forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 REFERENDUM:SOFTCOVER ILI HARDCOVER?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 04/11/2005 : 08:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
Ja sam za SC jer se bojim da ce kroz koju godinu izumrjeti ako nastavimo u ovom trendu.
Mrzim luksuz,pa i kod stripova!

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 04/11/2005 : 09:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
HC samo za stripove koji zaslužuju da budu HC (Libellusov KP, razni strip-albumi i sl.), kao i ono što jedino može da opstane kao HC, sve ostalo u SC..
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 04/11/2005 : 09:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message

Uskoro ce ionako sve biti HC po cijeni koja uz njega ide. :(
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/11/2005 : 10:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Meki uvez, dabome. Strip sam naucio kupovati na kiosku, i strip sam kao klinac dozivljavao kao nesto sto nuzno ima mekane korice.
Tvrde korice su za frankobelgijske albume, Valijanta i ajde, Parkera, niposto za vjecne Bonellijeve serijale poput Dampyra i MV. AF Klasik isto prolazi, ako je to uvjet da taj strip otkupljuju knjiznice. No, ponovio bih pitanje koje je darth vader postavio prije nekog vremena - ako je razlika u cijeni izmedju tvrdog i mekog uveza manja od jednog eura, kako to da je razlika izmedju tvrdoukoricenog i mekoukoricenog AF Klasika citavih 26 kn!?
Go to Top of Page

oce
New Member

Fyro Macedonia
153 Posts

Member since 09/03/2004

Posted - 04/11/2005 : 11:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send oce a Private Message
Tiraz.AF HC se sigurno radi u manjem tirazu od SC.
Inace ja sam za hibridno resenje jedna strana SC ,a druga HC

POSTAVITE NASLOVNICE MEGA STRIPA NA GLAVNOJ STRANI!

Edited by - oce on 04/11/2005 11:17:00
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 04/11/2005 : 11:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message
HC samo za Ken-a.Ostalo bi treebalo da ide u SC-,osim pokojeg zasluznog Francuza.
Mrzim HC.Spas za izdavaca , ali smrt za citaoca.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/11/2005 : 12:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
albumi alan ford i ken parker hc
ostalo sc

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/11/2005 : 14:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
SC i HC!!!!
zašto?
svi stripovi koji idu na kioske trebaju biti u SC
svi albumi plus AF klasik i KP Libellus treba da idu hc
sada javlja se pitanje što sa stripovima slicnim Dampyru?Opet SC,jer bi i on trebao na kioske.No,sve je to do izdavaca,jer on najbolje zna kako i na šta uložiti svoje novce...
Mi smo tu da im ne solimo pamet,vec da kupujemo ili ne kupujemo stripove koji nam oni nude.Ko voli-nek izvoli.Ko ne voli-nek se oproba ko izdavac,jer je ocito da misli da može bolje.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 04/11/2005 : 15:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by kico

SC i HC!!!!
zašto?
svi stripovi koji idu na kioske trebaju biti u SC
svi albumi plus AF klasik i KP Libellus treba da idu hc
sada javlja se pitanje što sa stripovima slicnim Dampyru?Opet SC,jer bi i on trebao na kioske.No,sve je to do izdavaca,jer on najbolje zna kako i na šta uložiti svoje novce...
Mi smo tu da im ne solimo pamet,vec da kupujemo ili ne kupujemo stripove koji nam oni nude.Ko voli-nek izvoli.Ko ne voli-nek se oproba ko izdavac,jer je ocito da misli da može bolje.

pa u bistvu ne može, jer su prava vec kupljena
odlucit ce tržište a ne mi

Edited by - jang on 04/11/2005 15:26:16
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 04/11/2005 : 16:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
i za jedno i za drugo.zavisi koji je stip u pitanju

"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 04/11/2005 : 18:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
topic za svaku pohvalu i nemojte ga zakljucavati prije vremena
ipak je tu rijeci o kljucnoj stvari za razvoj strip izdavaštva na ovim prostorima jer sa tim HC su tu neki dosta i doista pretjerali i doslovno ce strip iz masovnosti otjerat u ilegalu.HC je lijep,moderan ali i skup i u današnje doba doslovno socijalno neosjetljiv.može bit ponešto u HC ali skoro sve prema najavama-nikako.ukratko taj izdavacki genocid nad stripom cini mi se da je rasplamsao upravo KP iliti libellus a širi se poput pticje gripe na sve izdavace.cini mi se da ce neki morat u HAG kad se osnuje odsjek za strip za ex-yu.

