Author |
Topic |
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 22/09/2005 : 13:11:43
|
kako se polako ali sigurno bliži jubilarni broj, a kako je za njega najavljen DOMACI temat, možda bi mogli vec sad rezimirati 10 NAJBOLJIH stripova koji su se pojavili u Qu! dakle, cisto subjektivna desetka meni najDrazih Q odlomaka: 1. trondheim ŠETNJA 2. jason ŠŠŠŠŠŠ (veliki u br.5) 3. hernandez bros. LOVE&ROCKETS 4. derf TRASHED (prvenstveno u br.4) 5. macan/ kordej TARZAN 6. cloves KARIKATURA 7. lavric CRVENI ALARM 8. gimenez PROFESIONALCI (s naglaskom u br.3&br.8) 9. burnes/ woodring (ne dijele li oni jedno mjesto na ovoj listi po defaultu:) 10. botes POSLJEDNJI DANI FANIEA SWARTA
i još... extremni sportovi zbog svog kratkog daha nisu na listi, ali su definitivno strip koji se cita josh na putu od trafike prema doma!!:)) gotovo isto bi se moglo reci i za kljunove, ali ipak nisu uvijek na visini zadatka... hype oko ratmana iz one jedne epizode nikako nisam pohvatao....
tonywustarks@yahoo.com one, two, threeeeee/ mos def and talib kweliiii
|
|
majmun
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 20/11/2003 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/09/2005 : 13:43:39
|
1. Lavric - Rdeci alarm, bez premca, najbolji domaci strip koji sam ikad citao, uz macanove i biukoviceve Grendele. 2. Trondeim - Mamutov krabar 3. Hernandez - Love & Rockets 4. Mcn/kordey - Tarzan 5. Trondheim - Šetnja 6. Ortolani - Ratman 7. Gimenez - Profesionalci 8. Biukovic - (zaboravih mu ime) 9. Mcn/bob - Kljunovi 10. Gauld - Lovac i slikar
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 22/09/2005 : 14:13:16
|
Uu, dobro pitanje! Koliko god mrzio slagati liste po neobjektivnim kriterijima , evo mojih 2 centa:
1. Derf: Trashed - iako ne volim underground/alternativu, ovo je jednostavno sjajno 2. Hernandez bros: Love & Rockets - svaki put klasika, obvezna lektira, sto god hocete 3. Lavric: Rdeci alarm - vrlo zivotan i vrlo domaci strip 4. Trondheim: Setnja - tko je citao, zna zasto, tko nije, ne vrijedi mu objasnjavati 5. Ortolani: Ratman - zivi dokaz da je za dobru parodiju potrebno jako voljeti ono sto parodiras 6. Jason: (bilo sto) 7. Gimenez: Profesionalci - kvaliteta varira (stoga i nizi ranking), ali jos uvijek dobro 8. Bob & Macan: Mister Macak (Q1) - vrlo "pulpy" epizoda, a ja sam lud za time 9. Alf & Hitch: Kljunovi - odlican crni humor (a i za time sam lud) 10. - namjerno nikad ne unosim zadnju stavku liste, jer se njome iskljucuju svi ostali
te naravno, najgori strip ikad izasao u Q-u - sve od Ricka Gearyja
Napomena: lista je pravljena bez obzira na njihovu popratnu "vaznost" (npr. sto su L&R prvi put izasli na hrvatskom), i zato nema Franka na listi (da je bila bolja epizoda...)
Oh, you may stray, but you'll always return to your dark master, the cocoa bean. |
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 22/09/2005 : 19:36:41
|
Evo moja lista: Mamutov krabar, kljunovi, profesionalci, zogar i sve drugo kaj bar pokusava bit duhovito :)
-- "It became apparent that one reason why the Ice Giants were known as the Ice Giants was because they were, well, giants. The other was that they were made of ice." --Terry Pratchett |
|
|
dimi
New Member
Serbia
235 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 22/09/2005 : 20:26:32
|
1.Rdeci alarm (procitao sam ga 10ak puta) 2.Trashed - ne secam se kada sam se vise smejao 3.kljunovi - ludo svaki put 4.jason - volim stripove bez teksta 5.trondheim setnja - opustajuce 6.third toe, left boot - potresan 7.hunter and painter - zanimljiv 8.TBC - standardno dobar 9.Smiljanic - malo gadan ali mi se svideo 10.Fist cosmetic - otkacen
btw. cija je ono pesma u rdecem alarmu:
kad moram na sihtu crveni alarm kad zaspim u liftu crveni alarm.....
jel to Lavric izmislio ili...?
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2864 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/09/2005 : 20:36:19
|
Dobro ljudi dosad, vi ocito nemate ni ukusa ni pojma .
