Author |
Topic |
|
Predo
Junior Member
Montenegro
332 Posts
Member since 27/01/2003 |
Posted - 08/01/2006 : 15:32:27
|
Prijatelj jednog mog poznanika ima neke stare stripove na prodaju pa posto nije strucan za procjenu interesuje ga vrijednost navedenih stripova. Ja ih jos nisam vidio ali kaze da je ocuvanost izmedju 2 i 4.
1. Lunov magnus strip - br. 12 - Speradosi napadaju 2. isto - br. 91 - Glas doline 3. Zlaltna serija - br. 39 - Tajna jezera iri 4. - br. 251 - Zlatna kapija 5. - br. 382 - Kandraksova mumija 6. - br. 302 - Krater strave 7. - br. 269 - Neocekivana posjeta 8. - br. 242 - Zapadno od Sejmura 9. - br. 214 - Kocije sa blagom 10. - br. 203 - Tulak covek - vuk 11. - br. 189 - Usijano olovo 12. - br. 106 - Pobedonosni mars 13. El Desperado - Nasledstvo 14. El Desperado - Klanac Kojota 15. El Desperado - Pleceni ubojice 16. El Desperado - Pobunjenici 17. El Desperado - Slijepa Pravda 18. Phantom - Nr. 1 -= na njemackom 19. Phantom - Nr. 4 - na njemackom 20. Uranela - Svecenice kaindora 21. Plavi vjesnik - super biblioteka - Otok zmija - serija fantastika 7 uzbudljiva pustolovina celicne padnze.
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/01/2006 : 15:40:39
|
ne znam koliko je pojedinacno kad prodaješ, ali znam da ti kod nas oni što na pijacama otkupljuju stripove za to maksimalno dali negdje oko 20-30 eura, a možda cak i manje zbog slabe ocuvanosti. |
Edited by - I like girlz on 08/01/2006 15:43:48 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 08/01/2006 : 22:29:02
|
quote: ne znam koliko je pojedinacno kad prodaješ, ali znam da ti kod nas oni što na pijacama otkupljuju stripove za to maksimalno dali negdje oko 20-30 eura, a možda cak i manje zbog slabe ocuvanosti.
ovi u Zagrebu bi ti dali kunu po komadu. Zapravo bi te nagovorili da im to prodaš po 50 lipa, jer to ništa ne vrijedi :) Poznate su price da su se od bakica kupovali stari Alan Fordovi po 50 lipa ( jer su neki bili cigani, oprostite na izrazu ) dati kunu ( mogu osobno posvjedociti, vidio sam više puta ). Cak sam i sam jedamput nosio iz ciste zajebancije par duplih Alan Fordova oko broja 40 ocuvanih za cvrstu cetvorku, možda cak i -5 za koju mi nisu htjeli dati više od mislim 3 kune po komadu. Ovome na štandu su se caklile oci, ali više od 3 kune ( ili 5 sada se stvarno ne sjecam )ne da da ga jebeš. Glumio sam mladog i neiskusnog, kao bi nebi, maltretirao sam ga više od pola sata i onda otišao. Ali on opet nije htio dati više od 3 kune. Kao to nitko nece, pa on stoji cijeli dan tu i ništa nemože prodati. Imaju oni vec razradenu spiku. S time da je iste tada, upola lošije ocuvane, prodavao na štandu za 100 - 150 kuna, ovisno o broju.
najbolje je staviti na aukcije, postaviti i sliku i pocetnu cijenu par kuna pa dokle ide
if you only knew the power of the dark side |
Edited by - darth-vader on 08/01/2006 22:29:33 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 08/01/2006 : 23:52:52
|
quote: Originally posted by wildboar
Ovo ti svakako vredi podosta-Zlaltna serija - br. 39 - Tajna jezera, sto ocuvanije to bolje :)
Da, ali ako je ocuvano za dvojku, onda slabo sta novcano vredi, moze imati sentimetalne,kolekcionarske vrednosti ako se cuva za "sebe" ali se tesko moze prodati za neke valjane novce!
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 09/01/2006 : 00:18:03
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: ne znam koliko je pojedinacno kad prodaješ, ali znam da ti kod nas oni što na pijacama otkupljuju stripove za to maksimalno dali negdje oko 20-30 eura, a možda cak i manje zbog slabe ocuvanosti.
ovi u Zagrebu bi ti dali kunu po komadu. Zapravo bi te nagovorili da im to prodaš po 50 lipa, jer to ništa ne vrijedi :) Poznate su price da su se od bakica kupovali stari Alan Fordovi po 50 lipa ( jer su neki bili cigani, oprostite na izrazu ) dati kunu ( mogu osobno posvjedociti, vidio sam više puta ). Cak sam i sam jedamput nosio iz ciste zajebancije par duplih Alan Fordova oko broja 40 ocuvanih za cvrstu cetvorku, možda cak i -5 za koju mi nisu htjeli dati više od mislim 3 kune po komadu. Ovome na štandu su se caklile oci, ali više od 3 kune ( ili 5 sada se stvarno ne sjecam )ne da da ga jebeš. Glumio sam mladog i neiskusnog, kao bi nebi, maltretirao sam ga više od pola sata i onda otišao. Ali on opet nije htio dati više od 3 kune. Kao to nitko nece, pa on stoji cijeli dan tu i ništa nemože prodati. Imaju oni vec razradenu spiku. S time da je iste tada, upola lošije ocuvane, prodavao na štandu za 100 - 150 kuna, ovisno o broju.
najbolje je staviti na aukcije, postaviti i sliku i pocetnu cijenu par kuna pa dokle ide
if you only knew the power of the dark side
ma ja sam onu cifru stavio kao najoptimisticniju koju bi mogao dobiti, zavisno od prodavca. ovdje u prosjeku otkupne cijene idu od 0,50km do 5 km, ili u eurima od 0,25eurocenti do 2,5 eura po stripu, naravno sve zavisno od broja, edicije i ocuvanosti. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 09/01/2006 : 00:30:06
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by darth-vader
if you only knew the power of the dark side
ma ja sam onu cifru stavio kao najoptimisticniju koju bi mogao dobiti, zavisno od prodavca. ovdje u prosjeku otkupne cijene idu od 0,50km do 5 km, ili u eurima od 0,25eurocenti do 2,5 eura po stripu, naravno sve zavisno od broja, edicije i ocuvanosti.
Baš si frajer ...))) |
|
|
Predo
Junior Member
Montenegro
332 Posts
Member since 27/01/2003 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 17/01/2006 : 16:30:54
|
Ja ti predlažem da malo pogledaš koliko se stripovi prodaju na aukcijama i sam proceniš koliko da staviš pojedinacnu cenu za svaki strip, onda ceš videti koliko ce ti ko kupiti, pa ceš znati, mislim da niko ne zna tacnu cenu svakog stripa, recimo stripovi što su ocuvaniji to su skuplji, naravno i što su stariji, opet stvar je u tome šta kome treba, ali stripovi kojima fale stranice, se teško prodaju i nemaju neku cenu.
GENS UNA SUMUS |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/01/2006 : 19:04:04
|
to u zg je stvarno interesantno u vezi otkupa i slažem se s izrazom koji je upotrebljen.a ti stripovi vride ovisno o ocuvanosti,junaku ,ediciji,i naravno potražnji.na aukcijama se svašta nudi ali ako primjetite dosta toga se i ne proda.po meni stripovi bez zadnjih strana ,išarani i slicno i ne vride nešto.ali možda neko to i kupi.opet je sve relativno.meni npr je glupo bacat novce za stripove ocuvanosti ispod dobre 4. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
|
Topic |
|