Author |
Topic  |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16866 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/10/2005 : 22:33:11
|
neshvacam njihove oznake stripova na hrbatu ocito idu brojevi po redu izdanja a ne po serijama tako da se pitam dali ce uopce izdavati seriju nekoga od izdanih junaka a ako budu kako ce hrbat oznacit npr 100 metaka prvi broj ima broj 6 a drugi bude valjda broj 12 ili ?? baš me zanima odgovor ako ga neko uopce zna jer je ovo totalna glupost ili nemar (nepažnja) izdavaca
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 20/10/2005 : 22:49:40
|
Sto se tice oznake odgovor je sledeci:
Izdanja ce imati svoj broj tako ce biti kodirana. Dakle svi Hellblazer TPB ce biti 5 od sada pa nadalje a svi 100 Bullets ce biti sifra 6. Izdanja ce se oznacavati koliko sam ja ukapirao po principu sifre znaci:
6-1, 6-2, 6-3 i slicno. Pogledaj, 100 Bullets je sifra 6. Onda u naslovu pise: 100 Metaka 1: Prvi Trgni, Poslednji Placaj. Tako da ce posle biti 2, pa 3. Ova sestica je sifra izdanja...
To na Hellblazeru nije stavljeno, mislim da je i Boban pre par meseci spomenuo na znaku sagite da je to bila greska kod prvog broja...
He didn't understand the price. Mortals never do. |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 20/10/2005 : 22:54:45
|
Ma to je zato sto hoce da prestignu zlatnu seriju po broju izdanja...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16866 Posts
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 20/10/2005 : 23:04:58
|
Pazi njima sistem numeracije nije toliko vazan jer nece biti toliko izdanja od jedne serije. Najvise TPB-a ima Hellblazer kojih je 17, sve ostalo je do deset. Tako da to nije tako velika nocna mora kao sto mislis. Svi ostali su tu do 10 TPB.
Kada stavis to na policu onda lako raspoznajes ta izdanja upravo po sifri. Sve sestice su ti 100 Bullets. Logika postoji ali je malo komplikovana 
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16866 Posts
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 20/10/2005 : 23:35:01
|
quote: Originally posted by Dreamlord
Izdanja ce imati svoj broj tako ce biti kodirana. Dakle svi Hellblazer TPB ce biti 5 od sada pa nadalje a svi 100 Bullets ce biti sifra 6.
Ja nisam to tako shvatio. Svai strip ce imati svoj broj (npr. Watchmen su 1) i broj na hrbatu ce se stalno povecavati, dok ce odredjeni serijali (tipa Propovednik, Meci...) u naslovu na rikni imati oznaku originalnog trejda.
____________________________________________ Niti pisem niti citam, samo ritam, ritam, ritam! |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 20/10/2005 : 23:40:29
|
Mislim da je onda to totalni idiotizam, ako sam ja ukapirao pravilno onda tu postoji logika jer izdanja slazes po tome kom serijalu pripadaju. U suprotnom sve od u kurac.
Nece valjda Batmani biti 7, 19, 26, 84 i tako nadalje. Pa to bi bila katastrofa. Logicno je da sva izadanja budu poput 100 Bullets. Znaci svi meci su sifra 6 i onda za svako izdanje raste broj 6-1, 6-2, 6-3.
Ako brojevi izdanja rastu samo bez kategorizacije to je totalni haos. Pre svega jer ionako Beli Put nece izdavati sve hronoloski pa ako hoces da slozis TPB docices do cudnog redosleda tipa 24, 6, 19, 15 itd.
Dusmane iskreno se nadam da nisi u pravu...
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16866 Posts
Posted - 21/10/2005 : 11:59:43
|
bome i ja sam shvatio kao on zato sam i postavio pitanje jel mi je to totalni idiotizam ko i tebi
|
 |
|
Star Wars
Senior Member

Croatia
1076 Posts
Member since 11/07/2005 |
Posted - 21/10/2005 : 13:18:22
|
quote: Originally posted by Dreamlord
Sto se tice oznake odgovor je sledeci:
Izdanja ce imati svoj broj tako ce biti kodirana. Dakle svi Hellblazer TPB ce biti 5 od sada pa nadalje a svi 100 Bullets ce biti sifra 6. Izdanja ce se oznacavati koliko sam ja ukapirao po principu sifre znaci:
6-1, 6-2, 6-3 i slicno. Pogledaj, 100 Bullets je sifra 6. Onda u naslovu pise: 100 Metaka 1: Prvi Trgni, Poslednji Placaj. Tako da ce posle biti 2, pa 3. Ova sestica je sifra izdanja...
To na Hellblazeru nije stavljeno, mislim da je i Boban pre par meseci spomenuo na znaku sagite da je to bila greska kod prvog broja...
He didn't understand the price. Mortals never do.
Nisu mogli jednostavno staviti 1,2,3,4....
