forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Superman je njonjo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 11:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Gledam ja jucer Justice League sa - Supermanom, Batmanom, Wonderwoman, Hawkgirl, Flash, Martian Manhunter, Green Lantern. Otkad pamtim, Superman je kao najjaci od svih ovih, brži od metka, jaci od jureceg planeta, leti bolje od ptice i aviona, a može ga samo oslabiti onaj kriptonit. No ovjde je skoro u rangu sa svim ostalima, neka zraka ga jednostavno baci u nesvijesti, robot ga onesposobi, strujni udar ga paralizira i neki tamo aquameni ga tamburaju. U Povratku ga sredi Batman, u Hushu opet on i cak ga udari nekoliko puta. Nešto mi izgleda kao da je slabijih moci nego prije. Jel možda stari?

Wealth beyond measure, outlander...

Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts

Member since 11/11/2004

Posted - 04/04/2006 : 11:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Watashi's Homepage  Send Watashi a Private Message
Nasao je dostojnu zamjenu: Mitch bjukenon ^.^
http://www.youtube.com/watch?v=x20v9F-sWHQ&eurl=

--
"Podajgle ih daj. PUTELJCI! Kae, kikichi, dosli ste da vas naucim kak se raste?"
--Barbarin blaz
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/04/2006 : 13:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Ma to se on namjerno pravi slab da ne bi ostalima nabijao komplekse. Superman je uvijek bio uvidjavan. :))

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 13:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da, posljednji boyscout

Ne pratim baš Superman univerzum no citao sam da su godinama autori dodavali Supermanu sve vece i vece moci da bi na kraju shvatili da je tako postao prejak za jednog superjunaka pa je bio prilagoden. U onim prvim Superman nije mogao cak ni letjeti...

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/04/2006 : 15:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Da, posljednji boyscout

Ne pratim baš Superman univerzum no citao sam da su godinama autori dodavali Supermanu sve vece i vece moci da bi na kraju shvatili da je tako postao prejak za jednog superjunaka pa je bio prilagoden. U onim prvim Superman nije mogao cak ni letjeti...

Da i ja sam to citao. Vise mu nisu mogli smisliti protivnika koliko je bio jak. :) Jos one gluposti kad su mu poceli dodavati dodatne moci. Kao da mu je potrebno ista vise od super brzine, snage, letenja, lasera i neranjivosti...

Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 04/04/2006 : 15:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
quote:

Gledam ja jucer Justice League sa - Supermanom, Batmanom, Wonderwoman, Hawkgirl, Flash, Martian Manhunter, Green Lantern. Otkad pamtim, Superman je kao najjaci od svih ovih, brži od metka, jaci od jureceg planeta, leti bolje od ptice i aviona, a može ga samo oslabiti onaj kriptonit. No ovjde je skoro u rangu sa svim ostalima,

Pa tu iskace samo Batman, koji je tu samo zbog pameti Wonderwoman ima poprilicno moci, iako nije bas ka Superman, Flash je brz valjda skoro ka Superman pa je unda i dosta jak, MM je tu isto zbog drugi stvari, Green L. isto imade gadne moci (Hawkgirl more letit :D). Tako da su GL i WW prilicno blizu Supermanu po mom misljenju, bar u nekim stvarima...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 16:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Hawkgirl mi je jednostavno glup lik Ima opasan malj i može letjeti, a padne s litice na leda i izade neozlijedena. Nikakav egzoskelet ili pojacana interna molekularna struktura ili božansko prisustvo koje bi ju štitilo od ozljeda...

Posebne moci su joj bezveze: Belt with a special metal that defies gravity; artificial feather wings; archaic weaponry... What???

Najintrigantniji lik je svakako Batman. Stvarno je mozak ekipe. Superman ispadne ko prigluplji djecarac i pravocrtno je usmjeren na provodenje pravde. Uvijek dobar boyscout; to mu Batman uvijek i zamjera.

Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 04/04/2006 : 17:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message

Ma Supermana treba zakonom zabraniti...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/04/2006 : 20:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
za sudenje trazi se ne samo razum ,nego i volja
supermen je najblize savrsenoj moralnoj osobi i zbog toga ga mnogi mrze.
supermen je najubitacnije zivo oruzje u DC a tako i u svim ostalim superheros univerumima, a takva razorna moc treba jaku moralnu kontrolu inace postoji pogubna za okolicu.
batman je jedina osoba koja je svjesna supermanovog potencijala u pozitivnom kako i u negativnom smislu.
prije 1000 godina bi osobu sa takvim mocima drzali za boga!!
za nase zablude ne mozemo okrivljavati boga!!!

the chase is better than the catch
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/04/2006 : 20:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

batman je jedina osoba koja je svjesna supermanovog potencijala u pozitivnom kako i u negativnom smislu.

Meni je bas zbog teznje ka apsolutnom dobru najdrazi lik.
A Batman nije jedini svjestan Supermanovog potencijala. Tu je i Lex Luthor.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/04/2006 : 21:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

quote:

lex ga poznaje bolje od sviju ali je i pored ogromne inteligencije ogranicen mrznjom ,sto se vidi iz njihovih razgovora gdje ga lex iskljucivo oslovljava sa alien.
oko ostalog si sasvim u pravu

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/04/2006 : 21:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
Doista, Superman je prakticki bog. Nije cudo što se cijeli Infinite Crisis vrti oko njega.

Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/04/2006 : 21:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

quote:

quote:

lex ga poznaje bolje od sviju ali je i pored ogromne inteligencije ogranicen mrznjom ,sto se vidi iz njihovih razgovora gdje ga lex iskljucivo oslovljava sa alien.
oko ostalog si sasvim u pravu

Lex samo ocekuje najgore, jer zna da Supi, ako mu dosadi biti dobar, moze poceti okolo gaziti ljude ko mi mrave.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/04/2006 : 21:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
apsolutno, on je alfa i omega DC univerzuma i jedino ga on moze privesti propasti ili ga izbaviti od iste.

Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 04/04/2006 : 23:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
Superman je ok. a mi s moralnim dvojbama zato imamo Punishera, kod njega nema o'š-ne'š

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/04/2006 : 08:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by mladen13

Superman je ok. a mi s moralnim dvojbama zato imamo Punishera, kod njega nema o'š-ne'š

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'

punisher je antihero i spada u drugu vrstu sto naravno ne znaci da nije dobar!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2006 : 09:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

apsolutno, on je alfa i omega DC univerzuma i jedino ga on moze privesti propasti ili ga izbaviti od iste.

U JLA on nema takvu težinu, no ja ga oduvijek smatram najjacim i najmudrijim. Pravi superjunak sa srcem...

Jedno pitanje... Kad je Superman došao na Zemlju njegove moci su se ustostrucile zbog djelovanja nekih sila, ne znam, gravitacijskih ili nekih drugih, dok je na njegovom rodnom planetu samo obican stvor. Kakvo je stanje na drugim planetima i svemiru? O cemu ovisi njegova moc i kako se ona modificira u razlicitim okolinama?

Go to Top of Page

Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 05/04/2006 : 09:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message
Svi ga mlate baš zato što je najjaci - tako se pokaže da su i oni super.
Ali Supy je Supy...

How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/04/2006 : 11:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

quote:

U JLA on nema takvu težinu, no ja ga oduvijek smatram najjacim i najmudrijim. Pravi superjunak sa srcem...

Jedno pitanje... Kad je Superman došao na Zemlju njegove moci su se ustostrucile zbog djelovanja nekih sila, ne znam, gravitacijskih ili nekih drugih, dok je na njegovom rodnom planetu samo obican stvor. Kakvo je stanje na drugim planetima i svemiru? O cemu ovisi njegova moc i kako se ona modificira u razlicitim okolinama?

Ne, njegova moc dolazi iskljucivo iz Sunca. Na planetima gdje nema suncevih zraka, moc mu se smanjuje i nestaje. Npr. u jednoj prici vs. Alien je zaglavio na nekakvom planetu Bogu iza ledja i pred kraj stripa je gotovo skroz postao ljudsko bice. A pola stripa nije mogao ni letjet nego je samo skakoutao okolo naokolo.
On djeluje kao akumulator za suncevu energiju.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/04/2006 : 11:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Nije li se Superman u cetvrtom filmu borija protiv isto nekog šta upija energiju priko sunca,pa je pomaka misec i izazva pomrcinu kako bi ga pobijedija.E sad,nije li tad i Superman oslabija,ne sican se,davno je to bilo.

Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2006 : 11:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Ne, njegova moc dolazi iskljucivo iz Sunca. Na planetima gdje nema suncevih zraka, moc mu se smanjuje i nestaje. Npr. u jednoj prici vs. Alien je zaglavio na nekakvom planetu Bogu iza ledja i pred kraj stripa je gotovo skroz postao ljudsko bice. A pola stripa nije mogao ni letjet nego je samo skakoutao okolo naokolo.
On djeluje kao akumulator za suncevu energiju.

To nisam znao...
Znaci, govorimo li samo o našem solarnom sustavu i o sustavima gdje imaju slicnu tijelu koja daje energiju?

Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 05/04/2006 : 11:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
da, stvarno, znaci kad bi S-man odletija iz Sunceva sustava, nakon njekoga vrimena bi mu nestale sve moci (kad se iscrpi zaliha iz akumulatora )...
ili, kad bi njetko izazva trajnu pomrcinu (to je vec bilo jednon u DC-u, ali je opet S-man spasija stvar ), Superman bi izgubija nakon nekoga vrimena sve moci... dobra ideja za pricu tribalo bi poslat DC-u i unovcit
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 05/04/2006 : 11:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
eh sjettih se jos jedne stvari koja me je uvik mucila oko Supermana... kako se objasnjava da su Kriptonci (osim moci koje imadu na Zemlji) navlas isti ka ljudi?
ako se to ne objasnjava nekom forom ka da su Kriptonci nekoc davno kolonizirali Zemlju ili nesto, to je totalno glupo...
da ne govorin da mi idje na zivce sto u ovon novon Supermanu (Birthright cini mi se), koji se dogadja na Kriptonu, unde sve pise na engleskon/latinici katastrofa...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2006 : 12:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pa nije Sunce jedina zvijezda ili tijelo koje daje energiju u svemiru...

Što se tice istog izgleda Kriptonaca i ljudi uvijek se može se povuci teorija o sjemenu iz svemira. U Star Trek je tako... Kao svi mi potjecemo od istoga, neki izvanzemaljski entitet posijao sjeme po svemiru i nastali ljudi.

Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 05/04/2006 : 12:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
quote:

Pa nije Sunce jedina zvijezda ili tijelo koje daje energiju u svemiru...

Što se tice istog izgleda Kriptonaca i ljudi uvijek se može se povuci teorija o sjemenu iz svemira. U Star Trek je tako... Kao svi mi potjecemo od istoga, neki izvanzemaljski entitet posijao sjeme po svemiru i nastali ljudi.

e pa da... to me i zanima je li u stripu to objasnjeno i kako...
mislin, cudno bi bilo da se nisu to sitili objasnit...

nisan zna ovo za zvjezdane staze... aj super, znaci nije bas tako neuvjerljivo ipak... meni je prije bilo totalno glupo da u zvj. stazama svi izgledaju ka ljudi i govore eng., ali eto, prvo je ka objasnjeno, a za drugo cuh da imadu svi ka "univerzalne prevoditelje" male koji se istinabog ne vide, ali eto...

Edited by - mifugo on 05/04/2006 12:33:52
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/04/2006 : 13:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Isprva je izvor Supermanovih moci bio objašnjen cinjenicom da dolazi sa Kryptona gdje su ljudi eonima tehnološki eonima razvijeniji od Zemljana. Uskoro je bilo ustanovljeno da je gravitacija Kryptona bila veca od one na Zemlji. No kako su se moži Supermana približavale božanskima postalo je upitno kako je to da rasa poput Kryptonaca jednostavno dopustila da im planet bude uništen banalnom stvari poput eksplodirajuceg planeta. Da bi se ovo nadišlo, ustanovljeno je da Kryptonci uživaju moci samo od svjetla žutog sunca, a da je Kryponska zvijezda bila crveno sunce pa su svi Kryptonci bili tek obicni smrtnici. Danas je više manje pretpostavljana teorija da Superman dobiva snagu od Sunca...

Ili pogledajte:
http://en.wikipedia.org/wiki/Superman

Edited by - DeeCay on 05/04/2006 13:20:04
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000