Author |
Topic |
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 15/04/2006 : 18:31:42
|
Nisam citao stripove o spawnu ali mi se po onom filmu cini kao zanimljiv lik-dobra spika,ono prodao dušu vragu pa ga preveslao;kralj
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
|
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 15/04/2006 : 18:49:31
|
quote: Originally posted by mifugo
film je katastrofa... ja to nisan moga gledat dulje od 5 minuta... strip nažalost nisan cita...
je da film je stvarno žalosno napravljen,ali ja sam mislio na koncept spawna kao lika>>>>jer stvarno je malo takvih frajera koji u okršaju sa "necastivim" izlaze kao pobjednici...
|
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 15/04/2006 : 20:05:26
|
Bolji je strip nego film :-)
"Velikodušnost bez premca" "Dalmatinci su najbolji vozaci"-Aljoša (Zuhra) "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 15/04/2006 : 20:17:51
|
Šta ja znam... Pa mogu reci da i nisam bio nešto previše razocaran filmom. U to vrijeme pratio sam strip i to je bilo to : Spawn je bio Spawn, Clown - Clown, a Malebolgia - Malebolgia. Ocigledno su svi ocekivali nešto daleko više od stripa. Nisam bio razocaran, ali bogme ni oduševljen. Pogledaš i vratiš u videoteku. Naspram filmova kao što su Vampirella, Witchblade, Steel ili Nick Fury, Spawn je vrlo dobar.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 16/04/2006 : 09:50:26
|
prije par mjeseci sam prodao prvih 180 brojeva spawna jer mi je trebao novac da upotpunim jednu drugu dugo ganjanu kolekciju spawn mi je odlican a posebno obozavam njegova dva crossovera sa batmanom
the chase is better than the catch |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
sAdam
Junior Member
Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 16/04/2006 : 15:52:42
|
quote: prije par mjeseci sam prodao prvih 180 brojeva spawna jer mi je trebao novac da upotpunim jednu drugu dugo ganjanu kolekciju spawn mi je odlican a posebno obozavam njegova dva crossovera sa batmanom
ti bi onda murdoche mogao napisati bio o spawnu, sto se ceka? imam ja jedan crossover sa batmanom, protiv nekakvog kroatana (ili tak nekako, ne da mi se sad provjeravat) al je cisto sranje od crteza do price, najlosiji strip koji sam ikad citao. |
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Posted - 16/04/2006 : 16:48:08
|
nabavio sam neke stripove, al kad nije sve po broju nemožeš ti to povatat šta se zbiva sad sam nabavio crossover s Batmanom, sad ganjam s Savage Dragonom
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat' |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 16/04/2006 : 20:08:13
|
spawn univerzum je simbioza misticnog iskona i high-tech sadasnjosti u kojoj se vodi klasicna bitka dobra i zla., e tu sad prestaju sve slicnosti sa klasicnom podjelom uloga nego se dapace citatelju pred oci prostire rosada dobrog i zlog,crnog i bijelog ,stvarnog i nestvarnog. likovi dozivljavaju moralne uspone i padove i to vrtoglavom brzinom ,da bi se njihovo preobracenje ipak sporo kristaliziralo. viseslojnost ljutske prirode i surovost bozanskog cine ovaj strip nepredvidljivim i misticnim ali ga preveliki napori autora da ga rasire u svim pravcima cini jednobraznim. bilo kako bilo spawn je savrseni antihero i jedan od rijetkih afroamerikanaca u bijelom svijetu stripa.
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Posted - 17/04/2006 : 14:59:09
|
quote: Originally posted by mr murdoc
spawn univerzum je simbioza misticnog iskona i high-tech sadasnjosti u kojoj se vodi klasicna bitka dobra i zla., e tu sad prestaju sve slicnosti sa klasicnom podjelom uloga nego se dapace citatelju pred oci prostire rosada dobrog i zlog,crnog i bijelog ,stvarnog i nestvarnog. likovi dozivljavaju moralne uspone i padove i to vrtoglavom brzinom ,da bi se njihovo preobracenje ipak sporo kristaliziralo. viseslojnost ljutske prirode i surovost bozanskog cine ovaj strip nepredvidljivim i misticnim ali ga preveliki napori autora da ga rasire u svim pravcima cini jednobraznim. bilo kako bilo spawn je savrseni antihero i jedan od rijetkih afroamerikanaca u bijelom svijetu stripa.
the chase is better than the catch
a nisu tako rijetki da ne nabrajam sad puno, al od poznatiji: Blade, Steel, Warmachine, Falcon, novi Furry, Cyborg, Cage, B.Panther ..........
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/04/2006 : 15:48:50
|
quote: Originally posted by mladen13
a nisu tako rijetki da ne nabrajam sad puno, al od poznatiji: Blade, Steel, Warmachine, Falcon, novi Furry, Cyborg, Cage, B.Panther ..........
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
blade je isfuran i nikad se stvarno nije probio na europsko trziste, steel je bio sporedna uloga uz sve napore da ga probiju,novi furry je lik u tranziciji,warmashine blijeda verzija iron mana.. pravi su: storm , bijeli tigar (hektor ajala) i falcon!! opet premalo zar ne??
