forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ludens
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/09/2005 : 21:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
We are emmortal, we have inside us blood of kings
We have no rivals, no one can be our equal
Born to be the rulers of this world...

Jer ipak smo mi SAKUPLJACI STRIPOVA.

>>> I hope the party in my head never stops <<<

Edited by - Obi-wan on 03/09/2005 21:58:34
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 03/09/2005 : 23:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

We are emmortal, we have inside us blood of kings
We have no rivals, no one can be our equal
Born to be the rulers of this world...

Jer ipak smo mi SAKUPLJACI STRIPOVA.

>>> I hope the party in my head never stops <<<

Tako je!!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts

Member since 13/08/2005

Posted - 04/09/2005 : 09:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nedim a Private Message
to obi care!!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/09/2005 : 10:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Da, nažalost iz Ludensa baš i ne dolaze informacije o buducim izdanjima za kojim bi mi slinili.
Sve se to bazira na nekoj usmenoj predaji.
No dobro, opet se ja vracam na marketing :(

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 04/09/2005 : 11:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Da, nažalost iz Ludensa baš i ne dolaze informacije o buducim izdanjima za kojim bi mi slinili.
Sve se to bazira na nekoj usmenoj predaji.
No dobro, opet se ja vracam na marketing :(

Za sad!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/09/2005 : 11:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Za sad!

Znaci, ocekuju se promjene?

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/09/2005 : 12:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
teško, baš ne vjerujem

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts

Member since 21/04/2004

Posted - 04/09/2005 : 23:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send JORGE a Private Message
Što se tice promjena kod Ludensa najbolje da prvo promjene ljepilo kojim ljepe stripove u tiskari !!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 04/09/2005 : 23:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by JORGE

Što se tice promjena kod Ludensa najbolje da prvo promjene ljepilo kojim ljepe stripove u tiskari !!

tako je majstore! evo konacno i konstruktivan prijedlog.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 04/09/2005 : 23:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

Da, doista.
Ako ništa drugo barem se na te sitnice mora paziti.

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 05/09/2005 : 00:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Nije to sitnica!

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/09/2005 : 02:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Nije to sitnica!

Eh, sada me vuceš za jezik!

Naravno da nije sitnica, ali u usporedbi sa sniženjem cijena stripova je. Stvar je jedino u nabavci dobrog ljepila i mislim da je to važnije od svih drugih stvari o kojima sam laprdao zadnjih dana.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/09/2005 : 04:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by nedim

pa sad! nikom ne odgovara monopol! al trziste ne trpi! da nevaljas nebi bio tu gdje jesi! znaci bernard je tu ne sto ima monopol vec zato sto stvarno vrijedi

Nema monopol??? Hm...

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 05/09/2005 : 09:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:

pa sad! nikom ne odgovara monopol! al trziste ne trpi! da nevaljas nebi bio tu gdje jesi! znaci bernard je tu ne sto ima monopol vec zato sto stvarno vrijedi

Nema monopol??? Hm...

(Nora Joyce)

pa kad se pogleda stanje na našem tržištu cini mi se da ima monopolo, samo što u slucaju bernija ja ne vidim negativne strane monopola....
Go to Top of Page

Star Wars
Senior Member

Croatia
1076 Posts

Member since 11/07/2005

Posted - 05/09/2005 : 09:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Star Wars's Homepage  Send Star Wars a Private Message
quote:

I to pod hitno!!!

The Force is in my hands....
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 05/09/2005 : 13:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

quote:

quote:

Nema monopol??? Hm...
(Nora Joyce)

pa kad se pogleda stanje na našem tržištu cini mi se da ima monopolo, samo što u slucaju bernija ja ne vidim negativne strane monopola....

ne vidis negativne strane monopola?? pogledaj malo bolje!!
da postoji mozda jos neki izdavac bonelijevih stripova u hr, imam neki osjecaj da bi ludens odavno vec pogubio veliku vecinu stripasa!
naravno, da postoji jos 1 izdavac, cijene bi vjerojatno bile nize, stripovi bi izlazili redovitije zato sto bi tada bilo potrebno privuci kupca izboriti se da on upravo kupi ovaj strip. mozda bi i kvaliteta ljepila bila bolja jer bi izdavac trebao uloziti 2-3 lipe vise po stripu, mozda, mozda...
npr. meni se nathan never kao strip svidja, ali zbog neredovitosti izlazenja jednostavno sam ga prestao kupovati i sumnjam da cu ga ikada vise kupiti na kiosku i definitivno ne po 16 kuna.
polako dizem ruke vec i od texa, misterije i mister no-a, jer stvarno nemam ni volje ni zivaca cekati po godinu dana da procitam jednu pricu!
na kraju ce samo ostati zagor i dylan dog
oprosti, ali ja ovdje ne vidim "dobre" strane monopola koje si ti naveo... ne znam, mozda grijesim!!

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/09/2005 : 20:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

npr. meni se nathan never kao strip svidja, ali zbog neredovitosti izlazenja jednostavno sam ga prestao kupovati i sumnjam da cu ga ikada vise kupiti na kiosku i definitivno ne po 16 kuna.

