Author |
Topic |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/04/2006 : 15:33:41
|
Što je po vama preprodavac stripova Zašto taj pojam ima tako negativan prizvuk Vecina nas nije izdavac ili tetkica u trafici. Prije godinu i pol, nisam imao stripova, sada imam oko 1000 u kolekciji + 200 koje prodajem. Niti jedan jedini nisam sam nacrtao niti odštampao. Sve sam ih kupio od ljudi s foruma, aukcija, u trafici. Ja ih onda preprodajem, zar ne? Zašto Nabavio sam bolji primjerak, dobio sam na poklon bolji primjerak, odustao sam od skupljanja ZS i LMS stripova, odustao sam od stripova na talijanskom jeziku, neki stripovi koje sam kupio, ne svidaju mi se. Imam te stripove viška i vjerovali ili ne pokušat cu ih zamjeniti za ono što mi treba ili u krajnjem bezobrazluku prodati (preprodati po definiciji). Cijena? Moja stvar, živim u ubedenju da su ti stripovi postali moji u momentu kada sam platio za njih. Nitko nije obavezan kupiti.
Zašto sam sve ovo napisao Zato što su svih mojih 200 stripova kojih se rješavam, nekada bili od drugog vlasnika (nekog clana, Ludensa ili ludog komšije koji mi proda štos kupusara za tri piva).
A sada se trebam sramiti dok prodajem te stripove da me netko ne bi nazvao preprodavcem... Trebam li
Obi-wan-kenobi@inet.hr
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 24/04/2006 : 15:47:28
|
preprodavac je onaj koj S NAMJEROM KUPUJE jeftino stripove zato da ih skupo proda
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 24/04/2006 : 16:00:57
|
so what opet pizdarije to je posao ka i svaki drugi evo moj prijatelj kolumbo zbog toga nikak da položi zadnji ispit na faksu a onda mu vi još lopatom nabacujete love sve u cilju da ga zajebete bando |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/04/2006 : 16:07:15
|
Svatko tko skupkja stripove je preprodavac. Onaj ozloglaseni prizvuk se dodaje kod nekoga tko uopce ne voli strip i nije ga briga z anjega, niti zna ista o njemu, niti ga cita i skuplja, nego pristupa tome kao trgovini
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 24/04/2006 : 16:10:24
|
ja još nisam nijedan strip proda nemam snage za to nešto sam podijelio i jednom mirka i slavka stavija na ponudu pa poslin i to dao |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/04/2006 : 19:17:15
|
quote: Originally posted by risbozg
preprodavac je onaj koj S NAMJEROM KUPUJE jeftino stripove zato da ih skupo proda
1. S namjerom kupiti jeftino stripove. To stalno radim. Najviše volim jeftine. Nekako mi je to u ljudskoj prirodi da kupe što jeftinije ako su ogranicenih sredstava. Ja tu ne vidim ništa loše...
2. Da bi skupo prodao. Uglavnom kupim za svoju kolekciju, ako uleti neki jeftin kod istog prodavca koji mi ne treba,priznajem - kupim i to samo da bih ga prodao (rijetko doduše). Trebam li se sramiti moje želje da ostvarim profit? Živimo li u kapitalistickom društvu? Ako je covjek sposoban kupiti stripove jeftino u konkurenciji ostalih kupaca na aukciji,a onda je sposoban na istoj aukciji prodati te stripove i zaraditi neku sicu, bez da prijeti pištoljem i tjera ljude na kupovinu, da li se njemu ima što zamjeriti? Ako ja danas kupim Zarobljenike Crvene vještice za 300 kuna i sutra ga prodam za 600; koja je razlika izmedu mene i onoga koji je taj isti strip kupio prije 40 godina za 10 kuna i danas ga prodaje za 300? Misliš da je taj rekao sebi: sada te kupujem i ideš u grob sa mnom? Ali se predomislio pa je ipak prodao...
Poenta : svaki covjek koji je kupio pa prodao strip je preprodavac. Koje su njegove namjere bile, zna samo on i o tome ne vrijedi raspravljati. Mada vjerujem da nicije namjere nisu da kupi skup strip pa ga proda jeftino...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7309 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 24/04/2006 : 22:57:11
|
Ne kužin te Obi, ti se baš trudiš nac neku potpuno nevažnu stvar i ciniš od nje problem stoljeca.Ma zaboli me za te gluposti, kupuj, citaj i prodaji stripove, i tebi sad smeta ako te se zove preprodavacem.Molim?!!
