Author |
Topic |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 16:38:04
|
Hipoteticka situacija:
Ferri se zakaci sa Bonellijem. I Ferri, besan, održi konferenciju za štampu na kojoj optuži Bonellija da mu nikada nije isplacivao dodatne honorare za naslovnice, i kako ovaj sadašnji Zagor nije ništa nego bleda kopija negdašnjeg Zagora i kako je tražio u svojstvu koautora da se Zagor obustavi, ali Bonelli mu nije dozvolio. Ferri takode poziva sve fanove Zagora da prekinu da kupuju taj strip, i kaže da je preko Marvel Italia dobio posao da crta Kapetana Ameriku, što je oduvek i želeo, te poziva sve Zagorove i svoje fanove da pocnu da kupuju Kapetana Ameriku.
Da li biste ga poslušali?
-- "By Lenin's beard...!"
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 15/10/2005 : 16:41:24
|
Ako bi Ferri izjavio da mu je bila želja crtati Kapetana Ameriku, odmah bih ga se odrekao i nema teorije da bih kupio taj strip.
Grad Stripova, vješanje svakog sata. Strance dobrodošao... |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 15/10/2005 : 16:46:30
|
quote: Originally posted by Djole
Hipoteticka situacija:
Ferri se zakaci sa Bonellijem. I Ferri, besan, održi konferenciju za štampu na kojoj optuži Bonellija da mu nikada nije isplacivao dodatne honorare za naslovnice, i kako ovaj sadašnji Zagor nije ništa nego bleda kopija negdašnjeg Zagora i kako je tražio u svojstvu koautora da se Zagor obustavi, ali Bonelli mu nije dozvolio. Ferri takode poziva sve fanove Zagora da prekinu da kupuju taj strip, i kaže da je preko Marvel Italia dobio posao da crta Kapetana Ameriku, što je oduvek i želeo, te poziva sve Zagorove i svoje fanove da pocnu da kupuju Kapetana Ameriku.
*10^78
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 17:00:56
|
NARAVNO DA BIH GA POSLUŠAO,DA NAPOKON DOSTIGNEMO TALIJANE zole,oprosti,pravi se da nisi ovo procitao ovo nisam ja pisao,mala vježba na tastaturi
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 15/10/2005 : 17:16:03
|
Ma kako ti samo ove stvari padaju na pamet Naravno da ne bi presta kupovat Zagora ali ovo je cisti SF.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 15/10/2005 : 18:52:18
|
Hipoteticka situacija:
i moj komentar je da masta moze svasta!!!
ZAGOR PRICA... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/10/2005 : 19:10:53
|
Provokator!!!;-)) Ja ne povezujem automatski Zagora sa Ferrijem tako da bi me bilo briga..Ionako nikada nisam slušao šta mi kažu ti takozvani "poznati","legende" i slicno.. A i najzad bi Zagor dobio normalne naslovnice,kada bi cika Ferri otišao.. A kapetan Amerika me svejedno ne interesuje,cak ni Ferri ne može da ga pogorša,pošto je strip dno dna.
došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 19:25:37
|
Ferri nije onaj glavni sastojak Zagora radi kojeg ga citam (naslovnica mi znaci najmanje). Ma ne vole ljudi Ferrija, oni vole Zagora, pa otišao on u Hellblazer ili u CA to nece utjecati na kupovinu stripa. Ovako bi ispalo da ljudi vole i citaju Zagora samo zato jer Ferri crta lijepe naslovnice.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 15/10/2005 : 20:30:16
|
znam par ljudi koji se loze(konkretno) na hellblazera samo zbog bradstreetovih (diskutabilno)lepih korica...ono shto je sigurno je da bih ja bez pardona kupio tog ferijevog kapetana ameriku:))) inache,manhunter, novi kapetan amerika(brubakerov) je sasvim kulturno shtivo. nije vrh ali nije ni dno kako ti reche.
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 21:11:36
|
Da obrazložim razloge za ovo pitanje.
