Author |
Topic |
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 28/09/2005 : 17:18:32
|
Rec vampir potice iz Srbije. Pre par godina je jedna ovdasnja tv napravila emisiju bas na tu temu. Secam se da sam cuo price da je to jedina rec u engleskom recniku koja vuce poreklo odavde. Anyway, meni je to bas kul, a onaj lik stvarno lici na Gary Oldmana
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/09/2005 : 17:53:40
|
Pljunuti Oldman!!!!!Pljuc ;-))
Deep in the bosom of the gentle night/Is when I search for the light/Pick up my pen and start to write/I struggle, fight dark forces/In the clear moon light/Without fear... insomnia...I can't get no sleep |
|
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 28/09/2005 : 17:57:18
|
quote: Originally posted by SejoSexon Kao prvo dobrodošao nazad, nije te odavno bilo. A sada pitanje: na osnovu cega zakljucuješ da Boselli ima pik na Srbe?
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Kao prvo, moj omiljeni junak je Tex. Pre nekoliko dana sam dobio Colorado Belle (broj koji je izasao pre mjesec) i jedva cekam da dobijem nastavak, jer me je prica ekstra zaintresovala. Pricu je pisao moj omiljeni scenarista. A on se zove Boselli. Dovoljno sam rekao o tome.
Sta reci dalje...zbog onih komentara o Dampyiru od pre nekoliko dana, sam hteo da se nasalim i da malo zakuvam polemiku iz zezanja. I ne sumnjam da je medju Srbima bilo (ili ih mozda jos ima) vampira. Inace, nisam citao Dampyira i glupo mi je da ga komentarisem dok ne procitam.
U Bosellija ne sumnjam...makar zbog Texa. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/09/2005 : 20:10:36
|
quote: Originally posted by risbozg
još samo to fali
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
da!SAMO!!!
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/09/2005 : 20:14:29
|
quote: Originally posted by johnhartson
Rec vampir potice iz Srbije. Pre par godina je jedna ovdasnja tv napravila emisiju bas na tu temu. Secam se da sam cuo price da je to jedina rec u engleskom recniku koja vuce poreklo odavde. Anyway, meni je to bas kul, a onaj lik stvarno lici na Gary Oldmana
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
nesto poput ovoga?
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 28/09/2005 : 20:26:11
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by perper
quote: Originally posted by DeeCay Pa ovo je prvi put da se spominje vampir iz Srbije u Dampyru. Što panicariš perper? To je sad neka bruka što ovaj doticni vampir potjece iz Srbije? Mislim da bi Transilvanci da im smeta spominjanje vampira vec odavno pocinili koletivno samoubojstvo
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Ma nije to u pitanju, nego mi se ne svidja kako ga je nacrtao... Svi dobro znate o cemu ja pricam. A pricam o tome da Boseli ima pik na Srbe. Piknem mu ga majci.
A vampiri u Srbiji, Dusmene, su opste poznata stvar u svetskoj javnosti i knjizevnim delima? Molim te...Hajde da pitamo Nemce, Slovake, Italijane, Engleze i Kineze...o tome. Kladim se da ce te svi zacudjeno pogledati... Definitivno.
Kao prvo dobrodošao nazad, nije te odavno bilo. A sada pitanje: na osnovu cega zakljucuješ da Boselli ima pik na Srbe?
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Mozda na osnovu Bookglobove prve knjige???
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 28/09/2005 : 20:30:46
|
quote: Originally posted by perper I ne sumnjam da je medju Srbima bilo (ili ih mozda jos ima) vampira.
Djoleeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
____________________________________________ Niti pisem niti citam, samo ritam, ritam, ritam! |
|
|
skot
Junior Member
Croatia
356 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 29/09/2005 : 00:48:24
|
Dracula Park je naziv projekta koji je prije dvije godine pokrenula Rumunjska vlada a podrazumjevao je izgradnju theme parka na podrucju Sighisoare (rodnog mjesta grofa Dracule) u Rumunjskoj. No kako nije bilo sredstava, Francuzi su odlucili investirati u ovaj park, što ce se i dogoditi vjerojatno cim Rumunjska ude u Europsku uniju. Eto, možda ovo ima nekakve veze s naslovom stripa... |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 01:02:05
|
vampir jeste srpska rec koja je usla u druge jezike (kao i slivovitz), i originalno znacenje joj je leptir (leptirica). staro je verovanje da kad upokojis vampira, i zabodes mu kolac, iz njegovih usta izleti leptir(ica), koju takodje treba zatuci, ako mislis da obavis posao.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
skot
Junior Member
Croatia
356 Posts
Member since 26/02/2004 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 01:15:12
|
djole je onda izravni potomak vampira,sad se više ne može izvuci
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 29/09/2005 : 01:16:06
|
glede specijalca,mislim da cu ga zaobici zbog andreuccija
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 29/09/2005 : 12:16:26
|
quote: Originally posted by johnhartson Secam se da sam cuo price da je to jedina rec u engleskom recniku koja vuce poreklo odavde.
Meni je uvijek na pameti cinjenica da rijec "slave" (rob) dolazimo od zna se koga... Jadni mi.
/Išlo je vjerojatno preko latinskog sclavus = rob, Slaven (Sloven:-) / |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 01/10/2005 : 14:32:05
|
ljudi!! da li je istina da se u prvom broju dampyra radnja desava u sarajevu!! prijatelj mi tako kaze a ja mu nesto i ne vjerujem!! da li je istina??
ZAGOR PRICA... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/10/2005 : 15:19:13
|
quote: Originally posted by nedim
ljudi!! da li je istina da se u prvom broju dampyra radnja desava u sarajevu!! prijatelj mi tako kaze a ja mu nesto i ne vjerujem!! da li je istina??
ZAGOR PRICA...
u drugom broju Dampyra (knjiga 1)radnja se dešava u Gradu,a Grad je Sarajevo! |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 01/10/2005 : 15:21:09
|
quote: Originally posted by kico
ZAGOR PRICA...
u drugom broju Dampyra (knjiga 1)radnja se dešava u Gradu,a Grad je Sarajevo!
super!! moram to nabaviti!!
ZAGOR PRICA... |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/10/2005 : 15:29:18
|
a to je u orginalu dampyr broj 2??
ZAGOR PRICA...
Je,ali prvi i drugi broj su ti povezani pricom.Radnja prvog se dešava u nekom bosanskom selu,valjda,a radnja drugog ide direktno u grad.Tamo Tesla i nabavlja onu svoju uniformu.Dakle,knjiga prva,epizoda br.2 "Pleme noci". |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
Crveni Mundir
Starting Member
Croatia
20 Posts
Member since 01/10/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 07:49:29
|
quote: Originally posted by kico Radnja prvog se dešava u nekom bosanskom selu,valjda,a radnja drugog ide direktno u grad.Tamo Tesla i nabavlja onu svoju uniformu.Dakle,knjiga prva,epizoda br.2 "Pleme noci".
Da, selo se zove Yorvolak. Baš sam procitao prvi dio i atmosfericno je do yaya, razrušeno selo, hladnoca...
Jedino dosada, kroz beskrajne sate, dok sanja vješala, puši lulu skromnu. |
|
|
Topic |
|