živio sc,dolje hc
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 04/11/2005 : 19:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
samo cu reci SC!, bez ikakvog objašnjavanja ili argumentiranja.
Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 04/11/2005 : 22:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
sc definitivno

živio sc,dolje hc
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/11/2005 : 23:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Ja hoci strip koji je jeftin! I boli me da li je po 55 kn kao Soft ili 140 kao Hard jer nijedno nije jeftin!!
Kupit cu najeftinije izdanje (Zato i nazalost skupljam talijanska izdanja::(((((

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 06/11/2005 : 08:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
ZAVISI OD JUNAKA,NAJBITNIJE JE IPAK DA IZLAZI

drale
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 06/11/2005 : 09:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
tak je

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 06/11/2005 : 16:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

Ja hoci strip koji je jeftin! I boli me da li je po 55 kn kao Soft ili 140 kao Hard jer nijedno nije jeftin!!
Kupit cu najeftinije izdanje (Zato i nazalost skupljam talijanska izdanja::(((((

Mrzim mrznju!

Najralnije misljenj do sada.
Strip mora biti jeftin...upravo zato sto je strip

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 06/11/2005 : 21:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
SC!!!!!!
Ne mora strip bit nuzno jeftin nego pristupacan cijenom :)a HC to gotovo nikad nije:( No mislim da se ne moramo bojati jer i najmracnija noc ima zoru ;) i kad tad se svi racuni naplacuju (metaforicki i metafizicki govoreci naravno)

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 06/11/2005 : 21:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
Gotovo je cijela ekipa za SC. Samo, tko onda kupuje ta HC izdanja ?
Takoder sam se izjasnio za SC. Mislim da je HC silovanje ljudi, stripa, tržišta. Razumijem albume, no niti njih sve nebih štampao u HC. Recimo Talicnog. Prvo izade SC, zatim HC, možda ce naknadno i nekakav gold edition. I ktome je HC tocno duplo skuplji. Zatim AF Klasik, kvazi elitno izdanje s hrpom reklama i odvratno lošim bojama i skupljim 26 kuna od obicnog. Pa se onda pojavio Dampyr. Biti ce toga još. Da se razumijemo, nemislim da ne treba štampati HC izdanja. Izdavaci neka štampaju, a publika ce ocijeniti dali nešto vrijedi ili ne vrijedi, no da me ta izdanja živciraju, živciraju me. Ponajprije jer su sfušana, nabrzinu spakovana u tvrde korice i poslana na tezgu. Inace ih nebi kupovao, a kada su ovakva još manje.
Nije da se uvlacim Markosu, ili nekome drugom, ali mislim da je Ken Parker jedan od rijetkih stripova cije je izdanje elitno. Izdanje koje zaslužuje taj naslov. No ako se sjecam mislim da sam jedared upitao Markosa zašto to ide samo u HC. Idealisticki rekoh da bi se možda u SC izvrsno prodavalo. Budala sam jelda. Jedan sam od onih koji ne znaju u kojoj godini žive, koliko novac znaci, mislio sam da je lagano prodati nakladu od kojih soma dva primjeraka i isplatiti uloženo. Jebeš budalu. Ajde izdanje nemože normalno proci, pa ide u HC. Ali kada su se pojavili Zagori u HC znao sam da je nastupilo doba ludila. Iskreno, kupio sam Jimmya Gitaru u HC, ali to iskljucivo i jedino zbog Ferria koji je potpisivao stripove. Takvo izdanje razumijem, prigodno, festivalsko, ljudi, graja, ponese te atmosfera i kupiš, dobiješ potpis, pa nece ti se Ferri potpisivati na SD broj xy. Ali da bih kupovao Ciko profesor u HC, to mi je bolesno.
Opcenito bojkotiram HC izdanja. Tu i tamo uzmem neki album, ali vrlo vrlo rijetko. Prvih 6 Ken Parkera mi je tata kupio za rodendan, a drugih 6 kada sam radio njegovu smjenu tjedan dana preko ljeta. Tako da ih imam. Da sam ih morao sam kupiti, dva puta bih dobro razmislio.

Živio SC ( studentski centar )
inace ovo je moj 1000 post. Za taj jubilej trebalo mi je pune tri godine, jedan mjesec i 5 dana. Ako tako nastavim imati cu postova kao globinjo sada, negdje oko 2045 godine. On ce tada, ako ovako nastavi imati oko 125 000 postova. Mjereno na reprezentativnom uzorku, odokativnom metodom. Tolerancija do 10 posto.

if you only knew the power of the dark side

Edited by - darth-vader on 06/11/2005 21:59:43
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000