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 25/04/2006 : 00:24:27
|
obi-wan boriš se protiv vjetrenjaca -may the force be with you
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
|
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 25/04/2006 : 07:12:41
|
quote: Originally posted by Markos
Svatko tko skupkja stripove je preprodavac. Onaj ozloglaseni prizvuk se dodaje kod nekoga tko uopce ne voli strip i nije ga briga z anjega, niti zna ista o njemu, niti ga cita i skuplja, nego pristupa tome kao trgovini
Tako je!!! U SMOLU i PERJE
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/04/2006 : 10:40:50
|
quote: Originally posted by vice
Ne kužin te Obi, ti se baš trudiš nac neku potpuno nevažnu stvar i ciniš od nje problem stoljeca.Ma zaboli me za te gluposti, kupuj, citaj i prodaji stripove, i tebi sad smeta ako te se zove preprodavacem.Molim?!!
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Ne zove mene nitko preprodavacem, bar me do sada nije zvao... Ne cinim problem, samo iznosim mišljenje i poticem raspravu o temi koja me zanima...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/04/2006 : 10:41:55
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
obi-wan boriš se protiv vjetrenjaca -may the force be with you
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
Ovo si odlicno primjetio!!! Ipak si zaslužio da te proglasim jedi vitezom.
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Posted - 25/04/2006 : 12:18:47
|
quote: Originally posted by alanmaras
quote: Originally posted by Markos
Tako je!!! U SMOLU i PERJE
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
i na željeznicki prag pa van sa foruma
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Posted - 25/04/2006 : 12:19:56
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by risbozg
1. S namjerom kupiti jeftino stripove. To stalno radim. Najviše volim jeftine. Nekako mi je to u ljudskoj prirodi da kupe što jeftinije ako su ogranicenih sredstava. Ja tu ne vidim ništa loše...
2. Da bi skupo prodao. Uglavnom kupim za svoju kolekciju, ako uleti neki jeftin kod istog prodavca koji mi ne treba,priznajem - kupim i to samo da bih ga prodao (rijetko doduše). Trebam li se sramiti moje želje da ostvarim profit? Živimo li u kapitalistickom društvu? Ako je covjek sposoban kupiti stripove jeftino u konkurenciji ostalih kupaca na aukciji,a onda je sposoban na istoj aukciji prodati te stripove i zaraditi neku sicu, bez da prijeti pištoljem i tjera ljude na kupovinu, da li se njemu ima što zamjeriti? Ako ja danas kupim Zarobljenike Crvene vještice za 300 kuna i sutra ga prodam za 600; koja je razlika izmedu mene i onoga koji je taj isti strip kupio prije 40 godina za 10 kuna i danas ga prodaje za 300? Misliš da je taj rekao sebi: sada te kupujem i ideš u grob sa mnom? Ali se predomislio pa je ipak prodao...
Poenta : svaki covjek koji je kupio pa prodao strip je preprodavac. Koje su njegove namjere bile, zna samo on i o tome ne vrijedi raspravljati. Mada vjerujem da nicije namjere nisu da kupi skup strip pa ga proda jeftino...
Obi-wan-kenobi@inet.hr
ja uvijek jeftino prodajem a skupo kupujem - ja sam antipreprodavac
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 25/04/2006 : 12:25:29
|
Pa cijeli svijet je ,,preprodavac,,ustvari ja gledam ovo kao trgovinu. Normalno je da svaki trgovac zeli da ostvari veci marginal prilikom prodaje,ako neko kupi strip za 10 kuna i proda za 100 to je super trgovac. Opet ako kupi za 10 i proda za 11 e taj ga je pravo popusio . Meni nije bitna cijena za koju je strip kupljen i za koju je prodan,bitno je da je kupac zadovoljan sa robom,a cijena? Koga jos interesuju pare u zivotu :)
Porter |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/04/2006 : 15:16:25
|
Obi-wan-kenobi@inet.hr [/quote]
ja uvijek jeftino prodajem a skupo kupujem - ja sam antipreprodavac
[/quote] Protiv ovoga nemam argumente...
Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 28/04/2006 : 22:36:26
|
ja prodajem duplikate ili one stripove koje ne skupljam, da bih mogao kupiti nove stripove koji mi trebaju, a najradije vršim razmenu.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
|
Topic |
|