Author |
Topic |
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 27/09/2005 : 12:22:29
|
UBC je izbacio preview nekoliko sledecih epizoda DD.
Specijalac smo vec videli u SBE Giornale, zanimljivo je videti najavu 14. Giganta. Crta ga Freghieri, scenario piše Bruno Enna, koji je do sada radio samo Maxi 2004. Epizoda se zove Krugovi u žitu, tako da nas još jednom (posle 12.) ceka SF tema.
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 27/09/2005 : 17:41:04
|
Aaa, Roi i Freghieri crtaju punom parom, legende... Jako dobro izgledaju ove table iz specijalke "La Peste", super primamljivo. To bi mogao Bernard objaviti sljedeceg ljeta. Vincenzov crtež (Nesmiljeni Hook, Rodjen za ubijanje) mi se nikada nije baš svidjao, ali i njegove table ovdje izgledaju sasvim dobro.
you candy perfume girl |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 27/09/2005 : 17:52:37
|
Volio bih da M&G predu na Gigante.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 27/09/2005 : 23:03:22
|
E ovo sa Enom jedva cekam. Covek je napisao jednu od najboljih ne-Barbato prica u poslednje vreme, L'uomo della plastica, i polažem velike nade u njega, cak iako mu Freghieri na A4 *shudder* upropasti pricu.
A doduše, i u Accatina sam posle Vita Rubata polagao solidne nade, pa me Strada per Babenco smorio do bola.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 28/09/2005 : 09:11:25
|
quote: Originally posted by Djole
E ovo sa Enom jedva cekam. Covek je napisao jednu od najboljih ne-Barbato prica u poslednje vreme, L'uomo della plastica, i polažem velike nade u njega, cak iako mu Freghieri na A4 *shudder* upropasti pricu.
A doduše, i u Accatina sam posle Vita Rubata polagao solidne nade, pa me Strada per Babenco smorio do bola.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Ja u Accatina još uvijek vjerujem. Babenco ima stereotipan soggetto, ali je scenarij vrlo dobar, napisan sa stilom. Mislim da, uz malo više promišljanja bazicne ideje, Accatino može biti vrlo dobar u buducnosti.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 28/09/2005 : 11:11:15
|
E i polažem velike nade u njega, cak iako mu Freghieri na A4 *shudder* upropasti pricu.
--
|
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/09/2005 : 12:03:49
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Volio bih da M&G predu na Gigante.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Sto?Da ih rjedje citas?:)))))
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 28/09/2005 : 12:21:55
|
quote: Originally posted by Damjan
Ja u Accatina još uvijek vjerujem. Babenco ima stereotipan soggetto, ali je scenarij vrlo dobar, napisan sa stilom. Mislim da, uz malo više promišljanja bazicne ideje, Accatino može biti vrlo dobar u buducnosti.
Meni je taj stil promakao. Donekle mi se dopala ideja da je Babenco, kao crno-beli svet, neka vrsta raja za ludake, kao i kontrast izmedu simplisticnih vestern stripova i današnjih, modernih - ali ništa od toga nije dovoljno razradeno, jedva da se nazire.
Nego, jesi li citao Oltre quella porta?
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/09/2005 : 12:36:38
|
Meni je Babenco bio zanimljiv, i zbog price i zbog Marija, ali nisam na kraju ostao previse odusevljen. Nekako se ima dojam da je mogao vise izvuci iz pocetne premise. Oltre quella porta sam procitao, ali moram bar jos jednom. Za sada mi se jako dopao, prilicno je intiman i gorak, to volim. A konotacije za sada nisam sve pospajao, treba ipak procitati nekoliko puta.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 28/09/2005 : 13:17:53
|
quote: Originally posted by Damjan
Meni je taj stil promakao. Donekle mi se dopala ideja da je Babenco, kao crno-beli svet, neka vrsta raja za ludake, kao i kontrast izmedu simplisticnih vestern stripova i današnjih, modernih - ali ništa od toga nije dovoljno razradeno, jedva da se nazire.
Nego, jesi li citao Oltre quella porta?
Jesam. I još uvijek nisam siguran svida li mi se. Opet mi se najinteresantnijom cini analiza Groucha, rekao bih cak da je to najznacajniji Paolin doprinos Dylanu (za sada). Mislim da cu epizodu procitati još jednom prije konacnog suda. No, i to je plus odmah u startu: vec dugo nisam naišao na Dylana koji me potakao na drugo citanje.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 28/09/2005 : 16:34:26
|
A meni je dopadljivija analiza Xabarasa/Sclavija.
I donekle ona recenica o Blochu i Dylanu, koja se naravno odnosi i na Sclavija i Dylana:
"Ciascuno ha bisogno di essere padre... e figlio... a volte contemporaneamente. E'quando non sei nessuno dei due... che e' triste."
Takode je to i lep opis scenarista koji rade na tudim likovima...
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 28/09/2005 : 16:45:56
|
Hvala, hvala.
Moje udeo je tu bio najmanji, ja sam samo preveo jedan deo, plus malko našminkao monotone Vignine dijaloge.
|
|
oce
New Member
Fyro Macedonia
153 Posts
Member since 09/03/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 28/09/2005 : 17:04:52
|
Odokativno, a ko ima recnik pri ruci, nek me ispravlja:
Poneko ima potrebu da bude otac, a poneko ima potrebu da bude sin... ponekad istovremeno. A kada nisi nijedno od ta dva... to je tužno.
|
|
oce
New Member
Fyro Macedonia
153 Posts
Member since 09/03/2004 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4660 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 29/09/2005 : 18:54:52
|
Evo i ja danas dobio Oltre quella porta, al' sta sad? Ne verujem da ce mi brzi kurs italijanskog pomoci da procitam ovo. Izgleda dramaticno. I nekako hermeticno. Picatto kad hoce, onda je car. Nego, jel se Xabaras pojavljivao u jos nekim novijim brojevima ili samo u onom specijalcu?
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/09/2005 : 21:51:45
|
"Pojavljivao" se (u smislu - na jednom ili dva panela) u: DD #200, DD Speciale: La Scelta, DD Gigante: Il senzanomme i Il pifferaio magico (sp?).
|
|
|
Topic |
|