forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Lun - kralj ponoci
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

constantine
Starting Member

Croatia
43 Posts

Member since 22/05/2005

Posted - 12/11/2005 : 19:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send constantine a Private Message
Sorry ako je vec bio prije taj topic, ali zanima me nešto. Je li taj strip junak loš? Vidim da ga nitko ne spominje, nigdje se ne cuje, nigdje ne izlazi, nema niti nikakvog jeftinog filma (cak i Zagor ima svoj film, onaj turski ili indijski, nikakva razlika), a ja se još uvijek sjecam tog stripa iz djetinstva, naslovnice, akcijske scene, likove i poneke dijelove radnje (npr, Opasne igracke), ali nažalost, nemam više niti jednu epizodu. Pa me zanima da li je taj strip junak zbilja loš, nevrijedan spomena ili je nešto drugo?

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 12/11/2005 : 20:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message
pa uglavnom je loš,crtež je amaterski,sveukupni dojam je 1-

živio sc,dolje hc
Go to Top of Page

mrcog
Starting Member

8 Posts

Member since 27/10/2005

Posted - 12/11/2005 : 20:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mrcog a Private Message
Lun, pre nego sto je poceo da izlazi u formi stripa, je bio junak krimi romana i jeftinih knjiga, i kao takav, po mom skromnom misljenju je bio jako dobar u svojoj kategoriji, te je za mene pravo iznenadjenje da nije doziveo iole veci uspeh u inostranstvu. Iz navedenog se vidi da je on autorsko delo domaceg pisca, koliko se secam Novosadjanina Mitra Milosevica - Frederika Estona.
Kvalitet samog stripa, po mom misljenju, je dosta varirao od epizode do epizode, radili su ga uglavnom ponajbolji domaci crtaci, ali u svakom slucaju nije bio odraz vrhunskog kvaliteta :). Ipak, meni je kao klincu bio zanimljiv, i rado sam ga citao, ali mislim da ga je vreme uveliko pregazilo.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 12/11/2005 : 20:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Pa, možda ja i nisam jako kompetentan da ocjenjujem taj strip
u globalu, pošto sam procitao svega nekoliko epizoda, ali te
su bile loše. Crtež je cak bio i dobar, ali sama postava stripa... Navikao sam na Luna u pisanom izdanju, dakle dugacke price
razradenih zapleta, raspleta i karaktera.
Price u stripu bile su kratke, površne, neinvetivne i meni dosadne
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 12/11/2005 : 22:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by mrcog

Lun, pre nego sto je poceo da izlazi u formi stripa, je bio junak krimi romana i jeftinih knjiga, i kao takav, po mom skromnom misljenju je bio jako dobar u svojoj kategoriji, te je za mene pravo iznenadjenje da nije doziveo iole veci uspeh u inostranstvu. Iz navedenog se vidi da je on autorsko delo domaceg pisca, koliko se secam Novosadjanina Mitra Milosevica - Frederika Estona.
Kvalitet samog stripa, po mom misljenju, je dosta varirao od epizode do epizode, radili su ga uglavnom ponajbolji domaci crtaci, ali u svakom slucaju nije bio odraz vrhunskog kvaliteta :). Ipak, meni je kao klincu bio zanimljiv, i rado sam ga citao, ali mislim da ga je vreme uveliko pregazilo.

O Lunu kao crtanoj svescici (jer on je to i bio ) ne treba trositi reci, ali o Lunu , kao nasem pisanom i najstarijem strip izdanju koje je serijski zazivelo u sesdesetim ne treba stedeti na pohvalama....Treba reci da je njegov pisac Mitar Milosevic, vispreni Novosadjanin, Crnogorac poreklom, kao gl. urednik decijih izdanja Dnevnika poslat u Italiju da napravi ugovore i otkupi neka strip izdanja koja bi se s kraja sesdesetih nasla na kioscima sirom SFRJ.Tip odlazi u Italiju, i provaljuje semu....Otkupljuje Bonneli-ja, i u isto vreme pocinje da samostalno pise Luna Kralja Ponoci, sagu o tajnom agentu, koji nije ni na strani zakona ali ni na strani kriminala vec na strani "pravde".....radnja je smestena u London, u kom Frederik Eston (kako je Milosevic sam sebe nazvao) nikad do 80 tih nije bio....nesto kao Karl May i divlji zapad.....Mislim da se pri gradjenju lika ugledao na Dijabolika, jer i Lun non-stop nesto prcka u laboratoriji......
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 13/11/2005 : 07:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
lun je po meni odlican strip,kako u crtanoj tako i u pisanoj formi...

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 13/11/2005 : 08:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
Pa nije strip ako je pisan...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 13/11/2005 : 09:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Go to Top of Page

Lex
New Member

Serbia
194 Posts

Member since 12/09/2004

Posted - 13/11/2005 : 09:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex a Private Message
offtopic
Uvek me je zanimalo ko je zapravo Derek Finegan, pisac Ninje (Leslija Eldridzha)?

Kick You Down Like Gravity!
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 13/11/2005 : 11:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by Vlaadisha

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/11/2005 : 11:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
kad sam kao mali kupio prvi broj crtanog luna i pokazao svom ocu, on se odusevio, jer je i sam odrastao na pisanom lunu, koji je izgleda tada bio ekstrapopularan. Ja sam procitao par pisanih Lunoviih epizoda, koje su sredinom osamdesetih ponovo pocele da izlaze, ali mi nisu bile ni priblizno dobre kao crtani Lun. Sta reci, ukusi su veoma razliciti. Ne znam da li bi mi se sad crtani Lun svideo, ali kao klincu bio je i vise nego dobar.
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 14/11/2005 : 13:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message
Derek Finegan je zapravo Brana Nikolic, nekadasnji urednik Eksa i crtac stripova. Mada mislim da su isti pseudonim koristili jos neki pisci, za ovo poslednje nisam siguran.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 14/11/2005 : 14:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
off topic

quote:
Originally posted by magirus

Derek Finegan je zapravo Brana Nikolic, nekadasnji urednik Eksa i crtac stripova.

Najgori urednik svih vremena, a i sto se tice crtanja nije daleko.
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 14/11/2005 : 14:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Pa,dobro,ali Ninda romani su mu bili zakon,dan danas ih citam:
"ninda se suvo nasmejao:-Lepa si,ali najlepše zmije su zmije otrovnice..." Ma,do jaja... :-)

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000