forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Aurelio Galleppini i Claudio Villa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 14/04/2006 : 16:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
villa ja zakon... njegovi radovi i galepovi- ko' nebo i zemlja...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 14/04/2006 : 17:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:
Originally posted by Koresh

MISLIM DA SE MORAMO SVI SLOŽITI DA SU I VILLA I GALEP BOLJI CRTACI OD PABLA PICASSA. KAD SMO KOD LOŠEG CRTEŽA UVIJEK POSTOJI LOŠIJI- PICASSOV.

ocito je potrebno biti strucnjak sa povjest umjetnosti da bi neko postao "suradnik" sajta... iako ja nisam blizu tvom znanju, moram primjetiti par stvari:
picasso je bio majstor realizma što se vidi u ranom periodu. taj se nacin rada polako mjenjao kroz "plavi" i "ljubicasti" period sve do kubizma...i nakon kubizma su povremeno nastajala realisticna djela (portret olovkom nekog svog prijatelja iz 1917. ili potreti prve žene)...

još pitanje- ako stavimonda mogu pisati svakakve gluposti i sve je ok?

to e to

Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 14/04/2006 : 17:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
OK, ti to možeš tako gledati, ali meni više vrijedi neka naslovnica stripa, nego neko skupo cjenjeno djelo koje mogu sam napraviti doma, gdje ne znaš ako covjek jaše konja ili je obrnuto, ili neznaš gdje je glava a gdje rep.
Meni sve to skupa ništa ne znaci i ne znam zašto bih uopce trebao cijeniti te slike.

POLITIKA, OLITIKA, LITIKA, ITIKA, TIKA, TAKA, BUM!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 14/04/2006 : 17:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
quote:

OK, ti to možeš tako gledati, ali meni više vrijedi neka naslovnica stripa, nego neko skupo cjenjeno djelo koje mogu sam napraviti doma, gdje ne znaš ako covjek jaše konja ili je obrnuto, ili neznaš gdje je glava a gdje rep.
Meni sve to skupa ništa ne znaci i ne znam zašto bih uopce trebao cijeniti te slike.

Pa normalno kad se ne kužiš u umjetnost niti se jedan tinejdžer može u to kužit,ali ne moš rec da je Picasso loš crtac, pa jesi li ti normalan?

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 14/04/2006 : 17:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
quote:
Originally posted by vice

quote:

Pa normalno kad se ne kužiš u umjetnost niti se jedan tinejdžer može u to kužit,ali ne moš rec da je Picasso loš crtac, pa jesi li ti normalan?

Jesam.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 14/04/2006 : 17:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jesam.

Po tvom odgovoru vidin da nisi.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 14/04/2006 : 17:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
okej, imali smo priliku vidjeti samo neke od naslovnica galepa i ville i ipak mislim da bi i nekom laiku ko nema pojma o texu bilo na prvi pogled jasno da je villa likovni maestro spram galepa. zaista, tamo ima prekrasnih galepovih naslovnica, ali on nema ni približnu kvalitetu crteža koju ima villa. i ne samo galep, nego mnogi crtaci. dakako, njihova dva stila su potpuno razlicita, ali stilove na stranu, kvaliteta je daleko, daleko na strani ville.
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 14/04/2006 : 18:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
Ovo je sve skupa predaleko otišlo...

Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 14/04/2006 : 18:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

...kvaliteta je daleko, daleko na strani ville.

što podrazumijevaš pod "kvaliteta"???
...bio bih zahvalan i drugima da objasne zašto misle da je jedan crtac kvalitetniji ili bolji od drugog

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 14/04/2006 : 18:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:

quote:

eto
niko tebe ne tjera da nešto cjeniš, kulturno je ne sprdati se s onim što ne razumiješ ako vec nemaš (barem za sada, ajde- pola ti se prašta na godine) znanje da bi to razumio.
za primjer- prije faksa su mi bile baš super one kicaste slikice- ono, zalazak sunca, sve veselo, šareno...a sad ih nebi imao na zidu da mi neko plati

quote:
neko skupo cjenjeno djelo koje mogu sam napraviti doma

sve ti još mogu oprostiti ali ovo je vrhunac... nemoj to govoriti u javnosti, da ti se ljudi na smiju.

to e to

Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 14/04/2006 : 19:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
Dobro, pretjerao sam...
Ali nisam se predomislio, više cijenim dobru naslovnicu nego bilo koji Picasov crtež.