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 17/04/2006 : 16:31:53
|
mr murdoc, predlažen ti da napišeš koju recenziju nekog americkog superjunackog stripa, vidi se da dosta znaš i šteta da to ne napraviš.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/04/2006 : 18:42:08
|
quote: Originally posted by vice
mr murdoc, predlažen ti da napišeš koju recenziju nekog americkog superjunackog stripa, vidi se da dosta znaš i šteta da to ne napraviš.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
hocu ,samo da se uhvati potrebnog vremena
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Posted - 19/04/2006 : 00:31:26
|
quote: Originally posted by vice
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
hocu ,samo da se uhvati potrebnog vremena
ma naceš vremena, ionako visiš na forumu (ko ti kaže)
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 19/04/2006 : 19:48:02
|
spawn je na momente stvarno genijalan strip,ali vecinu vremena ipak pliva u sivilu prosjecnosti... Po mom mišljenju problem je u McFarlaneu.Njegove ilustracije jesu vizualno stvarno prekrasne, ali je covjek potpuno nesposoban za ispricati pricu. Narativna struktura njegova crteža je u vecini slucajeva ravna jednoj velikoj nuli. Bez kruga. I onda dobiješ strip s dobrim konceptom, odlicnim likovima, solidnom pricom, ali konfuzno prikazanom
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/04/2006 : 20:10:40
|
quote: Originally posted by Constantine33
spawn je na momente stvarno genijalan strip,ali vecinu vremena ipak pliva u sivilu prosjecnosti... Po mom mišljenju problem je u McFarlaneu.Njegove ilustracije jesu vizualno stvarno prekrasne, ali je covjek potpuno nesposoban za ispricati pricu. Narativna struktura njegova crteža je u vecini slucajeva ravna jednoj velikoj nuli. Bez kruga. I onda dobiješ strip s dobrim konceptom, odlicnim likovima, solidnom pricom, ali konfuzno prikazanom
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
IMAS PRAVO autori spawna peskompromisno furaju isti dir vec par godina i drze se stare fan-base sto bi se moglo pokazati fatalnim, ali vjerujem da ce se i to promjeniti
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/04/2006 : 21:36:25
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
znaci spawn ne valja??? ili ga se ipak isplati citati
svakaKO GA SE ISPLATI CITATI !!!
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 19/04/2006 : 22:02:21
|
svakaKO GA SE ISPLATI CITATI !!!
kad skupim koji dinar svakako cu si nabavit koji broj spawna,ko zna možda se ufuram u spiku ako bushido ovo vidi,da sam se poceo zanimat za americke stripove ima svako pravo da mi nakenja--nakon šta sam onako ispljuvao americku strip industriju,kriv sam
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/04/2006 : 22:04:27
|
Ovisi. Ja bih rekao da je prvih 10-20 brojeva stvarno genijalno, posebno jer su scenarije osim McFarlanea radili i Alan Moore, Frank Miller, Dave Sim, Neil Gaiman (zbog cega je cak kasnije nastao i spor izmedu njega i McFarlanea) i Grant Morrison, McFarlaneov crtež je odlican, vrlo efektan spoj ozbiljnog i komicnog, cartoony stila, a dosta spretno barata i eisnerijanskim elementima u vizualnoj konstrukciji stripa. Do 50-og ili 60-og broja je strip jako dobar (iako vec negdje oko 15-og broja povjerava posao i drugim crtacima), ali kasnije postane vec osrednji jer McFarlane više nit crta, nit piše scenarij, samo nadgleda tijek radnje.
Inace, ako želiš poceti citati Spawna, sada ti je možda najbolji trenutak. Spawn vec nekoliko godina nije reprintan, pa je nedavno Image izdao prvi trejd u kojem se nalazi prvih dvanaest brojeva (bez onih koje su radili Gaiman i Sim), a uskoro izlazi i drugi trejd sa iducih dvadeset brojeva.
Ne brini SSTOSIC, nisam zlopamtilo, as you can see.
Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman. |
Edited by - Mr. Bushido on 19/04/2006 22:07:28 |
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 19/04/2006 : 22:10:24
|
Ne brini SSTOSIC, nisam zlopamtilo, as you can see. he,he sva sreca!!!!
|
Edited by - STOSIC on 19/04/2006 22:11:08 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/04/2006 : 22:28:21
|
quote: Originally posted by mladen13
došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
blade je isfuran i nikad se stvarno nije probio na europsko trziste, steel je bio sporedna uloga uz sve napore da ga probiju,novi furry je lik u tranziciji,warmashine blijeda verzija iron mana.. pravi su: storm , bijeli tigar (hektor ajala) i falcon!! opet premalo zar ne??
Ima njih još, Green Lantern (John Stewart), Bishop, Black Goliath, Mister Terrific, Jakeem Thunder, Photon, Cloak, The Blur i Nighthawk (u JMS-ovoj verziji Squadron Supremea), a tu su i novi Firestorm i Spectre.
Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman. |
|
|
Topic |
|