forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 DD #87 Novi DD piratski
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/05/2006 : 10:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Cujete li ih kako reže? Oni dolaze, ili recimo radije da dolaze kao podivljali duhovi, gladni poput… pasa! Vodi ih pirat Brooke, koji je obješen na vješalima 1703. i bio izrigan iz pakla da sredi nesredeni racun. Što vezuje legendarno Crno ostrvo sa kvartovima modernog Londona? Kakva drevna madijanja su skrivena unutar trezora banke Hoskins, Hoskins & Wayne? Odgovori plutaju u ocima covjeka koji visi sa vješala...

OTOK PASA (na moju žalost preveden s Pasji otok)
Boselli, Casertano, a što je najvažnije, evo ga od danas na kioscima!

Wealth beyond measure, outlander...

priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts

Member since 08/02/2005

Posted - 16/05/2006 : 12:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send priki a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Cujete li ih kako reže? Oni dolaze, ili recimo radije da dolaze kao podivljali duhovi, gladni poput… pasa! Vodi ih pirat Brooke, koji je obješen na vješalima 1703. i bio izrigan iz pakla da sredi nesredeni racun. Što vezuje legendarno Crno ostrvo sa kvartovima modernog Londona? Kakva drevna madijanja su skrivena unutar trezora banke Hoskins, Hoskins & Wayne? Odgovori plutaju u ocima covjeka koji visi sa vješala...

OTOK PASA (na moju žalost preveden s Pasji otok)
Boselli, Casertano, a što je najvažnije, evo ga od danas na kioscima!

Nisam ni procitao, a po glavi mi se mota film MAGLA. Neznam zasto...

Oh! My god! It's full of stars.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3846 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 16/05/2006 : 17:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonor's Homepage  Send sonor a Private Message
taman kupija skupa sa texon extra, bacan se na citanje

Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?!
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 16/05/2006 : 17:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
Paaaaaaaaa...I nije baš nešto,moram priznati.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/05/2006 : 18:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
naslovnica je cool. a i deecayeva prevedena najava.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2006 : 09:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Jedna ispravka za SBE koji su krivo naveli ime pirata, zapravo se zove kapetan Moore. Sad vidim kakav bi Dylan Dog bio kad bi ga radio Boselli, no dobro, bio bi više slican Dampyru ili Zagoru recimo. Dosta akcijski orijentiran, bez pesudooniristickih sekvenci i ljubavne patetike Dylan vs. his girlfriends...

Od samoga pocetka pa kako je radnja vec polagano prešla 3/4 stripa, pitao sam se jel moguce ovo razrješiti uopce da rasplet bude racionalan/moguc? Naizgled nepovezane stvari, ljudi psi, tropski otoci, pirati, temporalne anomalije, analogna magija (whatta fuck is that?) Ljudi psi ili vukodlaci, ovo je više manje istoznacnica, samo što je ovo prvo malo neuobicajeno. U biti, ovo je jedan prosjecni Dampyr...

Casertano je stvorio stvarno zanimljivu galeriju likova, mislim prvenstveno na njihov fizicki izgled. Ko da imaju silikonske umetke u usnama i nosevima. Al sve u svemu, dobro je s vremena na vrijeme vidjeti neki svježiji lik kad se obicno samo redaju iste face u vecini epizoda.

Zanimljiv je onaj pojam "analogna magija". Jeste li se možda vec susreli s ovim pojmom? Kako bi to preveli, objasnili pojam?

Analogno = ista funkcija/svrha, razlicito porijeklo/grada

Edited by - DeeCay on 17/05/2006 09:40:58
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 17/05/2006 : 10:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Nisam zadovoljan s ovom epizodom, ali to je vec kronicno kod Dylana. Ne razumijem kako je Mister No mogao biti ugasen, a toliko se moglo uciniti s tim likom, a Dylan izlazi i dalje. S druge strane nisam citao talijanske epizode koje su izisle zadnjih par godina. Pretpostavljam da se dogodilo nesto revolucionarno kada jos izlazi.

Slazem se da ova Bosellijeva epizoda slici Dampyru, ali meni to ne pomaze jer mi se Dampyr ne dopada (nakon procitanih prvih 8 epizoda, valjda bu bolje). Casertano je imao i boljih uradaka (jel ono on nacrtao onu genijalnu epizodu Uspomene nevidljivog?).

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/05/2006 : 12:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Pa, epizoda ima ponešto pustolovnog štiha u sebi, a i atmosfera jeze je na trenutke pogodena... ali budalasti, tako-tako na silu izgurani završetak smanjuje cjelokupni dojam. Slabašno prosjecno.

Analogna magija? Ma daj...

Bosellijev jedini rad na DD-u, hvala bogu!
Nek se on samo drži svog Zagora!

Casertano odlican kao i obicno.

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1583 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 17/05/2006 : 14:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
Casertano je zakon! Strip nisam još procitao; neda mi se...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 26/05/2006 : 11:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Casertano je zakon!

Casertano je odliccan, a ccini mi se da ga Bonelli gussi ... S epizodom sam inacce dossao do tridesete stranice i UMRO od dosade. Okej, mozzda mi se spavalo, ali krajnje je bezvezna.

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 26/05/2006 : 17:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
preglupa epizoda, kao i zadnjih 10ak...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/05/2006 : 19:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by mcn
... S epizodom sam inacce dossao do tridesete stranice i UMRO od dosade. Okej, mozzda mi se spavalo, ali krajnje je bezvezna.

ha, pa prvih 30 stranica (i još nešto dalje) je sasvim zadovoljavajuce
problem je kretenski rasplet
analogna magija? - koji je to vrag...da se usereš od smijeha
da mi je znati koji to vracevi, carobnjaci, sekte i gatare koriste istu
rasplet pušta na sve strane, jer je sama pretpostavka "s onu stranu razuma" - dakle, stvar je vec u samom pocetku imbecilna
a kako je inace dobar boselli u zagoru...

da zbrojimo
prvi dio stripa je prihvatljiv, kad se još ne nakupi previše nemogucih postavki, koje vode u nedohvatljivu pricu i kretenski rasplet
casertano uobicajeno odlican, pa je i on razlog prihvatljivosti prvog dijela stripa...na kraju ni on ne može spasiti katastrofu bosellija

jadni dani za DD...trenutna redovna serija balansira nad ambisom

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/05/2006 : 20:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
svi govorite da su nove epizode dosta jadne (a jesu),pa ipak se Dylan i dalje dobro prodaje.
ja sam npr. procitao sad zaredom oko 40 brojeva regularne serije po prvi put i uvijek su im iste izlizane fore i glupe filozofije tipa dylan dog.

inace nisam još procita ovu novu epizodu.mislio sam da ce biti dobra jer ju je napisa boselli ali po vašim komentarima cini se da nije tako
možda mi se ipak svidi,tko zna...

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000