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 14/04/2006 : 19:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
to e tvoj stav i imaš na njega pravo...a za 10 godina možda ceš drugacije misliti.

to e to

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 14/04/2006 : 19:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Koresh, ti si smiješan.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 14/04/2006 : 20:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Ovo je sve skupa predaleko otišlo...

pa i jest u neku ruku
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/04/2006 : 23:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
villa je bolji crtac od galepa, ali i on je velik, ima on jako puno odlicnih naslovnica, izvrsno kadriranih, meni je npr. naslovnica extra texa 4 medu najboljima, a dojam se postiže jednostavnim sredstvima...medutim, ima i katastrofalnih naslovnica, ali to pripisujem godinama, kao i kod ferrija
s druge strane, villa gotovo da nema loše naslovnice
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 15/04/2006 : 00:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
Villa je zakon za Texa

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/04/2006 : 08:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
teško je usporedivati crtace koji su poceli prije 50 godina, s ovom "mladom" generacijom. Oni nisu napredovali, nego gaje svoj stari stil kojega su usavršili još u 60-ima, i po njemu deru dok još mogu crtati. Galep je zato ( necu reci loš, to je bez veze ) obican, dosadan, takvih ima napretek, dok je Villa potpuno drugaciji, i nije baš obican. Meni su uvijek bolji oni drugaciji, ako zbog niceg, onda zato što su hrabri. Da se Villa pojavio 48 kada je krenuo Tex, ako se ne varam, rekli bi mu da ide ilustrirati Božicne plakate ( kao što je rekao Alan ).

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 15/04/2006 : 09:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
po mom skromnom misljenju,Villine naslovnice su mi draze iskljucivo zbog:
1.cesto neobicnog kadra(kuta) koji bira
2.boja (sve su jarke,a posebno one nocu, u mraku, pod mjesecinom i sl.)
3.detalja kojima posvecuje puno paznje

Ima i Galep blistavih uradaka i nije los,ali opcenito prednost dajem Villi.
Opcenito mislim da Tex ima daleko najjace naslovnice od svih Bonellijevaca.

Posto sam cisti realist ni ja ne pusim Picassa i ostale Kubiste,i mislim da su Nizozemci zakon - Rembrant prije svih,samo mi je malo skup za stavit ga na zid.

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/04/2006 : 09:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
samo mi je malo skup za stavit ga na zid

pa stavi ga onda negdje drugdje

Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 15/04/2006 : 11:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
još par pitanja: što bi bilo da se Villa rodio ranije a Galep kasnije i da je obratna situacija što se tice perioda u kojem su crtacki odrasli? Mislite li da bi njegov crtež bio isti kao danas? I kakav ce Villa biti kad bude star? Dali ce crtati isto kao i danas a neki mladi crtac ce mamiti uzdahe nekih novih klinaca kojima ce Villa biti, u najmanju ruku, dosadan?

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."

Edited by - alanmaras on 15/04/2006 11:01:23
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/04/2006 : 11:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
još par pitanja: što bi bilo da se Villa rodio ranije a Galep kasnije i da je obratna situacija što se tice perioda u kojem su crtacki odrasli? Mislite li da bi njegov crtež bio isti kao danas? I kakav ce Villa biti kad bude star? Dali ce crtati isto kao i danas a neki mladi crtac ce mamiti uzdahe nekih novih klinaca kojima ce Villa biti, u najmanju ruku, dosadan?

ovo je poanta, to sam vec napomenuo u svom topicu. Bitan je period u kome je netko odrastao

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/04/2006 : 11:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by alanmaras

Pa sve zavisi, Galep mi se nije uopšte promenio, isti su mu radovi sa pocetka karijere i ovi kasniji.Pogledaj Ferrija, njegovi prvi radovi su katastrofalni u poredjenju sa ovim poslednjim.
Da li ce Villa isto crtati i za 20 godina, ostaje nam da vidimo..
Galep nije loš, vec malo staromodan
Naravno, ne znaci da je sve novo i dobro, a sve staro loše
Meni jednostavno ovi noviji crtaci bolje leže i to je to. Iako sam odrastao na onim prvim crtacima Bonellija(prvi strip koji sam procitao je bio oko neke 1981 godine,znaci da sam malo starija garda).

