forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Svi bi htjeli biti qontroverzni ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/11/2005 : 02:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

Srecom ja nisam kolekcionar- ja sam stripofil!

Ne brini ruzan si i ti! Na srecu ja sam samo glup:)))

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

deepo
Starting Member

41 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 05/11/2005 : 08:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send deepo a Private Message
Pa, dobro, svaka generalizavija greši u izuzetcima, koji cesto brojno preovladavaju...
Ali osnovna ideja je ok. Nikako ne nova, ali vredna ponavljanja. Koliko kolekcionarstvo oplemenjuje ili sputava, doprinosi ili zamagljuje uživanje u stripovima. Ne postoji jedinstven odgovor, kao što ni svi mi ne uživamo na isti nacin u stripovima...
Ali, kažem, vredi razmisliti, preispitati tok svojih tesko zaradenih para, i odnos prema papiru koji cesto postane bitniji od suštine koja je nacrtana/napisana na njemu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2005 : 08:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

Šteta što je clanak subjektivan i služi kao napad na pojedinca.

Ma daj? Koga?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/11/2005 : 10:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

cekajte malo ljudi
izgleda da niste dobro razumjeli:)

naime, ja DOISTA tvrdim (jer to vidim) da su kolekcionari

a) glupi
b) ružni

e sad, pitanje za k o l e k c i o n a r e
ima li suprotnog mišljenja ili se svi slažemo u ovom?

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih

Glupoca i ružnoca su jako relativne kategorije i vrlo je teško ustvrditi da su svi kolekcionari glupi i ružni. Možda je bolje ustvrditi da bezumna potjera za brojkama zaglupljuje i poružnjuje.
Tekst mi se dopao, ima puno istine u njemu, ali ima i pretjerivanja(prevelik cekic tu i tamo). Zbog takvih razmišljenja koja ne mogu biti popularna, Stinky nece biti voljen od mase vec samo od pojedinaca - ludaka, ali on to ionako vec zna.

Mjenjam knjige za stripove. Javite se na mail za spisak.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/11/2005 : 12:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
dobro je ljudi, tekst je svima pomogao, vec kako je kome trebao
proces ozdravljenja je poceo, no kako je receno, kad bi se sad to prepustilo da ide samo od sebe, brzo bi bio zaprijecen, bolest bi ponovo ovladala kompletnim jedinstvom uma i tijela, ova iskrica, ta oaza zdravlja koja je propupala, bila bi ubrzo amputirana
stoga, bit ce ciljanih novih podražaja, u pravilnim razmacima, jer sve je u intervalima

ovdje cu se samo još osvrnuti na par elementarnih zabluda
naime, neki kao da misle da je subjektivno podredeno objektivnom
treba demistificirati ovu glupost
SVE, DAKLE, BILO KOJA MISAO I BILO ŠTO ŠTO NETKO MISLI DA ZNA O NECEMU /bilo cemu/ JE SAMO SUBJEKTIVNI OSJECAJ
OBJEKTIVNO NE POSTOJI, TO JE IZMIŠLJOTINA KUKAVICA I SLABICA, KOJI NEMAJU PLECA DA NA NJIH PREUZMU TERET ISTINE
POSTOJE IZUZETNI LJUDI, I ONI SU AUTORITETI, ZA NJIH VRIJEDI "JA SAM MJERA SVIH STVARI", I KAKO ONI ODMJERE STVARI, TO JE TAKO, U VJECNOST, A OSTALI IMAJU TO PRIHVATITI A NE SE SKRIVATI IZA OBJEKTIVNOSTI

drugo, a koje se veže na prvo, je slijedece
neki izgleda sumnjaju da li sam JA, JA OSOBNO, MOJA VELICINA, taj koji smije odmjeriti stvari
i opet im kažem, DA, JA SAM TAJ
ja sve vidim i sve znam
zašto sam tako pametan?
reci cu i to

1.jedem (kvalitetno)
2.jebem (kvalitetno)
3.radim zgibove (kvalitetno)

ovo su tri presudna atributa /koja posjedujem/, premda ih ima još (gotovo bezbroj)
dakako, oni nisu formula za druge, koji bi možda mogli htjeti postati "ja sam mjera svih stvari", oni su dani meni i to je jednostavno tako - nema ?zašto? Bog ne poznaje zašto

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2005 : 12:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Ja
1. Spavam (kvalitetno)
2.Sjedim (kvalitetno)
3.LJencarim (super extra kvalitetno)

To je moja formula!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 12:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss
3.LJencarim (super extra kvalitetno)

u radu je spas

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2005 : 12:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Rad oslobadja!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/11/2005 : 12:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
tko radi ne boji se gladi!

