Author |
Topic |
Ferri
Senior Member
Montenegro
1841 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 03/03/2006 : 19:07:42
|
quote: Originally posted by jasa
imaš na stripovima italija kitt teller naslovnice i nadam se da nece poceti od pocetka nek pocne od duha iz pozorišata
homos homini lupus
Na kojoj adresi ???
|
|
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 03/03/2006 : 19:28:26
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by scaramanga
i da, u prethodnom sam ispustio da kazem, naravno da cu kupovati Malog Rendzera, a s nestrpljenjem cekam epizode na kojima sam odrastao, Kju Klux Klan, Sume umiru i sl.....Dakle njegovu kasnu fazu Zna li se uopste koliko ukupno ima epizoda po ita. numeraciji?
upravo. ne pada mi napamet da kupujem ona sranja u kojima kit izgleda kao deckic od 15 godina koji prebija na sve strane razne kauboje i indijance i još onaj odvratni gambin crtež. kupujem samo one "novije" epizode, kada su i drugi autori i crtaci poceli da rade na tom serijalu i kada su izašle najbolje epizode ovog stripa.
Neznam dali me sjecanje dobro služi, dali je u LMS bilo obrnuto?, tj. da su oni prije objavljivali one novije epizode (gdje je Kit odraslije/ozbiljnije nacrtan npr. epizoda TELESKOPULOS) a tek kasnije epizode gdje je kao djecacic. Ili su te kasnije epizode LMS (pred kraj izdavanja) bile neki reprinti???????????????????? |
|
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 03/03/2006 : 20:10:32
|
quote: Originally posted by JORGE
i da, u prethodnom sam ispustio da kazem, naravno da cu kupovati Malog Rendzera, a s nestrpljenjem cekam epizode na kojima sam odrastao, Kju Klux Klan, Sume umiru i sl.....Dakle njegovu kasnu fazu Zna li se uopste koliko ukupno ima epizoda po ita. numeraciji?
upravo. ne pada mi napamet da kupujem ona sranja u kojima kit izgleda kao deckic od 15 godina koji prebija na sve strane razne kauboje i indijance i još onaj odvratni gambin crtež. kupujem samo one "novije" epizode, kada su i drugi autori i crtaci poceli da rade na tom serijalu i kada su izašle najbolje epizode ovog stripa.
Neznam dali me sjecanje dobro služi, dali je u LMS bilo obrnuto?, tj. da su oni prije objavljivali one novije epizode (gdje je Kit odraslije/ozbiljnije nacrtan npr. epizoda TELESKOPULOS) a tek kasnije epizode gdje je kao djecacic. Ili su te kasnije epizode LMS (pred kraj izdavanja) bile neki reprinti????????????????????
dakle ovo kasnije su bili reprinti prvih epizoda trebalo bi ih izbeci jer su pomalo retardirane, ali ako moramo preko trnja do zvezda, pristajem.... mislim da je mali rendzer ok potez a ne onakvva prevara kao zagor klassic, i sl. gluposti...Ljudi imaju otkupljena prava na neke epizode pa sto onda da ne unovce to po 2-3 puta |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 04/03/2006 : 00:58:49
|
quote: Originally posted by dcopic
Još samo Kapetan Miki i imamo sve!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Fali Džudas..... I Nik Rajder kao zasebno izdanje. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 08:40:06
|
quote: Originally posted by kico
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Fali Džudas..... I Nik Rajder kao zasebno izdanje.
Sjajan izbor.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 04/03/2006 : 09:55:05
|
Nije bilo takvih epizoda gde Kit prebija sve, uglavnom je vise plakao u prvim epizodama, koje nisu toliko lose ako se pohvata koncepcija, sto je gotovo nemoguce ukoliko nemate sve brojeve i sate i sate vremena da povezete radnju, s obzirom da je Dnevnik tako cepkao te prve epizode. A sve one imaju neku zajednicku nit a i bitne su za razumevanje celog serijala - prvo kit postaje randzer, zatim traga za svojim ocem, koji je proglasen za izdajnika, bratimi se sa indijancima, upoznaje Cin-Laoa, koji ga uci borilackim vestinama, pa upoznaje prevaranta Frenkija, Ibrahim postaje rendzer, saznajemo o Kitovoj proslosti i njegovoj majci, upoznajemo Ani 4 pistolja... Kitovi pratioci u tim prvim epizodama su uglavnom Brendi Dzim i narednik O'Hara... nisu te epizode nista slabije scenaristicki od vecine Zagorovih, Mikijevih, Blekovih, Markovih, dakle, sigurno nisu price koje ce fascinirati 30-ogodisnjake, ali daleko da je to lose i da nece imati svoju publiku. A i Gambin crtez se ne moze nikako nazvati losim. Jedino sto smo se svi mi saziveli sa Kitom negde oko LMS 400-500, pa smo na njega takvog navikli, a on je doziveo najvise transformacija, za razliku od vecine ostalih koji su uvek isti. S druge strane, sve ove kasnije epizode uglavnom su korektno objavljivane u LMS i ZS, ali bas tih prvih 20-ak nikad se nisu nasle u originalnoj formi, cak ni u reprintima, a kvalitet otiska i ostalog bio je ocajan. Znaci, ja sa za i da se objavljuje od 1. epizode hronoloski.
