Author |
Topic |
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
Posted - 07/09/2005 : 12:30:06
|
Ovlas prelistavajuci Bookglobeova Gospodara jecma neceg sam se sjetio... Nije li ta serija bila na HRTu prije neko vrijeme??? Po nekim scenama iz stripa bih rekao da je to to. I ako jeste to ista stvar, sta je prije bilo, strip ili serija?
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 07/09/2005 : 14:22:52
|
O tome je vec bilo price,potraži po topicima!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 07/09/2005 : 15:21:53
|
Zanimljivo da je pre jedno mesec dana Repubblica u okviru Serie Oro izdala Gospodare Jecma i da sam ih tada kupio ne znajuci u stvari o cemu se radi.
Izdanje je u boji, formata malo veceg od A5 (kao i ostala izdanja iz Serie Oro) na 350 strana za 7 EUR-a - šta radi tiraž...
U uvodu su na 5-6 strana opisali kako je nastao serijal. Van Hamme je još pocetkom 80-ih napisao scenario za TV seriju, ali zbog promene menadžmenta u Belgijskoj TV je projekat stavljen na cekanje i realizovan je tek pocetkom 90-ih. Van Hamme je još tada planirao i realizaciju stripa po scenariju, koji je izašao u 7 albuma + 1 album kratkih prica u toku 90-ih. Strip mi se jako svideo, u Repubblicinom izdanju (pretpostavljam i u izdanju Bookglobe-a) je objavljeno prvih 7 albuma, bez kratkih prica.
Pre jedno 2 nedelje sam u jednom topiku predložio da Stripoteka otkupi prava i objavi Gospodare Jecma, ali izgleda da ih je Bookglobe preduhitrio... ;-) |
|
|
|
Topic |
|