Author |
Topic |
|
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Member since 24/07/2003 |
Posted - 04/03/2006 : 22:48:04
|
Darko Macan je u Q-u pisao o 70-oj obljetnici hrvatskog stripa. Zanima me zašto se to nije moglo obilježiti nekom prigodnom retrospektivnom izložbom? U Italiji je strip jedna od ravnopravnih umjetnosti koja ima zasluženo mjesto ne samo u stripotekama, na kioscima i u knjižarama, vec i na eminentnim izložbama.
Giuda ballerino!
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
|
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Posted - 04/03/2006 : 22:56:16
|
Nisam mogla otici na crš pa ne znam što je bilo, a što ne. Mislila sam na organizaciju velike izložbe u nekom muzeju/galeriji.
Giuda ballerino! |
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 05/03/2006 : 15:09:08
|
Bilo je izlozbi na c.r.sh. :D
-- "All this nonsense comes down to that imaginary kid who jumped out of the window with a towel around his neck and killed himself. That kid has terrorized the comic book industry for sixty or seventy years. Get this – there’s no evidence that kid ever existed." --Frank Miller |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 05/03/2006 : 15:23:18
|
quote: Originally posted by Betty Page
Nisam mogla otici na crš pa ne znam što je bilo, a što ne. Mislila sam na organizaciju velike izložbe u nekom muzeju/galeriji.
Giuda ballerino!
Ko ti je kriv što si propustila CRŠ.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 06/03/2006 : 00:12:24
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Giuda ballerino!
pa zar tako jednoj dami na forumu, jel ti tako i svojoj ženi odbrusiš? |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 06/03/2006 : 05:57:18
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by SejoSexon
Giuda ballerino!
pa zar tako jednoj dami na forumu, jel ti tako i svojoj ženi odbrusiš?
Jesam li Hercegovac ili nisam??
|
|
|
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Posted - 06/03/2006 : 08:52:18
|
Slijedeci put treba isfurati neku veliku i trajniju izložbu. Definitivno. 3 dana na crš-u je fakat malo. U galeriji SC sam nekoliko puta pogledala strip-izložbe, a to je fakat rijetkost.
Giuda ballerino! |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 06/03/2006 : 17:43:02
|
quote: Originally posted by Spiderman
Trebalo je malo više o tome, ali ocito kulturnjaci nemaju sluha za to.
a gledaj. svaka se privatna osoba u Hrvatskoj moze prijaviti za donacije svom Gradskom uredu za kulturu, Ministarstvu kulture, Culturenetu ili nekoj drugoj instituciji, firmi... nekome tko ce sponzorirati slicnu izlozbu.
sto su to 'kulturnjaci' i sto bi to oni tocno morali napraviti? nemamo muzej stripa. tko god zazeli organizirati veliku izlozbu stripa morao bi izloske skupljati od privatnih vlasnika i sl. to mozes ti, ja ili Betty Page. ako zelite izlozbu - zasucite rukave i dobtit cete je.
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Posted - 06/03/2006 : 22:25:38
|
quote: Originally posted by jurica
quote: Originally posted by Spiderman
Trebalo je malo više o tome, ali ocito kulturnjaci nemaju sluha za to.
a gledaj. svaka se privatna osoba u Hrvatskoj moze prijaviti za donacije svom Gradskom uredu za kulturu, Ministarstvu kulture, Culturenetu ili nekoj drugoj instituciji, firmi... nekome tko ce sponzorirati slicnu izlozbu.
sto su to 'kulturnjaci' i sto bi to oni tocno morali napraviti? nemamo muzej stripa. tko god zazeli organizirati veliku izlozbu stripa morao bi izloske skupljati od privatnih vlasnika i sl. to mozes ti, ja ili Betty Page. ako zelite izlozbu - zasucite rukave i dobtit cete je.
Ne treba nam muzej stripa. Potrebna nam je ideja/koncept izložbe koji treba prijaviti na natjecaje po galerijama koje traže svake godine projekte (kada sastavljaju godišnji program)-n.pr. galerija SC. Ja bih se vrlo rado primila tog posla jer je to u mojoj struci, ali , naravno, uz pomoc nekog strip-insidera.
Giuda ballerino! |
|
|
Watashi
Senior Member
Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 07/03/2006 : 14:02:07
|
Bilo je neko predavanje o 70 godina ak se tocno sjecam ubrzo nakon (ili prije?) c.r.sh. al sam ga ja propustijo jer sam kasnio i fulo adresu i svasta... A mozda to opce nije bilo za 70 godina hr stripa, ko ce se vise sjetit :o
-- "All this nonsense comes down to that imaginary kid who jumped out of the window with a towel around his neck and killed himself. That kid has terrorized the comic book industry for sixty or seventy years. Get this – there’s no evidence that kid ever existed." --Frank Miller |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/03/2006 : 14:58:14
|
Navodno je najveci problem bio taj (ko što vecina veli) što je sve manifestacije i CRŠ u biti radio samo jedan covjek što je bilo premalo za tako obiman posao...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
|
Topic |
|