Meni se isto svidja Nathan, ali me muci što kada izadje novi broj više se ne sjecam ni tko je taj junak, ni što radi.
Trebao bi Bernard uz Nathana, Tex-a, Mister No-a i Misteriju poklanjati tablete Antisklerina.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 05/09/2005 : 20:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Nekad imam osjecaj da neko tjera ljude da kupuju stripove...

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 06/09/2005 : 08:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Nekad imam osjecaj da neko tjera ljude da kupuju stripove...

pa sta ne tjera?? onaj jedan sitni mali glasic u glavi koji nas tjera
na kupovinu i zbog kojega nemozemo proci kraj kioska,a da barem ne
bacimo oko da vidimo sta ima od novih izdanja

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 06/09/2005 : 09:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

quote:

quote:

quote:

Nema monopol??? Hm...
(Nora Joyce)

ne vidis negativne strane monopola?? pogledaj malo bolje!!
da postoji mozda jos neki izdavac bonelijevih stripova u hr, imam neki osjecaj da bi ludens odavno vec pogubio veliku vecinu stripasa!
naravno, da postoji jos 1 izdavac, cijene bi vjerojatno bile nize, stripovi bi izlazili redovitije zato sto bi tada bilo potrebno privuci kupca izboriti se da on upravo kupi ovaj strip. mozda bi i kvaliteta ljepila bila bolja jer bi izdavac trebao uloziti 2-3 lipe vise po stripu, mozda, mozda...
polako dizem ruke vec i od texa, misterije i mister no-a, jer stvarno nemam ni volje ni zivaca cekati po godinu dana da procitam jednu pricu!
na kraju ce samo ostati zagor i dylan dog
oprosti, ali ja ovdje ne vidim "dobre" strane monopola koje si ti naveo... ne znam, mozda grijesim!!

gle svo ovo što si ti naveo je pod VJEROJATNO ili MOŽDA...pa što se ne pojavi netko novi pun entuzijazma i ne radi ovo što berni radi vec godinama....zar misliš da redovito izlaženje stripova ovisi o berniju ili o interesu za istim na tržištu....ocekuješ da nathan redovito pocne izlaziti, a prestao si ga kupovati? oprosti, al ne mogu se složiti s tobom....ako se pojavi novi strip izdavac uskoro i ako kao rezultata toga bude sve ovo što si navero rado cu ti se ispricati i priznati da si u pravu, al do onda držim fige berniju da nastavi što je moguce bolje raditi ovo što radi.....
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 06/09/2005 : 09:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:

gle svo ovo što si ti naveo je pod VJEROJATNO ili MOŽDA...pa što se ne pojavi netko novi pun entuzijazma i ne radi ovo što berni radi vec godinama....zar misliš da redovito izlaženje stripova ovisi o berniju ili o interesu za istim na tržištu....ocekuješ da nathan redovito pocne izlaziti, a prestao si ga kupovati? oprosti, al ne mogu se složiti s tobom....ako se pojavi novi strip izdavac uskoro i ako kao rezultata toga bude sve ovo što si navero rado cu ti se ispricati i priznati da si u pravu, al do onda držim fige berniju da nastavi što je moguce bolje raditi ovo što radi.....

a jesi li procitao koji je razlog zasto sam ga JA prestao kupovati?
redovito sam ga kupovao,ali kad je pocelo ovo mucenje sa
neredovitim izlazenjem, TEK tada sam prestao s kupovanjem i sad me vise niti najmanje ne zanima!
a sta ti mislis kakva je bila situacija prije dok je SD izdavala stripove, sta mislis da je onda nathan bio profitabilan,a opet je svaki mjesec redovito(vise-manje) bio na kiosku ili da je misterno ili misterija ili tex??? nista od toga nije islo, a opet se izdavalo na mjesecnoj bazi.a sad da ne povlacim pitanje kvalitete uveza i ljepila. heh, bitno je da lijepo izgleda na polici, jelda?
cijenim ja ovo sta ludens radi i sta izdaje stripove redovito (zagor, dyd, af klasik), ali me odbija od svih ostalih junaka, a vjerujem da nisam jedini koji tako razmislja. sta se mene tice moze ostale junake
i ukinuti, ja vise nedam ni lipe za njih, cak ni u remitendi vise!

i kako da se onda privuku novi citatelji i kako da strip procvjeta kada i stare citatelje odbacuju??????