|
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2270 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 04/03/2006 : 12:37:34
|
quote: Originally posted by osim
Nije bilo takvih epizoda gde Kit prebija sve, uglavnom je vise plakao u prvim epizodama, koje nisu toliko lose ako se pohvata koncepcija, sto je gotovo nemoguce ukoliko nemate sve brojeve i sate i sate vremena da povezete radnju, s obzirom da je Dnevnik tako cepkao te prve epizode. A sve one imaju neku zajednicku nit a i bitne su za razumevanje celog serijala - prvo kit postaje randzer, zatim traga za svojim ocem, koji je proglasen za izdajnika, bratimi se sa indijancima, upoznaje Cin-Laoa, koji ga uci borilackim vestinama, pa upoznaje prevaranta Frenkija, Ibrahim postaje rendzer, saznajemo o Kitovoj proslosti i njegovoj majci, upoznajemo Ani 4 pistolja... Kitovi pratioci u tim prvim epizodama su uglavnom Brendi Dzim i narednik O'Hara... nisu te epizode nista slabije scenaristicki od vecine Zagorovih, Mikijevih, Blekovih, Markovih, dakle, sigurno nisu price koje ce fascinirati 30-ogodisnjake, ali daleko da je to lose i da nece imati svoju publiku. A i Gambin crtez se ne moze nikako nazvati losim. Jedino sto smo se svi mi saziveli sa Kitom negde oko LMS 400-500, pa smo na njega takvog navikli, a on je doziveo najvise transformacija, za razliku od vecine ostalih koji su uvek isti. S druge strane, sve ove kasnije epizode uglavnom su korektno objavljivane u LMS i ZS, ali bas tih prvih 20-ak nikad se nisu nasle u originalnoj formi, cak ni u reprintima, a kvalitet otiska i ostalog bio je ocajan. Znaci, ja sa za i da se objavljuje od 1. epizode hronoloski.
Potpisujem. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 16:46:20
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by kico
Fali Džudas..... I Nik Rajder kao zasebno izdanje.
Sjajan izbor.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
A tek Karabina Slim , Tim i Dasti, pa tek Met Meriot, to bi bilo tek pravo ludilo.
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !" |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/03/2006 : 17:41:46
|
Zaboravili ste najznacajnijeg junaka, koji je po svemu zasluzio svoje i to HC izdanje... Tajanstveni Alan (ili Alen)...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25509 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2006 : 18:48:33
|
quote: Originally posted by Dado
Zaboravili ste najznacajnijeg junaka, koji je po svemu zasluzio svoje i to HC izdanje... Tajanstveni Alan (ili Alen)...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
I naravno ZORO, pa da kompletiramo sve junake !
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47293 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 19:15:24
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
i Traper Keri ! obavezno u HC |
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 19:42:08
|
molim da se ima u vidu da prava tj. copyright na sva prizivanja i "željenja" tajanstvenog alana ima moja malenkost jer sam prvi reg. odavno prava |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2994 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 04/03/2006 : 21:00:02
|
Jeste vi slucajno zaboravili Rahana? Kad nemaš para za Konana citaj ga u jeftinijoj verziji
"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7847 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 04/03/2006 : 21:03:14
|
koliko toga ste nabrojali i da dobijen na lutriji ne bi moga sve to pokupovat
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2006 : 21:07:44
|
A Belu i Bronka , gde su oni U HC izdanju, bio bi to pravi hit proleca !
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2441 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 04/03/2006 : 22:00:10
|
a kako se zvao onaj strip u dodatcima - bio je jedan covek sa dugom kosom i imao je neki dragulj oko vrata ?
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 04/03/2006 : 22:07:09
|
Kociz , možda !
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts