Author |
Topic |
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 07/10/2005 : 23:18:57
|
...zanima me oce li se poboljšat stanje sa strip tržišten.Oce li bit više stripova,reprinata,novih junaka.Mislin,ne razumin se u to,ali kolko mi logika govori tribalo bi.Šta vi mislite?
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
|
Edited by - vice on 07/10/2005 23:20:07
|
|
Big_black
Junior Member
Serbia
312 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 07/10/2005 : 23:21:30
|
Koji to junaci jos da izlaze??? U cro,yu i sloveniji izlazi gomila stvari od bonellija do marvela meni je super pogotovo sad kad je beli put izdao sve najbolje sto je mogao izdati
†††i am good††† |
|
|
Big_black
Junior Member
Serbia
312 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 07/10/2005 : 23:26:52
|
quote: Originally posted by vice
Ma i ne samo da izade još junaka nego da i ovi sad cešce izlaze.Uglavnom,poboljšanje.
U prvom redu Tex,zatim Mr.No,MM...Stvarno zasluzuju bolji tretman.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 07/10/2005 : 23:39:20
|
...zanima me oce li se poboljšat stanje sa strip tržišten.Oce li bit više stripova,reprinata,novih junaka.Mislin,ne razumin se u to,ali kolko mi logika govori tribalo bi.Šta vi mislite?
ne vidim kakve bi to veze trebalo imati. ali mislim da ce doci do poskupljenja...prvo kod nas se razmišlja da se uvede enotna stopnja DDV 19%. za stripove je sada 8,5%. dakle 10,5% viši porez. tko ce to platiti? izdavac? distributer? ili potrošac?----btw. ovo nema veze sa EU. ovo je naš interni problem dali sada Ludens placa carini? ako da, možda ce se ovo ukinuti
Procitao sam ovdje na forumu kad je neko kazao da EU ne dozvoljava 0 stopnju DDV, a kod vas to koriste izdavaci kad izdaju HC stripove koji se vode kao knjige. dakle opet porez gore, ovog puta u HR.
Tko zna... ali do tada je još 4, 5 godina...duga je to doba |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 07/10/2005 : 23:59:22
|
blah, bez ljutnje glup topic, sta god da izadje i u kakvoj god opremi i kolika god mu bila cena bice gomila nezadovoljnih ljudi koji ce tvrditi kako je to glupo... a sa druge strane bice i onih kojima je to super.... tako da o tome ne vredi raspravljati...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/10/2005 : 00:18:18
|
Pazite sad ovo,svi iz bivse Juge pripojimo se Italiji koja izadje iz EU i napravimo Yugotaliju. Zatim se zalimo EU zato sto stripovi ne izlaze na jeziku manjina,kako smo ugnjetavani te dobijemo jeftine stripove sa prevodom na sve EX-YU jezike.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/10/2005 : 00:22:13
|
Ja mislim da je to sve prenapuhano sa ulaskom u EU. Kao da ce odmah porasti standard, država ce bolje funkcionirati, bit ce manje zaposlenih, ma daj! I još da ce se tiime poboljšati tršište stripova (ovo sa stripovima je cisti SF). Samo ce se povecati obveze prema Europi, bit cemo cvršce intergrirani, ali cemo biti i mali kotacic u rukama mocnika. Nismo još zreli za EU.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/10/2005 : 01:42:17
|
quote: Originally posted by mladen13
mislim da ce ulazak u EU samo podici cijenu stripova
daj, šta daš
to zavisi od stopa PDV na odredene artikle široke potrošnje, u zemljama gdje PDV ima više stopa nema razloga za neko vece poskupljenje, dok kod nas ce uvesti (i još uvijek se vode žestoke rasprave izmedu pozicije i opozicije oko toga) jedinstvenu stopu PDV-a, tako da su šanse da nam poskupe (barem u našem slucaju) sve izvjesnije, a PDV nam stupa od prvog mjeseca 2006-te. |
|
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 08/10/2005 : 02:10:26
|
quote: Originally posted by jang
ne vidim kakve bi to veze trebalo imati. ali mislim da ce doci do poskupljenja...prvo kod nas se razmišlja da se uvede enotna stopnja DDV 19%. za stripove je sada 8,5%. dakle 10,5% viši porez. tko ce to platiti? izdavac? distributer? ili potrošac?----btw. ovo nema veze sa EU. ovo je naš interni problem dali sada Ludens placa carini? ako da, možda ce se ovo ukinuti
Procitao sam ovdje na forumu kad je neko kazao da EU ne dozvoljava 0 stopnju DDV, a kod vas to koriste izdavaci kad izdaju HC stripove koji se vode kao knjige. dakle opet porez gore, ovog puta u HR.
