Author |
Topic |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 05/05/2006 : 14:14:43
|
quote: Originally posted by risbozg
još kad bi znal francuski bar sricati sve bi skužil :-)))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
http://babelfish.altavista.com/
"Velikodušnost bez premca" "Dalmatinci su najbolji vozaci"-Aljoša (Zuhra) "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 05/05/2006 : 14:46:12
|
A dobro nakon 35 godina ponestaje ideja, kraj jednog po meni odlicnog stripa.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 05/05/2006 : 14:56:29
|
quote: Originally posted by risbozg
još kad bi znal francuski bar sricati sve bi skužil :-)))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Ukratko autor kaze da je malo zabrinut kako ce citatelji prihvatiti Buddyjevu smrt, no misli kako ce vjerni ljubitelji njegovog stripa prihvatiti to kao sto je i realno da svaki zivot okoncava smrcu. A veliku dozu realizma on sam provlaci kroz taj strip. Iako kaze da ce epilog samu dramatiku ublaziti, objasniti i dozvoliti Kathleen da prihvati smrt svojih roditelja. Pitaju ga jeli od pocetka mislio tako zavrsiti na sto odgovara da nije ali od desetog broja je imao namjeru zavrsiti strip sa dvadesetim brojem. I prica nastavlja u stilu ono kao cesto junak nadzivi autora sto nije slucaj sa Baddy Longwayom...itd To je u kratkim crtama s pocetka tog intervjua, uglavnom kako sam ja razumio, a francuski znam samo povrsno.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6185 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 09/05/2006 : 19:16:34
|
Dobar je Buddy.Nije baš ludilo od stripa ali neke epizode su mi baš drage(npr. Los)a ono što je izlazilo kod nas nije teško nabaviti.Ne znam zbog cega Stripoteka nije nastavila sa ovim junakom a kad smo vec kod toga,ima li netko usporedni popis,t.j. koliko epizoda je izašlo kod nas u odnosu na originalne albume?
Bond.James Bond. |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/05/2006 : 20:13:43
|
znam samo onu epizodu iz Giganta 10 i tu sam citao masu puta ko klinac...jel' nebi to mogao neko izdati, a ne tamo neke brade:))...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 10/05/2006 : 07:59:59
|
quote: Originally posted by Aco
Dobar je Buddy.Nije baš ludilo od stripa ali neke epizode su mi baš drage(npr. Los)a ono što je izlazilo kod nas nije teško nabaviti.Ne znam zbog cega Stripoteka nije nastavila sa ovim junakom a kad smo vec kod toga,ima li netko usporedni popis,t.j. koliko epizoda je izašlo kod nas u odnosu na originalne albume?
Bond.James Bond.
Popis je napravio Kruger ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=188
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
chemako
Average Member
Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10341 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 10/05/2006 : 11:32:56
|
Koliko je meni poznato ne postoji englesko izdanje tog stripa, ali postoji englesko izdanje drugog Deribovog stripa. Zove se Yakari, a rijec je o malom indijancu i njegovim pustolovinama. Yakari može razgovarati sa životinjama, ali izvan tog detalja strip je za sve uzraste, izvanredno nacrtan i zabavan.
Evo linka na kojem ima i nekoliko stranica za pogledati iz dosad objavljena 3 broja: http://www.cinebook.co.uk/
Yakari se može kupiti i u More Comics (70 kuna).
Inace, što se tice Buddy Longwaya svojedobno je u tisku bila najava da ce ga objavljivati Antibarbarus(crno-bijelog).
|
|
|
chemako
Average Member
Croatia
758 Posts
Member since 22/02/2004 |
Posted - 10/05/2006 : 14:53:47
|
quote: Originally posted by Peyo
Koliko je meni poznato ne postoji englesko izdanje tog stripa, ali postoji englesko izdanje drugog Deribovog stripa. Zove se Yakari, a rijec je o malom indijancu i njegovim pustolovinama. Yakari može razgovarati sa životinjama, ali izvan tog detalja strip je za sve uzraste, izvanredno nacrtan i zabavan.
Evo linka na kojem ima i nekoliko stranica za pogledati iz dosad objavljena 3 broja: http://www.cinebook.co.uk/
Yakari se može kupiti i u More Comics (70 kuna).
Inace, što se tice Buddy Longwaya svojedobno je u tisku bila najava da ce ga objavljivati Antibarbarus(crno-bijelog).
Yakari je više karikaturalni strip i ne cini mi se,barem meni toliko zanimljivim. A što se tice Buddya,sjecam se i ja da je to Antibarbarus najavio.Medutim mislim da je kod ovog stripa bitna boja tako da mi nije bio toliko žao.Vjerovatno bi objavili par prvih epizoda i onda stali.Kao i za Corta. |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 10/05/2006 : 15:45:06
|
quote: Originally posted by chemako
.
Yakari je više karikaturalni strip i ne cini mi se,barem meni toliko zanimljivim. A što se tice Buddya,sjecam se i ja da je to Antibarbarus najavio.Medutim mislim da je kod ovog stripa bitna boja tako da mi nije bio toliko žao.Vjerovatno bi objavili par prvih epizoda i onda stali.Kao i za Corta. [/quote]
Ja mislim baš suprotno, da boja samo šteti takvom stripu kao što je Bedi Longvej. Imam kod kuce par francuskih albuma u boji i to izgleda užasno. A možeš si recimo pogledati Deribov strip u Spunku -mislim da se zvao Olujna kiša- kako to izgleda. Neki su stripovi crtani za bojanje ( poput Sedam života kopca recimo, gde je boja neophodna ) drugi pak (poput recimo Torpeda) moraju biti crno-beli. Inace je meni Bedi Longvej jedan od najboljih vesterna uopšte i prava je šteta da se neko od naših izdavaca ne seti pa da ga izda u albumima, pogotovo sad kad je završen serijal. I jako bi voleo i Džonatana Kartlanda da vidim u albumima- a njega naravno u boji. Ako se neko seti... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
|
Topic |
|