The Force is in my hands.... |
 |
|
zmcomics
Average Member

736 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 21/10/2005 : 13:27:40
|
quote: Originally posted by risbozg
bome i ja sam shvatio kao on zato sam i postavio pitanje jel mi je to totalni idiotizam ko i tebi
Nije totalni idiotiza sa komercijalne strane
Kolekcionari ce zbog te brojke kupovati i serijale koje inace mozda i nebi, jer rupe u numeraciji u kolekciji je nesto sto boli kolekcionare. U osnovi o toj logici je rec. Da ljudi to shvate kao ediciju koja nije kompletna ako nesto ne kupis.
_________ STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 21/10/2005 : 14:39:41
|
1.Knjiga magije 2.Betmen:Povratak mracnog viteza 3.Sendmen:Zemlja snova 4.Propovednik 1:Misija u Teksasu 5.Džon Konstantin:Prvobitni gresi 6.100 metaka 1:Prvi trgni,poslednji placaj 7./vjerovatno/ Liga Izuzetnih Džentlmena 8./vjerovatno/ Kontrolori(Watchman) 9. e,sada...popis vjerovatno naginje nekoj americkoj ZS i LMS,samo nemojmo to uzimat tako,jer vidite oznake na 100 metaka i Preacheru. Pitanje jest dokle ce Beli put ici dalje,ostavljajuci bilo kome da nastavi njegov put.Ne dao Bog,da se ovo ugasi,jer nama koji ne poznajemo americka izdanja ovo je savršena prilika da saznamo nešto više o doticnome stripu.I ja sam zahvalan na tome Belome Putu.Dosta je povoljna cijena ovog kvalitetnog izdanja.Ko ne voli srpski prevod nek uzme americko izdanje i riješeno... Nadam se da ovaj zamah na pocetku ulazi pod dobru vibraciju samoga izlaženja stripa i da ce se buducnost izdavanja Belog puta okruniti nekim novim herojima i antiherojima.Bitno je da to izlazi i da se kvalitet poboljšava iz broja u broj.Vjerovatno nakon osmog broja ide ponovo Hellblazer ili 100 metaka,a to je dobra stvar,po meni. Mala americka zlatna serija. |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 21/10/2005 : 14:52:13
|
Meni se ne svidja ovakav nacin numeracije. Jednostavno serijale treba grupisati tako da svi nose isti broj kao sto sam malopre napomenuo. Ovako uopste ne vidim razlog za numeraciju...
Ako ih komercijalna strana vodi da ovako numerisu ja sam totalno razocaran. Ne vidim razlog za tako nesto...
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13542 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 21/10/2005 : 18:54:26
|
Ne svidja se ni meni, valjda ce svaki strip imati svoj broj
Jer nem, jeziv i bled on je bio Kao onaj sto je pricu govorio I avet psa u coveku otkrio. |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 21/10/2005 : 19:01:56
|
Meni se svidja....
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 21/10/2005 : 20:06:50
|
pa svidja mi se upravo zbog onoga sto je zlatko pomenuo, tj. zbog one kolekcionarseke strane medalje, pa zamisli samo kad ti na polici budu poredjana do broja 50 izdanja belog puta...
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 21/10/2005 : 20:26:39
|
To je lepo u smislu da ce sva izdanja biti istog formata...
Sta ces da radis kad izadje Gaston u vecem formatu i 900 stranica ili Hogar. Oni nece biti u US TPB formatu... Tako da od tvog slaganja nece biti nista...
Imaces izdanja sa rupama u brojevima...
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 21/10/2005 : 20:42:12
|
da ali to nece ici u ediciju graficke novele, nego u ediciju stripovi... sto znaci da nece biti rupa, aha da te sad cujemo...
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/10/2005 : 21:09:24
|
Evo, možeš da cuješ mene.
Dok razumem odluku da se edicija numeriše (damn, numerišu se cak i one knjige koje se prodaju po kioscima), ta ideja mi i nije nešto dojmljiva. Licno me boli uvo da li cu imati "rupu" negde u numeraciji, pošto svakako ne bi bila ni prva ni poslednja.
No, bezveze je "forsirati", ukoliko se numeracija forsiranjem može nazvati, da kupuje stripove koji, osim što su Vertigove produkcije, nemaju ništa zajednicko. Mislim, koje su tematske slicnosti izmedu, recimo, Sandmana i Preachera? Gejmanovce, koji nisu i stripadžije - a takvih ima, možda bude zanimalo jedno, a verovatno nece drugo. I šta onda, imace brojeve 4, 12, 17, 23, i tako dalje? Cemu to? Da ih nece naterati da kupe Preachera ili 100b? Teško. Može samo da iritira.
Kao što rekoh, razumem - ali mi se ne dopada.
-- "By Lenin's beard...!" |
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 21/10/2005 : 21:12:45
|
Nisu sve graficke novele Batman-a istog formata. A verujem da ima u Vertigu isto izuzetaka... Jedino ako resizuju izdanja...
 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Posted - 21/10/2005 : 21:20:37
|
Ukoliko razdvoje numeracije za stripove i graficke novele pa to ce tek haos da bude. Onda ce biti brojki na sve strane. Dobro, bar ce tebi da odgovara za policu :)
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16866 Posts
Posted - 22/10/2005 : 01:09:00
|
sada je nažalost ionako gotovo pa možemo se raspravljat do sutra ali da je loše loše je bez obzira ko to branio
|
 |
|
|
Topic  |
|