Na 1. mjestu je naravno Zoran Smiljanic sa svojih 10 dana, koji su promijenili svijet.
Nadaljnje lestice nema smisla raditi, posto je sve u Q-u jednostavno odlicno!
Jack the Black. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2864 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/09/2005 : 20:47:00
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by Markos
1. Lavric - Rdeci alarm, bez premca, najbolji domaci strip koji sam ikad citao, uz macanove i biukoviceve Grendele.
vidi vidi, pokazuje se markosovo pravo lice, pa on je slovenac
Znaci Bernard je slovenac? Ali vise voli hrvate, posto nam salje remitendu .
Jack the Black. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8198 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/09/2005 : 23:04:57
|
quote: Originally posted by mike
1. Lavric - Rdeci alarm, bez premca, najbolji domaci strip koji sam ikad citao, uz macanove i biukoviceve Grendele.
Znaci Bernard je slovenac? Ali vise voli hrvate, posto nam salje remitendu .
Jack the Black.
?? |
Edited by - ken2 on 22/09/2005 23:05:39 |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 22/09/2005 : 23:12:51
|
1. Lavric - Rdeci alarm, bez premca, najbolji domaci strip
(gde je smajli sa chirokanom BrE!?:)
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
panzer
Advanced Member
12643 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 23/09/2005 : 10:59:27
|
. . . . . . . . . sorry markos morao sam
--- *** http://www.sesvete-online.info/ http://www.infocor.hr/ najbolji shop u Hrvata :-)
uf da je Markos zaista slovenac slovenski jezik bio bi official language ovog foruma. Ali bi onda malo ljudi upotrebljavalo ovaj forum jer se ne bi mogli ili htjeli nauciti slovenacko. Prema tome, Markos je još uvijek Hrvat. Premda ga ja imam za Filipinca ( muž Imelde Markos ) ili je pak Mexikanac ( subkomandante Markos ), a neki kažu da on kao i Bernard uopšte ne postoji....
Ich bin kein Man, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
panzer
Advanced Member
12643 Posts
Posted - 23/09/2005 : 11:03:17
|
. . . . . . . . . sorry markos morao sam
--- *** http://www.sesvete-online.info/ http://www.infocor.hr/ najbolji shop u Hrvata :-)
nadam da to, da bi Markos mogao biti Slovenac, nisi rekao u negativnom kontekstu
Sorry spajdi, morao sam
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 23/09/2005 : 11:09:03
|
quote: Originally posted by panzer uf da je Markos zaista slovenac slovenski jezik bio bi official language ovog foruma. Ali bi onda malo ljudi upotrebljavalo ovaj forum jer se ne bi mogli ili htjeli nauciti slovenacko. Prema tome, Markos je još uvijek Hrvat. Premda ga ja imam za Filipinca ( muž Imelde Markos ) ili je pak Mexikanac ( subkomandante Markos ), a neki kažu da on kao i Bernard uopšte ne postoji....
vidi smajli na kraju posta
--- *** http://www.sesvete-online.info/ http://www.infocor.hr/ najbolji shop u Hrvata :-) |
|
|
panzer
Advanced Member
12643 Posts
Posted - 23/09/2005 : 11:15:22
|
quote: Originally posted by panzer uf da je Markos zaista slovenac slovenski jezik bio bi official language ovog foruma. Ali bi onda malo ljudi upotrebljavalo ovaj forum jer se ne bi mogli ili htjeli nauciti slovenacko. Prema tome, Markos je još uvijek Hrvat. Premda ga ja imam za Filipinca ( muž Imelde Markos ) ili je pak Mexikanac ( subkomandante Markos ), a neki kažu da on kao i Bernard uopšte ne postoji....
vidi smajli na kraju posta
vidim
|
|
Tomek
Advanced Member
Croatia
3857 Posts
Member since 16/03/2002 |
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 23/09/2005 : 16:51:32
|
1. Jason - Shhhh! 2. Trondheim - Setnja 3. Ulf K (ne sjecam se naslova, ali bijase samo jedan) 4. Lavric - Crveni alarm 5. Tatsumi - Zbogom 6. Lovac i slikar 7. Hernandez - Profesionalci 8. Trondheim - Mamutov krabar 9. Woodring 10. Smiljanic - 10 dana |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 24/09/2005 : 11:53:06
|
Ajde da vidim mogu li ih izvuci deset...
1.Derf:-U smecu 2.Lavric:-Crveni alarm 3.Trondheim:-Šetnja 4.Trondheim:-Mamutov krabar 5.Leo Muller:-Slatka 6.Macan/Kordej:-Tarzan 7.Sudžuka:-Luzeri
to je uglavnom,to...
|
|
|
|
Topic |
|