Author |
Topic |
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/06/2006 : 01:38:09
|
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by fumettisti
To uopce nije tocno jer ako tako mislis onda stvarno pljujes po Kercu,Plavsicu,Lebovicu i jos nekima.Zaboravi na Mikicu koji je masakrirao naslovnice za neke stvari.
Nemojte pljuvati ni po Mikici koji je bio "klinac" kada je radio te naslovnice a najzanimljivije da kada su on i njegov brat radili te dopunske naslovnice za Bleka,Zagora,Mister noa,Kit Telera...uopste nisu ni bili svesni da ce to biti objavljivano i da ce iko ikada o tome pricati i voditi rasprave.
Plavsic zivi u okolini NS-a i koliko sam ja obavesten peca ribu po ceo dan...drugim recima uziva...ne znam da li jos uvek crta. Plavsic ima mnogo dobrih naslovnica u LMS i ZS samo sto se on retko potpisivao(za razliku od Mikice) pa se to toliko i ne vidi...
Kako nisu bili svjesni da ce biti objavljene??? Nego, da crtaju za Playboy
I Plavšiceve naslovnice su bile sasvim korektne. Ništa više, no sasvim sigurno preukoceno nacrtano. Kao tušer je bio ok, kažu brz i da je dosta nadogradivao zadanu olovku. Što je u svakom slucaju plus ali minus je što je kroz tuširanje pomalo i u tude radove unosija ukocenost.
No to je moje subjektivno mišljenje, nekome je možda bolji, nekome lošiji ali kažem, sve je to bilo za ono vrime poprilicno korektno odradeno.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Torpedo 2006
Starting Member
Serbia
18 Posts
Member since 17/06/2006 |
Posted - 21/06/2006 : 01:45:05
|
ako bi mi jos neko rekao na kom sajtu mogu skinuti naslovne strane svih francuskih izdanja{mislim na bleka}bio bih mu vecno zahvlan.
Nocu, pretezno svetlih boja trbuha, sova dolece poput nekog belog duha. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 21/06/2006 : 09:41:32
|
quote: Originally posted by Torpedo 2006
ako bi mi jos neko rekao na kom sajtu mogu skinuti naslovne strane svih francuskih izdanja{mislim na bleka}bio bih mu vecno zahvlan.
Nocu, pretezno svetlih boja trbuha, sova dolece poput nekog belog duha.
Eh to i mene interesuje, 3 sata sam trazio na netu i nista sem nekih 5 naslovnica ! |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27124 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/06/2006 : 11:09:24
|
evo-prvo guglaš na blek le roc.kad dobiješ rezultate klikni na Kiwi avec Blek le Roc(možeš i na translate this page-tako ceš dobit prijevod na loš engleski).klikni na exsposures of cover i eto korica(kiwi izdanje).na vrhu imaš index,klikom na njega dobiješ popis junaka.klikni na Bleka i opet exsposures of cover i eto naslovnica. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
Posted - 21/06/2006 : 11:16:38
|
quote: Originally posted by jaki
evo-prvo guglaš na blek le roc.kad dobiješ rezultate klikni na Kiwi avec Blek le Roc(možeš i na translate this page-tako ceš dobit prijevod na loš engleski).klikni na exsposures of cover i eto korica(kiwi izdanje).na vrhu imaš index,klikom na njega dobiješ popis junaka.klikni na Bleka i opet exsposures of cover i eto naslovnica.
Ili samo pritiskaj http://mdufaure.free.fr/expopf/kiwi01.html |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27124 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/06/2006 : 12:47:40
|
da,upravo to! U stripu radnja Bleka pocinje 1774 godine(Blek 1).U Bleku BR.5.na prvoj stranici Blek sa ekipom ide u Kanadu i istice slijedece kontroverzne tvrdnje;1.da ide u francusku koloniju,2.da su i Francuzi u ratu sa Englezima. zna se da je prije rata za nezavisnost u french and indian war-u 1763 god. cijela Kanada i Nova Francuska osvojena od Britanije.Znaci Kanada u to doba nije bila Francuska kolonija,niti je više ikada to bila.Francuska je ušla u rat na stranu Amerikanaca tek 1778 godine da bi se osvetila za poraz u prošlom ratu i da bi generalno oslabila Britaniju.A i kad je ušla u rat nisam siguran da su francuski vojnici okupirali Kanadu ili jedan njezin dio.Poslije rata za nezavisnost Kanada je ostala pod Britanskom vlašcu. scenaristi senisu baš iskazali sa povijesnim cinjenicama,ali koga briga;Blek je zabavan za citanje.Da mi je neko prije par godina rekao da cu citati bleka,rekao bih mu je da je lud.samo za djecu od 5-10 godina i nostalgicare.
|
|
|
HarryBlock
New Member
160 Posts
Member since 21/04/2006 |
Posted - 21/06/2006 : 20:57:47
|
Sad mi je zao sto sam pomenuo Yu Bleka, nisam znao da ce izazvati prepirke. Ne mislim da je generalno bio losiji od italijanskog ili francuskog. Neke epizode su bile OK, neke su bile bezvezne. Blek je inace bio, po mom misljenju, najslabiji strip u ZS i LMS. Bio je jako popularan,(medju klincima), meni nikako nije bio simpatican. Dok sam bio klinac Zagor i Tex su mi bili zakon,(K. Mark i Kit Teler su bili ok, Miki je mogao da prodje) kasnije sam "otkrio" Divlji Zapad, Ken Parkera i MM-a. Dzudas je takodje bio zanimljiv, steta sto je kratko trajao. |
|
|
Torpedo 2006
Starting Member
Serbia
18 Posts
Posted - 21/06/2006 : 21:41:17
|
nemoj da se izvinjavas forum isluzi zato da ljudi razmene misljenja.ja sam inace svoju kolekciju bleka prodao pre 10 godina,medjutim sad sam pod stare dane poceo da kupujem ludensova izdanja ibleka imarka.nostalgija bato,nostalgija.