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2005 : 12:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Tko ne radi ne boji se gladi, jer za to vrijeme jede!

Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 05/11/2005 : 13:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Brate Zagortustra, pravo pitanje je ovo - ako su iskonske stvari ono cemu trebamo težiti, zašto se u demistificiranju kolekcionara koristiš rijecima nadobudnog studenta logike koji je razumljiv samo njegovim uskogrudnim kolegama, snobovskom sloju kojem pripadaju samo oni koji napamet znaju Klaicev rjecnik, Nietzcheovu biografiju i broj snošaja Engelsa sa Marxovom udovicom (ili ono bijaše suprotno) te napraviti P1, P2 i Z-formulu od te tri stvari? ;)

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/11/2005 : 13:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
mudri Heyoka
sve proizlazi iz "ja sam mjera svih stvari"
ali, odgovorit cu ti i više

SVI su razumjeli receno
tekst je toliko prirodan da je razumljiv SVAKOME
okolo te razumljivosti, samo je ikonografija

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/11/2005 : 14:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Stinky ide mi na živce to tvoje ,ma ne znan kako da to nazoven,ko si ti da receš da su kolekcionari glupi i ružni,shvati da živiš u zabludi,velikoj zabludi.Vec znan tvoj odgovor:Ja sam mjera svih stvari a ti si obicni punjetar koji nema veze sa životom i koji mi se nema pravo obracat.Jesan li pogodija? I ona tvoja sranja o Zagoru u jednom starijem topicu su mi isprva bila zabavna ali su mi sad tako odbojna jer svacan koliki si serator.Ko ti daje pravo da vrijedaš kolekcionare,pusti ljude da žive kako žele,ja osobno procitan svaki strip i uživan u njemu ali ih istovremeno i skupljan i to mi pruža zadovoljstvo.Ja s tobon više necu ulazit u nikakve rasprave jer znan da bi me sad pokuša sjebat s nekin filozofiranjem i ako cu zbog ovog letit vanka neka.

Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/11/2005 : 15:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by vice
Jesan li pogodija?

nisi

ali ima nade za tebe, lupkaš malim cekicem
vidiš kako je sve prividno (dok ne dodeš do velikog cekica), isprva su ti ona sranja o zagoru bila zabavna, a sada ne; nije receno, da ce ti se /kad dosegneš veci cekic/ svidjeti i ovo o kolekcionarima, premda ti je sada odbojno - to su ti takvi kobni obrati

ps - sva pitanja koja te muce, a koja si iznio u postu, su odgovarajuca - zato kažem, ima nade za tebe

Edited by - stinky on 05/11/2005 15:05:22
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 05/11/2005 : 15:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
nema tu nade za nikoga. Svi cemo pod zemlju, glupi, ružni, prljavi, zli, oni s HC kolekcijama, sa SC kolekcijama, oni bez stripova.
inace, tekst na blogu mi je dobar

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 05/11/2005 : 16:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ma mogu ja u zemlju, nema problema. Samo da mi ne zakopaju i stripove! E to bi vec bila tragedija!

Grad Stripova, vješanje svakog sata.
Strance dobrodošao...
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 05/11/2005 : 16:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Cekaj, meni ovo da su kolekcionari ruzni i glupi ne zvuci nista apsurdnije od onoga da su "svi ljubitelji stripova dobri i pravedni ljudi", sto sam nasao na jednom topicu neki dan, a i dosta ljubitelja stripa mi je to reklo.
Frisak sa Lucce, reci cu da mi se cini da je ogromna vecina ljubitelja stripa, sto bi rekli italijani, "sfigato". U slobodnom prijevodu, bespickenjaci.

Svake sedmice po jedan neobjavljen crtez (moj blog)
http://thetourist.blogger.ba
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15633 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/11/2005 : 17:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
ja sam glup i ružan kolekcionar pa kaj baš mi se jebe za tude mišljenje

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --

Edited by - risbozg on 05/11/2005 17:59:07
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/11/2005 : 18:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
izgleda da sam i ja postao kolekcionar...
nisam glup, ali sam zato lep

došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 05/11/2005 : 20:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ma daj? Koga?

Znaš ti dobro na koga se mislilo.

Mene to žalosti.

