Author |
Topic  |
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/03/2006 : 09:41:28
|
Sinoc sam procitao broj 1 i jako mi se svida! Bravo Bookglobe!!!
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/03/2006 : 09:42:02
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Aco
Tajna povijest izgleda zastrašujuce dobro.Svida mi se dizajn same naslovne strane sa slovima i slikom u onom posebnom tvrdem tisku koji svjetluca.Dobro što je na zadnjoj korici najava za sve albume koji ce izaci,jedini minus ide na dosta ociti tipfeler koji se prikrao na zadnjoj korici prvog albuma,u sažetku("shavcaju" umjesto "shvacaju"). Nisam još citao ali s obzirom na odlican Kordeyov crtež i pricu koja na prvi pogled ima dostazajednickog sa MM,mislim da je ovo dobar serijal!
Još Blueberry i Lucky Luke i Bookglobe slobodno može na odmor do sljedece godine.
Bond.James Bond.
Lucky Luke je najavljen za iduci mjesec.....
Nemoj se kladiti na to.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
branimir
New Member

Bosnia and Herzegovina
144 Posts
Member since 11/08/2003 |
Posted - 29/03/2006 : 12:59:19
|
Pošto razmišljam da kupim komplet Stripoteke u zadnje cetiri godine, tocnije stri izdanja koja su tamo objavljena a koje nemam, obracam Vam se s ovim pitanjem. Naime, kupio sam i sva cetiri Bestselera od Bookgloobea i sada me zanima hoce li to izdanje nastaviti izlaziti (volio bih da nastavi) i ako hoce, a netkop zna, hoce li u okviru njega biti objavljnei neki stripovi koji sada izlaze u Stripoteci. Ne bi voilo da dupliram stripove pa molim nekoga ako zna da mi odgovori. Ujedno, mislim da mnoge na forumu zanima sudbina bestselera. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/03/2006 : 13:25:18
|
Valjda ce ici. Koliko znam ugovor je sklopljen za 12 (?) brojeva.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
 |
|
branimir
New Member

Bosnia and Herzegovina
144 Posts
Member since 11/08/2003 |
Posted - 29/03/2006 : 13:36:26
|
Hvala ti Sejo, ti uvijek meni daš kakav-takav odgovor, a ja se obicno javim pitanjima. Još kada bi mi rekao koji ce likovi biti, bilo bi super. |
 |
|
tom1979
Junior Member

Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/03/2006 : 13:45:44
|
quote: Originally posted by branimir
Hvala ti Sejo, ti uvijek meni daš kakav-takav odgovor, a ja se obicno javim pitanjima. Još kada bi mi rekao koji ce likovi biti, bilo bi super.
To bih i ja volio znati.
|
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2876 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16763 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 29/03/2006 : 23:13:06
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Valjda ce ici. Koliko znam ugovor je sklopljen za 12 (?) brojeva.
inace postoje samo 4 broja 
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 01/04/2006 : 17:17:37
|
Dobija san ga sad i stvarno san oduševljen dizajnom,nadan se da ce i ostali albumi bit objavljeni
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/04/2006 : 17:24:28
|
Ja sam ga prelistao sinoc na sastanku u Makarskoj i nisam mogao vjerovati da je ovako dobro napravljen. Jedva cekam da ga se docepam.... |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 01/04/2006 : 21:15:22
|
Bookglobe fenomenalan... Kordej, inace jedan od mojih favorita, za mene neprepoznatljiv, kao da je album nacrtao u recimo 10 dana... pomalo razocaravajuce...
Rico |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/04/2006 : 10:21:06
|
Album je odlicno, odlicno napravljen. Bravo za Bookglobe! Samo Rico, nemoj se istrcavati sa ocjenama, stavit cu sutra C/B skenove koje mi je kordej slao prije pola godine, to izgleda fantasticno. Ovdje je, kao i obicno, kolor sjebo stvar, jebo ih takav kolor. Potpuno je prekrio i ugusio crtez. Strah me i pomisliti sto ce napraviti od Milazza. Fuck. Strpi se do sutra pa cu poslati C/B stranice...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Posted - 02/04/2006 : 11:27:40
|
Markos, Kordej je meni najdraži autor od svih drugih (znaci svih drugih na svijetu ). To je covjek ciji rad pratim od kad znam za sebe, unatoc staticnosti koju mu stavljaju na teret i ne znam cega još, ima taj neki šarm, karizmu crteža na koju sam se navukao, nalijepio... kadriranje mu je jedinstveno, izražajnost likova isto tako, atmosfera vaaau. U postu prije nisam bio jasan, jer nisam htio protiv svog omiljenog autora, ovako ipak javno kenjati, zapravo ko sam ja da ga kritiziram... Ali evo da budem jasniji, sada samo govorim o ova dva albuma "Tajna povijest". Boja je totalno prekrila liniju tuša, znaci prejaka je, plus one bullshit kompjutorske exibicije ( oni kao valovi )s tim se slažem, ali ja sam se toliko nagledao stripova ( ne baš nacitao )da MOGU vidit ISPOD te boje i BAŠ sam GOVORIO O TUŠU koji me je razocarao. Mislim, oscilacije u detaljima su nevjerojatne, ili sam ja od Kordeja previše ocekivao. Cak ima i puno anatomskih grešaka, kao da mu je neko drugi crtao. Pozdrav!
Rico |
 |
|
deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 02/04/2006 : 14:14:06
|
quote: Originally posted by deangelis
Svi pricate samo o crtežu. Kakva je prica i scenario?
Nisan još procita ali koliko san vidija po naslovnicama preostalih 5 albuma koje se nalaze na poledini i prvog i drugog vidin da se vremenski radnja pomice sa svakim albumom,a radi se o nekim bogovima i nekim plocama,dakle na prvi pogled jako zanimljivo.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Posted - 29/04/2006 : 10:26:42
|
Procitao sam oba albuma i moram reci da sam zadovoljan.Prvi album u kome se radnja odvija u Egiptu je odlican,drugi ipak nešto lošiji.Svida mi sama koncepcija price te kako su povezani stvarni dogadaji i likovi sa jedne strane te Arhonti sa druge.Tko voli Martija, ovaj serijal je odlican izbor.
Bond.James Bond. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/04/2006 : 15:02:14
|
To si sad ispazario kad si navratio u Zg? Da cujem, ajde usporedi Tajnu povijest sa MM gigantima, koja su ti bolja izdanja, glede izgleda samog izdanja, a s druge strane glede same price?
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/04/2006 : 17:43:12
|
Evo napokon sam i ja uvatija vrimena i procita prva dva albuma. Iiii..................... nisan virova da cu ovo napisati ali san razocaran. Na stranu kvalitet izdanja ali sadržaj. Scenaristicki pomalo konfuzno a Igor zbrzan do boli. Prvi plan i nekako ali likovi u drugom planu su zamrljani, neprepoznatljivi. Pozadine još i mogu proci, boja nikako. Žao mi je i stvarno sam razocaran jer je Igor moj favorit. Baš zato i komentiram izdanje i živim u nadi da su ga zbrzali radi rokova.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Posted - 29/04/2006 : 18:48:10
|
@Deecay: U Tajnoj povijesti ima neusporedivo više akcije nego u MM Gigantima i samim time manje teksta.Ne želim ti otkrivati sadržaj,ali na kratko,radi se o cetvorici brace i sestara,Arhontima,(2+2),koji nose plocice koje imaju gotovo neogranicene moci.Bore se jedan protiv drugoga sa najmerom da pojedinac sakupi sve 4 plocice i pritom utjecu na povijest kakva nam je danas (zvanicno)poznata.Tako npr. saznajemo kako je Mojsije "otvorio" Crno more,odakle Chretien De Troyesu inspiracija za pjesme o graalu itd.Svaki album je razlicita epoha u kome se (besmrtni) Arhonti bore za plocice.Dakle puno povijesnih podataka sa mješavinom fantastike.Vjerujem kako svih 7 albuma sacinjava neku cjelinu itd.POšto znam da si MM fan,preporucio bih ti ovaj serijal(ako ništa drugo,posudiš u knjižnici).Glede izgleda samog izdanja ne vrijedi trošiti rijeci.Malo je takvih albuma dosada bilo na našem tržištu.
Što se crteža tice,nakon citanja Blackada,svi ostali crteži mi izgledajo nekako lošnjikavo ;-)).A sad ozbiljno;mislim da je crtež generalno OK,iako se potpuno slažem sa Renkyjem u vezi likova u pozadinama.Npr. ona silna vojska(kameni golemi) koju digne Dyo se u bitkama uopce ne vidi,vec su samo obrisi.Ipak,radi se o stvarno epskim bitkama sa puno ucesnika pa vjerojatno nije bilo vremena za sve to.I boje su mi na trenutke prejake.
Bond.James Bond. |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Posted - 29/04/2006 : 18:50:21
|
quote: Originally posted by Renky
Evo napokon sam i ja uvatija vrimena i procita prva dva albuma. Iiii..................... nisan virova da cu ovo napisati ali san razocaran. Na stranu kvalitet izdanja ali sadržaj. Scenaristicki pomalo konfuzno a Igor zbrzan do boli. Prvi plan i nekako ali likovi u drugom planu su zamrljani, neprepoznatljivi. Pozadine još i mogu proci, boja nikako. Žao mi je i stvarno sam razocaran jer je Igor moj favorit. Baš zato i komentiram izdanje i živim u nadi da su ga zbrzali radi rokova.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
UUUUUF, fala k..cu, mislija sam da sam ja jedini... pa sam pregledavao 16 puta crtež, ali se nikako uvjerit u kvalitetu. ŠTETA! Moja pretpostavka je takoder da je zbrzan radi rokova.
Rico |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Posted - 29/04/2006 : 18:55:05
|
quote: Originally posted by Toninho
šta se bojiš rec šta misliš svi bi tili u rijeku a stalno govorite o svojim kapima
Ako si na mene mislija, par postova gori sam se izjasnija, samo do Renkija nije bilo istomišljenuka, kuiš
Rico |
 |
|
Topic  |
|