Author |
Topic  |
|
JohnDrake
Junior Member

467 Posts
Member since 08/01/2005 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/04/2006 : 09:27:20
|
Koliko Buddha ima nastavaka?
Meni se jako svidja Adolf, to mi je jako dobro. Napeto, dobro ispricano i izrezirano, uz poneke mane, negdje u sredini mi se malo razvodni. Inace, crtez mi je ok, nije toliko manga stil, bar u smislu u kojem ljudi ovdje dozivljavaju mangu, ali nije mi sad niti remek djelo. Dobar, efikasan crtez u sluzbi price. Kad bi se bar svi crtaci toga pridrzavali.
Volio bih procitati Buddhu i Phoenix, a Atomic Boy mi se nekako ne svidja.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2868 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/04/2006 : 10:18:15
|
Narucio sam Vol.1, ali me nesto zeza pa jos nisam dobio, ali bi trebao vec odavno. Kad smo vec ovdje, jer netko imao problema sa amazonom? Bilo kad samo narucio sa Expedited International Shipping, doslo mi je kuci za 7 dana. Sad je vec 14 a robe od nikuda...
Jack the Black. |
 |
|
JohnDrake
Junior Member

467 Posts
Posted - 22/04/2006 : 11:29:49
|
Buddha ima 8 nastavaka, pravo bibliofilsko izdanje. Navodno bi trebao uskoro i softcover. Inace, paralelno citam Budu i Phoenix. Puka me Tezuka:)
|
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2868 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/04/2006 : 20:48:15
|
Eto, topic o jednom od najboljih stripova i vec je skoro pao na drugi stranu. Ima 3 replaya i 30 viewa! Sramota!
Danas ocekujte da ce mike ponovo udariti po cijelom olosu od stripova sto ga ima. I necu editirati :))).
Jack the Black. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27384 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12965 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/04/2006 : 23:24:24
|
quote: Originally posted by jaki
jebo budu!
Bilo bi dobro da obrazložiš zašto, jer...
1)...ljudi mogu shvatiti da ti se strip nije svidio (ako si ga procitao, naravno), ili... 2)...mogu shvatiti da imaš nešto protiv budizma kao religije opcenito, što može za neke zvucati uvredljivo.
Sve u svemu, Uvijek je bolje cuti argumente.
Are you retarded or something? Who the hell do you think I am? I’m the goddamn Batman. |
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
|
JohnDrake
Junior Member

467 Posts
Posted - 24/04/2006 : 07:30:28
|
Ja sam prvo vidio ovaj novi "Black Jack" anime i ostao sasvim zbunjen. Poslije onoga što sa procitao o BJ-u, ocekivao sam puno realisticniji crtež, primjereniji takvim mracnim temama, a kad ono totalno neocekivano karikaturalni crtež inspiriran Disneyem, poput Uderza i Franquina ili kod nas Neugebauera. I onda, služeci se takvim crtežom, Tezuka prica o teškim, mracnim temama protkanim nasiljem i tabuima, i to sve na vrlo epski nacin. Savršeno izradeni crtež, izvaredan pacing, inovativne kompozicije tabli i tehnike pripovjedanja, a sve to kod njega izgleda tako lako. Nevjerojatno.
BTW, i Black Jack anime je odlican. |
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1929 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10577 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 24/04/2006 : 10:23:55
|
Phoenix Vol. 3 je remek-djelo. Po mom mišljenju Tezukin vrhunac u stripu. Cijeli serijal Phoenix je izvrstan iako varira u kvalitetu (od izvrsnog do remek-djela). Svaka knjiga ima zasebnu pricu, iako su motivi koji se provlace kroz serijal zajednicki (naglasak je na reinkarnaciji).
Buddhe ima osam knjiga. Iako prikazuju Buddhin život prepune su zanimljive i zabavne akcije, ali i zanimljivih promišljanja. Remek djelo u 8 knjiga koje sad izlaze u mekom uvezu i mogu se naruciti preko Previewsa u More Comicsu.
Adolf je izvrstan serijal (epski thriler) u 5 knjiga koji obuhvaca razdoblje od Olimpijade u Berlinu 1936. godine do izraelsko-palestinskih ratova šezdesetih godina. Pisan u stilu romana Roberta Ludluma, s pokretackim motivom progona glavnog junaka zbog sumnje da ima dokaze o židovskom porijeklu Adolfa Hitlera. Istovremeno se prikazuju ratna zbivanja u cijelom svijetu, progoni i stradanja Židova i dr. Klasik! Prva knjiga je problematicna za nabaviti!
Štivo za sladokusce. |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2374 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 24/04/2006 : 19:21:41
|
quote: Originally posted by Peyo
Phoenix Vol. 3 je remek-djelo. Po mom mišljenju Tezukin vrhunac u stripu. Cijeli serijal Phoenix je izvrstan iako varira u kvalitetu (od izvrsnog do remek-djela). Svaka knjiga ima zasebnu pricu, iako su motivi koji se provlace kroz serijal zajednicki (naglasak je na reinkarnaciji).
Misliš na Karmu? Neznam je li to vol 3 ili 4? Svaka cast Lone wolf & Cubu i Blade of Immortalu i 20th Century boysima, ali to je bez premca najbolja manga koju sam imao prilike citati, a i jedan od najjacih stripova ikad
Narucio sam nedavno preko Amazona Phoenix: Dawn ali kažu da ga nemogu naci u skladištima... |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10577 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 25/04/2006 : 08:18:48
|
Da, radi se o Karmi.
Sa nabavkom Dawn-a je vrlo problematicno, ali cini mi se da sam negdje na web-u procitao da bi je ponovo tiskali. A nedavno su u Previewsu najavljeni Vol. 7 i cini mi se Vol 8 ... |
 |
|
|
Topic  |
|