Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/02/2006 : 13:58:12
|
U ovom diskursu, eksplicirati cu samo ove pojmove: kolekcionar bonelli ne-bonelli cijena stripa
Kolekcionar je, nužno, glup i ružan. O ovome ne treba dalje ništa više reci, ali cu se svjesno srozati te reci i ovo:
Što više stvari /pomagala/ netko treba, to manje vrijedi.
Kolicina tzv. hobija, obrnuto je razmjerna sa kvalitetom covjeka. Polovicni, ne-savršeni, polutani, zbog toga teže cim širem spektru pomagala, da se upotpune. Što se više netko posvecuje filmovima, stripu, nogometu, gatanju, tarotu i što se u tome smatra ozbiljnijim, to više pada na skali vjecne vrijednosti. Najniže su dakako oni koji ovise o cigaretama, alkoholu, cokoladi i seksualnim perverzijama. Odmah do ovih potonjih, su kolekcionari – skupljati, znaci biti inferioran, i to razmjerno sa velicinom i raznovrsnošcu kolekcije.
Bonelli i ne-bonelli je zapravo ekvivalencija za pojam stripovi. Buduci da stripovi /prema prethodnom izlaganju/ stoje obrnuto razmjerno sa kvalitetom covjeka, najvecu uslugu ce si napraviti onaj koji dode do ovog – stripovi su sranje! Drugim rijecima, žuditi za necim, zanositi se utvarama, pustim snovima, hoditi za himerama, t r e b a t i stripove, je odraz ljudske manjkavosti, koja je /manjkavost/ sukladna trebanju pomagala. Dakako, medu ljudima ne postoji ne-manjkavosti, a najviše je onih priprostih, nižeg soja, ljudi obicnog kova, dakle sa mnogo manjkavosti. Zato nije neobican (drugacije receno, upravo je primjeren) Ramathov post o žudnji za što više stripova, po mogucnosti, za posjedovanjem svih = on je covjek sa mnogo manjkavosti iliti reprezentativan. Naprotiv, više prirode, superiorni (hrvatski ubermenschevi) rasuduju ovako: Svega uvijek ima za n+1 (znaci, beskonacno), pa i stripova – dakle, ne treba htjeti imati sve, nego polaziti od toga da se udaljavaš od imati ništa. Imanje je negativna afekcija, a nemanje pozitivna, tj. tako smo ustrojeni da nas nikad ne zadovoljava ono što imamo, ali nas zato uvijek pogada ono što nemamo. / ovom rasudivanju imanentno je ljudsko stanje-manjkavost / Kontradikcija bonelli i ne-bonelli – receno je (ingeniozno) da su stripovi sranje; s tim da je bonelli sranje prvog reda, ne-bonelli sranje drugog reda. To jest, ne-bonelli je pokušaj nadopunjavanja bonellija. Ljudi plemenitog duha, uzvišeni, uvidaju bistro da je i jedno i drugo samo nadomjestak za sopstvene manjkavosti; kako bonelli dopunjava manje tih manjkavosti, a ne-bonelli dopunjava bonelli u manjkavostima, te ukupno dopunjava više, jasno je da ce bonelli biti omiljeniji medu najvišima, ubermenschevima. Do ovog ne mogu doci oni tupi duhom, jadni i ubogi. Nego zbog refleksije dolazi do prividne inverzije – opcenito se smatra da ne-bonelli jace oplemenjuje! Upravo to je i siguran dokaz nevaljanosti te teze – u društvu uvijek ispliva na vrh ono prostacko, ono najniže. Ti su fenomeni zanimljivi i naoko, misticni, ali samo mediokritetima. Objašnjenje je sljedece – ljudi su uvijek u deficitu iskustva, pa cesto moraju suditi a priori. Zato se najniži soj uvijek bolje snade – jer oni to a priori imaju u sebi, dok viši ljudi ne, buduci se upravo po tome razlikuju od ovih drugih. To je razlog, što recimo, marlowe (tipicni predstavnik najobicnijih) uvida manjkavost bonellija (vlastitom refleksijom a priori), dok jedna uzvišena, gotovo božanska pojava (moja velicina), ne.
Cijena stripa – da se supsumirati pod cijenu proizvoda. Kako je svaki proizvod precijenjen, lako je izvuci konkluziju – stripovi su precijenjeni! Ili, obicnijim jezikom plebsa receno, stripovi su pre-skupi. Na ovome se ne bih zadržavao, jer tko ne shvaca formalnu logiku relacije proizvod-cijena, ne zavrjeduje drugo, nego da ga se odere, oguli, prejebe i posere.
