Author |
Topic  |
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Member since 01/09/2003 |
|
premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 03/04/2006 : 15:10:52
|
pa jel u italiji taj maxi izašao u otprilike isto vrijeme kao i "rudnik straha"? ako je letteri kao u toj prici, onda je odlican. |
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 03/04/2006 : 15:35:31
|
quote: Originally posted by I like girlz
recite mi kakva je kvaliteta uveza, s obzirom da se radi o 348 strana? i još nešto... letteri. kakav je u maxiju?
dobar uvez, sve extra zlaja!
ZAGOR PRICA... all_boom@hotmail.com trk na aukcije, za svakog po nesto!!!
|
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 03/04/2006 : 15:37:01
|
quote: Originally posted by prozirna senka
>što je deblji duže se uživa
Sta bi cika Frojd kazao na ovo? :)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Cika Freud bi kazao: Perfectly normal phase of infancy - Your're BIGGER and You might TREATEN castration because he desires his mother.
markolar |
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Posted - 03/04/2006 : 15:54:51
|
quote: Originally posted by I like girlz
pa jel u italiji taj maxi izašao u otprilike isto vrijeme kao i "rudnik straha"? ako je letteri kao u toj prici, onda je odlican.
pa pogledaj popis!  |
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
|
Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 03/04/2006 : 19:06:21
|
E pa serem mu se na distribuciju! Novi Zagor je vec na svim kioscima, a kad pitam "tetu" za "3 prsta debelog Texa" sve me gledaju u cudu i sa zgrazanjem.Pa kaj to ne dolazi s istim kamionom??? I daj vise nek neko otvori "stripoteku" na periferiji grada do koje se moze doci autom i normalno parkirati!
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 03/04/2006 : 19:43:17
|
dosao sam do 130 str. i sve je extra, prica radnje i sve. ali jednostavno nisam mogao da vjerujem kojim su se rijecima koristili u prijevodu. prvenstveno mislim na: "pizdo", "koji ti je,...", i jos par izraza kojih se trenutno nemogu sjetiti. ovo mi je uzasno. da npr dijete cita ovakve izraze u necemu sto mu je zakletva...   
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 03/04/2006 : 19:49:54
|
quote: Originally posted by nedim
dosao sam do 130 str. i sve je extra, prica radnje i sve. ali jednostavno nisam mogao da vjerujem kojim su se rijecima koristili u prijevodu. prvenstveno mislim na: "pizdo", "koji ti je,...", i jos par izraza kojih se trenutno nemogu sjetiti. ovo mi je uzasno. da npr dijete cita ovakve izraze u necemu sto mu je zakletva...   
Marinic rules! 
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 03/04/2006 : 19:54:26
|
ako tako stoji u orginalu, onda treba da stoji i u prijevodu. a ako ne stoji tako u orginalu, onda pišam se na takav prijevod (bez uvrede ikom). |
 |
|
mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 03/04/2006 : 21:43:03
|
Slažem se!quote: Originally posted by I like girlz
ako tako stoji u orginalu, onda treba da stoji i u prijevodu. a ako ne stoji tako u orginalu, onda pišam se na takav prijevod (bez uvrede ikom).
|
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 04/04/2006 : 07:49:34
|
quote: Originally posted by fantom
Slažem se!quote: Originally posted by I like girlz
ako tako stoji u orginalu, onda treba da stoji i u prijevodu. a ako ne stoji tako u orginalu, onda pišam se na takav prijevod (bez uvrede ikom).
U originalu definitivno ne pise tako!
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Posted - 04/04/2006 : 08:28:19
|
Pogledao sam malo jucer original. Na dvije strane na pocetku je predgovor Sergia Bonellija, svojevrsno objašnjenje za to izdanje koje je tada bilo 'vanserijsko'. A na kraju stripa je tekst naslovljen "Welcome to Berardiville", gdje su predstavili veliki Berardijev scenaristicki rad na western stripovima.
Pa zar su to Ludensovci izbacili iz izdanja?  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/04/2006 : 08:42:47
|
quote: Originally posted by Thommo
Pogledao sam malo jucer original. Na dvije strane na pocetku je predgovor Sergia Bonellija, svojevrsno objašnjenje za to izdanje koje je tada bilo 'vanserijsko'. A na kraju stripa je tekst naslovljen "Welcome to Berardiville", gdje su predstavili veliki Berardijev scenaristicki rad na western stripovima.
Pa zar su to Ludensovci izbacili iz izdanja? 
A jel bilo što i o ovoj trci za zemljom u Oklahomi? Buduci da je podloga price stvarna povijesna cinjenica, nešto je moralo biti. Ah Thommo, vec sam ti rekao da je unutra strip, strip i samo strip. I jedan mala najava Tajne povijesti na 5 strana.