Tko zna... ali do tada je još 4, 5 godina...duga je to doba
Platice potrosac naravno... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 08/10/2005 : 09:08:39
|
quote: Originally posted by mladen13
mislim da ce ulazak u EU samo podici cijenu stripova
to možemo ocekivati... stopa PDV-a ce utjecati na to i prvo poskupljenje ide na kruh,mlijeko i knjige,kako sam cuo...a knjige znace i stripove! |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 08/10/2005 : 20:01:08
|
i ja mislim da je glup topic. pa kakve veze ima ulazak hrvatske u EU sa novim stripovima???
"udje li hrvatska u eu nama nema na more!!!"
nije tacno. prvo nece biti sengena odmah na pocetku a i kad ga bude mi cemo imati sigurno neke povlastice za ulazak.pa nisu ni hrvati ludi da odbiju tolike bosance koji im ostavljaju pare.
"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/10/2005 : 20:05:47
|
quote: Originally posted by I like girlz
danas su i nama poslali "optimisticne" najave, kao do kraja godine bi i mi trebali otpoceti pregovore o pridruživanju.
Ozbiljno? I BIH je u vrsti? Možete vi poceti s pregovorima, ali mi imamo G(g)otovinu!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 08/10/2005 : 23:21:04
|
Mislim da ce cijena stripovima definitivno skociti.Koliko toliko ali ce se osjetiti na dzepovima.Nabavljao sam uvijek stripove iz italije i njemacke ali od kada je nastala EU i uveden euro sve je to skuplje za nova izdanja a posebno starije stvari.Druga stvar,kad nemamo sada nekih stvari cemu bi tek onda reprintali??Zasto ne sada?Pa i sada je udar na dzep gotovo vecini kupaca.Samo bi za Bernarda morali izdvajati bar 200 kuna mjesecno ako bi htjeli sve novo sto izlazi.Ako se ne varam. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 09/10/2005 : 09:31:35
|
da, ima fume pravo. Slovenija 2007 dobiva Evro novac (baš su ovih dana pokazali Slovensku varjantu kovanog novca) i tada ce verovatno Ludens koštati 2 evra kod nas. A to je 7% više nego sada. |
|
|
Baboyo
New Member
Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Member since 04/03/2004 |
Posted - 09/10/2005 : 11:22:41
|
Ova prica s uloskom BiH u EU ipak se malo granici s SF - vjerovatnije je da cemo imati istu sudbinu kao Svicarska (svakako smo napravljeni po istom nacionalno - kantonalnom principu koji nikoma, pa ni samim nama nije jasan) - bicemo okruzeni EU sa svih strana ali nece biti dio iste. A kad uzmemo u obzir sve gluposti koje trebamo ispuniti da bi postali dio velike Njemacke (koji nije ostvaren u dva prethodna svjetska rata), zao mi je svih onih jadnih budala koji su se tripovali na slobodu i slicne gluposti. Nije jasno zasto bi se i Bosna furala na ulazak u EU?!?
Bolje letim sam, brze letim sam... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/10/2005 : 11:26:07
|
po logici stvari kako nam pricaju kolege koje žive u eu stripovi ce pojeftiniti (samo se nezna kad možda bu pregovarli o tome na nivou ministarstva )
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 09/10/2005 : 12:28:04
|
quote: Originally posted by risbozg
po logici stvari kako nam pricaju kolege koje žive u eu stripovi ce pojeftiniti (samo se nezna kad možda bu pregovarli o tome na nivou ministarstva )
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
HA ha ha dobra!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
ReiNa
Starting Member
Croatia
31 Posts
Member since 08/08/2005 |
Posted - 09/10/2005 : 14:55:59
|
ulazak u eu ce biti pocetak kraja. ne vidim ništa dobro oko ulaska u eu, kako za sve ostalo tako i za stripove. imam frendova svuda po evropi gdje je vec na snazi ta slavna eu, a imam i frendicu u sloveniji. ono što je zajednicko što svi oni kažu je da im nije ništa bolje, vec da je sve skuplje, da je sve teže na radnim mjestima, da su prava sve manja, a život sve stresniji.
ne znam. vidjet cemo, ali ja sam jako euroskepticna. |
|
|
apokalips
Average Member
Croatia
632 Posts
Member since 05/09/2005 |
|
jetset
Junior Member
Croatia