Author |
Topic |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 22/11/2005 : 16:13:31
|
danas, prilikom kupovine u jednom od mnogobrojnih tržnih centara u sarajevu (vf komerc za one iz sa) u dijelu gdje se prodaje štampa sam primjetio novog horusovog marka i prilicno me pozitivno iznenadilo. nisam ga imao vremena detaljnije pogledat, ali ono što sam odmah uocio je jedno poboljšanje u kvaliteti, tvrde korice, kvalitetniji papir, uvez kao kod orginala, a cijena za bih je otisnuta na koricama i iznosi vrlo pristupacnih 2,5km. uglavnom za svaku pohvalu što se stripovi iz sicg mogu kupiti u sarajevu i nadam se da cu uskoro ugledati i systemovog dylana.
|
Edited by - I like girlz on 22/11/2005 16:14:52
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
981 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 22/11/2005 : 17:32:04
|
quote: Originally posted by I like girlz
danas, prilikom kupovine u jednom od mnogobrojnih tržnih centara u sarajevu (vf komerc za one iz sa) u dijelu gdje se prodaje štampa sam primjetio novog horusovog marka i prilicno me pozitivno iznenadilo. nisam ga imao vremena detaljnije pogledat, ali ono što sam odmah uocio je jedno poboljšanje u kvaliteti, tvrde korice, kvalitetniji papir, uvez kao kod orginala, a cijena za bih je otisnuta na koricama i iznosi vrlo pristupacnih 2,5km. uglavnom za svaku pohvalu što se stripovi iz sicg mogu kupiti u sarajevu i nadam se da cu uskoro ugledati i systemovog dylana.
Ne nadaj se previse :( ja tog horusovog marka vidjam na Ilidzi vec par godina, od systema nista nazalost |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 23/11/2005 : 06:37:28
|
ne znam kako ih nije sramota izdavati stripove za koje nemaju prava.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17049 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 25/11/2005 : 22:42:23
|
Cijena tog Marka 2,40 KM je previsoka (i u Srbiji) za onako los kvalitet. Pa poredjenja radi, Ludensov Mark ce u Srbiji biti 200 dinara (oko 4,5 KM), a ovaj je 85 dinara. Ja sam to kupio u Niksicu (u Gacku nije bilo) i vidim da se slabo prodaje. Pisao sam na mail System comicsu zasto nema Dilana u BiH i kazu da jos nemaju prava, ali da ce ih mozda dobiti. Za sada nista. |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 25/11/2005 : 22:55:40
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A zašto bi ih bilo sramota?
Life sucks, but Death swallows! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 26/11/2005 : 01:08:13
|
quote: Originally posted by delboj
Pisao sam na mail System comicsu zasto nema Dilana u BiH i kazu da jos nemaju prava, ali da ce ih mozda dobiti. Za sada nista.
onda se nadajmo da ce ih dobiti i to što prije. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
981 Posts
Posted - 26/11/2005 : 10:01:39
|
Pisao sam na mail System comicsu zasto nema Dilana u BiH i kazu da jos nemaju prava, ali da ce ih mozda dobiti. Za sada nista.
onda se nadajmo da ce ih dobiti i to što prije.
Onda se nadajmo da ih nece nikad dobiti, jer sta bi se u tom slucaju desilo sa Ludensovim Dylanom? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 26/11/2005 : 11:02:41
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by SejoSexon
A zašto bi ih bilo sramota?
Life sucks, but Death swallows!
Mene bi bilo sramota biti lopov.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/11/2005 : 11:17:17
|
quote: Originally posted by SSM
onda se nadajmo da ce ih dobiti i to što prije.
Onda se nadajmo da ih nece nikad dobiti, jer sta bi se u tom slucaju desilo sa Ludensovim Dylanom?
nista. ludens, ako se ne varam, nema prava za BiH. nema ih ni za srbiju, ali se normalno prodaje iako prava za SiCG ima system. to sasvim lepo funkcionise, za sada. nadajmo se da ce i dalje. ne znam zasto bi sistem uzimao prava za BiH, kada bi mogao da se prodaje kao i ludens, kao strana stampa. jedino ako zele da sve bude bas cakum-pakum.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
981 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Posted - 27/11/2005 : 00:56:03
|
quote: Originally posted by marlowe
ne znam zasto bi sistem uzimao prava za BiH, kada bi mogao da se prodaje kao i ludens, kao strana stampa. jedino ako zele da sve bude bas cakum-pakum.
ma ta birokratija može sve da uspori ili cak još gore upropasti. najbolje bi bilo kada bi se prodavalo, kao što si i sam rekao, kao strana štampa, kao i toliko drugih izdanja iz srbije koja svakodnevno izlaze na našim kioscima. |
Edited by - I like girlz on 27/11/2005 00:56:34 |
|
|
|
Topic |
|