Nocu, pretezno svetlih boja trbuha, sova dolece poput nekog belog duha. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Torpedo 2006
Starting Member
Serbia
18 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 22/06/2006 : 11:31:15
|
quote: Originally posted by jaki
da,upravo to! U stripu radnja Bleka pocinje 1774 godine(Blek 1).U Bleku BR.5.na prvoj stranici Blek sa ekipom ide u Kanadu i istice slijedece kontroverzne tvrdnje;1.da ide u francusku koloniju,2.da su i Francuzi u ratu sa Englezima. zna se da je prije rata za nezavisnost u french and indian war-u 1763 god. cijela Kanada i Nova Francuska osvojena od Britanije.Znaci Kanada u to doba nije bila Francuska kolonija,niti je više ikada to bila.Francuska je ušla u rat na stranu Amerikanaca tek 1778 godine da bi se osvetila za poraz u prošlom ratu i da bi generalno oslabila Britaniju.A i kad je ušla u rat nisam siguran da su francuski vojnici okupirali Kanadu ili jedan njezin dio.Poslije rata za nezavisnost Kanada je ostala pod Britanskom vlašcu. scenaristi senisu baš iskazali sa povijesnim cinjenicama,ali koga briga;Blek je zabavan za citanje.Da mi je neko prije par godina rekao da cu citati bleka,rekao bih mu je da je lud.samo za djecu od 5-10 godina i nostalgicare.
- ovakvi postovi mi se svidjaju, da malo upoznas i uciteljicu zivota |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 22/06/2006 : 18:31:32
|
Isvemire,Isvemire...To je sitnica od naslovnica...A sada;mislim da su neki poceli izvlaciti podatke koji u ovom slucaju nisu toliko vazni.Blek je strip avanture koji se nuzno ne oslanja na stvarne povijesne cinjenice.Stoga je glupo obradivati taj dio.Malo vas poznaje americku western film tematiku jer je niz stripova o Bleku samo dobra obrada nekih filmova sto doslovno znaci dobru podlogu koju su imali EsseGesse dok su stvarali serijal. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1851 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 23/06/2006 : 14:48:28
|
quote: Originally posted by lsvemir
quote: Originally posted by dsormaz1
Koliko je ukupno izaslo tih Yu Blekova? Malo sam ih svojedobno citao, izlazili su i u Strip Zabavniku...
Kako vi u Paraguayu dolazite do Blekova
Carolijom. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 23/06/2006 : 14:55:20
|
quote: Originally posted by jaki zna se da je prije rata za nezavisnost u french and indian war-u 1763 god. cijela Kanada i Nova Francuska osvojena od Britanije.Znaci Kanada u to doba nije bila Francuska kolonija,niti je više ikada to bila.
"French and Indian War" zavrsio je 1760. padom Montreala. Francuzi nisu nikad ni drzali cijelu Kanadu, sav teritorij koji su oni tamo kontrolirali svodio se na usko podrucje doline rijeke St. Lawrence (gdje je zivjelo oko 30.000 francuskih doseljenika). S jedne i druge strane te doline teritorij su i prije Francusko-indijanskog rata drzali Englezi (podrucje Hudsonovog zaljeva na zapadu i Novu Scotiju i New Foundland na istoku). |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 24/06/2006 : 15:50:00
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by jaki zna se da je prije rata za nezavisnost u french and indian war-u 1763 god. cijela Kanada i Nova Francuska osvojena od Britanije.Znaci Kanada u to doba nije bila Francuska kolonija,niti je više ikada to bila.
"French and Indian War" zavrsio je 1760. padom Montreala. Francuzi nisu nikad ni drzali cijelu Kanadu, sav teritorij koji su oni tamo kontrolirali svodio se na usko podrucje doline rijeke St. Lawrence (gdje je zivjelo oko 30.000 francuskih doseljenika). S jedne i druge strane te doline teritorij su i prije Francusko-indijanskog rata drzali Englezi (podrucje Hudsonovog zaljeva na zapadu i Novu Scotiju i New Foundland na istoku).
- bas dobro sto carolijom dolazite do Bleka, jer on i jest caroban - ovaj odgovor o "French and Indian War" je odlican, sve vise ucim |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 14/07/2006 : 19:51:30
|
- nije mi jasno zasto zadnji Blek nije izasao u najavi stripovi.com, da li je ovo na pomolu neki oblik diskriminacije ili sl. i to bas u momentu kad ja uskoro punim kolekciju od prvih 56kom. LMS orginala ;) |
|
|
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 14/07/2006 : 22:19:08
|
quote: Originally posted by Ferri
Zasto Markos nije stavio naslovnicu Bleka 6 na sajtu, izasao mnogo prije ovih sto ih je zadnje stavljao!?
I ja sam primjetio:(
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/07/2006 : 10:20:57
|
prestao sam kupovati Bleka i Marka. Zato nema naslovnica na sajtu. Ali nabavit cu ih vec nekako.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Topic |
|