Life sucks, but Death swallows!
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/11/2005 : 20:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ja sam svoje kolekcije odmah prodao cim se skontao da ih slazem bez citanja, najbolja odluka ikada napravljena.
Sto se tice ovoga" U svijetu stripa, samo je jedna stvar gora od kolekcionara. Kolekcionar, koji je i izdavac." doadao bi "U svijetu stripa, samo je jedna stvar gora od kolekcionara. 3 Kolekcionara, koji su izdavac." :-)))))))) !

"And now for something completely different... "

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 05/11/2005 : 22:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by stinky
ovdje cu se samo još osvrnuti na par elementarnih zabluda
naime, neki kao da misle da je subjektivno podredeno objektivnom
treba demistificirati ovu glupost
SVE, DAKLE, BILO KOJA MISAO I BILO ŠTO ŠTO NETKO MISLI DA ZNA O NECEMU /bilo cemu/ JE SAMO SUBJEKTIVNI OSJECAJ
OBJEKTIVNO NE POSTOJI, TO JE IZMIŠLJOTINA KUKAVICA I SLABICA, KOJI NEMAJU PLECA DA NA NJIH PREUZMU TERET ISTINE
POSTOJE IZUZETNI LJUDI, I ONI SU AUTORITETI, ZA NJIH VRIJEDI "JA SAM MJERA SVIH STVARI", I KAKO ONI ODMJERE STVARI, TO JE TAKO, U VJECNOST, A OSTALI IMAJU TO PRIHVATITI A NE SE SKRIVATI IZA OBJEKTIVNOSTI.

hajde da kazemo da je moja objektivnost zapravo subjektivna (jer ko nije shvatio mene se ovim proziva zbog cinjenice da sam ustvrdio da ne postoje autoriteti vrijedni postovanja pa tako ni Smrde koji malo malo dodju i izbace svoje misli iz nikakvog drugog razloga doli samo da pokazu da postoje). posto subjektivna objektivnost ne postoji, moze jedino biti subjektivnost kojom neko misli da objektivno rezonira, jel tako? ali ako objektivnost kao takva ne postoji onda se njome i ne moze koristiti kao izmisljenim stitom jer ono sto ne postoji nije ni stit.
ako je objektivnost nepostojeca i svako misljenje je subjektivno, dolazi se do zakljucka da je i svaka istina subjektivna. ako to primjenimo na tvoj paradoks da su svi kolekcionari istinski ruzni i glupi, svaki od tih kolekcionara ima samo subjektivno misljenje o istini koja je njegova egzistencija, kao sto drugi (konkretno, ti) imaju samo svoja subjektivna misljenja/istine o egzistenciji drugih (tj. da li je neko lijep ili glup ili oboje ili nijedno). time tvoj paradoks ispada uistinu samo paradoks jer ako (hipoteticki) uzmemo dva blizanca od kojih je jedan kolekcionar a drugi nije, i kazemo da je jedan ruzan automatski ispada i da je drugi ruzan. a ako je taj drugi recimo, glumac u reklamama za Levi's, ulogu koju je dobio samo zato sto mnogo pojedinaca subjektivno uvidja da je on lijep, njegova subjektivna istina o vlastitoj istini postaje izlisna a gomila (mozda neautoriteta, ali subjektivnih misljenja da) odredjuje da niti on niti njegov jednojajcani blzanac nisu ruzni, stavise.
sad da se vratimo na pitanje autoriteta. ako je subjektivnost odrednica svakog misljenja, time tzv. "autoritet" ne moze izaci iz gomile, razlicitih, subjektivnih misljenja kao jedino i prevladavajuce jer svojim argumentima ne moze doprinijeti da svi imaju jednu istinu (time iskljucujemo gluposti tipa: "A OSTALI IMAJU TO PRIHVATITI A NE SE SKRIVATI IZA OBJEKTIVNOSTI" jer smo vec rekli da objektivnost ne postoji a subjektivnost ovlastuje, stavise obvezuje sve da subjektivno uvidjaju istine a ne da prihvataju istine drugih). automatski, ako "autoritet" ne moze svoje misljenje nametnuti drugima, njegov autoritet ostaje samo u njegovoj glavi, subjektivna istina o svojoj egzistenciji kojoj se drugi mogu samo smijati ili zaliti ga zbog pokusaja da ustvrdi da je "autoritet" kada je vec ustvrdio da autoritet ne postoji!
quote:

drugo, a koje se veže na prvo, je slijedece
neki izgleda sumnjaju da li sam JA, JA OSOBNO, MOJA VELICINA, taj koji smije odmjeriti stvari
i opet im kažem, DA, JA SAM TAJ
ja sve vidim i sve znam
zašto sam tako pametan?
reci cu i to

