ne znaci da ih se odrekao, ali ovo izlazenje na cirilici treba posmatrati iz ugla vracanja tradiciji koju je jos pre drugog svetskog rata PZ utemeljio. Verujem, da bi i ljudima u PZ bilo interesantno da obrate paznju na trzista CRO i Slo, i da stampaju PZ po zeljama njegovih citaoca, jer on i jeste u sluzbi svojih citalaca. A raznim Baronima porucujem, da idiotluk i bijeda krecu iz malih zakrzljalih umova, koji nemaju potrebnu sirinu misli.
Halo Bing, kako brat? Cijena prava sitnica! |
|
marlowe
Advanced Member
![](AvatarUpload/av1(1).jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/08/2005 : 09:53:18
|
Nije to nikakvo vracanje tradiciji, PZ je oduvek izlazio na cirilici, od prvog broja do danas, u tih 65 godina. e sad, bio je period kad se stampalo i dodatno latinicno izdanje, kao i izdanje na slovenackom jeziku. to danas nije slucaj, i ako bi svi bili kao baron nikada vise ni ne bi trebalo da se stampa. no, ja se nadam da nisu svi kao baron.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
Blek Stena
Senior Member
![](AvatarUpload/slavni.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 22/08/2005 : 10:33:43
|
yes imam mnogo internet prijatelja koji su Srbi,, no nikad nisam (kako znam) napadao srbe, no necu prestati da kritizujem takvozvanu "rs" i narod koji se bori za opstanak "rsa" no ovo je forum za stripove,, pa tako nema postova od mene na takvoj temi na ovome forumu jedino ako ne odem na svastari pa de odgovorim na neke provokacije.. a na svastari me vise neces vidjeti,,
Hey,Administratori, mnogo blaže postove ste brisali?!! Ovo je forum STRIPOVI!
http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|