Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/04/2006 : 14:11:51
|
Upravo sam nabavio i procitao prvi dio - Deca noci od System Comicsa. Mogu reci da mi se jako svida. Crtež je fenomenalan. Emanuel Civiello je cini mi se slikar i sve što je nacrtano za mene je pravo umjetnicko djelo. U pitanju je mracan svijet cudnih stvorova pa prevladavaju tamne boje. Iako volim šarenilo, ovo mi izgleda baš kako treba. Prica je klasicna borba dobra i zla ispricana još jednom u novom ruhu. Postoji i drugi dio pa jedva cekam da ga prevedu da mi dopadne šaka. Za sve ljubitelje stripa, obavezno imati...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 18/04/2006 : 18:16:44
|
ja zeljno iscekujem drugi dio korigansa i raptorsa
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 18/04/2006 : 19:45:03
|
Apsolutno se slažem da je crtež u stripu najvažnija stvar. Strip je prvenstveno graficki medij, a tekst je tek nadopuna. Cijele price se mogu ispricati bez i jednog jedinog slova.
Ne mogu i necu da cijenim strip u kojem su crteži takvi da bi ih ja bolje nacrtao. Bolje od tog profesionalnog crtaca koji je placen za to. Smatram da me taj, nazovi crtac, sa takvim svojim škrabotinama potcjenjuje i vrijeda kao konzumenta njegovog dijela i kao onaj koji placa taj njegov rad, odnosno nerad. Ono što svatko može našarat ne vrijedi ništa ! Ako on ne poštuje mene kao citatelja, kad mi servira takve crckarije, zašto bi ja poštivao njega? Žalim, ali onom kojem je u stripu jedino važna prica, je promašio medij. Kada gledate neki film, da li vam je i tamo isto tako jedino važna prica? Nije bitna gluma, kostimi , rakursi, scenografija, boja, izoštrenost slike? Dovoljna je cista prica i film je super. Jes' malo... Kako se može povuci znak jednakosti izmedu strip crtaca koji teškim radom odšljaka strip (a svatko ko je pokušao kvalitetno crtati strip, zna koliko je to teško)i ovih crckaroša koji strip našaraju lijevom rukom uz veceru, gledajuci usput TV. Ne može ( i ne smije)svatko biti strip crtac. I nikako ne netko ko ne poštuje ovaj medij i svog citatelja, kome je, na kraju krajeva i upuceno to dijelo.
Kao što je ovdje vec i receno, s cim se u potpunosti slažem- Ako mi je stalo samo do price, tada cu, definitivno, uzeti knjigu.
Od stripa ocekujem i zahtjevam nešto više.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 18/04/2006 : 22:58:59
|
I ja jedva cekam nastavak (jes da mi ni prvi deo nije stigao, ali Boze moj, jednog dana...) iako sam oba dela procitao u HMu.
Dovoljno?
Isto vazi i za Reptorse.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Topic |
|
|
|