Kopajuci po linkovima, naleteo sam na onu vest da se Moore definitivno povlaci iz mejnstrim strip i reakcije na Newsarama forumu na nju. Reakcije su uglavnom bile negativne, i to je išlo toliko daleko da su neki optuživali Moorea da se ponaša sebicno i egocnetricno, a da spisateljske "velicine" kao što je Geoff Jones nikada ne bi uradile nešto slicno - i pride nikada ne kasne sa scenarijima!
Drugim recima, raju tamo zabole ko im piše/crta strip sve dok ga dobiju u redovnoj dozi - nije bitno da li je u pitanju verovatno najveci scenarista današnjice ili šestorazredno škrabalo koje nije napisalo ništa vredno pažnje.
Pa me zanimalo kakav je ovde stav po tom pitanju, koliko su ljudi vezani za autore a koliko za lik, i šta se dešava kada autori i lik odu u dijametralno suprotnim pravcima.
A pošto Ferri i Zagor imaju najviše fanova na forumu, otud pitanje.
-- "By Lenin's beard...!" |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 21:16:29
|
volim ferrija, ali iskreno, rado bi da ferri naslovnice prepusti nekome drugome, andreuci, laurenti, verni...svejedno koji kapetana ameriku ne bi kupio ni da milazzo crta |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 15/10/2005 : 21:19:08
|
quote: Originally posted by ken2
volim ferrija, ali iskreno, rado bi da ferri naslovnice prepusti nekome drugome, andreuci, laurenti, verni...svejedno koji kapetana ameriku ne bi kupio ni da milazzo crta
hoce li ferri crtati naslovnice i preko broja 500?
kdor ne skace ni Sloven´c |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 15/10/2005 : 21:57:46
|
Da obrazložim razloge za ovo pitanje.
Kopajuci po linkovima, naleteo sam na onu vest da se Moore definitivno povlaci iz mejnstrim strip i reakcije na Newsarama forumu na nju. Reakcije su uglavnom bile negativne, i to je išlo toliko daleko da su neki optuživali Moorea da se ponaša sebicno i egocnetricno, a da spisateljske "velicine" kao što je Geoff Jones nikada ne bi uradile nešto slicno - i pride nikada ne kasne sa scenarijima!
Drugim recima, raju tamo zabole ko im piše/crta strip sve dok ga dobiju u redovnoj dozi - nije bitno da li je u pitanju verovatno najveci scenarista današnjice ili šestorazredno škrabalo koje nije napisalo ništa vredno pažnje.
Pa me zanimalo kakav je ovde stav po tom pitanju, koliko su ljudi vezani za autore a koliko za lik, i šta se dešava kada autori i lik odu u dijametralno suprotnim pravcima.
A pošto Ferri i Zagor imaju najviše fanova na forumu, otud pitanje.
Pa bilo je i ljudi koji su Kurta Cobaina optuživali da je sebican,jer pobogu,kako je mogao da se ubije i ostavi nas u raljama imperijalizma i slepe kod ociju? Generalno,mislim da strip junak može samo da dobije na jacini kada ima više autora,da nije tako Spiderman i Batman & co bi danas izgledali veoma debilno(uzevši u obzir njihove prve avanture). A sad,da li je Moore najbolji u bilo cemu,to je druga tema
došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 15/10/2005 : 22:01:09
|
Originally posted by BlekenDekara
inache,manhunter, novi kapetan amerika(brubakerov) je sasvim kulturno shtivo. nije vrh ali nije ni dno kako ti reche.
-----------------------------------------------------------------
Meni je sama ideja CA glupa,ali dobro,to novo izdanje i ne znam,pa da ne kudim na slepo
|
|
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
Posted - 15/10/2005 : 22:26:30
|
Hipoteticka situacija:
Ne bih prestao citati ZAgora,ali bih bio razocaran.
I don`t feel guilty your honor ARMADA
|
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 16/10/2005 : 00:38:11
|
Ljudi su nastavili kupovati Alana Forda nakon sto je Magnus otisao, da bi tek nakon njegove smrti poceli uvidjati kakvo su sranje citali trideset godina i koliko je on bio neophodan tom stripu. |
|
|
|
Topic |
|