1.jedem (kvalitetno)
2.jebem (kvalitetno)
3.radim zgibove (kvalitetno)

ovo su tri presudna atributa /koja posjedujem/, premda ih ima još (gotovo bezbroj)
dakako, oni nisu formula za druge, koji bi možda mogli htjeti postati "ja sam mjera svih stvari", oni su dani meni i to je jednostavno tako - nema ?zašto? Bog ne poznaje zašto.

recimo da Bog ne poznaje zasto i da je autoritet tu. posto i sam kazes, nastavlja se na tacku jedan, pa onda ustvrdimo prethodno da je subjektivna svaka istina i misljenje a time i "Boziji" autoritet jer je i "Bog" subjekat, objektivnost ne postoji tako da "Bozija" 'ja sve vidim i sve znam' ima samo subjektivnu potvrdjenost samog "Boga", a posto svako subjektivno odredjuje svoje istine, svako time moze i apsolutno odbaciti postojanje "Boga" tj. necega sto zna i vidi sve.
nepostojanjem objektivnosti, tvoji atributi gube na znacaju, jer iako veoma vazni za osnovnu egzistenciju vecine ljudi, njihova kvaliteta (koja se cini presudna u tvojim argumentima mada bi se mogli upitati zasto naglasavati da je kvalitetno nesto sto samo po sebi nema objektivnu kategoriju, ali tu zalazimo lagano i u psiholoske analize...) i dalje ostaje samo subjektivna obzervacija jer "kvalitetan sex" bez objektivnih kriterija (koje smo ustvrdili da ne postoje) ostaje kvaliteta u ochima onog koji posmatra dok u ochima drugog moze da predstavlja prosjek ili ispod prosjeka, kao sto smo vec ustvrdili, subjektivnog iskustva/istine.
a da ne spominjemo da pamet ne predstavlja nikakav zbir fizickih funkcija koje tijelo moze a i ne mora obavljati jer ako je sve subjektivno onda inteligencija/pamet ako zelis, ostaje na samoj osobi koja tvrdi da je pametna ili ne, a druga osoba istu moze gledati na sasvim drugi (subjektivni) nacin.
svim ovim dakle negiramo kvalitetu svakom ljudskom djelovanju, negiramo mu i znacaj i cesto samo postojanje. a tvoji napisi kao dio ljudskog djelovanja koje negiramo, ostaju samo gomila znakova na bijelom ekranu ili papiru koji si mozda koristio prije nego si sve poslao ovdje.
...
Za kraj? Sve bi bilo super, subjektivnost na djelu i ljudski izrazaj koji na kraju krajeva nema nikakvog znacaja, samo da kroz sve ne provlacis vlastitu zajedljvost i potrebu da se osvetis za neko zlo koje ti je naneseno (jos jedna subjektivna osobina koja cesto negira svaki pozitivni rezultat koji se misljenjem moze postici). A to se moze uzeti kao hipokrizija jer isticanjem svoje nadmocnosti i zaplitanjem u neizbjezne tunele logike gubis svaku vezu sa onim sto usitinu vrijedi, a indirektnim napadanjem neceg loseg ili losijeg, bez njegovog direktnog imenovanja, ostavljas dovoljno prostora da se to "loshe" (subjektivno odredjeno, naravno) ponovi i uistinu nista ne postizes jer samom strukturom teksta ljudi nece uvidjeti sta je to tako lose.
Uh al sam se raspisao, odoh slavit rodjendan.

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/11/2005 : 22:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Sretan rodjendan!!

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/11/2005 : 00:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
emir pašanovic!, sretan ti rodendan
drugo, kao psihic, ne vrijediš ništa, taj tvoj /nepostojeci zapravo/ motiv kojeg si mi prišio, je samoobmanjivanje, oslonac za koji se hvataš, pokušaj precice, izbjegavanje, jednom rijecju p s e u d o
trece, oborit! cu te sutra, ovako kako sam na brzinu prošao tvoj /hvalevrijedan/ doprinos demistifikaciji svega, pa i mene samoga, ima tu podosta logickih pogreški u širem i užem smislu, pa i najobicnijih sofistickih podmetanja i ne-držanja reda filozofiranja - sad mi se ne da, idem spavati

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/11/2005 : 00:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Stvarno ste zabavni...

I went looking for soul, I bought some style
I wanted to meet God but you sold me religion...

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000