Tako je govorio Zagortustra.
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
JohnDrake
Junior Member
467 Posts
Member since 08/01/2005 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 27/02/2006 : 14:41:18
|
neobicno ponosan procitah cijelu ovu diskusiju kolegi na poslu ( inace površnom ljubitelju stripova ) MI prepoznajemo tebe stinky i podržavamo a priori daklem i samokriticni smo
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 27/02/2006 : 15:10:57
|
Odlicno! Ja sam ubermensh! ne treba mi sve ali imam više od ništa ne sudim a priori, žudim za iskustvom svake vrste na temelju cega neovisno donosim zakljucke sam bez p o m a g a l a Ja sam nadljud!
in the evidence of its brilliance |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 27/02/2006 : 15:15:08
|
Nabavite njemacku tastaturu pa da pravilno napišete: ÜBERMENSCH
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 27/02/2006 : 15:19:37
|
tužno je viditi da je plitka filozofija pronašla put do svih aspekata našeg mizernog društva.... pa tako i ovog foruma... jebiga, dugo je i tribalo |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/02/2006 : 15:49:22
|
toninho, ti si div!
a ovima tužnima - svatko vidi onoliko koliko i sam ima (drugacije, plitki nužno vide jedino plitko, za dubine su slijepi, one su za njih nedohvatljive)
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 27/02/2006 : 16:13:43
|
Stinky, ali sta je sa arty farty stripovima? Nisu li oni ipak sublimacija? To je legitimno, ne?
Kad smo vec kod njih, mogu li podcenjeni stripovi biti istovremeno i precenjeni? |
|
|
jazer
Starting Member
9 Posts
Member since 01/06/2005 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 27/02/2006 : 18:19:55
|
Smrdko je, bre, car;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 27/02/2006 : 18:35:38
|
BRAVO SMRDO:))))... prvi dio cu natisnuti nalijepiti na zid- sve do perverzija je ok, šta ti bi da tamo usereš???:)))
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
Deki86
Average Member
Croatia
849 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 27/02/2006 : 20:40:07
|
Procitao sam do pola i onda sam iz cistog mira odlucio umjesto da procitam do kraja napišem ovo: Svaka voli ali krijeeeeeee seksualne perverzijeeeeeeeee!!!!!!!!
Amen |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7316 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 27/02/2006 : 20:51:11
|
"tako smo ustrojeni da nas nikad ne zadovoljava ono što imamo, ali nas zato uvijek pogada ono što nemamo."-cista istina,svaka cast,sad se s tobon potpuno slažen,dobro si bija reka,nade za mene ima
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 27/02/2006 : 21:16:18
|
stinky,velik si.:)))))))
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
|
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 27/02/2006 : 21:17:40
|
quote: Originally posted by nenno
što ovaj covjek radi na forumu STRIPOVI.COM?????
"...I only dream in black and white..."
Planira napad na glavnu izdavacku kucu na svijetu(lud)...
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
|
|
|
JohnDrake
Junior Member
467 Posts
Member since 08/01/2005 |
Posted - 27/02/2006 : 21:21:52
|
Ali se lijekovi distribuiraju prvog u misecu, pa na kraju svakog dolazi do ovakvih kriza. Izdržimo, veljaca ima samo 28 dana. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 27/02/2006 : 21:27:23
|
Povukli smo svi malo vlage i pljesni... Sta ces,uzivaj dok se moze.:)
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 27/02/2006 : 22:27:27
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Nabavite njemacku tastaturu pa da pravilno napišete: ÜBERMENSCH
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Vidim da si ti pun tih tastatura
Mrzim mrznju! |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/02/2006 : 00:03:17
|
kolekcinari su ponaked ruzni i glupi , katkad , pa cak i cesto , glupi , narocito kad ugledaju strip kojeg zele imati i kad im se javi zelja za trebanjem tog stripa , uletaju u trebovanje nekog stripa ne razmisljajuci koje kolicine novca ce oduzeti od svoje kolekcije novcanica
no cesto su i ljepi i pametni , narocito kad uspiju savladati svoju zelju za trebovanjem odredjenog stripa i ostavljaju svoju kolekciju novcanica u ovom odlucujucem trenutku netaknutu |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 28/02/2006 : 01:02:48
|
> Najniže su dakako oni koji ovise o cigaretama, alkoholu, cokoladi i seksualnim perverzijama.
Joj stinky, dirnuo si me u bolnu tocku!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
Topic |
|