Oh, I'm sorry. Did that break your concentration? I didn't mean to do that. Please, continue. I believe you were saying something about "best intentions."
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 15/04/2006 : 17:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
ja, u stvari, pokušavam objasniti da pojmovi "bolji/lošiji" nemaju veze sa emocijama kao "ljepši/ružniji"...a ovdje se vodi rasprava o tome tko je bolji...
...a biraju se na osnovi ljepših naslovnica...što nema veze jedno sa drugim...
...dakle, za raspravu "bolji/lošiji" je potrebno odrediti kriterije pa onda možemo razgovarati o tome koji je crtac bolji...u te kriterije nikako ne može uci "ljepota" jer je to nešto što je vrlo subjektivno i osobno...
...isto tako ne možemo reci da je netko bolji samo na osnovu stila crtanja jer je to njegova osobnost i nacin izražavanja...
...meni osobno su Villine naslovnice jako lijepe a Galepove su malo manje lijepe ali su mi draže jer mi više pašu uz ono kako ja doživljavam Texa
...dakle...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/04/2006 : 17:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by alanmaras

ja, u stvari, pokušavam objasniti da pojmovi "bolji/lošiji" nemaju veze sa emocijama kao "ljepši/ružniji"...a ovdje se vodi rasprava o tome tko je bolji...
...a biraju se na osnovi ljepših naslovnica...što nema veze jedno sa drugim...
...dakle, za raspravu "bolji/lošiji" je potrebno odrediti kriterije pa onda možemo razgovarati o tome koji je crtac bolji...u te kriterije nikako ne može uci "ljepota" jer je to nešto što je vrlo subjektivno i osobno...
...isto tako ne možemo reci da je netko bolji samo na osnovu stila crtanja jer je to njegova osobnost i nacin izražavanja...
...meni osobno su Villine naslovnice jako lijepe a Galepove su malo manje lijepe ali su mi draže jer mi više pašu uz ono kako ja doživljavam Texa
...dakle...

Apsolutno se slažem sa tobom, mogli bismo ovako u nedogled.Ja ne uporedjujem ova dva crtaca na osnovu naslovnica,Galep takodje ima svoje momente.Koresh je poceo sa naslovnicama i rekao da Villini ljubitelji trebaju da stave par, da bi ih mogli uporediti, to je to.
Villa mi se više svidja zato što je realisticniji,ima inovativne ideje.Njegovi crteži imaj dubinu,što inace nije slucaj sa vecinom Bonelli crtaca.Svidja mi se i njegov smisao za detalj, daje slici dodatnu vrednost.
Galep mi ima problema sa proporcijama, a i crtež mu nije u pokretu kao kod Ville,više je zamrznut, dok na Villinim crtežima imaš osecaj da se radnja odvija pred tvojim ocima..
Ali toliko, ipak je sve ovo strašno subjektivna stvar,i kao što rekoh, o ukusima ne vredi raspravljati..

Oh, I'm sorry. Did that break your concentration? I didn't mean to do that. Please, continue. I believe you were saying something about "best intentions."
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 15/04/2006 : 19:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Villa je meni bio najbolju u ranom periodu crtanja naslovnica za Dylan Doga. I u Texu je odlican ali ipak preferiram Galepa (najbolji period su mu naslovnice oko 100 do 130).

Uostalom bas me zamaraju razprave u stilu: 'Bas si glup sto ti je bolji ovaj ili onaj crtac' i slicne.

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000