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 06/09/2005 : 09:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
a jesi li procitao koji je razlog zasto sam ga JA prestao kupovati?
redovito sam ga kupovao,ali kad je pocelo ovo mucenje sa
neredovitim izlazenjem, TEK tada sam prestao s kupovanjem i sad me vise niti najmanje ne zanima!
a sta ti mislis kakva je bila situacija prije dok je SD izdavala stripove, sta mislis da je onda nathan bio profitabilan,a opet je svaki mjesec redovito(vise-manje) bio na kiosku ili da je misterno ili misterija ili tex??? nista od toga nije islo, a opet se izdavalo na mjesecnoj bazi.a sad da ne povlacim pitanje kvalitete uveza i ljepila. heh, bitno je da lijepo izgleda na polici, jelda?
cijenim ja ovo sta ludens radi i sta izdaje stripove redovito (zagor, dyd, af klasik), ali me odbija od svih ostalih junaka, a vjerujem da nisam jedini koji tako razmislja. sta se mene tice moze ostale junake
i ukinuti, ja vise nedam ni lipe za njih, cak ni u remitendi vise!

i kako da se onda privuku novi citatelji i kako da strip procvjeta kada i stare citatelje odbacuju??????

procitao sam ja zašto si ga ti prestao kupovati, al što misliš da je razlog što je poceo tako rijetko izlaziti? zar misliš da mu tempo izlaženja ne bi bio zagorovski da je i tiraž zagorovski? ti usporeduješ SD i Ludens.....pa zar misliš da je SD vodila toliko brigu o tiražu, prevelik je to bio sistem, a znaš kakvo je u poslovanje u ogromnim sistemima....cuo sam inace svakakve price koliko je stripova iz skladišta završilo na kioscima a koliko je iz skladišta otišlo u "nepoznatom" smjeru...nije ni cudo da se onda sa SD dogodilo to što se dogodilo....a što se tice tog famoznog ljepila meni su se do sada "raskupusala" samo dva stripa - tko radi taj i griješi....bernijev Ludens je za sada još uvijek relativno mala "izdavacka kuca" i vjerojatno jako dobro mora vagnuti svaki poslovni potez....pa zar misliš da i meni neide na k..... citat texa ili nathana ili lazarusa svaka tri mjeseca?
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 06/09/2005 : 09:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
procitao sam ja zašto si ga ti prestao kupovati, al što misliš da je razlog što je poceo tako rijetko izlaziti? zar misliš da mu tempo izlaženja ne bi bio zagorovski da je i tiraž zagorovski? ti usporeduješ SD i Ludens.....pa zar misliš da je SD vodila toliko brigu o tiražu, prevelik je to bio sistem, a znaš kakvo je u poslovanje u ogromnim sistemima....cuo sam inace svakakve price koliko je stripova iz skladišta završilo na kioscima a koliko je iz skladišta otišlo u "nepoznatom" smjeru...nije ni cudo da se onda sa SD dogodilo to što se dogodilo....a što se tice tog famoznog ljepila meni su se do sada "raskupusala" samo dva stripa - tko radi taj i griješi....bernijev Ludens je za sada još uvijek relativno mala "izdavacka kuca" i vjerojatno jako dobro mora vagnuti svaki poslovni potez....pa zar misliš da i meni neide na k..... citat texa ili nathana ili lazarusa svaka tri mjeseca?

radilo se o tome da je SD bila velika firma kojoj nije predstavljala premala prodaja nekog junaka, pa da bi dosao u pitanje njezin opstanak!da, ludens je relativno mala izdavacka kuca, mozda premala za takve poteze. meni bi bilo puno draze da je SD nastavila izdavati stripove, jer dok je ona izdavala, kiosci su bili prepuni stripova, ali sada sta je tu je... ja cu kupovati samo neka izdanja, ti ces kupovati sve i end of story!
a mozda bi nathanu tiraz i tempo bili zagorovski da je cijena nevera niza ili mozda da postoji neka reklama (ali ne mislim na onu na zadnjoj stranici stripova). jer zagor je imao na ovom podrucju cca 30 godina vec staza, a never je dosao kao novi lik i tu se javljaju problemi i to veliki. i onda nemozes prodavati i nevera i zagora po istoj cijeni jer nevera ce prosjecni citaoc od cca 30-40 godina koji je odrastao na pricama sa divljeg zapada i vestern stripovima smatrati smecem i definitivno ga nece kupiti...
ali mislim da sada vise niti niza cijena ne moze izvuci nevera... steta...

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 06/09/2005 : 10:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
....samo kratki osvrt na ono "....u vrijeme SD kiosci su bili prepuni stripova...." - pa pogledaj kioske sada - zar sada nisu prepuni stripova, a za razliku od SD sad si dobio i brdo albuma od Bookglobea i Strip-agenta...ok zakljucujemo ovu raspravu....
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 06/09/2005 : 10:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:

....samo kratki osvrt na ono "....u vrijeme SD kiosci su bili prepuni stripova...." - pa pogledaj kioske sada - zar sada nisu prepuni stripova, a za razliku od SD sad si dobio i brdo albuma od Bookglobea i Strip-agenta...ok zakljucujemo ovu raspravu....

ne znam ja kakvi su to kiosci kod tebe, ali kod mene nema niti jednog albuma od bookglobe-a ili strip-agenta na kiosku!!!
a sto ima sad od stripova na kiosku? svaski mjesec SAMO zagor novi i AF klasik (mogli bi reci i dylan dog),a sve ostalo stoji po 2-3-4 mjeseca jedno te isto... tako da i nije bas neki izbor ako imas po nekoliko mjeseci ISTE stripove na kiosku,jelda?

Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000