@ nedim, i ostali puritanci
Osjecam sam se odlicno kad je Tex istabanao tipa koji je masakrirao 5 nevinih obitelji onako bezveze samo da ugodi svom pohlepnom šefu. No prije prvog udarca, ljutit na cijeli svijet Tex mu se obrati sa "Šuti pizdo!" Jel prikladno? Je... Ajde pogledajte onu seriju Deadwood pa pogledajte kako kauboju psuju sve u 45. Po epizodi cuješ 100 puta cocksucker, fuck, fuckface. Uostalom, mislim da Marinic zna koja dobna skupina cita ovog novog Texa. Extra Tex je za mlade generacije, tamo nek prevode sa "Ušuti mackice!"
Wealth beyond measure, outlander... |
Edited by - DeeCay on 04/04/2006 08:51:34 |
 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts
Posted - 04/04/2006 : 08:53:15
|
Ah, dikej, ako je najava Tajne povjesti na 5 str. onda nije "strip, strip i samo strip."
Nema ništa o trci za zemljom u originalu. To su poceli kasnije stavljati u maxije, nešto kao pricica o Cherokee plemenu u ZG maxi 2. Recimo, u jednom od zadnjih TX maxija je tekst o putevima velikih stada stoke (Chisholm, Abilene, Dodge City itd) jer je tema srodna.
Ali šteta što su izbacili text o Berardiju i Kenu. Valjda jer ga izdaje konkurencija!   |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 04/04/2006 : 09:40:04
|
vidim raspravlja se zustro a da li iko zna kad ce i da li ce taj famozni Tex doci na kioske ?'
ili je to opet jos jedno u nizu izdanja koja se kupuje samo u MC????
Samo nas 5 miliona ima srecu da zive u RH,ostali nemaju tu srecu ...... Ali imaju sve ostalo!!!
|
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 04/04/2006 : 09:43:21
|
quote: Originally posted by Guffy
vidim raspravlja se zustro a da li iko zna kad ce i da li ce taj famozni Tex doci na kioske ?'
ili je to opet jos jedno u nizu izdanja koja se kupuje samo u MC????
Samo nas 5 miliona ima srecu da zive u RH,ostali nemaju tu srecu ...... Ali imaju sve ostalo!!!
Na kioske mora izac,valjda necemo cekat predugo,ovako je bilo i na lito s Duginim mostom i Chicom Arheologom na koje smo mi obicni smrtnici ovisni o kioscima cekali više od tjedan dana.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 04/04/2006 : 09:47:07
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Thommo
Pa zar su to Ludensovci izbacili iz izdanja? 
A jel bilo što i o ovoj trci za zemljom u Oklahomi? Buduci da je podloga price stvarna povijesna cinjenica, nešto je moralo biti. Ah Thommo, vec sam ti rekao da je unutra strip, strip i samo strip. I jedan mala najava Tajne povijesti na 5 strana.
@ nedim, i ostali puritanci
Osjecam sam se odlicno kad je Tex istabanao tipa koji je masakrirao 5 nevinih obitelji onako bezveze samo da ugodi svom pohlepnom šefu. No prije prvog udarca, ljutit na cijeli svijet Tex mu se obrati sa "Šuti pizdo!" Jel prikladno? Je... Ajde pogledajte onu seriju Deadwood pa pogledajte kako kauboju psuju sve u 45. Po epizodi cuješ 100 puta cocksucker, fuck, fuckface. Uostalom, mislim da Marinic zna koja dobna skupina cita ovog novog Texa. Extra Tex je za mlade generacije, tamo nek prevode sa "Ušuti mackice!"
Wealth beyond measure, outlander...
mislim da to negovori tex, to govori jedan od onih napadaca. procitao sam ga iz 3 puta, i ja sam prezadovoljan. kad malo bolje skontam samo 3-4 puta mi se nije svidjeo prevod, prica je dobra, a tex i carson su standardno beton. veliko HVALA izdavacima jer su se odlucili za ovaj potez, ovo nam je bas trebalo! molo su popravili "gresku" koju su napravili izdavanjem zagor klasika!
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/04/2006 : 09:55:14
|
Bude došao na kioske sigurno... Mislim da cak niti novih DD nema na kioscima zasad. Za to imate striparnice pa navratite, njihova su vrata otvorena...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 04/04/2006 : 11:37:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
Bude došao na kioske sigurno... Mislim da cak niti novih DD nema na kioscima zasad. Za to imate striparnice pa navratite, njihova su vrata otvorena...
Wealth beyond measure, outlander...
ma mogu biti otvorena i 24 sata na dan kad su nedostupne , sad kad bi za svaki strip išao u Zagreb pa ne znam baš. A i ti izdavaci ,ne razumijem njihovu politiku , ž jer njima uopce stalo do prodaje stripova ili ne ??
mogu iz svog iskustva rec da bi mnoga izdanja koja su bila samo za MC I SLICNE KUPIO DA su izašli na kioscima, ovako nisam i oni gube a vjerujem da nisam jedini , masa ih ni ne zna da su ti stripovi uopcee izašli.
|
 |
|
Topic  |
|