forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ASTERIX protiv vanzemaljaca!?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2005 : 02:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Izasao je ovdje jucer i taj najavljeni novi broj Asterixa, i danas sam ga nabavio, mogu reci
poprilicito tesko jer se dobro rasprodao prvi dan.
Naslov je Le Ciel lui tombe sur la t#234;te, sto bi u mom slobodnom prijevodu znacilo nesto kao
"nebo im pada na glavu" ili nekao slicno.
Njemci su ga preveli kao "Galija u opasnosti". A nisu ni puno promasili...
Zato sto su Gali zbilja u "opasnosti" jer ovaj album ne lici na nista, totalno mi je bezveze.
Jos sam progutao predgovor koji je pricao o tome kako se kroz ovaj strip provlaci "borba"
protiv navale super junaka i mangi, ali kad sam sinoc cuo Uderzov intervju i kad je rekao da
su vanzemaljci ustvari USA a selo Asterixa i Obelixa je Iraq, onda sam stvarno bio uvjeren da
covjek vise nema pojma sto zeli i sto je zelio postici ovim brojem.
Dakako da se u stripu mogu povuci crte vezane za najezdu superjunaka i mange ali svejedno je lose odradjeno.
Ovo su rijetki trenutci kada za svog dragog junaka mozes reci "samo da ne izadje ni jedan broj vise".

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2005 : 02:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Mozda su moji prvi utisci krivi no procitat cu jos par puta pa da vidim sto ce ispasti...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 16/10/2005 : 09:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Mozda su moji prvi utisci krivi

Mislim da si u krivu samo kad kazzess da Uderzo ne zna ssto zzeli. On zna ssto zzeli, jedini je problem zzeliss li ti ccitati to ssto on zzeli pisati...:)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16877 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 16/10/2005 : 10:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
hvala na informacijama

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 16/10/2005 : 10:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Još i ruže i mac su mi bile loše. Obeliksova galija je bruka i sramota. Tako da nemam nameru da nabavljam ovo.

Greh.

--
"By Lenin's beard...!"
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/10/2005 : 11:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Asterix mi nikada nije bio drag a ovi novi albumi su retardirani.

"And now for something completely different... "

Go to Top of Page

Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 16/10/2005 : 11:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Nobody a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Asterix mi nikada nije bio drag a ovi novi albumi su retardirani.

ni meni - nekako težko ga citam, radije citam Mickya ili Donalda

kdor ne skace ni Sloven´c
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 16/10/2005 : 14:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:
New Asterix book pokes fun at US

Asterix illustrator Albert Uderzo introduced the character in 1959
More than eight million copies of the new Asterix book have gone on sale in 27 countries - and the comic series is getting political for the first time.
Asterix and the Falling Sky is the 33rd book and the first for four years.

Illustrator Albert Uderzo introduces aliens from a planet called Tadsylwine, an anagram of Walt Disney, with a leader called Hubs, an anagram of Bush.

"What the Americans are going through today with Bush got me into it," Mr Uderzo told France-Soir newspaper.

"I had fun caricaturing certain things which have come from America.

Good-natured

"Even I am a bit surprised, because [writer Rene] Goscinny and I never got Asterix involved in politics. But here there is a slight political side to it."

There has been fevered anticipation for the new book, which has been translated into 13 languages.

In the good-natured send-up, the creatures from Tadsylwine - dim Superman clones - visit Asterix's famous ancient village in search of its strength-giving magic potion.

They are joined by another group of invaders called Nagmas, an anagram of Mangas, the Japanese cartoons that have become increasingly popular in France.

a ima i na slovenskom na 24ur.com

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo

Edited by - BiDi on 16/10/2005 14:30:48
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 16/10/2005 : 14:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
ovo je ocigledno uderzov odgovor na ono sto mu trenutno najvise smeta pa se i ne moze toliko porediti sa nekim normalnim asterixom.

"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2005 : 17:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Mozda su moji prvi utisci krivi

Mislim da si u krivu samo kad kazzess da Uderzo ne zna ssto zzeli. On zna ssto zzeli, jedini je problem zzeliss li ti ccitati to ssto on zzeli pisati...:)

mcn

Krivo si razumio. Kada su u predgovorima o tom izdanju pricali o tome kako on kroz taj
album parodira ili se "bori" protiv najezde superjunaka (kolonova u liku guvernera Kalifornije)
i mange, a to se stvarno i provlaci kroz strip, to mi je bilo OK, bilo je samo pitanje kako ce to sve skupa ispasti.
Medjutim kad je neku vecer na TVu govorio da on tu prica o USA i Iraqu, tek mi onda nista
nije bilo jasno, jer nesto posebno vezano za tu temu i nema bas u samom stripu, pa mi nije jasno sto je on ustvari zelio postici?
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2005 : 17:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
A da je on vjerovatno napisao sto je zelio, mozda i je, mada mi je lose to sto je
napisao, tako da si tu upravu :)
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 16/10/2005 : 20:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message
Sve to tone...

"Velikodušnost bez premca"
www.alanford.co.nr - o AF-u www.forums.com/phpbb/index.php?mforum=af
"Na ovome svijetu teško je biti glup,prevelika je konkurencija
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 17/10/2005 : 17:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Od Uderzovih scenarija donekle su mi dobri jedino Magic Carpet i Black Gold (ovaj potonji zasao je i u AZ). Asterix and Obelix all at sea i Latraviata su za ugled Asterixa kao sto su ove nove epizode Alan Forda za taj strip.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 17/10/2005 : 18:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26073 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/10/2005 : 17:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Evi i ja sam ga danas procitao(na žalost).Jad i beda.Još ne shvatam kako tu ide posveta na kraju i to-Volt Dizniju,nisam ga baš nekako prepoznao u stripu.Bezveze.

došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ...
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 25/10/2005 : 21:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
Jel postoji to negdje skenirano da i mi malo pogledamo.
Ako Izvori nastave ovim tempom izdavati Asterixa ovaj album nece tako skoro.
Go to Top of Page

hubba_hubba
Starting Member

64 Posts

Member since 25/03/2004

Posted - 25/10/2005 : 21:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send hubba_hubba a Private Message
Ja sam ga skoro skinuo ali mi je malo veliko da ga prebacim na rapidshare posto je oko 35 mb, ali probaj ovaj torrent

http://www.mininova.org/tor/131585
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 26/10/2005 : 16:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
A jel' to na engleskom ili...?

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - me say war
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 26/10/2005 : 16:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
Na francuskom, naravno

/ Reason is always a kind of brute force /
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/10/2005 : 15:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by altair

Jel postoji to negdje skenirano da i mi malo pogledamo.
Ako Izvori nastave ovim tempom izdavati Asterixa ovaj album nece tako skoro.

Izvori ne izdaju Asterixa jos od 1999.
Prije pet godina Egmont je izdao dva albuma - U Britaniji i Dvoboj poglavara, al cini se da su odustali.
Jedna zanimljivost: http://www.vecernji-list.hr/newsroom/zanimljivosti/405641/index.do
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000